astathmitos
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
D3xt3r_th3_Tr3ck
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Ειμαι Γ' Λυκειου φετος και εχω διαλεξει Ιστορια της Τεχνης ως μαθημα επιλογης.Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη την επιστημη;Γνωριζω οτι ιστορικοι τεχνης βγαινουν εκτος απο το Ιστορικο-Αρχαιολογικο στο οποιο ειμαι φοιτητης και απο την σχολη Καλων Τεχνων ισως και απο την Αρχιτεκτονικη αλλα και απο καποια τμηματα ακομα...Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ θεωρητικης,τεχνοκριτικης και ιστοριας τεχνης;Οσοι γνωριζεται λεπτομερειες περιμενω τις αποψεις σας
Δεν περιμενα να μου αρεσει τοσο πολυ ειναι η αληθεια, ειναι κατι διαφορετικο και πολυ ενδιαφερον. :heart:
Μου αρεσαν ιδιαιτερα καποιες αναλυσεις που εχουμε αρχισει να κανουμε σε καποιους πινακες.
Ξερω οτι ιστορικοι τεχνης βγαινουν απο Ιστορικο-Αρχαιολογικο,για αυτο που ρωτας ομως δεν γνωριζω κατι. =/
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Ναι καταλαβαινω τι εννοεις.Eλενα σε ευχαριστω για την απαντηση.Η αληθεια ειναι οτι κανοντας φετος στην σχολη μου μαθημα Ιστορια της Τεχνης δεν περιμενα και εγω να ειναι τοσο ενδιαφερον σαν αντικειμενο.Υπαρχουν ομως αρκετα ερωτηματα και προσπαθω να συγκεντρωσω περισσοτερες πληροφοριες για τη επαγγελματικη υποσταση της συγκεκριμενης επιστημης καθως υπαρχουν πολλοι παρακειμενοι επαγγελματικοι τιτλοι οπως κριτικοι τεχνης,θεωρητικοι τεχνης-αρχιτεκτονικης κτλ.Ποιες ειναι οι ενδεδειγμενες σπουδες για ασχοληθεις με την τεχνοκριτικη λχ;Αν το εχει ψαξει κανεις ας μας πει.....
Θα προσπαθησω να βρω καποιες πληροφοριες γι'αυτο που ρωτας γιατι και εμενα με ενδιαφερει πολυ και θα σου τις παραθεσω.
Αν γνωριζει καποιος οτιδηποτε για το συγκεκριμενο θεμα,εννοειται πως μας ενημερωνει.
ginaz28
Νεοφερμένος
astathmitos
Δραστήριο μέλος
AnnA_Obstacle2
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτη την επιστημη;Γνωριζω οτι ιστορικοι τεχνης βγαινουν εκτος απο το Ιστορικο-Αρχαιολογικο στο οποιο ειμαι φοιτητης και απο την σχολη Καλων Τεχνων ισως και απο την Αρχιτεκτονικη αλλα και απο καποια τμηματα ακομα...Ποια ειναι η διαφορα μεταξυ θεωρητικης,τεχνοκριτικης και ιστοριας τεχνης;Οσοι γνωριζεται λεπτομερειες περιμενω τις αποψεις σας
Μιας και είσαι φοιτητής του ιστορικού - αρχαιολογικού, το οποίο χωρίζεται σε δυο κατευθύνσεις, απ'ό,τι νομίζω, την κατεύθυνση ιστορίας και την κατεύθυνση αρχαιολογίας - ιστορίας της τέχνης (αυτός είναι ο διαχωρισμός του τμήματος στο Παν/μιο Αθηνών, στα άλλα Παν/μια δεν γνωρίζω τι ισχύει), γιατί δεν ρωτάς τους ειδικευμένους καθηγητές σου...? Αν σε ενδιαφέρει η ιστορία της τέχνης ως ειδίκευση, τότε οι καθηγητές του μαθήματος αυτού στο τμήμα σου θα είναι οι πιο κατάλληλοι για να σε συμβουλεύσουν σχετικά με τα μεταπτυχιακά, τις επαγγλεματικές προοπτικές κλπ.
Φιλικά,
Lita Athens
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Ισως τετοιες σπουδες να ειναι καλυτερα να τις κανεις Γαλλια-Αγγλια που φημιζονται για αυτες...Γιατι στην κατευθυνση Αρχαιολογια μαλλον ως....τσοντα αντιμετωπιζεται η Ιστορια Τεχνης με 5 μολις μαθηματα.....
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Ας προσεχεςΔικιο εχεις.Απλα ειπα να ανοιξω ενα θεμα μιας και ενδιαφερει και αλλους και δεν υπηρχε....Ισως καποιος που το εχει ψαξει αρκετα η εχει τελειωσει παρομοιες σπουδες να ξερει κατι παραπανω και πρακτικα.
Ισως τετοιες σπουδες να ειναι καλυτερα να τις κανεις Γαλλια-Αγγλια που φημιζονται για αυτες...Γιατι στην κατευθυνση Αρχαιολογια μαλλον ως....τσοντα αντιμετωπιζεται η Ιστορια Τεχνης με 5 μολις μαθηματα.....
fly
Δραστήριο μέλος
αν καποιος δεν επιλεξει την κατευθυνση της αρχαιολογιας μπορει να κανει μεταπτυχιακο στην ιστορια της τεχνης??επισης σε ποιες χώρες υπαρχουν καλα μεταπτυχιακα πανω σε αυτο ?
astathmitos
Δραστήριο μέλος
fly
Δραστήριο μέλος
ααα εχω κ αλλες ερωτησεις.οταν με το καλο παρουμε πτυχιο αναγραφεται η κατευθυνση μας??
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Επαγγελματικά όμως και πρέπει να το πούμε η ιστορία της τέχνης στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη.Ακόμα με μαστερ να κάνεις δηλαδή είναι πιο πιθανό να καταλήξεις σε ένα λύκειο να κάνεις αρχαία και ιστορία δυστυχώς.Οι πινακοθήκες και οι γκαλερί στην Ελλάδα είναι απειρολάχιστες,προκυρήξεις ασεπ βγαίνουν σπάνιοτατα και πάνε μέσω γνωστών και φίλων απο όσο ξέρω....Πρέπει να έχεις χοντρό μέσο για να δουλέψεις
fly
Δραστήριο μέλος
σ ευχαριστω πλ ομως για ακομα μια φορα
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γενικά πάντως, και μόνο το ότι ο θεωρητικός της τέχνης αναπτύσσεται μέσα στην ΑΣΚΤ, μπαίνει σε εργαστήρια, μιλάει με καλλιτέχνες, έχει ακόμα και τη δυνατότητα να πάρει μέρος σ αυτά τα λέει όλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hey Joy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα ότι οι δύο τομείς έχουν σχέση είναι φυσικά προφανέστατο νομίζω. Αλλά ούτε η ιστορία της τέχνης είναι κατ εξοχήν αρχαιολογία ούτε το ανάποδο. Κ γ αυτό χρησιμοποίησα τη φράση "μέσω Λαμίας".
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.