Ύστερα απο ψάξιμο και σκέψη, αποφάσισα να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις (έχω τελειώσει ΤΕΙ) για το τμήμα της Βιολογίας.
Επειδή όμως απο διάφορες προτροπές (και απο διάφορα λεγόμενα χρηστών αυτού εδώ του forum), κοίταξα να ψάξω το καλύτερο τμήμα και διαπίστωσα πως θεωρείται αυτό της Κρήτης.
Παρόλο που είμαι Αθηναίος, αν πετύχω στις εξετάσεις (και προφανώς λύσω και προβλήματα όπως εύρεση εργασίας), δεν θα διστάσω να πάω εκεί να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
Επειδή όμως η ύλη είναι αρκετή, θα παρακαλέσω όποιος γνωριζει να μου αναφέρει θέματα κατατακτηρίων για το τμήμα Βιολογίας του Ηρακλείου. Έχω ψάξει στο internet σε διάφορα fora ή sites, αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά.
Σε περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει θέματα κατατακτηρίων, θα παρακαλούσα τουλάχιστον κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος του τμήματος να μου πει θέματα των φοιτητών στη σχολή. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα διαφέρουν και πολύ απο τις αντίστοιχες των κατατακτηρίων εξετάσεις.
Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα εξής:
1) "Εισαγωγή στη Ζωολογία"
2) "Οργανική Χημεία"
3) "Δομή Φυτικών Οργανισμών"
Θα ήθελα επίσης να μου πείτε, αν είναι αργά απο θέμα χρόνου (αρχές Δεκέμβρη διεξάγονται οι εξετάσεις) για διάβασμα, διότι δεν είναι και το πιο εύκολο να πηγαίνω Ηράκλειο για εξετάσεις. Αν δηλαδή δεν υπάρχει συγκεκριμένος κύκλος θεμάτων (είτε στις κατατακτήριες, είτε στη σχολή), τότε θα το αφήσω για του χρόνου να κάνω περισσότερη προετοιμασία.
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από τα λίγα που ξέρω, πιστεύω πως δεν αξίζει να δώσει Κρήτης ενώ είσαι Αθηναίος γιατί:
1) Το τμήμα Βιολογία της Αθήνας είναι αρκετά καλό (δεν ξέρω αν είναι καλύτερο της Κρήτης αλλά προσωπικά δε το θεωρώ)
2) Θα είσαι στην πόλη σου
3) Θα μπορεις να βρεις πιο εύκολα παράλληλη εργασία
4) Θα δώσεις χωρίς να χρειάζεται να πας στην αλλη άκρη του κόσμου
5) Θα γλυτώσεις τα ενοίκια
6) Δε θα σε νοιάξει να τελειώσεις αμέσως
Σε περίπτωση που δώσεις πιστευω ότι πρέπει να δώσεις και φέτος όσο και να διαβάσεις
αλλ'α εγώ πιστεύω ότι κάνεις βλακεία που δε δίνεις Αθήνα.
antis
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε περίπτωση που δώσεις πιστευω ότι πρέπει να δώσεις και φέτος όσο και να διαβάσεις
Me too..Δεν εχεις να χασεις τιποτα
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bασικά έχει να χάσει χρόνο και λεφτά για ξενοδοχείο αλλά γνώμη μου είναι να δώσει ακόμα και αν είναι σίγουρος ότι θα αποτύχειMe too..Δεν εχεις να χασεις τιποτα
Έχεις δίκιο σε ό,τι λες (δεν το λέω ειρωνικά).
Θα αναγκαστώ να απορρίψω το τμήμα της Κρήτης, αλλά το κάνω με "βαριά" καρδιά. Ακόμα πιστεύω στα πολύ θετικά σχόλια φίλων, γνωστών και αγνώστων περί τμήματος Ηρακλείου και αυτό δεν αλλάζει. Δυστυχώς όμως πολλά θέματα-κάποια εκ των οποίων τα ανέφερες φίλε McConkey-γέρνουν την πλάστιγγα υπέρ της Αθήνας.
Επίσης όσο και αν ακούγεται "κουλό", σήμερα το απόγευμα (λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του thread μου), προέκυψε ένα-άλλο-ζήτημα, που αποκλείει παντελώς την ξενιτιά.
Και επειδή όπως είπα και πριν το αγαπάω πολύ το αντικείμενο (αντίστοιχης κατεύθυνσης ήταν η σχολή που τελείωσα) θα δώσω για την πόλη που μένω. Και αν αποτύχω, τουλάχιστον δεν θα έχω χαλάσει τόσα λεφτά σε ξενοδοχεία και εισιτήρια (σωστό και αυτό). Έψαξα αρκετά και σε φροντιστήρια και στάθηκε παντελλώς αδύνατο να μάθω ακόμα και ένα θέμα!
Άν γνωρίζει κάποιος τουλάχιστον για θέματα Αθηνών, παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ και πάλι!
EDIT: Κάποιος moderator να αφαιρέσει απο τον τίτλο του θέματος το "Κρήτης" παρακαλώ.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Itach1
Διάσημο μέλος
McConkey
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό είναι από το site τη σχολής αντί για οργανική χημεία έχεις μοριακή (πράγμα πολύ θετικό αφού η χημεία ειναι πιο δύσκολη ως μάθημα).Ύλη Κατατακτηρίων Εξετάσεων
Ημερομηνία δημοσίευσης Τετ, 25/08/2011 - 10:37
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Γ.2.10. ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ
Βασικές τεχνικές Μοριακής Βιολογίας. Βιολογικά μακρομόρια: DNA, RNA. Οργάνωση του γενετικού υλικού. Δομή γονιδίων. Αντιγραφή DNA και RNA γονιδιωμάτων. Μεταγραφή και επεξεργασία του RNA. Μετάφραση-πρωτεϊνοσύνθεση. Ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης στα προκαρυωτικά.
Διδάσκοντες: Μ. Αρσενάκης, Β. Δημητριάδης, Αφρ. Σιβροπούλου, Μ. Γιάγκου
Συγγράμματα: GENES VIII (τόμος Ι και ΙΙ) Εκδόσεις Μπάσδρα, Διανομή-πώληση: «Λυδία», Καμβουνίων 1, 2310-237412
Ζ.1.3. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ
Αρχές Συστηματικής Ζωολογίας. Εισαγωγή στη Ζωολογία. Πρωτόζωα. Ιστοί. Προέλευση και εξέλιξη των ζώων. Μορφολογία, ανατομία, βιολογία, οικολογία και ταξινόμηση των : Σπόγγων, Κνιδοζώων, Κτενοφόρων, Πλατυελμίνθων, Ασχελμίνθων, Μαλακίων, Δακτυλιοσκω-λήκων, Αρθροπόδων, Εχινοδέρμων και μικρότερων φυλών. Φυλογένεση των Πρωκτοστομίων, Αμφιπλευροσυμμετρικών, Ακοιλωματικών, Ψευδοκοιλωματικών και Ευκοιλωματικών ζωικών οργανισμών.
Διδάσκοντες: Μ. Λαζαρίδου, Χ. Χιντήρογλου, Ελ. Βουλτσιάδου, Μ. Αργυροπούλου, Ευαγγ. Μιχαλούδη
Συγγράμματα: «Ζωολογία Ασπονδύλων» Εκδόσεων Γιαχούδη, Διανομή: Γιαχούδης, Κ. Μελενίκου 15, 2310-216779
ή
«Ζωολογία: Ολοκληρωμένες αρχές» (τόμος Α) Εκδόσεις UTOPIA Αθήνα, τηλ. 210 6997706
Β.1.4. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ
Εισαγωγή. Προέλευση, εξέλιξη και μοριακή σύσταση των φυτών. Το τυπικό φυτικό κύτταρο. Υποκυτταρικά οργανίδια και δομές: κυτταρικές μεμβράνες, ενδοπλασματικό δίκτυο, σύμπλεγμα Golgi, πυρήνας, ριβοσώματα, μιτοχόνδρια, πλαστίδια, μικροσωμάτια, κυτταρικός σκελετός (μικροσωληνίσκοι, μικρονημάτια ακτίνης). Κυτταρική διαίρεση (μίτωση, μείωση, ρύθμιση κυτταρικού κύκλου), κυτταρικό τοίχωμα, πλασμοδέσμες και βοθρία, χυμοτόπια, μεταβολικά προϊόντα. Οι φυτικοί ιστοί: μεριστώματα, επιδερμίδα, περίδερμα, παρεγχυματικός ιστός, στηρικτικός ιστός, αγωγός ιστός, εκκριτικός ιστός.
Διδάσκοντες: Ελ. Ελευθερίου, Εμμ.-Ν. Παντερής
Συγγράμματα: «Βοτανική-Βιολογία φυτικού κυττάρου και ιστολογία φυτών» Διανομή: University Studio Press, Κ. Μελενίκου 15, 2310-209637
ή
«Εισαγωγή στη Βοτανική» των Εκδόσεων Σταμούλη, Διανομή: «Ζυγός», Αγγελάκη 39, 2310-271055
Το βιβλίο που προτείνουνε δε το ξέρω (εμείς κάναμε από το βιβλίο του Μαργαρίτη)
Στα αλλα βιβλία αρκεί να βρεις αυτό που διαλέγουν οι φοιτητές από το εύδοξος.
Για φροντιστήριο για τώρα δεν πιστεύω ότι αξίζει καλύτερα να διαβάσεις μονος σου και αν αποτύχεις αρχίζεις την επόμενη χρονια.
Aφού είσαι Αθήνα δεν θα ταν κακό να πάς μια βόλτα στο ΕΚΠΑ να ζητήσεις παλαιότερα θέματα του τμήματος απο την γραμματεία
Λες να μπω στη γραμματεία και να πω "γειά θέλω τα θέματα" και να μου τα δώσουν; Μου φαίνεται δύσκολο έως απίθανο. Ειδάλλως θα το καναν όλοι αυτό και οι καθηγητές θα έβαζαν συνεχώς διαφορετικά θέματα.
Θα το κάνω όμως δεν έχω κάτι να χάσω.
Eίναι ένας αποθαρρυντικός λόγος..Είδα την ύλη (ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) και σε συνδυασμό πως όσο αφορά τη χημεία είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ, συνειδητοποίησα πως δεν έχω κ α μ ί α ελπίδα με το συγκεκριμένο μάθημα.Αυτό είναι από το site τη σχολής αντί για οργανική χημεία έχεις μοριακή (πράγμα πολύ θετικό αφού η χημεία ειναι πιο δύσκολη ως μάθημα).
jetry
Νεοφερμένος
jetry
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά θα ήθελε να ασχοληθεί με την έρευνα και αν όχι στην Ελλάδα στο εξωτερικό.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 71 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- sandy24
- Miaaaa
- stelitis
- bio
- buffon85
- stam23
- JoannaD
- Barka
- olakalathapane
- Kitana
- TheRottingPoet
- Nosokomos
- Anthoula79
- Biologylover
- BioChemical
- theonewhoknocks
- clevercat
- Drglitterstar
- nEFe
- FearTheSea
- JungLawyer
- olgakiks
- din@!!
- pinkheart
- Nefiki
- jimis2001
- lnesb
- Rene2004
- pergolas02
- kiyoshi
- Eua5
- VforVendetta
- Johnman97
- tsiobieman
- Dimitris9
- J.Cameron
- Κλημεντίνη
- Pharmacist01
- fmarulezkd
- eukleidhs1821
- Αλκης Κ.
- MarcoReus
- DrsKatia
- Vasilis2000kak
- CuHg
- annamaria12
- Steffie88
- the purge
- Belle26
- Paul77
- Nat Dor
- Lydia6902
- penelope97
- adonman
- Meow
- Μάρκος Βασίλης
- Jocaste
- Ryuzaki
- tymvorixos
- Dreamer_SW
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.