reaction
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαριστω μακαρι!ευχομαι καλα αποτελεσματα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
statakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
για τις πιστοποιήσεις : https://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/Menu/Imparare_Italiano/Certificazioni/
Alessandra
Διάσημο μέλος
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
μόνο που τα μπερδεύεις λίγο...το β2 είναι επίπεδο λόουερ,το γ1 advanced & proficiency το γ2...δηλαδή εγώ αν ξεκινήσω το σεπτέμβριο θα μπορέσω τον επόμενο μάιο να δώσω β2?Αν κάτσεις να ασχοληθείς σοβαρά για ένα χρόνο μπορείς άνετα να πάρεις το αντίστοιχο advanced (b1/b2). Το αντίστοιχο lower (a1/a2) προσωπική μου εκτίμηση είναι πως και με μισό χρόνο ενασχόλησης μπορεί κάποιος να το πάρει. Το c1/c2 (τύπου proficiency) θέλει μία επίσκεψη στην Ιταλία και καθάρισες. Γενικά, δύο χρόνια ενασχόλησης με τα ιταλικά είναι αρκετά.
για τις πιστοποιήσεις : https://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene/Menu/Imparare_Italiano/Certificazioni/
Alessandra
Διάσημο μέλος
dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος
μόνο που τα μπερδεύεις λίγο...το β2 είναι επίπεδο λόουερ,το γ1 advanced & proficiency το γ2...δηλαδή εγώ αν ξεκινήσω το σεπτέμβριο θα μπορέσω τον επόμενο μάιο να δώσω β2?
άποψή μου να ξεκινήσεις απο Σεπτέμβριο και μόλις πάρεις την ''κατανόηση'' του τι είναι ιταλικά, ε τότε θα κανεις και κουμάντο μόνος.
Πάντως και εγω ρώτησα, και βρήκα τις 2 σχολικές χρονιές που προσφέρουν τα φροντηστήρια υπερ-αρκετές για το β2. Προσωπικά πιστεύω πως με το ήδη αποκτηνένο γλωσσικό υπόβαθρο θα μπορούσα ίσως και στη 1 χρονιά, που θα ήταν συνοδευμένη όμως απο μια συστηματική ενασχόληση,να προσπαθήσω το β2.
Καθαρότατα υποκειμενικό το ζήτημα.
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
reaction
Εκκολαπτόμενο μέλος
κοιταξε να δεις εγω το εχω φρεσκο το θεμα ξεκινησα αργα φετος το νοεβριο και εδωσα το σαββατο που περασε δουλευα συγχρονως καιδν ειχα το αναλογο χρονο για εντατικα ευχαριστημενη με τον εαυτο μου εμεινα απο αποψη γραμαμτικης κι αυτο οχι στην εντελεια παρ ολα αυτα μπορεσα να ανταπεξελθω χωρις να ξερω να σου πω αν το πηρα....αν εχεις χρονο μπορεις να το παρεις και στον 1 χρονο αλλα και 1,5 ειναι πολυ καλα για να τα χωνεψεις εγω για τον εαυτο μου ξερω οτι πηγαινα λιγο στα τυφλα στο λεξιλογιο τ συνδυαζα λιγο απο αγγλικα οτι εμοιαζε...ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.απλα εχω την απορια με τα ιταλικα γιατι ακουγα γνωστους μου που ελεγαν ''τα ιταλικα θελουν 3 χρονια για να τα μαθεις αψογα(c2). τοσο ευκολα ειναι!''και αναρωτιομουν πως γινεται να μαθεις μια γλωσσα σε αριστο επιπεδο σε 3 μονο χρονια?να μαθεις πολυ λεξιλογιο και να γραφεις μεγαλες εκθεσεις?εδω στα αγγλικα και τα γαλλικα θες πολλα χρονια για να γραψεις 1 εκθεση 250 λεξεων. εκτος κι αν κανουν στα ιταλικα ταχυρυθμα(πχ.παραπανω ωρες τη βδομαδα ωστε να γινουν β1 β2 σε 1 χρονια) υπεθετα.εσεις τι λετε?
αν εχεις χρονο λοιπον τολμησε το
-----------------------------------------
ειναι πιθανο να μπορεσεις αν αφιερωσεις χρονο οπως εξηγησα!μόνο που τα μπερδεύεις λίγο...το β2 είναι επίπεδο λόουερ,το γ1 advanced & proficiency το γ2...δηλαδή εγώ αν ξεκινήσω το σεπτέμβριο θα μπορέσω τον επόμενο μάιο να δώσω β2?
ENERGIA
Νεοφερμένος
BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αγγλικά και γαλλικά, τα παιδιά συνήθως ξεκινάνε στο δημοτικό, όπου δυσκολεύονται ακόμα στην ελληνική γλώσσα και οι εκθέσεις τους δεν ξεπερνάν τις 20 σειρές. Είναι λογικό να μην μπορούν να γράψουν τότε, τόσο μεγάλες εκθέσεις....
συμφωνω με αυτο που λες.παιζει ρολο η ηλικια που ξεκινας μια γλωσσα.για παραδειγμα ειναι δυσκολο να διδαξεις πχ σε 1 παιδι της ε δημοτικου πλαγιο λογο στα αγγλικα οταν δεν τον εχει μαθει καν στα ελληνικα!αντιθετα,αν ξεκινησεις ισπανικα πχ ως φοιτητης μπορεις να μαθεις απο τον πρωτο χρονο ηδη τετοια φαινομενα γιατι τα ξερεις στα ελληνικα.
Από τη δική μου εμπειρία με την εκμάθηση των Ιταλικών είναι οτι καμία γλώσσα δεν είναι γελοία. Και όλες οι γλώσσες θέλουν αρκετή επιμονή , χρόνο και διάβασμα. Το πόσο καλά και εύκολα θα μπορεί κάποιος να μάθει μια ξένη γλώσσα είναι σχετικό. Καταρχήν εξαρτάται από το πόσο χρόνο έχει ο καθένας στη διάθεσή του και πόσο θα αφιερώσει για την εκμάθηση της γλώσσας. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η προδιάθεση που έχει ο κάθε άνθρωπος, π.χ. λένε πως όσοι γνωρίζουν και ασχολούνται με τη μουσική μαθαίνουν πιο εύκολα ξένες γλώσσες γιατί λειτουργεί το ίδιο μέρος του εγκεφάλου. Άλλος παράγοντας είναι η ηλικία, όσο μικρότερη η ηλικία τόσο ευκολότερη η εκμάθηση. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη ηλικία έχει κάποιος τόσο αυξάνονται και οι υποχρεώσεις, όπως δουλειά, οικογένεια, κ.α. Βέβαια ο παράγοντας θέληση είναι καταλυτικός και ουσιαστικός γιατί αποτελεί την κινητήριο δύναμη ανεξάρτητα από την ηλικία. Συγκεκριμένα για τα Ιταλικά εάν κάποιος εξαιρέσει τα παραπάνω, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η γνώση μιας λατινογενής γλώσσας (γαλλικά ή ισπανικά) και η πολύ καλή γνώση της ελληνικής γραμματικής. Επιπλέον, είναι σχετικό να πει κάποιος γνωρίζω Ιταλικά. Για τον κάθε άνθρωπο είναι σχετικό. Για μένα πέρα από την μεγάλη σημασία που έχει η πολύ καλή επικοινωνία στα Ιταλικά, γνωρίζω Ιταλικά σημαίνει γνωρίζω τον πολιτισμό, την κουλτούρα, ακούω τη μουσική τους, μαθαίνω την ιστορία τους, διαβάζω τη λογοτεχνία τους, αγαπώ δηλαδή την γλώσσα. Σίγουρα όλοι θέλουμε να αποκτήσουμε τα πτυχία για να πιστοποιήσουμε τις γνώσεις μας και να τα χρησιμοποιήσουμε και για τα πολυπόθητα μόρια στον ΑΣΕΠ αλλά τίποτα από αυτά δεν διασφαλίζει τη γνώση. Η ουσιαστική γνώση αποκτιέται με τη συνεχή προσωπική προσπάθεια και συνεχίζει πέρα από την απόκτηση των πτυχίων.
συμφωνω απολυτα!αυτη ειναι πολυ σωστη αποψη.εγω απλα ανεφερα παραπανω τις αποψεις καποιων φιλων.εννοειται οτι η επαφη με τον πολιτισμο ενος λαου και η προσωπικη εξωσχολικη ενασχοληση με τη γλωσσα παιζουν καθοριστικο ρολο
Guest 045911
Επισκέπτης
GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος
αυτο το θέμα είναι παρόμοιο
A propos
Διάσημο μέλος
η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ ζητάει τη γνώμη μας.
Μπορείτε να συνέχισετε...
george1
Εκκολαπτόμενο μέλος
προτιμω τα ισπανικα
Elena75
Εκκολαπτόμενο μέλος
ENERGIA
Νεοφερμένος
Λοιπόν, τα Ιταλικά είναι μια υπέροχη μουσική γλώσσα με τη μοναδική δυσκολία στις προθέσεις. Όσον αφορά τη γραμματική της θυμίζει πολύ την ελληνική γραμματική. Μέσα σε 2 χρόνια με διάβασμα παίρνεις πτυχίο. Αν έχεις συγκεκριμένη απορία πάλι εδώ είμαστε!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 147 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Natsuko
- thomastam3
- Reader
- Sotiris.Y
- bill09876
- Billprs
- justanerd
- pokahontas
- nicole1982
- PanMoonlight
- angies
- Mewmaw
- thenutritionist
- eirinipap
- desperate-ambitious!
- giannis05
- Abiogenesis
- george777
- AnnaRd
- dmav
- Alessandra Eliza
- giannhs2001
- Hased Babis
- constansn
- Maria_Xagorari
- Jojo K
- augustine
- AggelikiGr
- Meow
- Unboxholics
- Nala
- xristarac
- θείτσα σε σύγχυση 😛
- iiTzArismaltor_
- Vicky13
- KingOfPop
- Τρελας123
- NikoletaPoppi
- ΣοφίαΒ
- MartaM
- mermaid89
- George.S
- MART
- George9989
- globglogabgalab
- charmander
- Dimitris2001
- xrisamikol
- korlef
- SlimShady
- len@
- Alexecon1991
- Ria99
- snowy
- ikaramali
- ggl
- Billokos1
- johnietraf
- Manolo165
- Vaghelis68
- Thundergirl
- Riaki28
- Panagiotis09
- MIkeTr123
- seduv
- Mary Jane
- thecrazycretan
- pacheiko
- Georgekk
- Slytherin
- vana_krlf
- Memetchi
- tsiobieman
- calliope
- Panagiotis849
- Johnman97
- Lia 2006
- T C
- tslef8
- Αλκης Κ.
- AngieN
- Mukumbura
- Xristinaki123
- Belle26
- Darkking
- ΜαρίαΖΤ
- Nar20
- St11
- Xristinaqui
- Steffie88
- Jocaste
- Ggpg
- Στεφανος56
- Vold
- giannolgkos
- DrsKatia
- Doctorblue
- Παράνοια
- Konstantinos_m
- brijs
- jimis2001
- Alma Libre
- Viedo
- panos007
- manosthegreek
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.