Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
https://news247.gr/eidiseis/afieroma...e_ypoyrgos_kai_mia_metarruthmish.2372053.html
Μάλλον δοκιμάστηκαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ χωρίς αποτέλεσμα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
Μια καλή αρχή λοιπόν....το 1918 δε μπαίναν ΌΛΟΙ στην πολυτεχνική σχολή του Ελληνικού πανεπιστημίου....μόνο όσοι χρειάζονταν!Μήπως κάτι τέτοιο έπρεπε να εφαρμοστεί και σήμερα?(Με μια μικρή αύξηση των εισακτέων αν λάβουμε υπόψιν και τον ιδιωτικό τομέα.)
nPb
Επιφανές μέλος
<<Το 1918 ορίστηκε κλειστός αριθμός εισακτέων –πρώτη φορά εφαρμογής του θεσμού στην Ελλάδα– στη Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών του Πολυτεχνείου. Το μέτρο συνοδεύτηκε με μια δέσμευση: Όσοι εισάγονταν με αυτόν τον τρόπο είχαν εξασφαλισμένο διορισμό στο Δημόσιο αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου τους. Η ρύθμιση στηριζόταν προφανώς σε έναν πολύ απλό συλλογισμό: Αφού η μόνη επαγγελματική διέξοδος των πτυχιούχων της Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών ήταν το Δημόσιο, η κρατική αυτή σχολή έπρεπε να εκπαιδεύει τόσους όσους χρειαζόταν ή μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Δημόσιο>>
Μια καλή αρχή λοιπόν....το 1918 δε μπαίναν ΌΛΟΙ στην πολυτεχνική σχολή του Ελληνικού πανεπιστημίου....μόνο όσοι χρειάζονταν!Μήπως κάτι τέτοιο έπρεπε να εφαρμοστεί και σήμερα?(Με μια μικρή αύξηση των εισακτέων αν λάβουμε υπόψιν και τον ιδιωτικό τομέα.)
Λίγο δύσκολο όσο θα υπάρχουν κομματόσκυλα και "ψηφοφόροι"
fockos
Επιφανές μέλος
50% θα είναι από το διδάσκοντα και το άλλο 50% από τρέπεζε ενώ θα τα διορθώνει ο διδάσκοντας.
Με λίγα λόγια πηγαίνττε ιδιωτικό σχολείο και δε θα χάσετε.
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
Λίγο δύσκολο όσο θα υπάρχουν κομματόσκυλα και "ψηφοφόροι"
Λίγο δύσκολο όσο υπάρχει η νοοτροπία του "ΠΡΕΠΕΙ να μπω απαραίτητα στο πανεπιστήμιο" και η απαξίωση του Έλληνα για την χειρονακτική εργασία και τα" τεχνικά" επαγγέλματα!
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
Μονο και μονο για αυτο ειναι μαλακια το νεο συστημα....Θα εχω το μπαρμπα μου καθηγητη, δε θα ξερω τι χρωμα εχει το βιβλιο,Ρε παιδιά τι Πανελλαδικές κάθεστε και λέτε για α,β ,γ λυκείου.
50% θα είναι από το διδάσκοντα και το άλλο 50% από τρέπεζε ενώ θα τα διορθώνει ο διδάσκοντας.
Με λίγα λόγια πηγαίνττε ιδιωτικό σχολείο και δε θα χάσετε.
και θα μου βαζει το 20αρακι.....Ενταξει, αυτο γινοταν παντα, αλλα τουλαχιστον πριν δεν επηρεαζε την εισοδο στο πανεπιστημιο....Τωρα, θα ξεκινησουν και τα φακελακια απο τους γονεις στους καθηγητες!!!
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
Μην θεωρεις οτι ειναι τα ιδια;Γιατι να μην εχω την δυνατοτητα να σπουδασω την σχολη απλως επειδη το ελληνικο δημοσιο δεν χρειαζεται αλλες θεσεις;Αλλα δεδομενα υπηρχαν το 1918 αλλα τωρα,ο παραγοντας εξωτερικου αλλαζει πολλα πραγματαΜια καλή αρχή λοιπόν....το 1918 δε μπαίναν ΌΛΟΙ στην πολυτεχνική σχολή του Ελληνικού πανεπιστημίου....μόνο όσοι χρειάζονταν!Μήπως κάτι τέτοιο έπρεπε να εφαρμοστεί και σήμερα?(Με μια μικρή αύξηση των εισακτέων αν λάβουμε υπόψιν και τον ιδιωτικό τομέα.)
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
Μην θεωρεις οτι ειναι τα ιδια;Γιατι να μην εχω την δυνατοτητα να σπουδασω την σχολη απλως επειδη το ελληνικο δημοσιο δεν χρειαζεται αλλες θεσεις;Αλλα δεδομενα υπηρχαν το 1918 αλλα τωρα,ο παραγοντας εξωτερικου αλλαζει πολλα πραγματα
Δε θα διαφωνήσω. Ενα ποσοστό θέσεων θα ανήκει στον ιδιωτικό τομέα(στον οποίο ανήκει και το εξωτερικό).Απο κει και πέρα όμως σχολές του στυλ παιδαγωγικού,νηπιαγωγών που έχουν άμεση εξάρτηση απο τον δημόσιο και μικρή απορρόφηση απο τον ιδιωτικό τομέα,μπορούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο...
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Μονο και μονο για αυτο ειναι μαλακια το νεο συστημα....Θα εχω το μπαρμπα μου καθηγητη, δε θα ξερω τι χρωμα εχει το βιβλιο,
και θα μου βαζει το 20αρακι.....Ενταξει, αυτο γινοταν παντα, αλλα τουλαχιστον πριν δεν επηρεαζε την εισοδο στο πανεπιστημιο....Τωρα, θα ξεκινησουν και τα φακελακια απο τους γονεις στους καθηγητες!!!
κάτσε να δούμε αν θα εφαρμοστεί
υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα αυτήν την στιγμή για αυτούς από το εκπαιδευτικό σύστημα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.