Καλησπερα σας ειμαι 15 χρονων και θελω να πω στη μαμα μου να ξυριστω αλλα δεν ξερω πως και αγχωνομαι. Ειχα προσπαθησει και περυσι να της το πω και καθε φορα που το επαιρνα αποφαση πηγαινα και της ελεγα μαμα να σου πω και εκεινη τη στιγμη αλλαζα θεμα και της ελεγα εν τελει κατι ασχετο. Οποτε περυσι ξυριστηκα κρυφα. Παω πρωτη λυκειου και τωρα που αρχιζει η ζεστη νιωθω αβολα με τις τριχες αλλα και οταν παω να της το πω εν τελει δεν το λεω ποτε και παντα το αποφευγω και αγχωνομαι παρα πολυ. Τι θα μου προτεινατε; Ευχαριστω εκ των προτερων! (οτι λυσεις εχω σκεφτει μετα απο λιγο μου ξαναερχεται στο μυαλο και λεω αποκλειεται δεν μπορω να της το πω) Γραψτε μου επισης εκτος απο συμβουλες και δικες σας εμπειριες με το αντιστοιχο θεμα. Επισης μιλαω γενικα για την αποτριχωση οχι συγκεκριμενα για να χρησιμοποιησω ξυραφακι.
Το έκανα κρυφά στην κατασκήνωση όταν ήμουν 13, παρόλο που δεν με άφηνε η μητέρα μου. Εν τέλει δεν μου είπε τίποτα, αλλά μην μου μοιάσεις. Να είσαι ειλικρινής και να της πεις ό,τι σκέφτεσαι. "Μαμά να σου πω, σκέφτομαι να αρχίσω να ξυρίζομαι για τον χ, ψ λόγο." Δεν είναι ντροπή. Ίσα ίσα μάλιστα.
Είσαι σε μια ηλικία που μπορείς να παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις για τον εαυτό σου. Νιώθεις άβολα το καλοκαίρι με τα πόδια έξω;; Κι εγώ το ίδιο. Κακό είναι; Εφόσον θεωρείς ότι θα σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα με τον εαυτό σου, με το σώμα σου, δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Και η μητέρα σου ήταν κοπελίτσα κάποτε, και σίγουρα είχε παρόμοιες σκέψεις και ανησυχίες.
Καταλαβαίνω γιατί μπορεί να αγχώνεσαι, για αυτό και εγώ το έκανα κρυφά πχ. Λίγο κουράγιο θέλει. Αν της εξηγήσεις πώς νιώθεις, πιστεύω πως όλα καλά θα πάνε. Εδώ φαντάσου η δικιά μου από κει που δεν με άφηνε καθόλου και μου την έλεγε όταν κοβόμουν ("Στα 'λεγα εγώ να μην το κάνεις εξαρχής"), δεν έχεις ιδέα πόσο με ενθάρρυνε τελικά να κάνω λέιζερ (εξαιρετική επιλογή, να τα λέμε κι αυτά).
Εν ολίγοις, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το 'χεις!
(Φίλτατη τώρα είδα ότι μιλάς για μασχάλες κυρίως. Χρονοκαθυστέρηση. Αν ξυριστείς, το καλό που σου θέλω να μην κοπείς, δεν είναι σαν τα πόδια. Πονάει πολύ περισσότερο και κάνει πιο πολύ καιρό να κλείσει. Για κερί, απλά τσιρίζεις για 1 δευτερόλεπτο και μετά όλα κομπλέ. Αξίζει. Νιώθεις τόσο φρέσκια)