GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
niousia
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
niousia
Νεοφερμένος
Για οποιαδηποτε αλλη απορια/ερωτηση μην διστάσεις!
drew
Νεοφερμένος
Σε ιδιωτικά πάντως μπορείς, τώρα για το δημόσιο πρέπει να ρωτήσεις εκεί για να είσαι σίγουρημηπως γνωριζει κανεις αν κατοχος proficiency,με αδεια διδασκαλιας και επαρκεια,μπορει να εργαστει σε δημοσιο ΙΕΚ?
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
μηπως γνωριζει κανεις αν κατοχος proficiency,με αδεια διδασκαλιας και επαρκεια,μπορει να εργαστει σε δημοσιο ΙΕΚ?
βασικά ο Teol20 έχει δίκιο... δηλαδή ότι πρέπει να είσαι της Αγγλικής Φιλολογίας.
Όμως αναφέρεις ότι έχεις και "άδεια διδασκαλίας"... μήπως πήρες το proficiency πριν το 1995 περίπου? γιατί εκείνα τα χρόνια θυμάμαι ότι ίσχυε με proficiency να διδάξεις. Δηλαδή αν είχες κινήσει τη διαδικασία και σήμερα έχεις αυτό το "επαγγελματικό δικαίωμα" με το proficieny ίσως και να μπορείς.
Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις στο κοντυνότερο ΙΕΚ σου για πληρέστερη απάντηση...
-----------------------------------------
Θυμήθηκα ότι με είχε ρωτήσει παλιότερα και μία κοπέλα (η KATARINA) για Καθηγητής σε ΙΕΚ. Κοίτα εδώ: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=48073
Για να διδάξει αγγλικά σε ΙΕΚ ήθελε. Ίσως να ξέρει περισσότερα και με pm να σε βοηθήσει. Αυτά...
fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος
Efthymios1
Εκκολαπτόμενο μέλος
BritGreek
Νεοφερμένος
βασικά ο Teol20 έχει δίκιο... δηλαδή ότι πρέπει να είσαι της Αγγλικής Φιλολογίας.
Όμως αναφέρεις ότι έχεις και "άδεια διδασκαλίας"... μήπως πήρες το proficiency πριν το 1995 περίπου? γιατί εκείνα τα χρόνια θυμάμαι ότι ίσχυε με proficiency να διδάξεις. Δηλαδή αν είχες κινήσει τη διαδικασία και σήμερα έχεις αυτό το "επαγγελματικό δικαίωμα" με το proficieny ίσως και να μπορείς.
Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις στο κοντυνότερο ΙΕΚ σου για πληρέστερη απάντηση...
-----------------------------------------
Θυμήθηκα ότι με είχε ρωτήσει παλιότερα και μία κοπέλα (η KATARINA) για Καθηγητής σε ΙΕΚ. Κοίτα εδώ: https://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=48073
Για να διδάξει αγγλικά σε ΙΕΚ ήθελε. Ίσως να ξέρει περισσότερα και με pm να σε βοηθήσει. Αυτά...
Μα και τώρα μπορεί να πάρει άδεια διδασκαλίας κάποιος που παίρνει το proficiency. Η άδεια διδασκαλίας παρέχεται μόνο για μαθήματα σε φροντιστήρια, ενώ πάράλληλα υπάρχει και η άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας, η οποία είναι εντελώς διαφορετική και για να κάνεις μαθήματα κάνεις έναρξη στην εφορία και εγγράφεσαι στο ΤΕΒΕ (μαθήματα κατ' οίκον, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών). Κι εγώ έχω άδεια διδασκαλίας από το 1994, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να διδάξω σε ΙΕΚ με την επάρκεια.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα και τώρα μπορεί να πάρει άδεια διδασκαλίας κάποιος που παίρνει το proficiency. Η άδεια διδασκαλίας παρέχεται μόνο για μαθήματα σε φροντιστήρια, ενώ πάράλληλα υπάρχει και η άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας, η οποία είναι εντελώς διαφορετική και για να κάνεις μαθήματα κάνεις έναρξη στην εφορία και εγγράφεσαι στο ΤΕΒΕ (μαθήματα κατ' οίκον, με απόδειξη παροχής υπηρεσιών). Κι εγώ έχω άδεια διδασκαλίας από το 1994, αλλά δεν έχω το δικαίωμα να διδάξω σε ΙΕΚ με την επάρκεια.
Έτσι εξηγούνται όλα... Δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτή η διάκριση
isidorosrigas
Νεοφερμένος
Είμαι νέα στο φόρουμ.
Θα ήθελα να γίνω καθηγήτρια (δασκάλα μάλλον) Αγγλικών αλλά από ότι διάβασα πρέπει να έχω πάει πρώτο σε "σχολή"... Κάπως έτσι. Αλλά επειδή δεν το κατάλαβα πολύ καλά μπορείτε να μου εξηγήσετε τί πρέπει να κάνω για να γίνω δασκάλα. Στο Δημοτικό θέλω.
Αν θες σε φροντιστηριο/ιδιαιτερο και το Proficiency Cambridge/Michigan θα αρκούσε!
Οπως και να χει θα βγαλεις με το που τελειωσεις τη σχολη επαρκεια και αδεια διδασκαλίας και your dream will become a reality!:no1:
Mr strange
Δραστήριο μέλος
δε πιστεύω ότι ενας καθηγητής ειναι ικανος να διδαξει αγγλικα μόνο νε προφίσιενσυ
μπορει να μην διδαξει..! μπορει ανετα να ανοιξει δικους του υπαλληλους-καθηγητες και ετσι δεν θα χρειαστει να διδαξει...:no1:
Κανεις μια επιχειρηση και ουσιαστικα ανοιγεσαι επαγγελματικα σαν ελευθερος επαγγελματίας!
isidorosrigas
Νεοφερμένος
Που μπορώ να σπουδασω Αγγλικης Φιλολογία; Σε πανεπιστημιο;
Για να φτιάξω δικιά μου επιχείρηση χρειάζεται πολυυ χρόνο και λεφτά.
(αχ ωραία. Πάντα ήθελα να γίνω:xixi
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
isidorosrigas
Νεοφερμένος
Και που το δίνεις αυτό;Αγγλικη φιλολογια σπουδαζεις σε πανεπιστημιο ναι. 20140 ειχε φετος η βαση νομιζω, ομως μη σε αγχωνει το υψος των μοριων, δινεις ειδικο μαθημα αγγλικη γλωσσα που σου δινει 4000 μορια αν γραψεις 20.
Αα και κάτι ακόμα. Στο Λύκειο τι κατεύθυνση να ακολουθήσω;
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος
Θεωρητικη.
GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.