Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος
Για την ακριβεια 3.5 μεχρι τον μαιο και 4 μεχρι τις πανελληνιες
Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος!
Πάντως επειδή κι εγώ είχα περάσει Πολιτική Επιστήμη την πρώτη φορά που έδωσα Πανελλήνιες και δεν πήγα καν να παρακολουθήσω και ξανάδωσα, μπορώ να πω με σιγουριά πως τώρα, 2 χρόνια μετά, έχω μετανιώσει που δεν έδωσα μια ευκαιρία στη σχολή. Ίσως να μου άρεσε περισσότερο από αυτήν που είμαι τώρα, αλλά ίσως και λιγότερο. Όμως δυστυχώς δεν θα το μάθω ποτέ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι αν σου φαίνονται πολλά τα 2 χρόνια που θα χάσεις με αυτήν την διαδικασία, αναλογίσου πόσα χρόνια έχεις να φας στην μάπα κάνοντας κάτι που δεν γουστάρεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
refresh
Νεοφερμένος
olgajour1993
Νεοφερμένος
το εξωτερικο τουλαχιστον προστοπαρων δεν ειναι επιλογη τοσο απο οικονομικης πλευρας οσο και απο ψυχολογικης(ποιος μεταναστευει ετσι στα ξαφνικα?το πραγμα θελει σκεψη!)
δευτερον δεν ξερω αμα μου φτασουν οι 4 μηνες για διαβασμα.θα θελα να μεινω για αλλο ενα εξαμηνο στην σχολη!ισως αλλαξει κατι..
αξιζει να παρατηςσω τις πολιτικες επιστημες για την ψυχολογια?απο αποψη αποκαταστασης και τα δυο ειναι περιπου το ιδιο..απο αποψη ενδιαφεροντος ομως?
Το να συνεχίσεις τις σπουδές σου στις πολιτικές επιστήμες (οι οποίες πιθανόν να είναι αρκετά ενδιαφέρον κλαδος) προφανώς έχει αρκετά πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Από την μιά πλευρά δεν γνωρίζω πόσο εύκολη μπορεί να είναι ή επαγγελματική σου απόκατάσταση, από την άλλη όμως οι σπουδές σου σ' αυτήν έχουν ήδη αρχίσει να πέρνουν το δρόμο τους.
Τώρα αν αποφασίσεις να δώσεις ξανά εξετάσεις, θα πρέπει, είτε δώσεις τώρα ή το επόμενο έτος, να διαβάσεις αρκετά για να περάσεις σίγουρα ώστε να μην σταματήσεις ή να μην καθυστερήσεις άδικά τις σπουδές σου.
Τελειώνοντας βέβαια τις πολιτικές επιστήμες θα έχεις την δυνατότητα να περάσεις με κατάταξη (με εξετάσεις ή με βαθμό πτυχίου ανάλογα με το τμήμα) στην σχολή που δε ενδιαφέρει.
Ειδικά για τη δημοσιογραφία που είπες ότι σε ενδιαφέρει, ένα επιπλεόν πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες σίγουρα θα είναι προσόν και τυπικό για να βρείς δουλειά αλλά και ουσιαστικό για την εξέλιξή σου ως επαγγελματίας στην δημοσιογραφία.
Τώρα όσον αφορά την ψυχολογία δεν ξέρω αν οι πολιτικές επιστήμες σε βοηθήσουν αλλά λόγω ωριμότητας θα βλέπεις τις δευτερες σπουδές σου με άλλο μάτι.
Άποψή μου είναι να τελειώσεις τη σχολή σου με όσο το δυνατόν καλύτερο βαθμό και στη συνέχεια να δώσεις κατάταξη για τη σχολή που σε ενδιαφέρει, εκτός βέβαια αν θεωρείς οτι οι σπουδές σου αυτές είναι χάσιμό χρόνου.
Παντως συμφωνώ με αυτό που ειπώθηκε, ότι ένα ή δυο χρόνια χαμένα δεν είναι σημαντικά μπροστά στα χρόνια της πιθανής ανεργίας που πιθανόν να ακολουθήσουν το περας των όποιων σπουδών σου.
Αν αποφασίσεις τελικά να τελειώσεις τη σχολή σου και να δώσεις κατατακτήριες εξέτασε το ενδεχόμενο παράλληλα με τις δευτερες σπουδές σου να εργάζεσαι στον κλάδο που σε ενδιαφέρει ή και αλλού διότι και χρόνο επαγγελματικής εμπειρίας θα κερδίσεις και ψυχολογικά θα είσαι καλύτερα γιατί θα έχεις κάποιο μικρό ή μεγάλο εισόδημα.
Αντώνης
Τώρα δε ξέρω τι αξίζει. Κατατακτήριες ή Πανελλήνιες;
Να αφήσω αυτή τη σκέψη και να πάω έξω για κάποιο μεταπτυχιακό; Ειλικρινά δε ξέρω. Έχω τη διάθεση να διαβάσω αλλά είμαι μπερδεμένη. Σκέφτομαι τις Πανελλήνιες που θα είναι πιο προσιτή η Νομική, με κατατακτήριες το έψαξα αλλά δε πολυψήνομαι. Οι Πανελλήνιες θα μου έδιναν και κάποια προνόμια (πχ πολυτεκνεία). Αν κατάφερνα και πάλι δηλαδή να τη πιάσω.
Δε ξέρω, εσείς τι λέτε; Κάθε άποψη καλοδεχούμενη!
(ελπίζω να μην είναι άκυρο εδώ που γράφω)
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
Kαλησπέρα παιδιά. Τελειώνω με το καλό το Φλεβάρη (καλώς εχόντων των πραγμάτων) και σκέφτομαι έντονα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Σκεφτόμουν τη σχολή που είχα βάλει πρώτη επιλογή αλλά δεν έπιασα. Αναφέρομαι στη Νομική. Το διάστημα των σπουδών και ενώ δεν ήταν τόσο ελεεινά τα πράγματα με την κρίση, προγραμμάτιζα άλλη πορεία (μεταπτυχιακά στο εξωτερικό κλπ).
Τώρα δε ξέρω τι αξίζει. Κατατακτήριες ή Πανελλήνιες;
Να αφήσω αυτή τη σκέψη και να πάω έξω για κάποιο μεταπτυχιακό; Ειλικρινά δε ξέρω. Έχω τη διάθεση να διαβάσω αλλά είμαι μπερδεμένη. Σκέφτομαι τις Πανελλήνιες που θα είναι πιο προσιτή η Νομική, με κατατακτήριες το έψαξα αλλά δε πολυψήνομαι. Οι Πανελλήνιες θα μου έδιναν και κάποια προνόμια (πχ πολυτεκνεία). Αν κατάφερνα και πάλι δηλαδή να τη πιάσω.
Δε ξέρω, εσείς τι λέτε; Κάθε άποψη καλοδεχούμενη!
(ελπίζω να μην είναι άκυρο εδώ που γράφω)
εγω στη θεση σου θ ακανα κατατακτηριες νομικη!!αφου σου αρεσε και το αγαπασ σαν επαγγελμα να πασ!!ειναι πιο καλα να κανεις κατατακτηριες παρα μεταπτυχιακο..πλεον ολα τα μεταπτυχιακα πληρωνονται..ενω αν πασ σε νεα σχολη θα εχεισ μονο οφελος...τωρα οσον αφορα τις πανεληνιες εγω δεν θα δινα..θα πηγαινα μεσω κατατακτηριων!!αναλογα φυσικα την ορεξη που εχεισ και εσυ και κατα ποσο εισαι ετοιμη να περασεισ και παλι την διαδικασια πανελληνιων!!
Κοίτα, η μόνη που σκέφτομαι πως αξίζει για να τη τελειώσω και σχετικά γρήγορα είναι της Κομοτηνής. Και εκεί δε μπορώ να μπω με κατατακτήριες, θέλουν τρομακτικα υψηλό βαθμό πτυχίου (όντως πάνω απο 9), κάτι που δε διαθέτω σίγουρα. Δε ξέρω. Δεδομένων των συνθηκών μήπως είναι αστείο να σκέφτομαι δεύτερο πτυχίο εδώ; Αργά θέλω να πιστεύω πως δεν είναι. Και σίγουρα είναι μια σχολή που σου δίνει προοπτικές.
Αν είναι κάποιος από Νομική θα μπορούσε να βοηθήσει ίσως..
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Κομοτηνή, μόνο με Πανελλαδικές.
Δε νομίζω ότι με φοβίζουν οι Πανελλήνιες αλλά τα χρόνια συνολικά να πάρω το πτυχίο. Ακόμα είσαι στην αρχή, μέχρι το πτυχίο μπορεί να έχεις αλλάξει μυαλά. Και εγώ τώρα σκέφτομαι ότι έπρεπε ίσως να ξαναδώσω στο καπάκι πανελλήνιες. Αλλά δε βαριέσαι.. Κάθε επιλογή μας οδηγεί κάπου, όλα για τον άνθρωπο
venividivici43946
Διάσημο μέλος
με κατατακτήριες, ανεξαρτήτως τρόπου κατάταξης, ξεκινάς από το γ εξάμηνο. Με Πανελλαδικές, από το ά εξάμηνο.Στις κατατακτήριες για νομική μπαίνεις β' εξάμηνο και με το βαθμό πτυχίου για νομική Κομοτηνής μπαίνεις α' νομίζω.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, δεν κατάλαβα τι ήθελες να πεις.
Εννοώ ότι κατατάξεις νομκής Αθήνας γίνονται στο Β' εξάμηνο
https://www.law.uoa.gr/proboli-anakoinwshs/katataktiries-e3etaseis-periodoy-2012-2013.html τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με!
Και όσον αφορά τη Νομική Κομοτηνής οι πτυχιούχοι που περνάνε με το βαθμό πτυχίου μπαίνουν στο Α' εξάμηνο σπουδών.
https://law.duth.gr/news/2012-07-18-a.sxhtml
Μήπως αυτό που λες δεν ισχύει για τις κατατακτήριες γενικά αλλά εξαρτάται από τη σχολή; Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα.
Civilara
Περιβόητο μέλος
κοιτα εγω να σου πω την αληθεια σκεφτομαι οταν με το καλο τελειωσω την σχολη μου να κανω κατατακτηριες σε καποιο αλλο τμημα παρα να κανω μεταπτυχιακο!!αλλωστε σκεψου οτι με τις κατατακτηριες μπαινεις κατευθειαν 2 ετοσ!!και τωρα που εισαι πολυ νεα θα χεις ορεξη να τα κανεις.γι αυτο προσπαθησε γιατι αν δεν το κανεις τωρα μπορει αργοτερα να το μετανιωσεις!!
Εξαρτάται από τη συνάφεια του τμήματος υποδοχής με το τμήμα προέλευσης. Μπορεί να μπεις 1ο έτος, μπορεί 2ο, μπορεί 3ο, μπορεί και 4ο. Δεν είναι σταθερό.
refresh
Νεοφερμένος
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Οπότε τα σταθμίζεις και αποφασίζεις τι σε συμφέρει.
silverdog
Δραστήριο μέλος
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
είναι ένας τυπος αριθμος δοθούντες θέσεις/ αριθμο διαγωνιζομένων οποιο ειναι μεγαλύτερο κλάσμα τότε ειναι το καλυτερο πολλές φορες οι κατατακτηριες ειναι πιο εύκολες.Η Πανελλαδικές παρουσιάζουν ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των κατατακτήριων εξετάσεων: διαγωνίζεσαι για πολύ περισσότερες θέσεις. Αντίθετα δίνοντας κατατακτήριες μειώνονται οι πιθανότητες επιτυχίας, διότι είναι πάρα πολύ περιορισμένος ο αριθμός των εισακτέων. Όλα αυτά -βέβαια- κατά την ταπεινή μου γνώμη.
Η ανατομία του Moore έχει άθλια μεταφραση
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξαρτάται από τη συνάφεια του τμήματος υποδοχής με το τμήμα προέλευσης. Μπορεί να μπεις 1ο έτος, μπορεί 2ο, μπορεί 3ο, μπορεί και 4ο. Δεν είναι σταθερό.
Πράγματι. Αυτό ισχύει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 104 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GIANCHRIS
- nikolname
- BlueMaffin
- GiorgosL2001
- ninaki101
- maria zanni
- xbgamerx
- BIOLOVER2000
- Mathitis_tou_15
- ANZ
- Georgiamo
- VasoKour
- EllieKal
- stam23
- koaidin
- Μιχαήλ
- PanosApo
- arpol03
- Χρήστος2006
- ilovekpop
- Vanillatack
- Ness
- Gogosps
- buffon85
- Ryuzaki
- Maria_Xagorari
- Alessandra Eliza
- Nala
- SoyN
- Abiogenesis
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Enhypen
- Jojo K
- guest24440
- Marios2020
- nicole1982
- Obi-Wan Kenobi
- Dafney
- flaura
- Micro
- Leo komm
- Τρελας123
- bill09876
- Joji
- constansn
- iiTzArismaltor_
- Elia738283
- hello1234
- Έλενα Παπαμακαριου
- sotpa
- Otinannai
- Theodora1993
- mary poppins
- an ordinary tenant
- BillyTheKid
- spring day
- marakiloveee
- Steve9393
- Specon
- Than003
- Appolon
- sasou
- Ροβερτα
- goingtothestore
- Nosokomos
- JohnS
- Marifei
- Necropolis
- Samsa
- calliope
- imyrcarn
- Πάνος02
- lovetoteach
- Backpacker97
- Ουριήλ
- JungLawyer
- desna
- Κλημεντίνη
- george pol
- KingOfPop
- sofia.kp
- BioChemical
- sophiex97
- cel123
- Dreamer_SW
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.