velona
Νεοφερμένος
Ο velona αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα έχω ξανακάνει μια δημοσίευση και σας είπα τα λάθη που έκανα με την σχολή που ήμουν και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω τελειώσει παιδαγωγικό και θέλω να δώσω κατατακτήριες για μαθηματικό (το όνειρο μου) θα ήθελα να μου πείτε επειδή θέλω να έχω ένα backup σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά υπάρχει δυνατότητα να πάω στο εξωτερικό και να μπορέσω να πάρω μεταγραφή για ΑΠΘ ή κάπου αλλού; Επίσης ξέρετε τι γίνεται με κολέγια; Που είναι πιο εύκολα να περάσω μέσω κατατακτήριων;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 287 μηνύματα.
Στις κατατακτήριες τώρα (2024-2025) πέρασαν 3 άτομα ενώ ανοίχτηκαν 15 θέσεις. Δηλαδή 12 κενές θέσεις. Με απλά λόγια αν ο μέσος όρος των 3 μαθημάτων στις εξετάσεις είναι 5/10 (30 στα 60 συνολικά και στα 3 μαθήματα), τότε περνάς. Διαβάζεις και περνάς.
Το backup σου θα είναι να ξαναδώσεις. Αν δεν διαβάσεις καλά για να πιάσεις την βάση, ή κάτι σου τύχει τις μέρες των εξετάσεων τότε ξαναδώσε την επόμενη χρονιά. Μεταγραφές από πανεπιστήμια εξωτερικού δεν γίνονται.
Πάντως είναι περίεργο που έπιανες μαθηματικό και επέλεξες παιδαγωγικό. Δηλαδή η μόνη λογική που βρίσκω στους γονείς σου είναι ο "γρήγορος διορισμός".
Το backup σου θα είναι να ξαναδώσεις. Αν δεν διαβάσεις καλά για να πιάσεις την βάση, ή κάτι σου τύχει τις μέρες των εξετάσεων τότε ξαναδώσε την επόμενη χρονιά. Μεταγραφές από πανεπιστήμια εξωτερικού δεν γίνονται.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πάντως είναι περίεργο που έπιανες μαθηματικό και επέλεξες παιδαγωγικό. Δηλαδή η μόνη λογική που βρίσκω στους γονείς σου είναι ο "γρήγορος διορισμός".
velona
Νεοφερμένος
Ο velona αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Στις κατατακτήριες τώρα (2024-2025) πέρασαν 3 άτομα ενώ ανοίχτηκαν 15 θέσεις. Δηλαδή 12 κενές θέσεις. Με απλά λόγια αν ο μέσος όρος των 3 μαθημάτων στις εξετάσεις είναι 5/10 (30 στα 60 συνολικά και στα 3 μαθήματα), τότε περνάς. Διαβάζεις και περνάς.
Δυστυχώς εγώ έκανα την βλακεία μου είπαν οι γονείς μου και εγώ δυστυχώς έκανα το λάθος και το θέμα αντί για γρήγορος διορισμός με πηγαίνει ακόμα πιο πίσω
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 287 μηνύματα.
Εντάξει για να καταλάβεις εγώ κοντά στα 40 θα μπω για δεύτερο πτυχίο... Οπότε μην αγχώνεσαι μια χαρά είσαιΑυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δυστυχώς εγώ έκανα την βλακεία μου είπαν οι γονείς μου και εγώ δυστυχώς έκανα το λάθος και το θέμα αντί για γρήγορος διορισμός με πηγαίνει ακόμα πιο πίσω
velona
Νεοφερμένος
Καλη επιτυχία να έχετε και εσείς
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΕπίσηςΚαλη επιτυχία να έχετε και εσείς
velona
Νεοφερμένος
Να στε καλά ευχαριστώΚαλη επιτυχία να έχετε και εσείς
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3,011 μηνύματα.
Bro κανένας δε δίνει κατατακτήριες μαθηματικό. Αν γράψεις 10/20 σε κάθε μάθημα περνάς.Καλησπέρα έχω ξανακάνει μια δημοσίευση και σας είπα τα λάθη που έκανα με την σχολή που ήμουν και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω τελειώσει παιδαγωγικό και θέλω να δώσω κατατακτήριες για μαθηματικό (το όνειρο μου) θα ήθελα να μου πείτε επειδή θέλω να έχω ένα backup σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά υπάρχει δυνατότητα να πάω στο εξωτερικό και να μπορέσω να πάρω μεταγραφή για ΑΠΘ ή κάπου αλλού; Επίσης ξέρετε τι γίνεται με κολέγια; Που είναι πιο εύκολα να περάσω μέσω κατατακτήριων;
velona
Νεοφερμένος
Μακάρι να είναι έτσι
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μέσο όρο, όχι σε κάθε μάθημα. Μπορείς και 20/20 στο ένα, 10/20 στο άλλο και 0/20 στο άλλο.Bro κανένας δε δίνει κατατακτήριες μαθηματικό. Αν γράψεις 10/20 σε κάθε μάθημα περνάς.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3,011 μηνύματα.
Ααα ναι!Μέσο όρο, όχι σε κάθε μάθημα. Μπορείς και 20/20 στο ένα, 10/20 στο άλλο και 0/20 στο άλλο.
Πολύ σωστά, το είχα ξεχάσει!
Απόλυτο δίκιο!
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά τα μαθήματα που δεν πέρασες την βάση τα χρωστάς κανονικά για να πάρεις πτυχίο.Ααα ναι!
Πολύ σωστά, το είχα ξεχάσει!
Απόλυτο δίκιο!
Δηλαδή αν γράψεις:
Α) 20/20
Β) 9/20
Γ) 9/20
έχεις μέσον όρο 12.7 και περνάς κανονικά, αλλά τα μαθήματα Β και Γ τα χρωστάς για πτυχίο.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,952 μηνύματα.
Παρότι μένουν πολλές κενές θέσεις σε όλα τα τμήματα Μαθηματικών, απλά να σας πληροφορήσω ότι τα θέματα είναι αρκετά πιο δύσκολα από τα αντίστοιχα των εξεταστικών και μόνον αν είσαι αρκετά προετοιμασμένος έχοντας διαβάσει και κατανοήσει όλη την ύλη μπορείς να περάσεις. Επίσης, όπως πολύ σωστά λέει ο παραπάνω χρήστης εάν δεν λάβεις προσβάσιμη βαθμολογία στο μάθημα, θα αναγκαστείς να το δώσεις σε εξεταστική κανονικά.
Δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφή εάν δεν εισαχθείς με Πανελλήνιες Εξετάσεις σε αντίστοιχο τμήμα και δεν μπορείς να πάρεις μεταφορά θέσης από ξένα πανεπιστήμια.
Εάν θέλεις όντως να δώσεις κατατακτήριες για Μαθηματικό Θεσσαλονίκης θα σου πρότεινα να βρεις καθηγητές τον Σεπτέμβριο με το καλό και να κάνεις σοβαρό διάβασμα- προετοιμασία μέχρι Δεκέμβρη/Γενάρη που είναι οι κατατακτήριες.
Υπενθυμίζω ότι η αίτηση κατατακτήριων γίνεται 1-15 Νοεμβρίου κάθε έτους και μόνο τότε.
Δεν μπορείς να πάρεις μετεγγραφή εάν δεν εισαχθείς με Πανελλήνιες Εξετάσεις σε αντίστοιχο τμήμα και δεν μπορείς να πάρεις μεταφορά θέσης από ξένα πανεπιστήμια.
Εάν θέλεις όντως να δώσεις κατατακτήριες για Μαθηματικό Θεσσαλονίκης θα σου πρότεινα να βρεις καθηγητές τον Σεπτέμβριο με το καλό και να κάνεις σοβαρό διάβασμα- προετοιμασία μέχρι Δεκέμβρη/Γενάρη που είναι οι κατατακτήριες.
Υπενθυμίζω ότι η αίτηση κατατακτήριων γίνεται 1-15 Νοεμβρίου κάθε έτους και μόνο τότε.
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ισχύει αυτό. Πάνω κάτω τα θέματα των κατατακτηρίων είναι ίδιου επιπέδου με αυτά των εξετάσεων. Ίσως κάποιες φορές τα θέματα των κατακτηρίων να είναι ίδιου επιπέδου με τα πιο δύσκολα θέματα των τελευταίων 6 ή 8 εξεταστικών. Αυτό ναι. Αλλά όχι ότι τα πιο εύκολα θέματα των κατατακτηρίων των τελευταίων 10 ετών είναι πιο δύσκολα από τα πιο δύσκολα θέματα των εξεταστικών των τελευταίων 10 ετών.Παρότι μένουν πολλές κενές θέσεις σε όλα τα τμήματα Μαθηματικών, απλά να σας πληροφορήσω ότι τα θέματα είναι αρκετά πιο δύσκολα από τα αντίστοιχα των εξεταστικών και μόνον...
Με απλά λόγια: Τα θέματα κατατακτηρίων αναμένεται να είναι στο μέσο επίπεδο των τελευταίων εξεταστικών.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,952 μηνύματα.
Δεν ισχύει αυτό. Πάνω κάτω τα θέματα των κατατακτηρίων είναι ίδιου επιπέδου με αυτά των εξετάσεων. Ίσως κάποιες φορές τα θέματα των κατακτηρίων να είναι ίδιου επιπέδου με τα πιο δύσκολα θέματα των τελευταίων 6 ή 8 εξεταστικών. Αυτό ναι. Αλλά όχι ότι τα πιο εύκολα θέματα των κατατακτηρίων των τελευταίων 10 ετών είναι πιο δύσκολα από τα πιο δύσκολα θέματα των εξεταστικών των τελευταίων 10 ετών.
Με απλά λόγια: Τα θέματα κατατακτηρίων αναμένεται να είναι στο μέσο επίπεδο των τελευταίων εξεταστικών.
Ξεκάθαρα δεν είναι στο μέσο επίπεδο των τελευταίων εξεταστικών και γνωρίζω εκ των έσω από τρία τμήματα Μαθηματικών και για αυτό περνάνε 0 έως 3 άτομα σε κάθε τμήμα σε κάθε έτος και συνήθως είναι άτομα που έχουν ήδη εμπειρία από θετικές σχολές (από Απειροστικό και Γραμμική Άλγεβρα).
Στην καλύτερη περίπτωση τα θέματα είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά των κανονικών εξεταστικών και συνήθως μόνο στη περίπτωση που τα θέματα είναι ήδη αυξημένης δυσκολίας.
Στις κατατακτήριες έχουν πραγματικά την δυνατότητα οι καθηγητές να βάλουν ότι τους κατέβει χωρίς να εξαρτάται από το τι έχουν πει στο μάθημα η το τι υπάρχει στις σημειώσεις του. Στα πλαίσια της ύλης από 10 διαφορετικά βιβλία, βάζουν ότι τους κατέβει.
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θέμα είναι ότι δεν βγάζει νόημα γιατί τα θέματα των κατατακτηρίων να είναι πιο δύσκολα από των εξεταστικών. Για ποιο λόγο να γίνεται αυτό; Υπάρχει κάποιος λόγος να μειώνεται εσκεμμένα ο αριθμός αυτών που μπαίνουν με κατατακτήριες; Ή μήπως η βάση (30/60) σε 3 μαθήματα στα επίπεδα των εξεταστικών δεν είναι αρκετή για να βγάλει την σχολή κάποιος;
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Και εγώ άργησα αρκετά να καταλάβω αλλά το συνειδητοποίησα έχοντας συζητήσει και με καθηγητές-θεματοδότες εξετάσεων κατατακτήριων και το περιέγραψα παραπάνω.Το θέμα είναι ότι δεν βγάζει νόημα γιατί τα θέματα των κατατακτηρίων να είναι πιο δύσκολα από των εξεταστικών. Για ποιο λόγο να γίνεται αυτό; Υπάρχει κάποιος λόγος να μειώνεται εσκεμμένα ο αριθμός αυτών που μπαίνουν με κατατακτήριες; Ή μήπως η βάση (30/60) σε 3 μαθήματα στα επίπεδα των εξεταστικών δεν είναι αρκετή για να βγάλει την σχολή κάποιος;
Δεν τους νοιάζει να πάρουν επιπρόσθετα άτομα απλά για να καλύψουν τις θέσεις. Αντιθέτως, αν ήταν στο χέρι τους, θα ήθελαν να κάνουν μάθημα σε 80 άτομα Μαξ που παθιάζονται για την επιστήμη. Οπότε, επειδή από κατατακτήριες έρχονται απόφοιτοι άλλων σχολών και δεν τους αναγκάζει κανένας να τους πάρει, δεν τους νοιάζει να τους εισάγουν στη σχολή. Οπότε βάζουν ότι θέματα θέλουν και όποιος γουστάρει πραγματικά την επιστήμη και έχει προετοιμαστεί θα μπεί αναπόφευκτα.
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν νομίζω να είναι αυτό. Άμα ήταν έτσι θα έβαζαν την βάση στο 7 και όχι στο 5. Ή θα έβαζαν και στις εξεταστικές πανδύσκολα θέματα στα πρώτα 2 εξάμηνα για να έδιωχναν τους μισούς που δεν ψήνονται πολύ και θα απογοητευόντουσαν.Και εγώ άργησα αρκετά να καταλάβω αλλά το συνειδητοποίησα έχοντας συζητήσει και με καθηγητές-θεματοδότες εξετάσεων κατατακτήριων και το περιέγραψα παραπάνω.
Δεν τους νοιάζει να πάρουν επιπρόσθετα άτομα απλά για να καλύψουν τις θέσεις. Αντιθέτως, αν ήταν στο χέρι τους, θα ήθελαν να κάνουν μάθημα σε 80 άτομα Μαξ που παθιάζονται για την επιστήμη. Οπότε, επειδή από κατατακτήριες έρχονται απόφοιτοι άλλων σχολών και δεν τους αναγκάζει κανένας να τους πάρει, δεν τους νοιάζει να τους εισάγουν στη σχολή. Οπότε βάζουν ότι θέματα θέλουν και όποιος γουστάρει πραγματικά την επιστήμη και έχει προετοιμαστεί θα μπεί αναπόφευκτα.
Εγώ πιστεύω ότι οι λίγοι που μπαίνουν σε αυτές τις σχολές με κατατακτήριες, είναι καθαρά λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος, ακριβώς όπως είναι και στις πανελλήνιες. Η γνώμη μου παραμένει η ίδια: Τα θέματα των κατατακτηρίων είναι ίδιου επιπέδου με των εξεταστικών.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Δεν νομίζω να είναι αυτό. Άμα ήταν έτσι θα έβαζαν την βάση στο 7 και όχι στο 5. Ή θα έβαζαν και στις εξεταστικές πανδύσκολα θέματα στα πρώτα 2 εξάμηνα για να έδιωχναν τους μισούς που δεν ψήνονται πολύ και θα απογοητευόντουσαν.
Εγώ πιστεύω ότι οι λίγοι που μπαίνουν σε αυτές τις σχολές με κατατακτήριες, είναι καθαρά λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος, ακριβώς όπως είναι και στις πανελλήνιες. Η γνώμη μου παραμένει η ίδια: Τα θέματα των κατατακτηρίων είναι ίδιου επιπέδου με των εξεταστικών.
1. Δεν μπορούν να βάλουν βάση 7. Αντιθέτως, αναγκαστικά πρέπει να παίρνουν όσα άτομα γράψουν απλό άθροισμα 30/60, που σημαίνει ότι μπορεί τα άτομα να έχουν περάσει πρακτικά μόνο 1 από τα 3 μαθήματα.
2. Πίστεψε με σχεδόν σε όλα τα τμήματα Μαθηματικών με ελάχιστες εξαιρέσεις τα θέματα είναι αρκετά δύσκολα αλλά συνήθως κυμαίνονται στο επίπεδο διδασκαλίας και σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ εξέτασης του καθηγητή. Και για αυτό πάρα πολλοί φοιτητές φεύγουν με 10% ή την παρατούν η κάνουν μια δεκαετία να την τελειώσουν.
3. Δίνουν όντως λίγα άτομα κατατακτήριες αλλά είναι πιο συγκεκριμένα τα άτομα. Δεν θα πάει κάποιος να δώσει για την πλάκα του κατατακτήριες σε τμήμα Μαθηματικών.
4. Έχεις κάθε δικαίωμα στο να έχεις την άποψη σου (ο καθένας εξάλλου μπορεί να έχει). Απλά, επειδή μπορεί να δει κάποιος το μήνυμα σου και να αντιμετωπίσει διαφορετική συνθήκη, θα πρότεινα να μην δείχνεις τόση μεγάλη σιγουριά.
gegeorgiou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οκ απλά αυτός που πάει σοβαρά να περάσει σε μια σχολή με κατακτήριες δεν διαβάζει απλά για να πιάσει 31/60. Αν πραγματικά θέλει να περάσει, διαβάζει και προετοιμάζεται τουλάχιστον για 45/60 και 50/60. Ε αυτός περνάει στην σχολή όσο δύσκολα θέματα και να πέσουν, και ας είναι η τελική βαθμολογία του π.χ. 35/60.1. Δεν μπορούν να βάλουν βάση 7. Αντιθέτως, αναγκαστικά πρέπει να παίρνουν όσα άτομα γράψουν απλό άθροισμα 30/60, που σημαίνει ότι μπορεί τα άτομα να έχουν περάσει πρακτικά μόνο 1 από τα 3 μαθήματα.
2. Πίστεψε με σχεδόν σε όλα τα τμήματα Μαθηματικών με ελάχιστες εξαιρέσεις τα θέματα είναι αρκετά δύσκολα αλλά συνήθως κυμαίνονται στο επίπεδο διδασκαλίας και σε κάποιο συγκεκριμένο στυλ εξέτασης του καθηγητή. Και για αυτό πάρα πολλοί φοιτητές φεύγουν με 10% ή την παρατούν η κάνουν μια δεκαετία να την τελειώσουν.
3. Δίνουν όντως λίγα άτομα κατατακτήριες αλλά είναι πιο συγκεκριμένα τα άτομα. Δεν θα πάει κάποιος να δώσει για την πλάκα του κατατακτήριες σε τμήμα Μαθηματικών.
4. Έχεις κάθε δικαίωμα στο να έχεις την άποψη σου (ο καθένας εξάλλου μπορεί να έχει). Απλά, επειδή μπορεί να δει κάποιος το μήνυμα σου και να αντιμετωπίσει διαφορετική συνθήκη, θα πρότεινα να μην δείχνεις τόση μεγάλη σιγουριά.
Ή υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται σοβαρά για μια σχολή μέσω κατατακτηρίων και προετοιμάζεται με παλιά θέματα εξεταστικών και σταματάει την προετοιμασία μόλις φτάσει στο επίπεδο του 6/10 σε αυτά τα θέματα; Δηλαδή είσαι φυσικός ή μηχανικός, ενδιαφέρεσαι να μπεις σε μαθηματική σχολή επειδή αγαπάς τα μαθηματικά (όχι επειδή έχουν επαγγελματική αποκατάσταση) και προετοιμάζεσαι σε παλιά θέματα εξετάσεων....φτάνεις περίπου στο 6/10... ε και πας και δίνεις κατατακτήριες. Βγάζει νόημα αυτό; Δεν λύνεις όλα τα θέματα και πας για 10/10 ή 9/10;
Με απλά λόγια: Δεν υπάρχει ο ασόβαρος και τεμπέλης φοιτητής που βαριέται και δεν έχει τι να κάνει και ένα πρωί λέει θα πάω να δώσω κατατακτήριες στο Μαθηματικό να τελειώσω την σχολή.... έτσι για να έχω ένα πτυχίο μαθηματικού να βάλω στον τοίχο μου.... και ο οποίος ψιλοπροετοιμάζεται και πάει για 6/10 .... Και βάζουν πανδύσκολα θέματα οι καθηγητές για να τον διώξουν εξ αρχής.
Στις κατατακτήριες των μαθηματικών υπάρχουν δύο ειδών υποψήφιοι: Τα τρολς που δεν περνάνε όσο εύκολα θέματα και να πέσουν, και οι διαβασμένοι που αγαπάνε τα μαθηματικά και περνάνε όσο δύσκολα θέματα και να πέσουν. Δεν υπάρχει ο "ενδιάμεσος", οπότε δεν υπάρχει και λόγος να μπουν πιο δύσκολα θέματα από τις εξεταστικές.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.