''Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!''

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,061 μηνύματα.
Πού την είδες την εργατικότητα των Ελλήνων στην Ελλάδα; Πάντα βλέπω μια αγορά εργασίας υποτονική και να συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο. Καμία νέα ιδέα δημιουργικότητας. Όλοι περιμένουν μια θεσούλα στο δημόσιο και καμία αύξηση μισθού για να βολέφτούν στο αραλίκι τους. Συνεχίζεις και μιλάς για τους διεφθαρμένους ακαδημαϊκούς που βρέθηκαν στην ομιλία του Θεοδωράκη; Αλλά είσαι μικρή isida. Δεν τους ξέρεις τι λαμόγια είναι και με ποιες κομματικές πλάτες συμμετέχουν. Δεν ξέρεις τι κουμάσια είναι ο καθένας από αυτούς που έχουν διασύρει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο διεθνώς με την προσωπική συμβολή τους στα κομματικά μπ***ρδέλα που έχουν ιδρύσει μέσα σε αυτά. Για να φωνάζουν και αυτοί στο χάλι που δημιούργησαν οι ίδιοι σημαίνει ότι φοβούνται ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους. Χέστηκαν για την Ελληνική νεολαία των Πανεπιστημίων, για την χώρα μας,....κτλ.

isida και Χρήστο, καταφέρεστε σε ορθές πολιτικές επιλογές σας; Με το "σας" εννοώ τους γονείς σας. Σας υπενθυμίζω ότι κάθε 4 χρόνια γίνονται εκλογές και οι σημεινοί αγανακτισμένοι έτρεχαν πίσω από κάθε πολιτικό για κανένα ρουσφέτι. Θέλετε αυτήν την Ελλάδα; Του βολέματος; Της αναξιοκρατίας; Το ξέρετε ότι από το 1987 η χώρα μας δεν ήταν οικονομικά ικανή να πληρώνει τα λειτουργικά της έξοδα (μισθοί, συντάξεις, δαπάνες στην παιδεία,...κτλ); Συνεπώς γι' αυτό δανείστηκε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξεπληρώσαμε ποτέ τα δάνεια. ΠΟΤΕ. Πήραμε 150 δις € για να αναδομήσουμε το Ελληνικό κράτος και τα δαπανήσαμε μέχρι σέντς σε ένα κράτος διαφθοράς, ανεργίας, βολέματος, αναξιοκρατίας, ηλιθιότητας, μίζας, κομματοκρατίας και άνομης ελευθερίας. Γι' αυτό ποιος φταίει; Ο κάθε Έλληνας που ζητάει τα ρέστα τώρα, γιατί δεν αρνήθηκε τότε την αύξηση του μισθού του η οποία έγινε με δανεικά λεφτά από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Πού ήταν τότε το ήθος του; Αλλά το χρήμα ουδείς το εμίσησε. Μιλάνε όλοι από θέση εκ του ασφαλούς και ξεχνάνε την γυφτιά τους από το 1970. Ξεχνάνε πως έκαναν κάθε προεκλογική περίοδο περιμένοντας λεφτά αδούλευτα από την κάθε κυβέρνηση. Μάθαμε ποτέ να δουλεύουμε; Πότε; Που από το 1970 μέχρι σήμερα, διαλύσαμε κάθε επιχείρηση και οδηγήσαμε μια Ελλάδα στην εποχή του χαλκού; Που αποβιομηχανοποιήσαμε την χώρα εξαφανίζοντας κάθε θέση εργασίας για νέους (πτυχιούχους και μη); Που μάθαμε να ζούμε με μισθούς που δεν ιδρώνουμε για να τους αξίζουμε; Έχετε δει πως δουλεύουν οι Ευρωπαίοι σε βιομηχανίες και υπηρεσίες; Γι' αυτά που κάναμε με τις μαζικές πολιτικές επιλογές μας φταίνε οι Γερμανοί; Για όλα φταίνε οι Γερμανοί; Φταίνε οι Γερμανοί που ψηφίζαμε τις μαλακίες του Παπαντρέου (πατέρα και υιού) και του Καραμανλή του Β'; Φταίνε οι Γερμανοί που η κουτσή μαρία χωρίς οικονομική συνέπεια δανειζόταν από τις Τράπεζες διακοποδάνεια (χωρίς δυνατότητα αποπληρωμής τους) με σκοπό να πάει με τον γκόμενο διακοπές και το παιδί ας φορούσε τρύπιο σώβρακο ή ας είχε ρίξει φέσι στο φροντιστήριο του παιδιού της; Για ποιους Έλληνες μου μιλάτε;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
Chris1993 Αν αναφέρεσαι σε εμένα θα ήθελα να απαντήσεις συγκεκριμένα και όχι να αποφεύγεις τις ερωτήσεις μου. Κάθε κίνημα έχει και ένα συγκεκριμένο στόχο. Ο δικός σας που βγαίνετε έξω ποιος είναι? Τι θα πετύχετε στο τέλος?
ποιός άλλος ...να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που μας έχει ρίξει στον πάτο...να πάψουν να μας κακομεταχειρίζονται οι μεγάλες δυνάμεις μόνο και μόνο επειδή έχουν όπλα και λεφτά ...υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό η ανθρώπινη ζώη ..αυτή προσπαθούμε να κερδίσουμε που επιδιώκκουν να μας τη ρουφήξουν με το καλάμάκι κλέβοντας μας...πόσα λεφτά πια να μας πάρουν έλεος...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ...και τι σημαίνεια υτό ότι πρέπει να πεθάνουμε ? διεκδικούμε απλά τα δικαιώματά μας που τα βλέπουμε να μας τα καταπατούν ...απαντάω και εγώ αν και το ερώτημα τέθηκε στον chriss επειδή και εγώ κατεβαίνω στους δρόμους...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Yannis92

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Yannis92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 331 μηνύματα.
ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ!
Είναι αναρχικοί όσοι κατεβαίνουν κάτω στους δρόμους 8 μέρες τώρα διαμαρτυρόμενοι που δεν έχουν δουλειές και ψωμί να φάνε;
Εσυ Γιάννη έχεις κατέβει κάτω??Αν οχι παρακαλώ μην βάζεις ταμπέλες και μην αμφισβητείς!


Επειδη κατεβηκα και μια απο τις μερες που κατεβηκα ηταν ξημερωματα ειδα ποιοι ηταν εκει...ηταν 30 ατομα εκ των οποιων οι 10 αναρχικοι...δεν αγγιζω θεματα που δεν γνωριζω για να το γραφω κατι ξερω...Το θεμα ειναι οτι οπως και να ξεκινησε τελικα πηρε την ροη που επρεπε και χωρις κανενα στοιχειο αναρχισμου!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Johny,Δες το ντοκιμαντέρ στο ποστ μου #284 και θα λυθούν οι απορίες σου!
Φυσικά υπάρχουν κάποια αναρχικά πνεύματα!Δεν αντιλέγω!
Εγώ δεν κατεβαίνω 1 μέρα αλλά 5 συνεχόμενες :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ!!!???
Έχει ήδη αλλάξει Γιάννη μου!100000 χθές ήταν στο Σύνταγμα και μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται!!Όλοι κατεβαίνουν κάτω ακομμάτιστα αλλά όλοι είναι αγανακτισμένοι...αυτό μας ενώνει!Δε θα κάνουν άκρη...εμείς οι ίδοι θα τους διώξουμε...ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!Φυσικά και θα αλλάξουν αυτά που λες....όπως το ξεπλήρωσε η αργεντινή και το εκουαδόρ (βλέπε debtocracy) !
Βλέπω έχεις γίνει άμεσο θύμα παραπληροφόρησης των ΜΜΕ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ!
Εντάξει δεν λέω ότι δεν κατεβαίνουν. Το ότι μερικοί ξεκινάνε να σκέφτονται αυτό είναι καλό.
Παρεμπιπτόντως δεν βλέπω ποτέ ΜΜΕ γιατί δεν θέλω να πέσω στην παγίδα τους, ότι μαθαίνω το κάνω μέσα από αυτό και 1- ακόμη φόρουμ.
όσο για το χρέος ...κανονικά δεν π΄ρεπει να το πληρώσουμε ..μας πληρωσε ποτέ η Γερμανία τις ζημίες που μας προξένησε ???ΟΧΙ
μας εμπλεξξε σε αυτή την κατάσταση ???ΝΑΙ γιατί αυτοί είχαν τη δυναμη και αυτοί υποκινούσαν την καταστροφή μας και όχι οι αναρχικοί την διαδήλωση...μη μασατε ότι σας πουλάνε..μας χρωστάνε δεν τους χρωστάμε...και nPb μην πεις πάλι αυτά που συνηθίζεις για τα δάνεια...δεν είναι λόγια του αέρα αυτά που λέγονται από πολλοόυς και για το κατοχικό δάνειο και για όλα αυτά ...υπάρχουν αποδείξεις!
Ίσιδα ξέρεις ότι χρωστάμε, και δεν μπορούμε απλά να πούμε σε τόσο δυνατές χώρες..."ξέρετε, τελικά αποφασίσαμε να μην σας ξεπληρώσουμε τα λεφτά που μας δανείσατε".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,305 μηνύματα.
Τόσα χρόνια μας έχουν πετσοκόψει...εμάς και τις οικογένειές μας!Μας κοιμίζουν,μας τρέφουν παραπληροφόρηση,δημιουργούν διαμάχες μεταξύ μας!ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΑ!Πρέπει να ξυπνήσουμε και νομίζω αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία!

Αργήσαμε να ξυπνήσουμε.Αν περιμένουμε να έρθει η καταστροφή για να επαναστατήσουμε , καλά κρασιά.
Όλα αυτά που γίνονται τώρα είναι έργο χρόνων τώρα που ο Έλληνας κοιμόταν όρθιος.Πνευματική κρίση έχουμε πρωτίστως στην Ελλάδα και ύστερα οικονομική.Τώρα όσο και να χτυπιόμαστε , απ' το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνουμε κι θα κάνουμε χρόνια για να δούμε κάποια ανάκαμψη στη χώρα αυτή.Δεν αλλάζει τίποτα.Όπως λέει και ο johnny15 κάτω :

Ρε παιδιά να ξεσηκωθούμε, το θέμα όμως είναι τι θα πετύχουμε? Θα αλλάξει η στάση του Ελληνάρα? Θα κάνουν στην άκρη όσοι τρώνε λεφτά? Θα δουλέψει πραγματικά ο δημόσιος τομέας? Θα αλλάξει η ιδεολογία μας? Και το τελευταίο... ΠΩΣ θα ξεπληρώσουμε το χρέος που μας άφησαν οι προηγούμενες γενιές? Αν πέσει η κυβέρνηση το πιθανότερο είναι να πτωχεύσουμε και να ζήσουμε με ελάχιστα, και αυτά που έχουμε τώρα θα μας φαίνονται πολλά!
Άντε γιατί όλο λόγια και απο ουσία τίποτα...

αυτό σκεφτείτε..

Καταρχην ειναι ευχαριστο το οτι επιτελους πολυς κοσμος μαζευεται για να δειξει την αγανακτηση του....Ομως κανεις δεν ξερει οτι αυτες τις συγκεντρωσεις τις οργανωσαν οι ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ !!!! οι οποιοι φυσικα δεν μπορουν να πουν σε κανεναν να μη φενρει ελληνικες σημαιες κ.λ.π γιατι θα υποψιαζονταν οτι αυτοι ηταν πισω απο αυτο....Εμενα με χαλαει το οτι το οργανωσαν οι αναρχικοι ολο αυτο αλλα απο την αλλη ολοι αυτοι που μαζευονται μονο αναρχικοι δεν ειναι οποτε οκ.... Ομως εγω περισσοτερω επιβραβευω αυτους που εσπασαν την αλυσιδα των αστυνομικων και προσπαθησαν να μπουν στη βουλη...Στους "βιαστες" μας δε μπορει να χωρεσει αλλη ανοχη και η ειρινικη διαμαρτυρια δεν ειναι λυση!


Έλα τώρα..
Επειδή η αναρχία είναι κατά των κομμάτων δε σημαίνει ότι την έκαναν οι΄αναρχικοί.
Αλλά έστω ότι την έκαναν ,τι σε πειράζει?Ο λαός το βρίσκει καλό να κατεβαίνει στο Σύνταγμα σ' αυτή τη συγκέντρωση.
Στα παρακάτω συμφωνώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Α και μην μου λέτε συνέχεια να κατέβω στο σύνταγμα, περιφέρεια μένω :P Στην άλλη άκρη της Ελλάδος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Johny και όποιος θέλει....να δεί το ντοκιμαντερ που ποσταρα στο #284 , θα σας διαφωτίσει!
Όσο για το χρέος , το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (ΑΠΕΧΘΕΣ) , οπότε και διαγράφεται!
https://www.ithacanet.gr/article/το-απεχθές-χρέος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
Πού την είδες την εργατικότητα των Ελλήνων στην Ελλάδα; Πάντα βλέπω μια αγορά εργασίας υποτονική και να συρρικνώνεται χρόνο με τον χρόνο. Καμία νέα ιδέα δημιουργικότητας. Όλοι περιμένουν μια θεσούλα στο δημόσιο και καμία αύξηση μισθού για να βολέφτούν στο αραλίκι τους. Συνεχίζεις και μιλάς για τους διεφθαρμένους ακαδημαϊκούς που βρέθηκαν στην ομιλία του Θεοδωράκη; Αλλά είσαι μικρή isida. Δεν τους ξέρεις τι λαμόγια είναι και με ποιες κομματικές πλάτες συμμετέχουν. Δεν ξέρεις τι κουμάσια είναι ο καθένας από αυτούς που έχουν διασύρει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο διεθνώς με την προσωπική συμβολή τους στα κομματικά μπ***ρδέλα που έχουν ιδρύσει μέσα σε αυτά. Για να φωνάζουν και αυτοί στο χάλι που δημιούργησαν σημαίνει ότι φοβούνται ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους. Χέστηκαν για την Ελληνική νεολαία των Πανεπιστημίων, για την χώρα μας,....κτλ.

ποιός πρμένει θεσούλα στο δημόσιο ...έτσι όπως έχει γίνει όλοι οι καθηγητές του ΣΕΠ μας λένε μακριά από δημόσιο...σε λίγο που θα αρχίσει να απολύει και να κόβει τα πάντα θα σου πω εγω ποιος θα θέλει θεσούλα στο δημόσιο...γιατί λαμόγια??? σίγουρα μερικοί είναι , αυτοί που παίρνουν τους υπέρογκους μισθούς και προσπαθούν να περάσουν το μαθητή με άλλα τεχνάσματα ..όμως έλεος δεν είναι όλοι έτσι ..δεν είναι τυχαία ακαδημαϊκοί .οι περισσότεροι έχουν ιδεολογίες και εμένα χτες μερικοί από αυτούς μου απέδειξαν ότι της στηρίζουν...δεν έκατσαν μόνο να τα πούνε από το μικρόφωνο ήρθαν μετά και στο Σύνταγμα και ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που φώναζαν μαζί ου συνθήματα!!! μάλλον ήταν οι ίδιοι άνθρωποι πιυ το 73 κάτι έκαναν για να είσαι ελέθυερος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Yannis92

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Yannis92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 331 μηνύματα.
Έλα τώρα..
Επειδή η αναρχία είναι κατά των κομμάτων δε σημαίνει ότι την έκαναν οι΄αναρχικοί.
Αλλά έστω ότι την έκαναν ,τι σε πειράζει?Ο λαός το βρίσκει καλό να κατεβαίνει στο Σύνταγμα σ' αυτή τη συγκέντρωση.
Στα παρακάτω συμφωνώ.

Αυτο ακριβως λεω φιλε μου...και γω ηθελα να πιστευω πως ξυπνησαμε απο μονοι μας επιτελους...αλλα μου δειξανε καποια πραγματα και καταλαβα τι παιχτηκε....Ομως η πορεια που πηρε ολο αυτο για μενα ειχε την πιο ευχαριστη καταληξη....που καταληξη δεν ειναι γιατι εχει και συνεχεια θελω να ελπιζω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
τα ίδια λέγανε και το 73 ( δεν ήμουν παρούσα αλλά μου είπε η μαμά μου ) και τι θα καταφέρουμε ..κι όμως κάτι κατάφεραν και αν όχι την απόλυτη ελευθερία -γιατί ακόμα και σήμερα είμαστε δέσμιοι- βελτίωσαν κατα πολύ την κατάσταση...είναι τραγικό να θες να μιλήσεις και να στο απαγορεύουν ...απλά τραγικό .../
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

toumilo

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο toumilo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Νέα Ιωνία (Αττική). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
συμφωνω 150% με το κινημα των αγανακτισμενων...μια πορεια ειρηνικη,μη κομματικη,απλοι πολιτες που διεκδικουν τα δικαιωματα τους...ωστοσο δεν πρεπει να βγαζουμε τους εαυτους μας εξω απο τον χορο των υπευθυνων που εφτασαν την Ελλαδα εκει που ειναι σημερα...και βεβαια το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης το εχουν οι πολιτικοι,με τις δικες τους ενεργειες και δηθεν αυτοβουλες αποφασεις που μας εφτασαν ενα βημα πριν την χρεωκοπια...αλλα οι πολιτικοι δεν πανε μονοι τους στην βουλη...ψηφιζονται απο εμας...εμεις πρεπει να αλλαξουμε πρωτα απο ολα για να βελτιωθει η κατασταση...γιατι ολο αυτο που βιωνουμε σημερα ειναι συνεπεια της ματαιοδοξιας που εχουμε σαν λαος...και βεβαια ενας λαος που επιθυμει το χρημα και την ανεση του,θα ψηφιζει και αναλογους πολιτικους...για αυτο πρεπει να αποβαλουμε ολη αυτη την αντιληψη:''εγω να βολευτω και οι αλλοι ας κοψουν τον λαιμο τους''....με αντιληψεις σαν αυτες καμια χωρα δεν προχωρησε ποτε! Και βεβαια αυτος ειναι ενας λογος που υποστηριζω το κινημα των αγανακτισμενων...βλεπω δηλαδη πως σιγα-σιγα καταργειται αυτη η αντιληψη..κατεβηκαν ολοι μαζι,οχι για να διεκδικησει ο καθενας το ατομικο του συμφερον,αλλα το συμφερον ολων των συμπολιτων τους που βασανιζονται απο αυτη την κριση! Ελπιζω να συνεχισει ακομα πιο δυναμικα και τις επομενες μερες και βεβαια οι ''πολιτικοι'' μας να ξυπνησουν λιγο...γιατι εμεις,απο οτι φαινεται,το καναμε ηδη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
Ίσιδα ξέρεις ότι χρωστάμε, και δεν μπορούμε απλά να πούμε σε τόσο δυνατές χώρες..."ξέρετε, τελικά αποφασίσαμε να μην σας ξεπληρώσουμε τα λεφτά που μας δανείσατε".
το φαντάζομαι αν και πιστεύω ότι αυτό θα ήταν το πιο ΔΙΚΑΙΟ ...για αυτόν όμως το λόγο ζητάμε αναδιάρθρωση νομίζω ...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,305 μηνύματα.
Ομως η πορεια που πηρε ολο αυτο για μενα ειχε την πιο ευχαριστη καταληξη....που καταληξη δεν ειναι γιατι εχει και συνεχεια θελω να ελπιζω...

:thumbsup:

τα ίδια λέγανε και το 73 ( δεν ήμουν παρούσα αλλά μου είπε η μαμά μου ) και τι θα καταφέρουμε ..κι όμως κάτι κατάφεραν και αν όχι την απόλυτη ελευθερία -γιατί ακόμα και σήμερα είμαστε δέσμιοι- βελτίωσαν κατα πολύ την κατάσταση...είναι τραγικό να θες να μιλήσεις και να στο απαγορεύουν ...απλά τραγικό .../

Συγκρίνεις διαφορετικές καταστάσεις όμως.Αυτή τη στιγμή ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ,διοικούμαστε ουσιαστικά απ την Ευρώπη , οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται.Με μια επανάσταση στη Βουλή δε θα αποκαταστήσεις την οικονομική κατάσταση της χώρας , ούτε θα απομακρύνεις την ΕΕ απ' την Ελλάδα.Τότε κατάφεραν να ανατρέψουν το "χουντικό" καθεστώς κι τα κατάφεραν με μια επανάσταση.Τώρα όμως τα πράγματα είναι τσουχτερά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Χάρη,Γιάννη κτλπ δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά :

1.Κάλλιο αργά παρά ποτε
2.Δείτε το debtocracy στο youtube και θα καταλάβετε πολλά !
3.Όλα αλλάζουν...θέληση,επανάσταση,αλληλεγγύη,συλλογικότητα και ομοψυχία θέλει!
4.Δεν χρωστάμε....αυτοί μας έκαναν να χρωστάμε...δεν μας ρωτούσαν για τίποτα...ούτε κάν μας το έλεγαν!
Συμφωνα με τους όρους του Αλεξάντερ Σακ,το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι παράνομο(απεχθές χρέος) άρα και διαγράφεται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
:thumbsup:



Συγκρίνεις διαφορετικές καταστάσεις όμως.Αυτή τη στιγμή ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία ,διοικούμαστε ουσιαστικά απ την Ευρώπη , οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται.Με μια επανάσταση στη Βουλή δε θα αποκαταστήσεις την οικονομική κατάσταση της χώρας , ούτε θα απομακρύνεις την ΕΕ απ' την Ελλάδα.Τότε κατάφεραν να ανατρέψουν το "χουντικό" καθεστώς κι τα κατάφεραν με μια επανάσταση.Τώρα όμως τα πράγματα είναι τσουχτερά.

η σύγκριη γίνεται με μοναδικό στόχο να δείξω ότι ό,τι θέλει ο άνθρωπος με πείσμα και αγώνα μπορεί να το καταφέρει !@!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,305 μηνύματα.
Χάρη,Γιάννη κτλπ δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι αλλά :

1.Κάλλιο αργά παρά ποτε
2.Δείτε το debtocracy στο youtube και θα καταλάβετε πολλά !
3.Όλα αλλάζουν...θέληση,επανάσταση,αλληλεγγύη,συλλογικότητα και ομοψυχία θέλει!
4.Δεν χρωστάμε....αυτοί μας έκαναν να χρωστάμε...δεν μας ρωτούσαν για τίποτα...ούτε κάν μας το έλεγαν!
Συμφωνα με τους όρους του Αλεξάντερ Σακ,το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι παράνομο(απεχθές χρέος) άρα και διαγράφεται!

η σύγκριη γίνεται με μοναδικό στόχο να δείξω ότι ό,τι θέλει ο άνθρωπος με πείσμα και αγώνα μπορεί να το καταφέρει !@!!

Πολύ θεωρητικά μου φαίνονται αυτά που λέτε.Άμα υπάρχει θέληση , αλληλεγγύη όλα γίνονται , το χρεός μπορεί να διαγραφτεί κλπ κλπ
Ωραίο να είναι να είμαστε ουτοπιστές , αλλά είναι καλό να βλέπουμε και λίγο ρεαλιστικά τα πράγματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Ρεαλιστικότατα τα βλέπω εγώ προσωπικά!Εκτός απο αυτα αν είδες σου προτείνω να δεις και το ντοκιμαντερ!
Αυτο δίνει λύσεις και σου δείχνει με απόλυτο ρεαλισμό την πραγματικότητα ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ!
Δεν είπα ότι με θέληση κτλπ μπορεί να διαγραφτει το χρέος!
Είπα ότι με υιοθέτηση μια επιτροπής λογιστικού ελέγχου μπορεί να αποδειχθεί οτι το μεγαλύτερο μερος του χρέους οτι είναι παράνομο και να διαγραφεί!Αν αυτό δεν είναι ρεαλιστικό , τότε τι είναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,061 μηνύματα.
Παιδιά, το μόνο εύκολο είναι ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένει κανείς είναι να ξεπεταχτούν οι "κομματικές" κεφαλές οι οποίοι τώρα δρουν χωρίς ταμπέλα, αγνά και παρθένα. Τώρα τα λόγια των διαδηλωτών δεν πειράζουν κανέναν πολιτικό. Είναι αγνά, όμορφα και δεν κρύβουν κομματικές σκοπιμότητες. Όταν αρχίσουν τα λόγια να θίγουν συμφέροντα (και του Μίκη και των ακαδημαϊκών,...κτλ) να δείτε πως θα αφομοιωθεί ο ρευστός όχλος "αγανακτισμένων" από συγκεκριμένη πολιτική οδό και οι συμπορευτές θα βρεθούν απέναντι. Έτσι δεν έγινε και το '74; Οι ίδιοι απελπισμένοι και τότε. Πού ζείτε; Η κατσίκα δεν μασάει ταραμά..;) Ναι isida, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν θες να εναντιωθείς στις Μ.Δυνάμεις να είσαι αποφασισμένη να ζήσεις και χωρίς internet. Γιατί με 1 € την ημέρα που θα παίρνουν οι γονείς σου δεν θα φτάνουν ούτε για χαρτί τουαλέτας. Οι συγκεκριμένοι ακαδημαϊκοί είναι ρομαντικοί καρεκλοκένταυροι που κινούνται όπως πουλάνε οι συνθήκες της εποχής. Στόχος τους είναι οι καρέκλες τους μέσα στην ιδιοκτησία τους που είναι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Είναι οι ίδιοι που βαριούνται να κάνουν μάθημα, που μόνιμα κομματικολογούν, που συνεργάζονται με τις κομματικές παρατάξεις για τα κεκτημένα-τσέπης τους. Μην ξεχνάμε ξαφνικά τα φαίνομενα παθογένειας που ζούμε ημερησίως. Τα Πανεπιστήμια είναι αφημένα στην τύχη τους και αυτοί πάνε...για πουρνάρια.

isida, δεν θεωρώ ότι μου εξασφάλισε κάτι η γενιά του '74. Γι' αυτό που την ευχαριστώ είναι ότι με έμαθαν να στηρίζομαι στα δικά μου πόδια και να προχωρώ και να μην έχω ανάγκη (λόγω επιδόσεών μου, δυνατοτήτων μου,...κτλ) κανέναν Μεσσία. Δεν πιστεύω κανέναν ότι μπορεί να με σώσει, γιατί δεν έκανα κάτι προσωπικά που να έβλαψε την χώρα μου. Προσπαθώ να πορευτώ στο μέλλον μου παρ' όλες τις γραφικότητες και τα εμπόδια που μου βάζει σαν οικονομικοπολιτικό σύστημα υπομένοντας τους ρομαντισμούς και τους λαϊκισμούς δεξιών και αριστερών. Σαν οικογένεια είμαστε συνεπείς φορολογικά στο κράτος και μια παροχή της προκοπής δεν είδαμε. Πληρώνουμε και το τελευταίο σέντς στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία...και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τρύπιο πάτο. Τα λεφτά μας πάνε στο διάολο. Πάνε σε τρύπιες τσέπες! Βιώνουμε τις ίδιες παροχές με εκείνον που δεν πλήρωσε ποτέ φόρους αλλά απαιτεί μόνο μισθούς και κεκτημένα εκ του πονηρού! Αυτό λέγεται αχαριστία και ανηθικότητα. Αλλά είναι σύμφωνο με τον ατομικισμό μάς. Μπορεί να έχουμε μια διαδήλωση "πατριωτών" αλλά ο καθένας συνεχίζει να δρα ατομικιστικά και να είναι Ελληναράς. Ο καθένας θέλει να πετύχει τον δικό του στόχο. Το δικό του παιδί να έχει δουλειά. Χέστηκε για το παιδί του άλλου συνανθρώπου. Αυτό πετύχαμε και στις εκλογές του 2009...Εμείς δείξαμε τι θέλαμε. Τώρα σε ποιον ζητάμε τα ρέστα; Σε ποιον γαμώτο;

Χρήστο μιας και θέλεις να σπουδάζεις στην ΑΣΟΕΕ για βάλε κάτω με ποιον τρόπο μπορούν να μαζευτούν 150 δις € (αθροισμένων δανείων από το 1990) και οι τόκοι του; Συνεπώς που βλέπεις την παρανομία; Όταν έρχεται το Ελληνικό κράτος να θέλει την δόση των 12 δις € του Ιουλίου με την εξής κατάσταση: έσοδα από φορολογία 4 δις € και έξοδα σε δαπάνες και λειτουργικά έξοδα 12 δις €. Επικοινωνούμε; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

isida!!!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η revolution αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 1,154 μηνύματα.
δεν πιστεύεις ότι μπορεί να σε σώσει κανένας ..ωράια και εγώ το ίδιο ..για αυτό και μόνη μου κατεβαίνω και πολεμώ ΜΟΝΗ μου χωρίς να περιμένω κανέναν πρωθυπουργό να με βγαέλι από την κρίση ...το ότι θα ζήσω χωρίς ίντερνετ το έφερες ως παράδειγμα για να φοβηθώ??? καλά άμα είναι να κερδίσω την ελευθερία μου και να ζω με διακιοσύνη μπορώ να το θυσιάσω για μερικά χρόνια αν βέβαια δεχτώ ότι τα υπόλοιπα μέσα θα είναι αμερόληπτα και όχι καπελωμένα και δεν θα παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως τους γουστάρει!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top