daro801
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βασικά μην αγχώνεσαι..Είναι στην κρίση του κάθε καθηγητή το τι θα βάλει..Λίγο πολύ αν πρόσεχες κατά την παράδοση οι καθηγητές τονίζουν τα σημαντικότερα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
daro801
Νεοφερμένος
εσας τι σας επεσε?
πειτε
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
daro801
Νεοφερμένος
η θετιδα φιλε δεν πεφτει
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
ginaz28
Νεοφερμένος
Διάβασε πολύ καλά το προοίμιο (αναφορά στο θέμα και στο χρόνο που αρχίζει η Ιλιάδα). Πρόσεξε τη σύγκρουση Αγαμέμνονα - Αχιλλέα, χαρακτηρισμούς των δύο (π. χ ο Αγαμέμνονας είναι αλαζόνας, υπερόπτης, εγωιστής, ασεβής προς τους θεούς, ενώ ο Αχιλλέας εριστικός, παρορμητικός, υπερήφανος κι αυτός). Πρόσεξε τη σκηνή Αχιλλέα-Θέτιδας και τα ανθρωπομορφικά στοιχεία που συναντάμαι στη θεά (αντιδράει όπως μια θνητή μάνα που παρηγορεί το παιδί της). Επίσης, συνήθως σας ζητούν να χωρίσετε σε πλαγιότιτλους, να αναφέρετε τα πολιτιστικά στοιχεία (στοιχεία υλικού πολιτισμού που χρησιμοποιούσαν τότε, π.χ σκήπτρο και ιδεολογικά, π. χ η πίστη τους στους όρκους και στις μαντείες). Πρόσεξε προοικονομίες, επιβρανδύσεις (στο σημείο που ο Κάλχας δεν αποκαλύπτει αμέσως την αιτία του λοιμού, αλλά καθυστερεί και στο σημείο που ο Αχιλλέας αναδιηγείται στη Θέτιδα με τον δικό του τρόπο τι συνέβη και είναι θλιμένος). Ελπίζω να τα πας κάλα!Γιατι δεν καταλαβα?:!:
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Διάβασε πολύ καλά το προοίμιο (αναφορά στο θέμα και στο χρόνο που αρχίζει η Ιλιάδα). Πρόσεξε τη σύγκρουση Αγαμέμνονα - Αχιλλέα, χαρακτηρισμούς των δύο (π. χ ο Αγαμέμνονας είναι αλαζόνας, υπερόπτης, εγωιστής, ασεβής προς τους θεούς, ενώ ο Αχιλλέας εριστικός, παρορμητικός, υπερήφανος κι αυτός). Πρόσεξε τη σκηνή Αχιλλέα-Θέτιδας και τα ανθρωπομορφικά στοιχεία που συναντάμαι στη θεά (αντιδράει όπως μια θνητή μάνα που παρηγορεί το παιδί της). Επίσης, συνήθως σας ζητούν να χωρίσετε σε πλαγιότιτλους, να αναφέρετε τα πολιτιστικά στοιχεία (στοιχεία υλικού πολιτισμού που χρησιμοποιούσαν τότε, π.χ σκήπτρο και ιδεολογικά, π. χ η πίστη τους στους όρκους και στις μαντείες). Πρόσεξε προοικονομίες, επιβρανδύσεις (στο σημείο που ο Κάλχας δεν αποκαλύπτει αμέσως την αιτία του λοιμού, αλλά καθυστερεί και στο σημείο που ο Αχιλλέας αναδιηγείται στη Θέτιδα με τον δικό του τρόπο τι συνέβη και είναι θλιμένος). Ελπίζω να τα πας κάλα!
Οχι, εγινε παρεξηγηση...το δεν καταλαβα απευθυνοταν σε αυτο που ειπε ο απο πανω μου...Την Ιλιαδα μια χαρα την εχω καταλαβει, δεν εχω προβλημα...
maroulaki!
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπον, να προσεξεις πολυ πολυ τους χαρακτηρισμους των ηρωων, ενοτητες-πλαγιοτιτλους, και τα σχηματα λογου(προοικονομιες, επιβραδυνση, τυπικα επιθετα, εικονες). Δωσε επισης βαση περισσοτερο στη συγκρουση Αχιλλεα-Αγαμεμνονα και στην παρεμβαση της Αθηνας(σελ.25-29)
Αλλα εγω θα σε συμβουλευα να τα διαβασεις ολα...
Ελπιζω να βοηθησα...
klarita
Νεοφερμένος
M@r@ki
Δραστήριο μέλος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ και εμείς γράφουμε μέσα στη βδομάδα αλλά έχω πολύ άγχος γιατί δεν έχω καταλάβει τη λειτουργικότητα του προοιμίου και μάλλον είναι πολύ sos.
Εμάς πάντως δε μας το έβαλε καν στην ύλη...
stn
Νεοφερμένος
kostisKar
Νεοφερμένος
Οι ερωτήσεις είναι σχεδόν οι ίδιες με αυτές την Οδύσσειας, δηλαδή
1) Περίληψη
2) Να βρείτε τα ιδεολογικά, πολιτιστικά, παρομοιώσεις, αντιθέσεις κ.α. των στοίχων __ ως ___
3) Να χαρακτηρίσετε τον ___ ήρωα ( με βάση το απόσπασμα πάντα!!! )
4) ερώτηση από εισαγωγή ( στο πρώτο τρίμηνο )
* μπορεί να σου τις διατυπώσει διαφορετικά έτσι???
Ελπίζω να σε βοήθησα...
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Τεσπα, εγραψα οτι καλυτερο μπορουσα για το χρονο που ειχαμε.
Καλη επιτυχια και σε οσους γραφουν!!!:no1:
M@r@ki
Δραστήριο μέλος
εμμ....μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η δομη του λογου του Χρυση???...ευχαριστω..απο τωρα..:xixi:
1.Ευγενής προσφώνηση
2.Διπλή ευχή
3.Αίτημα
4.Προσφορά λύτρων
5.Προτροπή για να σεβαστούν τον Απόλλωνα. (+έμμεση απειλή)
Silent_Killer
Πολύ δραστήριο μέλος
nickmania
Νεοφερμένος
σημερα εβαλα ενα στοιχιμα με την καθηγητρια της Ιλιαδας
οτι αν παρω πανω απο 16 θα μ βαλει τον ιδιο βαθμο κ στο 3μηνο!!
κ αν οχι θα μου βαλει κατω απο την βαση!
δεν ειμε κ πολυ καλος μαθητης! απλος θελω την βοηθεια σας!:iagree::iagree:
θελω οποιος μπορει να βοηθησει να μ πεις αναμεσα στους
στιχους 54-306 τα πιο σημαντικα γεγονοτα , σος κ τετοια
ξερετε εσεις!! ευχαριστω πολυ!
*την δευτερα γραφω!!!
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
καλησπερα σας! κ συγνωμη για τους τονους!
σημερα εβαλα ενα στοιχιμα με την καθηγητρια της Ιλιαδας
οτι αν παρω πανω απο 16 θα μ βαλει τον ιδιο βαθμο κ στο 3μηνο!!
κ αν οχι θα μου βαλει κατω απο την βαση!
δεν ειμε κ πολυ καλος μαθητης! απλος θελω την βοηθεια σας!:iagree::iagree:
θελω οποιος μπορει να βοηθησει να μ πεις αναμεσα στους
στιχους 54-306 τα πιο σημαντικα γεγονοτα , σος κ τετοια
ξερετε εσεις!! ευχαριστω πολυ!
*την δευτερα γραφω!!!
Ελεος....εβαλες στοιχημα για το βαθμο?????
Τεσπα, διαβασε το προηγουμενο μηνυμα μου και κανε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ με θεμα Ιλιαδα, θα βρεις παρα πολλα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.