Απαντώ εδώ για να μη βγω εκτός θέματος στο άλλο thread.
Αρχικά, αυτή την τάση προς το εμπορικό την έχω ανιχνεύσει κι εγώ. Έχω ακούσει ότι εκεί είναι τα πιο πολλά λεφτά και έχω προσπαθήσει να κάνω τον εαυτό μου να συμπαθήσει τα μαθήματα αυτού του τομέα, αλλά αποτυγχάνω πανηγυρικά.

Μου φαίνονται πολύ ρηχά. Εν τέλει σκέφτηκα ότι πέρασα στη νομική γιατί είναι μία επιστήμη που μου αρέσει. Δεν μπορώ να πάω να ακολουθήσω έναν τομέα που θα με κάνει να μη μου αρέσει αυτό που θα κάνω επειδή θα βγάζω μερικά χρήματα παραπάνω. Σε τελική ανάλυση, αν είσαι καλός, οι πιθανότητες να διακριθείς είναι με το μέρος σου, όποιον τομέα κι αν ακολουθήσεις.
Θεωρώ ολόσωστη την τοποθέτηση του
@Panzerkampfwagen πως ο σωστός νομικός ξέρει απ' όλα. Όλοι οι κανόνες δικαίου συνιστούν μία έννομη τάξη που αποτελεί ένα ενιαίο σύστημα. Κατά τη γνώμη μου, για να ερμηνεύσεις ορθά τους νόμους οποιουδήποτε κλάδου του δικαίου, πρέπει να έχεις μία συνολική εποπτεία όλου του νομικού συστήματος. Δεν γίνεται να τα χωρίσεις σε αυστηρά κουτάκια. Προφανώς κάποια στιγμή, μεταγενέστερα στην επαγγελματική πορεία, κάπου θα ειδικευτούμε, αλλά στη φάση που βρισκόμαστε είναι καλό να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα πάντα. Έτσι οικοδομείται ο νομικός τρόπος σκέψης, που είναι ίσως και το μεγαλύτερο εφόδιο που μας δίνει αυτή η σχολή.