Vasool
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loony
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Θα πω μόνο κάτι off topic εδώ,ότι βρίσκω τελείως ηλίθιο το reductio ad Hitlerum που γίνεται κάθε φορά που μιλάει κανείς για κάψιμο βιβλίων:οι ναζί,έκαιγαν βιβλία επειδή ήθελαν να εξαφανίσουν τελείως την ύπαρξή τους.Είναι τελείως διαφορετικό το να μαζεύω όλα τα αντίτυπα ενός βιβλίου και να τα καίω,με αποτέλεσμα να χαθεί η όποια γνώση περιείχε αυτό το βιβλίο,απ'το να πάρω ένα δικό μου βιβλίο και να το κάψω.Δικό μου είναι το βιβλίο,ό,τι θέλω το κάνω:αν θέλω το χέζω,αν θέλω το χύνω,αν θέλω το καίω,όπως το ίδιο μπορώ να κάνω σε οτιδήποτε μου ανήκει,χωρίς να μου πει κανείς τίποτα.Το να κάψεις το βιβλίο σου,αντίθετα με το να κάψεις όλα τα βιβλία,έχει χαρακτήρα συμβολικό:μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τον εν λόγω συμβολισμό,αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από συμβολισμός.Και στο κάτω κάτω,καλύτερα να βγάζουμε το άχτι μας πάνω σε αντικείμενα,παρά σε ανθρώπους,right?
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι να σου προσφέρει ο εργαστηριακός οδηγός χημείας αν είσαι θεωρητική,π.χ.; lol.
3 βιβλία μαθηματικών κατεύθυνσης έχω,νταξ,θα σκίσω-κάψω το ένα,να το φχαριστηθώ.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος
Της φυσικης μου εχει ηδη κομματιαστει με ενα μονο πεταγμα στον τοιχο
challenger
Επιφανές μέλος
Εγώ το γουστάρω φουλ,αλλά είχα μια συζήτηση περί εκπαίδευσης πρόσφατα,οπότε τώρα βαριέμαι να συζητάω πάλι τα ίδια.
Θα πω μόνο κάτι off topic εδώ,ότι βρίσκω τελείως ηλίθιο το reductio ad Hitlerum που γίνεται κάθε φορά που μιλάει κανείς για κάψιμο βιβλίων:οι ναζί,έκαιγαν βιβλία επειδή ήθελαν να εξαφανίσουν τελείως την ύπαρξή τους.Είναι τελείως διαφορετικό το να μαζεύω όλα τα αντίτυπα ενός βιβλίου και να τα καίω,με αποτέλεσμα να χαθεί η όποια γνώση περιείχε αυτό το βιβλίο,απ'το να πάρω ένα δικό μου βιβλίο και να το κάψω.Δικό μου είναι το βιβλίο,ό,τι θέλω το κάνω:αν θέλω το χέζω,αν θέλω το χύνω,αν θέλω το καίω,όπως το ίδιο μπορώ να κάνω σε οτιδήποτε μου ανήκει,χωρίς να μου πει κανείς τίποτα.Το να κάψεις το βιβλίο σου,αντίθετα με το να κάψεις όλα τα βιβλία,έχει χαρακτήρα συμβολικό:μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τον εν λόγω συμβολισμό,αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από συμβολισμός.Και στο κάτω κάτω,καλύτερα να βγάζουμε το άχτι μας πάνω σε αντικείμενα,παρά σε ανθρώπους,right?
το standup comedy το έχεις σκεφτεί; ειλικρινά, το 'χεις!
Mercury
Επιφανές μέλος
Ξεκολλάτε,για σχολικά βιβλία μιλάμε.
Τι να σου προσφέρει ο εργαστηριακός οδηγός χημείας αν είσαι θεωρητική,π.χ.; lol.
3 βιβλία μαθηματικών κατεύθυνσης έχω,νταξ,θα σκίσω-κάψω το ένα,να το φχαριστηθώ.
Δεν είναι λόγος αυτός όμως να δικαιολογείται το κάψιμο του βιβλίου.
Σκέψου το περιβάλλον και πόσα δέντρα θα σώσεις.Δώσ'το στην ανακύκλωση.
Ένα δέντρο φτάνει για περίπου 60 βιβλία.Δηλαδή άν 6 μαθητές ανακυκλώσουν τα βιβλία της χρονιάς τους,έχει σωθεί ένα δέντρο.
Φαντάσου να το έκανε όλο το σχολείο αυτό.Πάμε χοντρικά στα 100 δέντρα.
Φαντάσου μετά όλα τα σχολεία της πόλης(10 δημοτικά,10γυμνάσια 10 λύκεια).
3000 δέντρα!!!!
Μιλάμε για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ δάσος.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το κάψουν και να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα....Well...i feel sorry for them
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι λόγος αυτός όμως να δικαιολογείται το κάψιμο του βιβλίου.
Σκέψου το περιβάλλον και πόσα δέντρα θα σώσεις.Δώσ'το στην ανακύκλωση.
Ένα δέντρο φτάνει για περίπου 60 βιβλία.Δηλαδή άν 6 μαθητές ανακυκλώσουν τα βιβλία της χρονιάς τους,έχει σωθεί ένα δέντρο.
Φαντάσου να το έκανε όλο το σχολείο αυτό.Πάμε χοντρικά στα 100 δέντρα.
Φαντάσου μετά όλα τα σχολεία της πόλης(10 δημοτικά,10γυμνάσια 10 λύκεια).
3000 δέντρα!!!!
Μιλάμε για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ δάσος.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το κάψουν και να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με διοξείδιο του άνθρακα....Well...i feel sorry for them
Στην περιοχή μας πάντως,έχουν βγάλει σχεδόν όλους τους κάδους ανακύκλωσης επειδή οι περισσότεροι πετούσαν και κανονικά σκουπίδια εκεί.
Οπότε,και εγώ που τα ανακύκλωνα,θα τα πετάξω στα απλά,αναγκαστικά.
Ε τουλάχιστον φχαριστήθηκα το σκίσιμο του πριν.
Dias
Επιφανές μέλος
Όταν έγραφα το πρώτο μήνυμα του θέματος, σκεφτόμουν τη (γραφική και προβλέψιμη) απάντηση που θα έδινες, καθώς μας έχεις συνηθίσει να παίρνεις πάντα θέση υπέρ κάτι "<<"επαναστατικού">>" (μέσα σε πολλά εισαγωγικά, καθώς κάποια πράγματα όπως το κάψιμο βιβλίων ή οι καταλήψεις, αποτελούν πλέον καταστημένο). Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα λιγάκι, καθώς περίμενα την αντίδρασή σου πολύ πιο έντονη.Εγώ το γουστάρω φουλ,αλλά είχα μια συζήτηση περί εκπαίδευσης πρόσφατα,οπότε τώρα βαριέμαι να συζητάω πάλι τα ίδια.
Ακριβώς. Διαφωνώ έντονα με το συμβολισμό του (δημόσιου) καψίματος των βιβλίων, όπως επίσης διαφωνώ και οικολογικά. Έχω εξηγήσει πλήρως τη θέση μου σε προηγούμενο μήνυμά μου.Το να κάψεις το βιβλίο σου,αντίθετα με το να κάψεις όλα τα βιβλία,έχει χαρακτήρα συμβολικό:μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς με τον εν λόγω συμβολισμό,αλλά δεν είναι κάτι παραπάνω από συμβολισμός.
Mercury
Επιφανές μέλος
Στην περιοχή μας πάντως,έχουν βγάλει σχεδόν όλους τους κάδους ανακύκλωσης επειδή οι περισσότεροι πετούσαν και κανονικά σκουπίδια εκεί.
Οπότε,και εγώ που τα ανακύκλωνα,θα τα πετάξω στα απλά,αναγκαστικά.
Ε τουλάχιστον φχαριστήθηκα το σκίσιμο του πριν.
Μιάς και έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε που πήγαινα σχολείο.
Θυμάμαι κοντά σε μερικά σχολεία είχε κάτι μεγάλους κάδους,σαν καμπάνες ένα πράμα,όπου έριχναν οι μαθητές τα παλιά τους βιβλία για ανακύκλωση.
Αυτά δεν τα έχουν πλέον;;
isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος
χαχαχα...αστειευομαι!!! συμφωνω με MERCURY περι οικολογια
Dias
Επιφανές μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=s7uXHb9oWYg&feature=related
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.