Πες μας πως είναι η αίσθηση να φοιτάς στο Τμήμα που είσαι σε σχέση με το Μαθηματικό; Υπάρχει κάποια διαφορά;
αχ η ερωτηση που απαντω διαρκως τους τελευταιους μηνες. Η διαφορα τους ειναι οτι το ceid ειναι παααααααρα πολυ οργανωμενο και καινοτομο .Οι καθηγητες .. τι να πω . παρα πολυ ενεργοι κατα την ωρα της διαλεξης, γεματοι ζωντανια , δεν βαριουνται να απαντησουν σε αποριες ουτε να κανουν κατι παραπανω. Μας προτρεπουν παρα πολυ να πληροφορουμαστε για θεματα τεχνολογιας και πληροφορικης , μας διδασκουν και μας επισημαινουν ο,τι ειναι απαραιτητο ωστε να ψαχτεις και μονος, χωρις να πελαγωνεις στην προσπαθεια. Καθε βδομαδα υπαρχουν εργασιες , εργαστηρια, αξιολογησεις μεσω eclass, οποτε σε προτρεπουν(ας αγνοησουμε την επαναχρησιμοποιηση της λεξης , ειμαι fried απο την c) να πηγαινεις , να παρακολουθεις και να ασχολεισαι στον προσωπικο σου χρονο. Προσωπικα δεν εχω χασει διαλεξεις , περα απο 1-2 που ημουν αρρωστη χαχα. Ειναι υπεργαματη σχολη και εχει πολυ δυνατο διδακτικο προσωπικο. Χαιρομαι πολυ που ειμαι εκει γιατι το απολαμβανω κιολας , ειναι επανω στα ενδιαφεροντα μου.
Κριμα παντως που το μαθηματικο της πατρας το εχουν καταντησει ετσι οπως ειναι πλεον. Ειναι υποστελεχωμενο και 50 χρονια πισω, με μεθοδους που βασιζονται περισσοτερο στην αποστηθιση παρα στην ενεργη συμμετοχη των φοιτητων(κατα την διαρκεια της διαλεξης) και στο ενεργο διαβασμα με ασκησεις και αξιολογησεις για παραδειγμα. Θα μπορουσε ανετα να εχει καινουριες μεθοδους διδασκαλιας οπως οι πολυτεχνικες πχ , με πολυ περισσοτερο προσωπικο (και οχι μονο 18 μελη δεπ που εχει τωρα και μηδενικο επικουρικο) και να ειναι ενα υπεργαματο τμημα. τα μαθηματικα αδιαμφισβητητα ειναι η πιο σπουδαια επιστημη , ασχετα αν εχει καταντησει ολιγον αχρηστευμενη σε αυτη την χωρα(πχ "α δηλαδη θα πας σε σχολειο να διδαξεις μετα την σχολη ε ?") και στα τμηματα των ελληνικων ΑΕΙ.