Λοιπόν παιδιά ας αφήσουμε τα των πανελληνίων και των πανεπιστημίων και να δούμε ένα άλλο θέμα επίκαιρο και σοβαρό
Λοιπόν ποτέ πιστεύεται θα τερματιστεί όλο αυτό με την καραντίνα;Ποτε θα γινει εστω και μια μικρη αρση καποιων απο των επιβληθετων μετρων;Εγώ θελωνας να ειμαι αισιοξοδως ευελπιστώ πως τέλη Απριλίου θα έχουμε "τελιωσει"με αυτό το ζήτημα αν όχι εξ ολοκλήρου στον μεγαλύτερο βαθμό τουλάχιστον
Πώς πιστεύεται θα επηρεαστεί η καθημερινότητα μας και κατ επέκταση και οι μισθοί μας ;(ή οι συντάξεις για τους μεγαλύτερους )και για πόσο καιρό θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας ρίξει το ηθικό μιας και που φέτος είχαμε βλέψεις(έστω ελάχιστες)για κάτι καλύτερο ;
Έσεις τι λέτε ,τι γνώμη έχετε ;
#μένουμε σπίτι για να κάνουμε καλοκαίρι
Στην αρχή δεν το πιστέψαμε, μετά κάτι καταλάβαμε αλλά ως συνήθως καθησυχάσαμε τον εαυτό μας ότι δεν θα συμβεί σε μας, όταν αρχίσαμε ν΄ακούμε ότι πεθαίνουν 600 άνθρωποι την ημέρα στη γειτονική Ιταλία μάλλον ταρακουνηθήκαμε και όταν άρχισαν να πεθαίνουν και στην Ελλάδα και είδαμε και στην τηλεόραση τις συνεντεύξεις των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αποφασίσαμε επιτέλους να κλειστούμε στα σπίτια μας.
Ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες απ΄αυτές που είχε συνηθίσει.΄Αλλοι ευκολότερα, άλλοι πιο δύσκολα. Το θέμα είναι ότι αφού βιώσαμε κλιμακωτά όλη την γκάμα των συναισθημάτων, αναγκαστήκαμε να δεχτούμε την πραγματικότητα και να προσπαθήσουμε να οργανώσουμε την καθημερινότητά μας βάσει αυτής και κυρίως να την κάνουμε όσο πιο όμορφη μπορούμε.
Πέρα από τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας από μας (επαγγελματικές, φοιτητικές, πανελλαδικές κτλ) που ολοκληρώνονται πλέον εξ αποστάσεως, η αλήθεια είναι ότι μπορείς να κάνεις πολλά ευχάριστα πράγματα στο σπίτι. Να διαβάσεις ένα αγαπημένο βιβλίο που όλο έλεγες ότι θα το κάνεις και όλο κάπου έπρεπε να πας και το ανέβαλες, να αποτυπώσεις τις σκέψεις σου στο χαρτί (πολύ μου αρέσει να γράφω), ν΄ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική, να δεις την αγαπημένη σου σειρά/ταινία με την ησυχία σου, να τακτοποιήσεις επιτέλους τις τιγκαρισμένες με άπειρα βιβλία, βιβλιοθήκες σου που όλο έλεγες ότι θα το κάνεις και ποτέ δεν γινόταν, να περάσεις ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σου αφού ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρχει απαρτία στο σπίτι, να βρεις νέους τρόπους επικοινωνίας με τους φίλους σου (πχ. εγώ βλέπω κάθε βδομάδα μαζί με τους φίλους μου το νέο επεισόδιο της σειράς που παρακολουθούμε για να κάνουμε και τα σχετικά σχόλια και έχει πολλή πλάκα) κτλ, κτλ
Δεν σκέφτομαι πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση επειδή αν βάλω κάποιο όριο και μετά παραταθεί, θα μου κακοφανεί. Δεν σκέφτομαι τα πράγματα που θα έκανα αν δεν μας είχε επισκεφθεί ο κορωνοϊός επειδή η διάθεσή μου θα πέσει στα τάρταρα! Επίσης δεν σκέφτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να χάσω τις διακοπές μου και κυρίως την αγαπημένη μου θάλασσα επειδή θα με στενοχωρήσει πολύ! Βήμα-βήμα θα προχωράμε! Πάνω απ΄όλα είναι η ζωή και η υγεία οπότε ο,τι χρειαστεί ν΄αντέξουμε, θα το αντέξουμε!
Προσπαθώ λοιπόν να περνάω την κάθε μέρα μου όσο καλύτερα μπορώ, να έχω καλή διάθεση, να είμαι αισιόδοξη και να έχω συνεχώς στο μυαλό μου τη βεβαιότητα ότι η ζωή πάντα βρίσκει τον τρόπο να νικήσει και να αναγεννηθεί!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.