milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος
μονο στα τεφαα βαθμολογειται η επιδοση...Ισως τα μπερδεψα με τα ΤΕΦΑΑ, παντως σε καποια σχολη γινεται αυτο ακριβως που λεω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Respect
Νεοφερμένος
αυτό που λέω είναι ότι πετάνε και μαχητικά. και στην Ελλάδα υπάρχουν ιπτάμενοι που πετάνε με γυαλιά σε μαχητικά, λίγοι αλλά υπάρχουν. ( έχω δει 2-3 στην 348 που πετάει RF-4) Το ίδιο και στο εξωτερικό όπου δέχονται με γυαλιά και για τα μαχητικά.
Καλησπέρα σας!
Διαβάζοντας είδα πως υπάρχει ένα ζήτημα με τα γυαλιά, δηλαδή αν επιτρέπετε να φορά ένας πιλότος γυαλιά.
Πριν από καιρό είδα ένα video κάπου (YouTube ίσως) όπου μίλαγε ένας πιλότος σχετικά με το τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει πιλότος. Στην ερώτηση «μπορεί κάποιος με μυωπία να γίνει πιλότος» η απάντηση ήταν «όχι»! Αλλά μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει Πρεσβυωπία… Τα γυαλιά που βλέπετε να φοράνε μερικοί πιλότοι είναι γυαλιά πρεσβυωπίας, δηλαδή γυαλιά που σε βοηθάνε να βλέπεις κοντά (τα όργανα του cockpit)…
Αυτό είχα να πω. Τώρα “γκουγκλίστε” όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες
Με αγάπη Respect
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
epsilon
Δραστήριο μέλος
eliza 92
Νεοφερμένος
Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα σας!
Διαβάζοντας είδα πως υπάρχει ένα ζήτημα με τα γυαλιά, δηλαδή αν επιτρέπετε να φορά ένας πιλότος γυαλιά.
Πριν από καιρό είδα ένα video κάπου (YouTube ίσως) όπου μίλαγε ένας πιλότος σχετικά με το τι χρειάζεται κάποιος για να γίνει πιλότος. Στην ερώτηση «μπορεί κάποιος με μυωπία να γίνει πιλότος» η απάντηση ήταν «όχι»! Αλλά μπορεί στο μέλλον να αποκτήσει Πρεσβυωπία… Τα γυαλιά που βλέπετε να φοράνε μερικοί πιλότοι είναι γυαλιά πρεσβυωπίας, δηλαδή γυαλιά που σε βοηθάνε να βλέπεις κοντά (τα όργανα του cockpit)…
Αυτό είχα να πω. Τώρα “γκουγκλίστε” όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες
Με αγάπη Respect
και με πρεσβυωπία πετάνε και με μυωπία. τα έχω συζητήσει με χειριστές της ΠΑ από κοντά και τους έχω δει κιόλας...
fdLP.
Εκκολαπτόμενο μέλος
PzH-2000GR
Νεοφερμένος
και τοτε γιατι λενε οτι δεχονται μονο 20/20 ?
Εγώ πάντως, από συμμαθητή μου που έδωσε εφέτος για ΣΙ-ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, τον έκοψαν με 0,25 μυωπία και τώρα περάσαμε μαζί ΣΣΕ. Επομένως, ιπτάμενοι με μυωπία υπάρχουν επειδή την απέκτησαν αργότερα. Δε νομίζω να παίρουν με μυωπία άτομα.
Parapan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επομένως, ιπτάμενοι με μυωπία υπάρχουν επειδή την απέκτησαν αργότερα.
Ακριβώς αυτό. Έβγαλαν μυωπία μετά την αποφοίτηση από την ΣΙ.
pantelhs
Νεοφερμένος
Και σε μαθαίνουν να πιλοτάρεις μόνο αεροπλάνα η και ελικόπτερα?? Υπαρχει καμια άλλη σχολη πιλότων??
epsilon
Δραστήριο μέλος
Μπορείς να πας στη πολιτική αεροπορία μετά αλλά δεν ειναι εύκολο και ούτε συνηθίζεται πλέον.Παλαιότερα γινόταν αλλά πλέον όχι και τόσο.Σε μαθαίνουν να πετάς σε εκπαιδευτικά αεροπλάνα και ανάλογα το που θα πας μετά εκπαιδευεσαι στον ανάλογο τύπο αεροσκάφους ή ελικοπτέρου.Μπορεί να πας σε μαχητικά,μεταγωγικα,ελικόπτερα,πυροσβεστικά κλπ ανάλογα με τις επιδόσεις σου αυτοί αποφασίζουν που θα πας.Υπαρχουν πολλές σχολες επαγγελματιών πιλότων στην Ελλάδα όπως οι Global,Egnatia,μια στη ΚρήτηΑπο Ικάρων γίνεται καποιος μετα να γίνει πιλότος αλλα στη πολιτική αεροπορία???
Και σε μαθαίνουν να πιλοτάρεις μόνο αεροπλάνα η και ελικόπτερα?? Υπαρχει καμια άλλη σχολη πιλότων??
μια στη Ρόδο και μερικές άλλες.Οι σχολές είναι ιδιωτικές και το κόστος κυμαίνεται στα 50000-60000 ευρώ.Δεν σου εγγυώνται ότι θα βρεις δουλειά όμως.
Respect
Νεοφερμένος
Μπορεί να πας σε μαχητικά,μεταγωγικα,ελικόπτερα,πυροσβεστικά κλπ ανάλογα με τις επιδόσεις σου αυτοί αποφασίζουν που θα πας.
Δέν μας δίνεται η επιλογή να διαλέξουμε?
Εγω π.χ δεν θέλω να μπω στα μαχητικά, γιατι μου αρεσουν περισότερο τα μεταγωγικά....
epsilon
Δραστήριο μέλος
Όχι δεν διαλέγεις.Πας εκεί που εκείνοι θα θεωρήσουν ότι είσαι κατάλληλος.Και πίστεψέ με στα μαχητικά για να πας πρέπει να είσαι αστέρι και θέλει πολύ κόπο και προσπάθεια,επομένως καταλαθος ή χωρίς να το θέλεις δεν πρόκειται να βρεθείς στα μαχητικά.Δέν μας δίνεται η επιλογή να διαλέξουμε?
Εγω π.χ δεν θέλω να μπω στα μαχητικά, γιατι μου αρεσουν περισότερο τα μεταγωγικά....
pantelhs
Νεοφερμένος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Οχι αυτό δεν γίνεται.Ότι και να κανείς η ειδικότητα σου δεν αλλάζει.Αν περάσω ικαρων αλλα μηχανικος κι υστερα παω σε ιδιωτικη σχολη πιλοτων και μαθω κανονικα να πεταω ελικοπτερο η καποιο αλλο ειδος αεροσκάφους που υπάρχει στη Π.Α... μπορει μετα να πεταω και με τα αεροπλανα της Π.Α σαν αυτους που περασαν κατευθειαν ιπταμενοι??
pantelhs
Νεοφερμένος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Μαζί με το πτητικό επίδομα περίπου 2000 Ε.Ο μισθός ενος πιλοτου στην Π.Α. ποσος ειναι πανω κατω??
pantelhs
Νεοφερμένος
JunKa
Νεοφερμένος
Μαζί με το πτητικό επίδομα περίπου 2000 Ε.
:wow:
Οι μηχανικοι?
epsilon
Δραστήριο μέλος
Φίλε στην ικάρων δεν πας για τα λεφτά.Σκέψου πιο ώριμα.Είναι ένα επάγγελμα που για να πετύχεις θέλει πολλή αγάπη και μεράκι για το αεροπλάνο,έχει πολλά ρίσκα και πολλές δυσκολίες.Είναι ΣΤΡΑΤΟΣ και θέλει τρέλα.Αν θες απλά τη μονιμότητα ψάξε τουλάχιστον σε καμιά άλλη στρατιωτική σχολή πιο χαλαρή πχ ΣΥΔ.Δηλαδη μολις τελειωσω τη σχολη θα μου δινουν τοσα??? Ως ανθυποσμηναγος?
Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου ο μισθός εξαρτάται από τη μονάδα και τον τύπο του αεροσκάφους στο οποίο θα μπεις.Ενδεικτικά 1800-2000 μαζί με το πτητικό.
pantelhs
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.