Guest 010589
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
reokd
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Roxim
Δραστήριο μέλος
και αυτος ειναι ο τροπος τους να ηρεμισουν.
Τωρα τι εχει το τσιγαρο και τους αρεσει τοσο πολυ δεν το εχω καταλαβει ακομα.
Εμενα παντος δεν μου αρεσει και με ενοχλη και η μυροδια οσο δεν φανταζεστε..
Δημ-Σαλονικιά
Νεοφερμένος
πράγμα που ισχύει και για μένα...
^Dark Angel^
Δραστήριο μέλος
SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε λέω οτι είναι υγιεινό -κάθε άλλο- αλλά κάποιους τους ευχαριστεί. Μαζί μ'αυτούς κι εμένα.
Προσωπικά το ξεκίνησα λόγω άγχους, αλλά σιγά σιγά το κόβω... Και κάτι τελευταίο, μην κρίνετε τους συμμαθητές/συνανθρώπους σας απ'το αν καπνίζουν. Δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να τους έσπρωξε σε αυτό.
chemysterious
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ καπνίζω σε λογικά επίπεδα. 10-15 τσιγάρα τη μέρα.
Δε λέω οτι είναι υγιεινό -κάθε άλλο- αλλά κάποιους τους ευχαριστεί. Μαζί μ'αυτούς κι εμένα.
Προσωπικά το ξεκίνησα λόγω άγχους, αλλά σιγά σιγά το κόβω... Και κάτι τελευταίο, μην κρίνετε τους συμμαθητές/συνανθρώπους σας απ'το αν καπνίζουν. Δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να τους έσπρωξε σε αυτό.
Τώρα στην 3η το άρχισες; Γιατί ξέρω πολλά παιδιά που στην 3η το αρχίζουν επειδή λένε τους χαλαρώνει.
Drymenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τοσα πραγματα... υπαρχουν!!! αυτα ειχα να πω
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχεις καταλάβει τι σημαίνει νικοτίνη;
Ούτε καν, αν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις, το θέμα είναι να το αρχίσεις για ένα μήνα και να το παρατήσεις μέχρι το τέλος του επόμενου, και μετά έλα ρώτα γιατί δεν το κόβει κανένας
DrEaMErOus
Εκκολαπτόμενο μέλος
πιστεύω ότι άμα θέλεις να το κόψεις θα το κόψεις,δεν υπάρχει το "δεν μπορώ" που ακούω από πολλους
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι ένα απλό "θέλω να το κόψω".
Πέρα από τις ψυχολογικές δυσκολίες, και ο οργανισμός δυσκολεύεται να λειτουργήσει χωρίς τα αγαπημένα του χημικά. Μην κρίνεις χωρίς να το έχεις ζήσει, είναι απλά retarded αυτό που λες. Ούτε κι εγώ έχω καπνίσει, κι εγώ κατακρίνω όποιον καπνίζει, αλλά κατανοώ την έννοια του εθισμού.
Θέλει δουλειά για να το κόψεις, όχι μόνο το τσιγάρο.
Drymenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχεις δοκιμάσει ποτέ;
Έχεις καταλάβει τι σημαίνει νικοτίνη;
Ούτε καν, αν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις, το θέμα είναι να το αρχίσεις για ένα μήνα και να το παρατήσεις μέχρι το τέλος του επόμενου, και μετά έλα ρώτα γιατί δεν το κόβει κανένας
Δηλαδή αν το αρχίσω για ένα μήνα και μετά το παρατήσω θα καταλάβω γιατί όλοι είναι τόσο παθιασμένοι με το τσιγάρο?
Εξάλλου πιστεύω πως σε μερικές περιπτώσεις το αρχίζουν μόνο και μόνο για να δείξουν πως είναι ''κάποιοι" και πως ρίχνουν γκόμενες και καλά και έτσι...
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Και ο καθένας καπνίζει για τους λόγους του, δεν ξέρεις ούτε εσύ ούτε εγώ γιατί καπνίζει.
Drymenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όμως αν πραγματικά θέλεις μπορείς να το σταματήσεις και δικαιολογίες του τύπου με χαλαρώνει,με κάνει και ξεφεύγω δεν μου φαίνονται και πολύ βάσιμες.Βέβαια από την άλλη ο ψυχολόγικος παράγοντας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αφού μόνο και μόνο με την ιδέα πως με το να κάνει ο άλλος ένα τσιγάρο θα χαλαρώσει,μπορεί όντως να τον κάνει να χαλαρώσει...(όλα στο μυαλό είναι)
DrEaMErOus
Εκκολαπτόμενο μέλος
έχω κόψη αλλα πράγματα στην ζωή μου και έχω κάνει πολλές θυσίες για πράγματα που ήθελα και αγαπουσα σιγουρα αυτα δεν ηταν ερεθιστικα οπως το καπνισμα ή το ποτό (με την ενοια οτι δεν ειχαν αυτες τις χημικες ουσιες) αλλα απετουσαν να καταβαλεις μεγαλη προσπαθεια..Εφόσον δεν έχεις καπνίσει, πώς μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει εθισμός στο τσιγάρο;
Δεν είναι ένα απλό "θέλω να το κόψω".
Πέρα από τις ψυχολογικές δυσκολίες, και ο οργανισμός δυσκολεύεται να λειτουργήσει χωρίς τα αγαπημένα του χημικά. Μην κρίνεις χωρίς να το έχεις ζήσει, είναι απλά retarded αυτό που λες. Ούτε κι εγώ έχω καπνίσει, κι εγώ κατακρίνω όποιον καπνίζει, αλλά κατανοώ την έννοια του εθισμού.
Θέλει δουλειά για να το κόψεις, όχι μόνο το τσιγάρο.
δεν υπάρχει δεν μπορώ στον άνθρωπο,ο ανθρωπος ολα τα μπορει..και δεν σε λέω ότι θα το κανει σε μια μέρα ας παρει ενα χρονικο διαστημα αλλα θα το καταφερει στο τελος..οποτε μην με λετε δεν μπορω...
μονο στην ιδεα οτι βλαπτεις τον εαυτο σου και οτι μπορεις να παθεις χιλια δυο πραγματα..θα προσπαθησεις να το κοψεις
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
προταση: Μην τολμήσεις να δοκιμάσεις.. Θα γίνεις φανατική καπνιστρια..ειμαι ''φανατικη'' αντικαπνιστρια!Θεωρω πως απλα το τσιγαρο ειναι τοσο ανώφελο!Δεν σου προσφερει απολύτως τιποτα...ισα ισα που μυριζει η αναπνοη σου,εθιζεσε,μυριζουν τα ρουχα σου,καταστρεφεις τα πνευμονια σου,το δερμα συν οτι χαλας τοσα λεφτα την εβδομαδα!Μπορω να καταλαβω πως καποιους τους ''χαλαρωνει'' αλλα ρε παιδια βρειτε κατι αλλο να σας χαλαρωσει!
Τοσα πραγματα... υπαρχουν!!! αυτα ειχα να πω
DrHouse
Διάσημο μέλος
Όμως αν πραγματικά θέλεις μπορείς να το σταματήσεις
Ο εθισμος του καπνισματος δεν βασιζεται μονο πανω σε ψυχολογικους παραγοντες,αλλα και σε παθολογικους.Και τι εννοω με αυτο.
Μολις κανει εισπνοη του καπνου,που περιεχει εκτος ολων των αλλων ναι νικοτινη,αυτη εισερχεται αμεσως σε καρδια και εγκεφαλο.Η ουσια αυτη οδηγει τον εγκεφαλο στο να εκκρινει ο ιδιος 2 αλλες ουσιες που μας κανουν να νιωθουμε ''ευχαριστα'' η ''high'',την αδρεναλινη(που αυξανει κατα πολυ και τους χτυπους της καρδιας μας) και την ντοπαμινη(νευροδιασπαστης).Μετα απο μιση ωρα μειωνεται η ποσοτητα της νικοτινης στο αιμα,και ετσι ο οργανισμος για να ανεβασει τα επιπεδο(μειωθηκε περιπου στο 50%) αναζηταει πηγες,δηλαδη το τσιγαρο.Το πρωινο συνηθως τσιγαρο περιεχει και απολαυση,διοτι το βραδυ τα επιπεδα νικοτινης εχουν πεσει στο αιμα και το πρωι ξαναεπανερχονται με τις τζουρες.Τα υπολοιπα ομως τσιγαρα ειναι μηχανικα και δεν προκαλουν την ιδια ευχαριστηση,αφου τα ποσοστα της νικοτινης στο αιμα δεν εχουν προλαβει να μειωθουν πραγματικα,και ετσι δεν υπαρχει καποια ευχαριστηση παραμονο μια μηχανικη πραξη.Απο εδω και περα αρχιζει μια ψυχολογικη αλλα και παθολογικη εξαρτηση του ατομου.
Μετα ακολουθουν τα συνδρομα εξαρτησης στην περιπτωση που προσπαθησει να το κοψει αμεσως ο χρηστης(σπασμοι,εμετοι κτλπ) και τελικα τα παραταει.Επειδη η αμεση εξαρτησιογονα ουσια ειναι η νικοτινη,τωρα τελευταια εχουν βγει κατι αυτοκολλητα νικοτινης,που σταδιακα μειωνουν την εξαρτηση του οργανισμου,αλλα εδω και παλι επεμβαινουν ψυχολογικοι και κοινωνικοι παραγοντες που εχουν συνδεθει με το τσιγαρο οπως ''κρατημα στα χερια'',''συνοδεια με καφε'' κτλπ.
Ειναι μια περιπλοκη διαδικασια,και σιγουρα δεν αποτελει πραξη 1 ωρας η 1 ημερας.
DrEaMErOus
Εκκολαπτόμενο μέλος
πραγματικα αυτο φοβαμαι και εγω...προταση: Μην τολμήσεις να δοκιμάσεις.. Θα γίνεις φανατική καπνιστρια..
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
εγω δοκιμασα για το λογο να αποκτησω αποψη επι του θεματος. Γιατι για μενα αν δε δοκιμασεις και το απορριψεις ή το συνεχισεις δεν μπορεις να εχεις αποψη από αυτά που ακούς από τον έναν και τον άλλοπραγματικα αυτο φοβαμαι και εγω...
DrHouse
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 98 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- phleidhs
- suaimhneas
- Wonderkid
- nearos
- mechanicarts
- burningfire
- Paragontas7000
- Meow
- Γιώτα Γιαννακού
- estrela
- AggelikiGr
- Abiogenesis
- Σταμάτης του '05
- constansn
- ggl
- Than003
- Arianara S3
- savethetrees
- nucomer
- eirinipap
- χημεια4λαιφ
- Magigi
- Joji
- Unboxholics
- Scandal
- tsiobieman
- Arvacon
- Ness
- charmander
- Gogosps
- giannhs2001
- Kzaro
- Pharmacist01
- MrDna
- iiTzArismaltor_
- arko
- love_to_learn
- Maria_Xagorari
- antonis97
- Drglitterstar
- Steliosgkougkou
- Νικολινα
- tfghp
- NickV123
- kiyoshi
- gaze-do
- Mary06
- GeorgePap2003
- Helen06
- Alessandra Eliza
- Nemesiis
- Startx0
- hello1234
- Aggel0sss
- Fanimaid123
- Satan Claus
- QWERTY23
- Panos_02
- xakounaamatata
- Libertus
- don_vito
- sweater weather
- Superhuman
- Ststst02
- geo1230
- ssalex
- Gio
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.