Παιδιααα καλημέρα ! Έδωσα φέτος πανελλαδικές με στόχο τη Νομική , αλλά εξαιτίας μιας ατυχίας ( ή όπως θέλετε πείτε το ) στη λογοτεχνία πέρασα στο Πολιτικό ΕΚΠΑ και σκέφτομαι σοβαρά να ξαναδώσω . Σε όλα τα μαθήματα πλην της βιολογίας ( 17.5 έγραψα ) και της λογοτεχνίας (10 έγραψα και δεν μπορω να καταλαβω πως εγινε ) τα πήγα εξαιρετικά καλά - κατά τη γνώμη μου πάντα - ( με 18.1 στα Αρχαια , 19 Λατινικα , 18.7 Ιστορια και 17 Έκθεση ) . Θεωρώ ότι αξίζει μια δεύτερη προσπάθεια , καθώς είχα φτάσει τόσο κοντά στον στόχο μου ... Απλως με τρομάζει που έχουν προστεθει 30 σελίδες στην Ιστορια και όλα τα κειμενα της Β' λυκείου στα Λατινικά συν αυτά της Γ' λυκείου , αλλά ευτυχως αυτα τα ξερω καλα .... Ακόμα , με ανησυχεί ότι όλοι οι φίλοι μου θα ειναι φοιτητες και εγω θα βρισκομαι παλι στους ρυθμους του σχολειου , επειδη θα πρεπει μερα να εχω ενα προγραμμα διαβασματος και γι αυτο φοβαμαι μηπως παρασυρθω και αρχισω τις εξοδους και αφήσω τελειως το διαβασμα . Έχω σκεφτεί να κάνω ιδιαίτερα ( 2 ώρες/βδομάδα το κάθε μάθημα μου ειπαν οι καθηγητες οτι αρκει ) αλλά πόσες ώρες χρειάζεται να διαβάζω επιπλέον ώστε να καλύπτω κάθε μέρα ένα ικανοποιητικο μερος της ύλης ; Επίσης , έχω ακούσει ότι γύρω στα Χριστούγεννα αηδιάζεις με όλα αυτά που διαβάζεις με αποτέλεσμα να μην ασχολείσαι όσο χρειαζεται . Ισχύει ; Υπάρχει ελεύθερος χρόνος ; Θα ήθελα πχ να έχω μια μέρα της εβδομάδας εντελώς ελεύθερη για να μην πλήττω ( ίσως την Κυριακή ) . Όσοι δώσατε δεύτερη φορά πανελλαδικές σας παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας !!!!
Ακόμα , όσοι γνωριζετε ή είστε φοιτητές στο Πολιτικό ΕΚΠΑ , μπορειτε να μου πείτε τι επαγγελματικες προοπτικες υπάρχουν απο το συγκεκριμενο τμημα ; ( πριν το απορριψω να ξερω περι τινος προκειται ) . Αν το ακολουθησω σκεφτομαι να ακολουθησω την κατευθυνση των Διεθνων Σπουδων αλλα μετα δεν ξερω τι να κανω .. Με ενδιαφέρουν τα ναυτιλιακά . Υπάρχει δυνατότητα απο το Πολιτικο να κανω μεταπτυχιακο στα ναυτιλιακα ; Σαν σχολη ειναι καλη ;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.