Dias
Επιφανές μέλος
Λυπάμαι, αλλά διαφωνώ έντονα με τέτοιες ενέργειες. (Δεν απευθύνομαι προσωπικά στο συντάκτη του μηνύματος που ίσως και να μην εννοεί πραγματικά αυτά που λέει, αλλά απλά να ξεσπάει).....να καψω εκεινα τα βιβλια που με τυρρανισαν καθ' ολη τη διαρκεια της χρονιας. Με μια φιλη μου μαλιστα ειπαμε να το κανουμε πιο επισημο, να συγκεντρωθουμε δηλαδη ενα βραδυ σε παραλια και να αναψουμε μια φωτια, να τα καψουμε μια για παντα τα ρημαδια τα βιβλια μας (γιατι στην προκειμενη περιπτωση δεν παιζουν λεφτα, που να τα καιμε κιολας)...
Ο Μπρεχτ είχε πει: " εκεί που καίνε βιβλία μια μέρα θα καίνε ανθρώπους ".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Όσα χρειάζομαι τα κρατάω, αν όχι τα δίνω κάπου αν τα χρειάζεται κάποιος αλλιώς τα πετάω πάντα στην ανακύκλωση.
Και συνφωνώ δεν είναι καλό να καίγονται τα βιβλία
υγ. νταξ και εγώ δεν είμαι αγία, πέρσι έκανα κομμάτια το βιβλίο ιστορίας. Αλλά με είχε βασανίσει άσχημα το άτιμο
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Δημ-Σαλονικιά
Νεοφερμένος
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
That said, ούτε γω τη βρίσκω με το να καίω βιβλία ή να τα βλέπω να καίγονται, εντάξει ναι. Αλλά πέρα απ' την ιδέα της φάσης υπάρχει κι ο ρεαλισμός, κι εγώ μ' αυτόν θέλω να ζω γενικά. Οπότε επειδή καταλαβαίνω κάπως γιατί γίνεται αυτό τώρα, δε μ' ενοχλεί. Δε θα το 'κανα, απλά επειδή είμαι διαφορετικός τύπος με διαφορετικές μεθόδους πανηγυρισμού, αλλά OK, δεν είναι και κάτι που θα κρίνω αρνητικά τελικά.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Gate4
Επιφανές μέλος
Όπως η ιστορίαΜερικά βιβλία αξίζουν το κάψιμο
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
gregory nub
Διάσημο μέλος
Εγω δε θα εκαιγα βιβλιο,ουτε το χω κανει.Θα θελα να καψω καθηγητες που το διδασκουν
Τους καθηγητές αν τους γουστάρεις τους γράφεις εκεί που ξέρεις.
Τα βιβλία όμως αν τα χρειάζεσαι να τα ξέρεις αυτά που λένε για τις εξετάσεις είναι...
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ειδικά στην Γ λυκείου κάποια μαθήματα που μας βασάνισαν, θέλουν το κάψιμό τους, πχ ιστορία. Γραμματικές και συντακτικά σε καμία περίπτωση δε θα τα κάψω γιατί θα τα χρειαστώ, αλλά την βιολογία πχ που με έσπασε τα νεύρα όλη τη χρονιά, να μην την κάψω;
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος
Θυμαμαι στην αρχη της χρονιας που ειμασταν ολοι με ντοσιε ή απειρα τετραδια(μεχρι και για Θρησκευτικα) και γραφαμε συνεχεια οσα μας υπαγορευαν.Θυμαμαι εμπαιναν οι καθηγητες μεσα στις ταξεις και ελεγαν<<Πηγαιντε σελιδα 204>> και απανταγαμε πως δεν εχουμε βιβλια.Θυμαμαι την κατακραυγη που υπηρχε τοτε στο ischool για την ελλειψη βιβλιων.
Αλλα και παλι...Αν δουμε σφαιρικα το ζητημα...
To βιβλιο ειναι κατι παραπανω απο ενα ενωμενο συνολο σελιδων.Το βιβλιο ειναι εκφραση,περισυλλογη,αφυπνηση.Το βιβλιο ειναι επιθυμια,ειναι αναγκη του ανθρωπου για κατι παραπανω!!
Εχω μαλιστα μια μπλουζα που λεει
Reading a book is like taking a journey
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος
oooooouuuuu really???????????????Ειδικά στην Γ λυκείου κάποια μαθήματα που μας βασάνισαν, θέλουν το κάψιμό τους, πχ ιστορία. Γραμματικές και συντακτικά σε καμία περίπτωση δε θα τα κάψω γιατί θα τα χρειαστώ, αλλά την βιολογία πχ που με έσπασε τα νεύρα όλη τη χρονιά, να μην την κάψω;
εαν ειναι ετσι ας βαλουμε φωτια και μπουρμπερη σε καθε βιβλιο που πλεον δεν μας ειναι χρησιμο.ΙΙΙΙΙΙΧΧΧΑΑΑΑΑΑ!!!!
(κοψτε τις βλακειες ενταξει περασατε λουκια αλλα κανεις δε σας υποχρεωσε, τα θελετε,επιλογη σας ηταν)
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
το οτι επιλεξαμε να δωσουμε πανελληνιες δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν τα περιθωρια για να ανανεωθει η εστω να βελτιωθει ενα κακογραμμενο βιβλιο...oooooouuuuu really???????????????
εαν ειναι ετσι ας βαλουμε φωτια και μπουρμπερη σε καθε βιβλιο που πλεον δεν μας ειναι χρησιμο.ΙΙΙΙΙΙΧΧΧΑΑΑΑΑΑ!!!!
(κοψτε τις βλακειες ενταξει περασατε λουκια αλλα κανεις δε σας υποχρεωσε, τα θελετε,επιλογη σας ηταν)
whitelioness
Πολύ δραστήριο μέλος
που σημαινει οτι η βελτιωση δεν επερχεται απαραιτητως με το καψιμο των βιβλιωντο οτι επιλεξαμε να δωσουμε πανελληνιες δε σημαινει οτι δεν υπαρχουν τα περιθωρια για να ανανεωθει η εστω να βελτιωθει ενα κακογραμμενο βιβλιο...
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Προσωπικά, δεν είμαι ούτε υπέρ, ούτε κατά. Δεν έχω νιώσει την ανάγκη να κάνω κάτι τέτοιο.
Προτιμώ την ανακύκλωση.^^
cha0s
Περιβόητο μέλος
πραγματικα αυτοι που ειναι β λυκειου και απαντανε δεν μπορουν να καταλαβουν τι περασαμε εμεις της γ... ατελειωτες ωρες διαβασματος που σπαταλησαμε πανω απο ενα κακογραμμενο βιβλιο, που ουτε ο ιδιος ο συγγραφεας δεν παιζει να καταλαβαινε τι εγραφε εκεινη την ωρα που συνεθετε το εκαστοτε (ο θεος να το κανει) βιβλιο.. Και μενα τοσα χρονια κατα τη διαρκεια της σχολικης μου σταδιοδρομιας δεν μου περασε καν απο το μυαλο να καψω καποιο βιβλιο, αλλα μολις εφτασα στην γ' λυκειου πραγματικα μερικα βιβλια δεν ηθελα απλως να τα καψω, αλλα και να τα εξαφανισω απο προσωπου γης..
Συμφωνώ απολύτως. Πέρσι που ήμουν Β λυκείου έλεγα πως δε πρόκειται να κάψω ποτέ βιβλίο (και δε το είχα κάνει ποτέ).
Στο τέλος της Γ αλλάζεις άποψη...
NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος
οχι βεβαια, δεν ισχυριστικα κατι τετοιο. Το καψιμο των βιβλιων λειτουργει καθαρα ως ενα μεσο εκτονωσης για ορισμενους μαθητες για καποια μαθηματα. Τιποτα λιγοτερο τιποτε περισσοτερο.που σημαινει οτι η βελτιωση δεν επερχεται απαραιτητως με το καψιμο των βιβλιων
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.