Κείμενο: Έρος, θέρος, πόλεμος: σε 100 λέξεις το θέμα του κειμένου

onion

Νεοφερμένος

Η onion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Γεια σας,
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τράπεζα θεμάτων στην οποία δυσκολεύομαι καθώς πρέπει να γράψω σε 100 λέξεις το θέμα του κειμένου. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Ευχαριστώ!!
 

Συνημμένα

  • Καταγραφή.PNG
    Καταγραφή.PNG
    123.3 KB · Εμφανίσεις: 237

smarw

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
ωραίο κείμενο. το βασικό θέμα του κειμένου είναι η αποστασιοποίηση της συγγραφέως από την μητέρα της και οι λόγοι στους οποίους αποδίδει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στη σχέση τους. ουσιαστικά αναφέρεται στον χαρακτήρα της μητέρας της , η οποία ήταν απότομη και αχάριστη , σε αντίθεση με τον πατέρα τον οποίο η συγγραφέας χαρακτηρίζει ήρεμο και χαρούμενο άνθρωπο ("παρατηρούσα τον πατέρα μου με τον ήπιο χαρακτήρα και το εύκολο γέλιο και μου άρεσε"). Συμπεραίνουμε ότι η μητέρα είναι αγνώμων καθώς δεν εκτίμησε την ευγενική πράξη του συζύγου της να της χαρίσει ένα δώρο στα γενέθλια της ("περίμενα ότι θα το εκτιμούσε...παπούτσια). Επίσης δεν αναγνώριζε τις προσπάθειες της κόρης της που επιθυμούσε να την βοηθήσει μαγειρεύοντας φαγητό και κάθε φορά έβρισκε κάτι να υποδείξει ως λάθος ("βέβαια πάντα κάτι... με μάλωνε"). Τέλος, η συγγραφέας αναφέρεται στην ανάγνωση βιβλίων που την βοηθούσε να ξεφύγει από την ανία και τη ρουτίνα της καθημερινότητας επιβεβαιώνοντας ότι το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,656 μηνύματα.
Γεια σας,
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί τράπεζα θεμάτων στην οποία δυσκολεύομαι καθώς πρέπει να γράψω σε 100 λέξεις το θέμα του κειμένου. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος; Ευχαριστώ!!
Πολύ ωραίο κείμενο. Το θέμα του κειμένου είναι η σχέση του ποιητικού υποκειμένου με την μητέρα του. Ανέφερε ότι στην αρχή η σχέση τους ήταν καλή, αλλά ύστερα άρχισε να μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ τους. Το σημείο με τα γενέθλια της μητέρας είναι εξίσου σημαντικό καθώς φανερώνει την αχαριστία της μητέρας απέναντι στον κόπο του πατέρα. Αυτό συγκεκριμένα κάνει το ποιητικό υποκείμενο να διαμορφώσει μια αρνητική άποψη πάνω στην συμπεριφορά της μητέρας, πράγμα που αναζωπυρώνεται με τα τις επικριτικές παρατηρήσεις της μητέρας πάνω στην μαγειρική του ποιητικού υποκειμένου.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top