ilkat06
Νεοφερμένος
Ο Ηλίας Πανουτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Ίλιον (Αττική). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
05-08-24
05:27
Πολύ άσχετο αλλά βλέπω ότι όταν γράφω μήνυμα εδώ και από πάνω γράφει ένα small description για τον χρήστη, εμένα ακόμα γράφει ότι είμαι απλώς απόφοιτος λυκειου παρόλο που πέρασα σε τμήμα και είμαι φοιτητής, έκανα edit στο προφίλ εκεί που λέει σπουδές αλλά ακόμα δεν έχει αλλάξει, φαίνεται είναι επειδή όταν πρώτο έκανα join επέλεξε ότι ήμουν απόφοιτος και έμεινε, δεν ξέρω πως να το αλλάξω
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,417 μηνύματα.
05-08-24
06:05
Δεν αλλαζει απο εκειΠολύ άσχετο αλλά βλέπω ότι όταν γράφω μήνυμα εδώ και από πάνω γράφει ένα small description για τον χρήστη, εμένα ακόμα γράφει ότι είμαι απλώς απόφοιτος λυκειου παρόλο που πέρασα σε τμήμα και είμαι φοιτητής, έκανα edit στο προφίλ εκεί που λέει σπουδές αλλά ακόμα δεν έχει αλλάξει, φαίνεται είναι επειδή όταν πρώτο έκανα join επέλεξε ότι ήμουν απόφοιτος και έμεινε, δεν ξέρω πως να το αλλάξω
να εδω πηγαινε
και εχεις αυτο που θες
ilkat06
Νεοφερμένος
Ο Ηλίας Πανουτσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Φοιτητής του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει από Ίλιον (Αττική). Έχει γράψει 9 μηνύματα.
05-08-24
09:54
Ευχαριστώ είσαι ο καλύτερος!!Δεν αλλαζει απο εκει
να εδω πηγαινε
Kate1914
Περιβόητο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 5,273 μηνύματα.
05-08-24
16:02
Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θρεντ (ας μεταφερθεί εκεί αν υπάρχει), αλλά αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει το σκεπτικό της πρώτης ερώτησης θα του/της είμαι αιωνίως ευγνώμων γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό (και είναι και η πρώτη ερώτηση, γεγονός που με κάνει να νιώθω τέρμα ηλίθια)
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8,456 μηνύματα.
05-08-24
16:09
Ειλικρινά δεμ εχω ιδεα και δε θελω να σε πάρω στον λαιμό μου, αλλα μήπως να έπαιρνες περιπτώσεις για το αν το κεντρικό φορτίο είναι θετικά ή αν είναι αρνητικά φορτισμένο και μετά να ζωγράφιζες τα βελάκια της Fηλ (εννοειται οσο πιο μακρια ειναι το φορτιο τοσο πιο ασθενης ειναι η δυναμη) και μετά να δημιουργησεις τη συνισταμένη Fηλ;;View attachment 136374
Δεν ξέρω αν υπάρχει αντίστοιχο θρεντ (ας μεταφερθεί εκεί αν υπάρχει), αλλά αν κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει το σκεπτικό της πρώτης ερώτησης θα του/της είμαι αιωνίως ευγνώμων γιατί δεν καταλαβαίνω Χριστό (και είναι και η πρώτη ερώτηση, γεγονός που με κάνει να νιώθω τέρμα ηλίθια)
Φυσικά δεν ειναι ακριβης αυτη η μεθοδος, αλλα δε σου δινει τιποτα αλλο να δουλεψιες
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 353 μηνύματα.
05-08-24
16:14
Διάκρινε 2 βασικές περιπτώσεις. Μία που το κεντρικό είναι θετικό, μία που είναι αρνητικό. Τώρα έχεις 8 σχηματάκια (2 για κάθε περίπτωση). Όπως είπε ο nearos σχεδίασε τα διανύσματα Fηλ στο μεσαίο φορτίο έστω q (ετερόσημα φορτία έλκονται, ομόσημα αποθούνται) και λάβε υπόψιν σου την απόσταση μεταξύ των φορτίων (μεγαλύτερη απόσταση, μικρότερη δύναμη). Άμα δεν βγαίνει πες μου να το αναλύσω στο χαρτί.View attachment 136374
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8,456 μηνύματα.
05-08-24
16:15
δεν υπαρχει πραγμα που να μισω περισσοτερο στον κοσμο απο τον ηλεκτρισμο.
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Χολαργός (Αττική). Έχει γράψει 353 μηνύματα.
05-08-24
16:22
Έλα ρε, εγώ άμα διάλεγα κεφάλαιο φυσικής που απολαμβάνω περισσότερο από όλα είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός. Γενικά όλα τα φαινόμενα που μελετάμε μου φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.δεν υπαρχει πραγμα που να μισω περισσοτερο στον κοσμο απο τον ηλεκτρισμο.
Poirot
Περιβόητο μέλος
Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 4,376 μηνύματα.
05-08-24
16:22
Διάβασα λίγες σελίδες σε αυτό το thread και στενοχωρήθηκα, όλοι θετικοϋγείας και πληροφορικής είστε, πού είναι οι θεωρητικοί;
nearos
Επιφανές μέλος
05-08-24
16:23
στη σπηλιά του πλάτωναΔιάβασα λίγες σελίδες σε αυτό το thread και στενοχωρήθηκα, όλοι θετικοϋγείας και πληροφορικής είστε, πού είναι οι θεωρητικοί;
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
05-08-24
16:24
Έχουν πέσει δραστικά τα νούμερα των θεωρητικών τον τελευταίο καιρό. Λίγοι και καλοί θα έλεγα βέβαια.Διάβασα λίγες σελίδες σε αυτό το thread και στενοχωρήθηκα, όλοι θετικοϋγείας και πληροφορικής είστε, πού είναι οι θεωρητικοί;
Kate1914
Περιβόητο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 5,273 μηνύματα.
05-08-24
16:26
Ειλικρινά δεμ εχω ιδεα και δε θελω να σε πάρω στον λαιμό μου, αλλα μήπως να έπαιρνες περιπτώσεις για το αν το κεντρικό φορτίο είναι θετικά ή αν είναι αρνητικά φορτισμένο και μετά να ζωγράφιζες τα βελάκια της Fηλ (εννοειται οσο πιο μακρια ειναι το φορτιο τοσο πιο ασθενης ειναι η δυναμη) και μετά να δημιουργησεις τη συνισταμένη Fηλ;;
Φυσικά δεν ειναι ακριβης αυτη η μεθοδος, αλλα δε σου δινει τιποτα αλλο να δουλεψιες
Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ, το έβγαλα με έναν περίεργο τρόπο.Διάκρινε 2 βασικές περιπτώσεις. Μία που το κεντρικό είναι θετικό, μία που είναι αρνητικό. Τώρα έχεις 8 σχηματάκια (2 για κάθε περίπτωση). Όπως είπε ο nearos σχεδίασε τα διανύσματα Fηλ στο μεσαίο φορτίο έστω q (ετερόσημα φορτία έλκονται, ομόσημα αποθούνται) και λάβε υπόψιν σου την απόσταση μεταξύ των φορτίων (μεγαλύτερη απόσταση, μικρότερη δύναμη). Άμα δεν βγαίνει πες μου να το αναλύσω στο χαρτί.
Το σωματίδιο στο κέντρο το πήρα ουδέτερο, αλλά αυτό που μου έλειπε και ήταν το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν η παράμετρος της απόστασης.
Το έκανα σχηματικά γιατί έτσι το καταλαβαίνω καλύτερα:
Ίσως είναι λίγο χαζό αυτό με τα βελάκια αλλά με τα διανύσματα το απλοποίησα στο μυαλό μου και επιτέλους το κατάλαβα (με τυρρανούσε εδώ και κάτι μέρες αυτή η ερώτηση και έχω την κακιά συνήθεια να μην προχωράω αν δεν λύσω τα προηγούμενα).
Σας ευχαριστώ και τους δυο πάρα πολύ, με σώσατε πραγματικά!
nearos
Επιφανές μέλος
05-08-24
16:28
γιατι δε σκεφτηκαμε να το παρουμε και μεις ουδετερο;;
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
05-08-24
16:29
Κοίτα, αυτό που έχεις κάνει είναι πάρεις το κεντρικό θετικό και όχι ουδέτερο. Αν ήταν ουδέτερο δεν θα είχες δύναμη . Πρέπει λοιπόν να πάρεις και την περίπτωση που το μεσαίο είναι αρνητικό. Προφανώς λόγω συμμετρίας των σχημάτων θα βγει ίδια σειρά.Εντάξει παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ, το έβγαλα με έναν περίεργο τρόπο.
Το σωματίδιο στο κέντρο το πήρα ουδέτερο, αλλά αυτό που μου έλειπε και ήταν το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν η παράμετρος της απόστασης.
Το έκανα σχηματικά γιατί έτσι το καταλαβαίνω καλύτερα:
View attachment 136376
Ίσως είναι λίγο χαζό αυτό με τα βελάκια αλλά με τα διανύσματα το απλοποίησα στο μυαλό μου και επιτέλους το κατάλαβα (με τυρρανούσε εδώ και κάτι μέρες αυτή η ερώτηση και έχω την κακιά συνήθεια να μην προχωράω αν δεν λύσω τα προηγούμενα).
Σας ευχαριστώ και τους δυο πάρα πολύ, με σώσατε πραγματικά!
nearos
Επιφανές μέλος
05-08-24
16:32
Γιατί;;Αν ήταν ουδέτερο δεν θα είχες δύναμη .
λογω του F=kQ1Q2/r², οπου εαν εχουμε ενα ουδετερο φορτίο εστω το Q2 μηδενιζεται και εχεις F=0?
Εγω νομιζω οτι και παλι δυναται να υπαρξει ελξη αν ενα φορτιο ειναι ουδετερο Εχω κενα απο το γυμνασιο σ'αυτό το κεφάλαιο χιχι
Kate1914
Περιβόητο μέλος
05-08-24
16:32
Σημασία έχει ότι το έβγαλα. Πραγματικά το πόσο καλά αισθάνομαι τώρα που το έλυσα δεν περιγράφεται, νιώθω ότι δεν είμαι χαζή τελικά.γιατι δε σκεφτηκαμε να το παρουμε και μεις ουδετερο;;
Εμ ναι, σωστό και αυτό τώρα που το λες .Κοίτα, αυτό που έχεις κάνει είναι πάρεις το κεντρικό θετικό και όχι ουδέτερο. Αν ήταν ουδέτερο δεν θα είχες δύναμη . Πρέπει λοιπόν να πάρεις και την περίπτωση που το μεσαίο είναι αρνητικό. Προφανώς λόγω συμμετρίας των σχημάτων θα βγει ίδια σειρά.
Αλλά άσε με ρε άνθρωπε να το χαρώ λίγο έστω και έτσι παρτσακλά που το έλυσα, τόσες μέρες με παιδεύει
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
05-08-24
16:33
Ακριβώς! Δεν γίνεται να ασκείται ηλεκτρική δύναμη σε σωματίδιο χωρις ηλεκτρικό φορτίο!Γιατί;;
λογω του F=kQ1Q2/r², οπου εαν εχουμε ενα ουδετερο φορτίο εστω το Q2 μηδενιζεται και εχεις F=0?
Εγω νομιζω οτι και παλι δυναται να υπαρξει ελξη αν ενα φορτιο ειναι ουδετερο Εχω κενα απο το γυμνασιο σ'αυτό το κεφάλαιο χιχι
nearos
Επιφανές μέλος
05-08-24
16:34
Γιατι να εισαι χαζή; Και ο αινσταιν εστελνε ασκήσεις στον καραθεωδορή να τις λύνει, δεν ειναι μεμπτο να βοηθηθουμε να προχωρησουμε, για αυτο υπαρχει αυτο το φορουμ ουτως η αλλωςΣημασία έχει ότι το έβγαλα. Πραγματικά το πόσο καλά αισθάνομαι τώρα που το έλυσα δεν περιγράφεται, νιώθω ότι δεν είμαι χαζή τελικά.
juanium
Εκκολαπτόμενο μέλος
05-08-24
16:35
Έλα μην αγχώνεσαι, μια χαρά το έλυσες. Απλώς πρέπει να δείξεις με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ότι θα είναι ίδια η σειρά ακόμα και αν ΟΛΑ τα διανύσματα στο κεντρικό φορτίο αλλάξουν φορά (λόγω του αντίθετου φορτίου)Εμ ναι, σωστό και αυτό τώρα που το λες .
Αλλά άσε με ρε άνθρωπε να το χαρώ λίγο έστω και έτσι παρτσακλά που το έλυσα, τόσες μέρες με παιδεύει
Kate1914
Περιβόητο μέλος
05-08-24
16:44
Ναι, κατάλαβα τι λες, σωστά.Απλώς πρέπει να δείξεις με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ότι θα είναι ίδια η σειρά ακόμα και αν ΟΛΑ τα διανύσματα στο κεντρικό φορτίο αλλάξουν φορά (λόγω του αντίθετου φορτίου)
Πω πω τι ωραία, τώρα που μου βγήκε έχω ξανά όρεξη για διάβασμα επιτέλους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 509 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- myrtle09
- ioanna2007
- Unboxholics
- Eagle Eye
- Τρελας123
- Totreno
- jellojina
- Kate1914
- charmander
- Corfu kitty
- Hased Babis
- Reader
- panosT436
- Scandal
- nearos
- bibliofagos
- Praxis
- Argyrisar
- catlover033
- Giorgosvr
- SlimShady
- giorgos5002
- eirinipap
- Paragontas7000
- Maynard
- jYanniss
- giannhs2001
- Joji
- Kzaro
- fyllidas
- fleury
- georgepap21
- FNC_Sophia
- Miaaaa
- Evdokia. p
- Theme
- BatGuin
- Saradhs michalopoulo
- g59
- Helen06
- Macyk
- zoeta_
- Nala
- despoina13
- EFAKIT
- KwnnaPap
- bboys
- Giorgkalo
- DiKar
- constansn
- agg41
- BiteTheDust
- kath717
- Μήτσος10
- Debugging_Demon
- suaimhneas
- userguest
- sokkapa
- ειδήμων
- mysticfallsgirl12
- Drm
- Mapz
- Qwerty 0
- nikoslog06
- Frozensun
- F1L1PAS
- Calamis
- A350
- littlebean
- Sotiris 12
- thomastam3
- Kris.gr
- fgk
- Lia 2006
- uXp
- iminspain
- iren
- ch2006
- GV221
- Indecisive2
- kate45
- Κλημεντίνη
- VFD59
- Theodora03
- mezzettino15
- Viktoriaki
- luluty
- Than003
- roud
- Vasilis125
- Arvacon
- Ness
- Memetchi
- Libertus
- sophiaa
- Εριφύλη
- Entropy24
- angela_k
- woasibe
- theti1da
- redpointer
- Hecticism
- sofia07
- marpa
- Abiogenesis
- Vera
- kiyoshi
- MrDna
- Drglitterstar
- NeosUser2023
- UnderGroundGr
- Volgetas
- athena10
- Ken
- Earthquake 123
- patatosalata22
- persi
- Walther Hermann Nern
- feni
- ikigai
- chjan
- Msp1
- sakplat
- donut_daddy
- air_fish
- mixaelaaa
- marikakitsou16
- Farmakopoios
- STRATOSZAX
- Angelica Vzl
- Bleach_enjoyer
- VIVA
- ilkat06
- Jomo
- gegeorgiou90
- antonis97
- Mitsaras23
- sachinidou
- tsakonamarianna2006
- panaman
- Panatha mono
- kost28
- synthnightingale
- Χρήστος2006
- eltqt
- wmaria
- natalix
- Greg25
- J.Cameron
- Albert.123
- Antomar3
- AggelikiGr
- Wonderkid
- Annts
- ivannag
- xristos_k
- mar345
- shuuu
- nativepurpur
- phleidhs
- Only physics
- ismember
- Alessandra Eliza
- roum
- Viktor
- V@Per
- Leo komm
- Paladin
- E.Z
- Help :)
- Coconut201
- P.Dam.
- neurogirl
- Kolokythiatoumpana
- Startx0
- XRY
- MrDragonboy
- Girlll20
- Sophia.a1
- thepigod762
- Z4f3r_43
- Hmmytheos
- physicscrazy
- estrela
- Mammy Nun
- math2arch
- Jbb
- George_
- Mhtsaras76
- EVJE
- 54321
- nimbus
- gzois
- DetectiveAgg
- Fernando_A
- Opiumred
- fofo
- blissele
- aririn
- Aggel0sss
- melmel
- Iri2001
- love_to_learn
- χημεια4λαιφ
- tourtour
- akis_95
- Annie
- rafaela11
- kerto
- Gianukos
- Yolo06
- dmav
- GeorgePap2003
- Chris180
- bill09876
- Apocalypse
- SIAmia
- Lifelong Learner
- depyy
- Schlimazel
- EllieKal
- Entelechus
- Claire05
- Mariosm.
- phoni
- The_New_Napoleon
- sotirislk
- globglogabgalab
- Obi-Wan Kenobi
- Έλενα Παπαμακαριου
- crazy_student
- Dmzk
- qwerty
- youresovain
- ένας τυχαίος
- chrisaa
- tsiobieman
- Aporias
- cannot_log_in
- Mara2004
- Antonia Alexandra
- PanosApo
- Profesor
- hello1234
- aggorf
- Basiliki.kiki
- VatoLoco
- marry.pp
- Marel
- Hrw. P
- vavia
- _baddie__
- giapar
- Ilovemycats27
- achill_m
- ilovekpop
- Μιχαήλ
- iiTzArismaltor_
- Marios2020
- asia
- lent000
- dsmir
- guest24440
- manosz
- Anonymous1
- Maria_Xagorari
- ogigidi
- Γιώτα Γιαννακού
- Magigi
- Πύρος
- StefanosMar
- AnnaRd
- Steliosgkougkou
- αντιγονη.
- Κλειώ Μ.
- NikNik1995
- suuuuiiii
- damn
- Polkiu
- Meow
- SoyN
- American Economist
- vbvbvbv
- Giannis_19
- Alexandros.Kourtis
- Ryuzaki
- Mary06
- orestis3
- giannis05
- Nemesiis
- justanerd
- EFIANA
- kasl178
- Νικολινα
- spring day
- arko
- jimis2001
- stee
- a namaves
- emzou
- Mewmaw
- itsmet
- panagiotis12
- ilias_21
- kallikd
- dkwstas
- carnage
- arapakos
- Giota_pel
- user2002
- Peter Pan13
- augustine
- evaggelia anna
- KaterinakiL
- aris63
- Athens2002
- pannnos1992
- Φινεύς
- Theo2005
- Sherlockina
- Βασιλης1234
- Kostas_Athens
- SKG
- giannis256
- angel27_
- Neiromai
- eukleidhs1821
- Croups
- Έμμα
- UserGr2023
- tfghp
- desperate-ambitious!
- μια φασαια
- petrosln
- penelopenick
- stam23
- Raum
- Mariamar
- Alexecon1991
- reddot
- Chrysa.k_
- blackmamba
- Lilpanther
- Γιώργος Ζ
- Ροβερτα
- Marcos.Kis
- chenchen
- Quincy
- ar_rubelen
- george777
- Zirene
- εχω κοκο ειμαι λοκο
- το κοριτσι του μαη
- IceCream05
- Giii
- Specon
- User2350
- George35
- mermaid89
- art_of_poetry
- thecrazycretan
- the.m024
- pavlos1511
- Asymvivastos
- Kitana
- oma06033
- oups
- Angelo
- gregory nub
- Philologist
- kalhkardia
- Ashley
- allall1
- touloumpa
- Χρονοταξιδιώτης
- JoannaVas
- rosemary
- onion
- featherfuck
- ΘανάσοςG4
- Viedo
- korlef
- Euge.loukia
- Deadly_sorrowX
- Oikonomologistis
- 69lover
- Mariahj
- George_dr
- katia.m
- nucomer
- katerinavld
- Χάρις
- Chemwizard
- crispol
- Αναστασία197
- Antonius
- Ioanna98
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.