Ιστορία και εθνολογία Κομοτηνής - αποκατάσταση

Ivana Kypala

Νεοφερμένος

Ο Ivana Kypala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλό μήνα! Ήθελα να ρωτήσω για την επαγγελματική αποκατάσταση του τμήματος ιστορίας και εθνολογίας (στην Κομοτηνή) στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Κυρίως στο εξωτερικό
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 19,190 μηνύματα.
Βροχή οι ευκαιρίες.
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,270 μηνύματα.
Ό,τι είπε ο φίλτατος, εκτός αν το thing σου είναι να κάνεις ιδιαίτερα για το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού το 1845 σε πανελλαδικολόγους.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,083 μηνύματα.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 960 μηνύματα.
Όπως; :P

@archaios19 τι έχεις να πεις;
Αν και δεν είχα σκοπό να απαντήσω, θα το κάνω αφού με εξέθεσες :P :bleh:

Το τμήμα αυτό παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί καλύπτει ένα μεγάλο εύρος ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, από ιστορία και αρχαιολογία μέχρι εθνολογία και φυσική ανθρωπολογία. Αυτό πάντα έχει τα θετικά και τα αρνητικά του.

Συγκριτικά με άλλα παρόμοια τμήματα στην Ελλάδα, δίνεται η δυνατότητα για ενασχόληση με κλάδους που σίγουρα μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερες προοπτικές από ό τι η ιστορία και η αρχαιολογία. Η φυσική ανθρωπολογία, για παράδειγμα, την οποία διδάσκει και θεραπεύει η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου που κατάφερε μάλιστα να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρω για έρευνα σχετική με την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους. Το τμήμα ερευνητικά είναι πολύ δυνατό και πιο "μπροστά" σε σχέση με τα υπόλοιπα πιο παραδοσιακά, όπως το ΕΚΠΑ.
Στην Ελλάδα οι προοπτικές είναι όσες και για τους αποφοίτους των υπολοίπων τμημάτων κατ'εμέ. Αλλά για εξωτερικό, μια έξυπνη επιλογή σαν την φυσική ανθρωπολογία πχ, με προϋπόθεση φυσικά να υπάρχουν ακαδημαϊκά προσόντα, μπορεί να ανοίξει πολλούς δρόμους, όχι μόνο στην Ευρώπη.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top