Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντα υπαρχει κατι που δεν το εχουμε σκεφτει δεν θεωρω οτι εχεις δικιο καποια στιγμη θαξαναβγει κατι καινοτομο το οποιο θα οδηγησει σε κατι καινουργιο (ενα αλλο ειδος κλασικης μουσικης)
Ναι όμως είναι δύσκολο αυτό το είδος κλασικής μουσικής να έχει τη φιλοσοφία του προηγούμενου . Η μουσική επηρεάζεται απο την ιδεολογία , τη κοινωνία , τις συνθήκες της εποχής της!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντα υπαρχει κατι που δεν το εχουμε σκεφτει δεν θεωρω οτι εχεις δικιο καποια στιγμη θαξαναβγει κατι καινοτομο το οποιο θα οδηγησει σε κατι καινουργιο (ενα αλλο ειδος κλασικης μουσικης)
Μίλησα καθαρά για θέμα σύνθεσης και όχι μουσικού είδους, γι αυτό τον λόγο δεν υποβάθμισα τα υπόλοιπα είδη. Σκέψου το εξής: Υπάρχουν 12 νότες. Πόσους διαφορετικούς συνδυασμούς πια να κάνεις? Ναι, θα παίξεις και με το ρυθμό, θα βάλεις και σε άλλη σειρά τις νότες, βάλε και διαφορετική συνοδεία απο πίσω, βγήκε κάτι. Όμως μετά απο τόσους αιώνες που γράφουν οι άνθρωποι μουσική δε μπορεί ακόμα να γράφονται εξ'ολοκλήρου διαφορετικά τονικά κομμάτια.
Κάτι καινοτόμο, κάτι καινούριο όσον αφορά στο είδος θα βγει σίγουρα, λαμβάνοντας υπ' όψην τη συμβολή της τεχνολογίας στη μουσική. Ήδη η ατονική μουσική είναι ένα νέο είδος* κλασσικής μουσικής, πρωτοπόρο χωρίς πολλούς φανς ακόμα
* Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω είδος ή εντελώς διαφορετική μουσική, μιας και δεν στηρίζεται σε αυτά που ξέρουμε απο την αρμονία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άκουσα ένα πολύ καλό κομμάτι για σόλο κόντρα μπάσο του Ξενάκη, θα επιστρέψω δριμύτερη με λεπτομέριες!
Απο τα γνωστά του Ξενάκη:
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=sZbRujLEqDw&feature=related[/ame]
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το κομμάτι για κόντρα μπάσο που σου είπα λέγεται Theraps. Πολύ καλό.
Ο Σισιλιάνος μου αρέσει επίσης πολύ
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σίγουρα! Δεν είμαι και πολύ γνώστης του θέματος βέβαια
Το κομμάτι για κόντρα μπάσο που σου είπα λέγεται Theraps. Πολύ καλό.
Ο Σισιλιάνος μου αρέσει επίσης πολύ
Παίζεις κάποιο όργανο ?
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εσύ?
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάνω κλασσική κιθάρα εδώ και 6 χρόνια (φέτος σταματάω λόγω πανελληνίων :/) και προσπαθώ μόνη μου πιάνο
Εσύ?
Πιάνο !!!
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=fqxZ3AYjuJo&feature=rec-fresh[/ame]
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να δείτε και αυτό !! Απο το κωμικό - πιανίστα Victor Borge ! Για το ίδιο κομμάτι !!!
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=BcV19rylSZc[/ame]
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Η ατονική μουσική υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά παίζει μεγάλο ρόλο το κοινό της. Δηλαδή οι Pink Floyd που θεωρούνται κλασικοί στη ροκ όπως και να το κάνεις ακούγονται εύκολα και απο πολλούς. Το κοινό της ατονικής μουσικής είναι ιδιαίτερα μικρό γιατί είναι δύσκολη μουσική για το αφτί του ανθρώπου. Προσωπικά, μου αρέσουν κάποια ατονικά απο την άποψη οτι είναι ενδιαφέροντα ακούσματα συν τις πρωτότυπες τεχνικές στο παίξιμο. Τα τονικά φυσικά είναι πιο ευχάριστο άκουσμα
Όχι απαραίτητα. Υπάρχει ένα άλμπουμ τους, το έγραψαν κάπου πριν το "Dark Side Of The Moon", που είναι πάρα πολύ δύσκολο ακουστικά και για αυτό το λόγο πολύ άσημο αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Λέγεται "Ummagumma".
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όχι απαραίτητα. Υπάρχει ένα άλμπουμ τους, το έγραψαν κάπου πριν το "Dark Side Of The Moon", που είναι πάρα πολύ δύσκολο ακουστικά και για αυτό το λόγο πολύ άσημο αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ. Λέγεται "Ummagumma".
Κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι Pink Floyd! Όντως το Ummagumma ειναι δύσκολο ! Και κάποια μέρη του έχουν μελωσική γραμμή!
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχει κανείς κάπου κάπως σε mp3 ή έχει βρει σε youtube το Scherzo (C minor μάλλον ή Eb της Anna Madgalena Bach Τo 7 είναι απο το πρώτο Bach, στις εκδόσεις Ντο-ρε-μί, νομίζω στην κατωτέρα για πιάνο τα δίνουν αυτά)
Κάθομαι και ψάχνω αλλα δεν βλέπω να το βρίσκω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης
αυτό?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.