elenn7
Νεοφερμένος
Η elenn7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Καλησπερα σας ειμαι 15 χρονων και θελω να πω στη μαμα μου να ξυριστω αλλα δεν ξερω πως και αγχωνομαι. Ειχα προσπαθησει και περυσι να της το πω και καθε φορα που το επαιρνα αποφαση πηγαινα και της ελεγα μαμα να σου πω και εκεινη τη στιγμη αλλαζα θεμα και της ελεγα εν τελει κατι ασχετο. Οποτε περυσι ξυριστηκα κρυφα. Παω πρωτη λυκειου και τωρα που αρχιζει η ζεστη νιωθω αβολα με τις τριχες αλλα και οταν παω να της το πω εν τελει δεν το λεω ποτε και παντα το αποφευγω και αγχωνομαι παρα πολυ. Τι θα μου προτεινατε; Ευχαριστω εκ των προτερων! (οτι λυσεις εχω σκεφτει μετα απο λιγο μου ξαναερχεται στο μυαλο και λεω αποκλειεται δεν μπορω να της το πω) Γραψτε μου επισης εκτος απο συμβουλες και δικες σας εμπειριες με το αντιστοιχο θεμα. Επισης μιλαω γενικα για την αποτριχωση οχι συγκεκριμενα για να χρησιμοποιησω ξυραφακι.
smarw
Δραστήριο μέλος
Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 481 μηνύματα.

Έχω ξεκινήσει να αποτριχώνομαι με διάφορους τρόπους από την πρώτη γυμνασίου και σκέψου ότι ήδη απο το δημοτικό αισθανόμουν άβολα. Η ηλικία σου είναι μια χαρά , εξήγησε στη μαμά σου πως νιώθεις και θα σε καταλάβει , σιγά φυσιολογικό είναι.

Δεν υπάρχει ντροπή για το συγκεκριμένο θέμα , πες της τα ακριβώς όπως τα είπες εδώ .ότι θες να φοράς πιο άνετα , /κοντά ρούχα κλπ το καλοκαίρι και πρέπει να ξυριστεις. οφείλει να σου μάθει πως , βασικά . Γιατί πιστεύεις ότι δεν θα σε άφηνε ;Καλησπερα σας ειμαι 15 χρονων και θελω να πω στη μαμα μου να ξυριστω αλλα δεν ξερω πως και αγχωνομαι. Ειχα προσπαθησει και περυσι να της το πω και καθε φορα που το επαιρνα αποφαση πηγαινα και της ελεγα μαμα να σου πω και εκεινη τη στιγμη αλλαζα θεμα και της ελεγα εν τελει κατι ασχετο. Οποτε περυσι ξυριστηκα κρυφα. Παω πρωτη λυκειου και τωρα που αρχιζει η ζεστη νιωθω αβολα με τις τριχες αλλα και οταν παω να της το πω εν τελει δεν το λεω ποτε και παντα το αποφευγω και αγχωνομαι παρα πολυ. Τι θα μου προτεινατε; Ευχαριστω εκ των προτερων! (οτι λυσεις εχω σκεφτει μετα απο λιγο μου ξαναερχεται στο μυαλο και λεω αποκλειεται δεν μπορω να της το πω) Γραψτε μου επισης εκτος απο συμβουλες και δικες σας εμπειριες με το αντιστοιχο θεμα. Επισης μιλαω γενικα για την αποτριχωση οχι συγκεκριμενα για να χρησιμοποιησω ξυραφακι.
elenn7
Νεοφερμένος
Η elenn7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Δεν πιστευω οτι δεν θα με αφησει αλλα δεν ξερω πως να της το πω. Πως να φερω τη συζητηση απλα να τις τις δειξω; Δεν εχω θεμα με την περιοχη των ποδιων ειναι ελαχιστες εγω θελω να της πω για την περιοχη της μασχαλης! Οπως και να εχει σε ευχαριστω για την απαντηση σου!Δεν υπάρχει ντροπή για το συγκεκριμένο θέμα , πες της τα ακριβώς όπως τα είπες εδώ .ότι θες να φοράς πιο άνετα , /κοντά ρούχα κλπ το καλοκαίρι και πρέπει να ξυριστεις. οφείλει να σου μάθει πως , βασικά . Γιατί πιστεύεις ότι δεν θα σε άφηνε ;

Ναι , πήγαινε και πες της μαμά πρέπει να ξυριστω. Δείξε της και πες της ότι φαίνεται όταν φορας κάτι το καλοκαίρι. Ούτε στην ίδια θα άρεσεΔεν πιστευω οτι δεν θα με αφησει αλλα δεν ξερω πως να της το πω. Πως να φερω τη συζητηση απλα να τις τις δειξω; Δεν εχω θεμα με την περιοχη των ποδιων ειναι ελαχιστες εγω θελω να της πω για την περιοχη της μασχαλης! Οπως και να εχει σε ευχαριστω για την απαντηση σου!
ck_chrysiis
Νεοφερμένος
Η Χρυσηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα.

Το έκανα κρυφά στην κατασκήνωση όταν ήμουν 13, παρόλο που δεν με άφηνε η μητέρα μου. Εν τέλει δεν μου είπε τίποτα, αλλά μην μου μοιάσεις. Να είσαι ειλικρινής και να της πεις ό,τι σκέφτεσαι. "Μαμά να σου πω, σκέφτομαι να αρχίσω να ξυρίζομαι για τον χ, ψ λόγο." Δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα μάλιστα.Καλησπερα σας ειμαι 15 χρονων και θελω να πω στη μαμα μου να ξυριστω αλλα δεν ξερω πως και αγχωνομαι. Ειχα προσπαθησει και περυσι να της το πω και καθε φορα που το επαιρνα αποφαση πηγαινα και της ελεγα μαμα να σου πω και εκεινη τη στιγμη αλλαζα θεμα και της ελεγα εν τελει κατι ασχετο. Οποτε περυσι ξυριστηκα κρυφα. Παω πρωτη λυκειου και τωρα που αρχιζει η ζεστη νιωθω αβολα με τις τριχες αλλα και οταν παω να της το πω εν τελει δεν το λεω ποτε και παντα το αποφευγω και αγχωνομαι παρα πολυ. Τι θα μου προτεινατε; Ευχαριστω εκ των προτερων! (οτι λυσεις εχω σκεφτει μετα απο λιγο μου ξαναερχεται στο μυαλο και λεω αποκλειεται δεν μπορω να της το πω) Γραψτε μου επισης εκτος απο συμβουλες και δικες σας εμπειριες με το αντιστοιχο θεμα. Επισης μιλαω γενικα για την αποτριχωση οχι συγκεκριμενα για να χρησιμοποιησω ξυραφακι.
Είσαι σε μια ηλικία που μπορείς να παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις για τον εαυτό σου. Νιώθεις άβολα το καλοκαίρι με τα πόδια έξω;; Κι εγώ το ίδιο. Κακό είναι; Εφόσον θεωρείς ότι θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, με το σώμα σου, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Και η μητέρα σου ήταν κοπελίτσα κάποτε, και σίγουρα είχε παρόμοιες σκέψεις και ανησυχίες.
Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αγχώνεσαι, για αυτό και εγώ το έκανα κρυφά πχ. Λίγο κουράγιο θέλει. Αν της εξηγήσεις πώς νιώθεις, πιστεύω πως όλα καλά θα πάνε. Εδώ φαντάσου η δικιά μου από κει που δεν με άφηνε καθόλου και μου την έλεγε όταν κοβόμουν ("Στα 'λεγα εγώ να μην το κάνεις εξαρχής"), δεν έχεις ιδέα πόσο με ενθάρρυνε τελικά να κάνω λέιζερ (εξαιρετική επιλογή, να τα λέμε κι αυτά).
Εν ολίγοις, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το 'χεις!
(Φίλτατη τώρα είδα ότι μιλάς για μασχάλες κυρίως. Χρονοκαθυστέρηση. Αν ξυριστείς, το καλό που σου θέλω να μην κοπείς, δεν είναι σαν τα πόδια. Πονάει πολύ περισσότερο και κάνει πιο πολύ καιρό να κλείσει. Για κερί, απλά τσιρίζεις για 1 δευτερόλεπτο και μετά όλα κομπλέ. Αξίζει. Νιώθεις τόσο φρέσκια)
danonito_kyr
Νεοφερμένος
Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 13 ετών, Μαθήτρια Β' γυμνασίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13 μηνύματα.

Κοίτα , προσωπικά προτιμώ την αποτρίχωση στα πόδια γιατί είναι πιο μακρόχρονο το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να το κάνεις συχνά και μόνη σου . Πες στην μαμά σου κάτι του στυλ : " εεε μαμά τώρα που σιγά σιγά θα έρθει και το καλοκαίρι θα ήθελα να κάνω κάτι με τα πόδια μου ( μην αναφερθεις άμεσα στο θέμα ) " και αν σου πει τι ? Τότε δείξε τις τα πόδια σου και έτσι θα το καταλάβει έμμεσα .
Σίγουρα θα σε καταλάβει και αν δεν σε αφήνει να ξυριστεις ( θα έχει τους λόγους της ) πρότεινε της την αποτρίχωση σε ένα κοντινό κέντρο αισθητικής ( ακόμα και σε μαγαζιά όπως κομμωτήρια ή νυχαδικα) .
Σίγουρα θα βρεις κάπου κοντά σου και σχετικά οικονομικές λύσεις
Σίγουρα θα σε καταλάβει και αν δεν σε αφήνει να ξυριστεις ( θα έχει τους λόγους της ) πρότεινε της την αποτρίχωση σε ένα κοντινό κέντρο αισθητικής ( ακόμα και σε μαγαζιά όπως κομμωτήρια ή νυχαδικα) .
Σίγουρα θα βρεις κάπου κοντά σου και σχετικά οικονομικές λύσεις

Πωπω με πηγες πολύ πίσω!Οταν ήμουν προς το τέλος της Α γυμνασίου (προ αμνημονεύτων δηλαδή χρόνων),ήμουν πολύ άνετη με το θέμα της τρίχας της μασχάλης,δεν είχα δηλαδή σκεφτεί την δεδομένη περίοδο ότι πρέπει να κάνω κάτι με τις τρίχες...Μέχρι που με κορόιδεψε ένας συμμαθητής μου την ώρα της γυμναστικής όπως σήκωσα το χέρι μου να πετάξω την μπάλα και φόραγα αμανικο...Ντράπηκα τόσο πολύ που την επόμενη μέρα πήγα κόντρα ξουρα που λένε...
Το καλοκαίρι εκεινο ξεκίνησα να ξυριζω και τα πόδια μου επειδή δεν ήθελα να πηγαινω στη θάλασσα ετσι.Δεν είπα ποτέ κάτι στη μητέρα μου,δεν της ανακοίνωσα κάτι,το θεώρησα κάτι απλό , και ούτε ποτέ με ρώτησε τι και πώς...Νομίζω πως ήρθε ως κάτι φυσικό και για τις δύο μας.

Nala
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 898 μηνύματα.

Έπρεπε ήδη να έχει ασχοληθεί η μαμά σου με το θέμα, αν είναι δυνατόν!!
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντρέπεσαι, για την περίοδο δεν σου έχει μιλήσει η μαμά σου?
Εμάς από παιδιά μας έδινε σιγά σιγά όλες τις πληροφορίες της σεξουαλικης αγωγής, σε αυτή την ηλικία μετά από δική της συμβουλή όχι μασχάλες που είναι το πρώτο που καθαρίζεις και για λόγους υγιεινής, και τα φρύδια διόρθωσα το σχήμα γιατί ήταν λίγο Καραμανλή χα χα χα
Μίλα τώρα στην μαμά σού
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ντρέπεσαι, για την περίοδο δεν σου έχει μιλήσει η μαμά σου?
Εμάς από παιδιά μας έδινε σιγά σιγά όλες τις πληροφορίες της σεξουαλικης αγωγής, σε αυτή την ηλικία μετά από δική της συμβουλή όχι μασχάλες που είναι το πρώτο που καθαρίζεις και για λόγους υγιεινής, και τα φρύδια διόρθωσα το σχήμα γιατί ήταν λίγο Καραμανλή χα χα χα
Μίλα τώρα στην μαμά σού
ck_chrysiis
Νεοφερμένος
Η Χρυσηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 35 μηνύματα.

Πωωω αυτό με τα φρύδια. Έκτη δημοτικού. Ένα κήρυγμα μου έφαγα…Έπρεπε ήδη να έχει ασχοληθεί η μαμά σου με το θέμα, αν είναι δυνατόν!!
Μίλα τώρα στην μαμά σού
«Μαμά, τι να κάνω δηλαδή που πήρα τα φρύδια της γιαγιάς»
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει από Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,104 μηνύματα.

Ααα γλυκουλααΚαλησπερα σας ειμαι 15 χρονων και θελω να πω στη μαμα μου να ξυριστω αλλα δεν ξερω πως και αγχωνομαι. Ειχα προσπαθησει και περυσι να της το πω και καθε φορα που το επαιρνα αποφαση πηγαινα και της ελεγα μαμα να σου πω και εκεινη τη στιγμη αλλαζα θεμα και της ελεγα εν τελει κατι ασχετο. Οποτε περυσι ξυριστηκα κρυφα. Παω πρωτη λυκειου και τωρα που αρχιζει η ζεστη νιωθω αβολα με τις τριχες αλλα και οταν παω να της το πω εν τελει δεν το λεω ποτε και παντα το αποφευγω και αγχωνομαι παρα πολυ. Τι θα μου προτεινατε; Ευχαριστω εκ των προτερων! (οτι λυσεις εχω σκεφτει μετα απο λιγο μου ξαναερχεται στο μυαλο και λεω αποκλειεται δεν μπορω να της το πω) Γραψτε μου επισης εκτος απο συμβουλες και δικες σας εμπειριες με το αντιστοιχο θεμα. Επισης μιλαω γενικα για την αποτριχωση οχι συγκεκριμενα για να χρησιμοποιησω ξυραφακι.

Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,270 μηνύματα.

Πώς ξεπερνάμε κάτι που μας προκαλεί φόβο;
Κάνουμε αυτό ακριβώς που μας προκαλεί φόβο.
Πηγαίνεις όμορφα και ωραία και της το λες. Δεν είναι ντροπή. Η μαμά σου δηλαδή δεν ξυρίζεται; Από την στιγμή που το κάνεις με ασφάλεια, πού το πρόβλημα;
Κάνουμε αυτό ακριβώς που μας προκαλεί φόβο.
Πηγαίνεις όμορφα και ωραία και της το λες. Δεν είναι ντροπή. Η μαμά σου δηλαδή δεν ξυρίζεται; Από την στιγμή που το κάνεις με ασφάλεια, πού το πρόβλημα;
elenn7
Νεοφερμένος

Το προβλημα μου δεν ειναι οτι πιστευω πως δεν θα με αφησει αλλα το πως ναα της το πω γιατι καθε φορα που παω παντα αλλαζω συζητηση και λεω κατι ασχετο γιατι απλα εκεινη τη στιγμη δεν ξερω πως να το πω και τι να πω!

Κάμπια
Διάσημο μέλος
Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,270 μηνύματα.

Εσύ θες να ξεκινήσεις αυτή την συζήτηση για να σε βοηθήσει σε κάτι; Ποιος είναι ο στόχος;
elenn7
Νεοφερμένος

απλα δεν ξερω πως να της το πω και ποτε
Κάμπια
Διάσημο μέλος

Μπορεί να το ξέρει και ήδη. Δεν είναι κακούργημα ούτε ντροπή.απλα δεν ξερω πως να της το πω και ποτε
Μπορείς να της το πεις και έμμεσα
Π.χ Πατε στο σούπερ μάρκετ, πάτε στον χώρο με τα ξυραφάκια κτλ και λες στην μαμά σου: «Α, μαμά να πάρουμε ένα ξυραφάκι γιατί αυτό που έχω θέλει πέταμα» και κάπως έτσι το φέρνεις στην συζήτηση
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 64 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- elenn7
- Joji
- E.Z
- AggelikiGr
- constansn
- jellojina
- jYanniss
- Kate1914
- Corfu kitty
- charmander
- iew
- Nala
- ck_chrysiis
- Mapz
- Gen_Zita
- bibliofagos
- Εριφύλη
- Debugging_Demon
- rseven
- Hased Babis
- evelinaa
- ggl
- Unboxholics
- Helen06
- Eagle Eye
- Scandal
- Indecisive2
- Nikii-066
- shuuu
- FNC_Sophia
- Praxis
- KaterinaL
- gegeorgiou90
- Lia 2006
- χημεια4λαιφ
- Μήτσος10
- danonito_kyr
- ioanna2007
- Maynard
- Dr. Gl. Luminous
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.