fockos
Επιφανές μέλος
Σαφώς υπάρχουν και παιδιά του δημοσίου που μπήκαν ιατρικη και ξέρω πολλαΘες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
αλλα εγώ ρώτησα απο το ισκοολ ποσοι ειναι στην ιατρικη και εχουν βγάλει δημόσιο.
(ειναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης για να συγκρίνουμε δημόσιο και ιδιωτικό)
παίρνουμε ένα δείγμα και το μετράμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Παιδιά μια ερώτηση είναι μεγάλο το ισκοολ εχει πολλα μέλη και κατά βαση καλους μαθητές
Το 80% των παιδιών σε δημόσιο σχολείο πανε, απ' το ischool. Επίσης το οτι λένε πως είναι καλοί, δε σημαίνει οτι όντως είναι καλοί
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnny15
Επιφανές μέλος
εγώ ρώτησα απο το ισκοολ ποσοι ειναι στην ιατρικη και εχουν βγάλει δημόσιο
Νιώθεις ανταγωνισμό και τα ρωτάς?
fockos
Επιφανές μέλος
Στο ιδιωτικό απλά δεν ασχολουμουνα με τα ενδοχολικά (είχα εξασφαλισμένο βαθμό ).
Τα περισσότερα παιδιά που μπαινουν στο ισκοολ είναι από δημόσιο αλλα δεν υπάρχει ούτε ένα που να μπήκε ιατρικη από δημόσιο σχολειο (ή είναι ελάχιστα αυτά). Δε τα θεωρώ τα παιδια του ιδιωτικού πιο έξυπνα το ιδιο χαζά είναι.
Νιώθεις ανταγωνισμό και τα ρωτάς?
Όχι απλά κάνω μια άμεση σύγκριση μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών...
cha0s
Περιβόητο μέλος
Και σε ιδιωτικό να πηγαίνει ο άλλος, άμα δε του κόβει...
fockos
Επιφανές μέλος
Τα πιο έξυπνα παιδιά και τα παιδιά που διαβάζουν είναι στο δημόσιο .....Φόκο, πίστεψέ με οτι υπάρχουν παιδιά απο δημόσιο που γράφουν πολύ μεγαλύτερους βαθμούς απο αυτά των ιδιωτικών
Και σε ιδιωτικό να πηγαίνει ο άλλος, άμα δε του κόβει...
αλλα δε συκγρίνουμε τα παιδιά αλλά τα σχολεία.....
αυτό που ρωτάω τώρα είναι απλώς μαι μικρή έρευνα
Στην ιατρική είναι πολλα παιδια από δημόσιο σχολείο αλλά σαφως ο αριθμός που ήταν μαθητες ιδιωτικών πολυ μεγαλύτερος συγκριτικα με άλλες σχολές π.χ. νοσηλευτικη
schooliki
Δραστήριο μέλος
1. Σχολεία στα οποία πηγαίνουν παιδιά της μεγαλοαστικής τάξης της Αθήνας, του "μόνιμου" από γενιά σε γενιά πολιτικού προσωπικού της χώρας κ.λ.π. Π.χ. Κολέγιο Αθηνών, Μωραΐτης. Ειδικά στα δυο παραπάνω δε μπαίνει ο καθένας.
Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (και με παιδιά της μικροαστικής τάξης) το Ανατόλια.
Όλα ετοιμάζουν τα παιδιά κυρίως για το εξωτερικό με το I.B και τα SAT και δευτερευόντως για τις πανελλήνιες.
2. Σχολεία στα οποία πηγαίνουν παιδιά της μικροαστικής τάξης.
Κάποια έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο. Ετοιμάζουν τα παιδιά μέσω του λυκείου για τις πανελλήνιες και την Ευρώπη και μέσω μαθημάτων SAT για την Αμερική.
Κάποια άλλα δεν διαφέρουν και πολύ από τα δημόσια.
Δημόσια
1. Πειραματικά σχολεία και γενικά σχολεία που έχουν μια ιδιαίτερη δημόσια φροντίδα, τα οποία είναι καλά.
2. Σχολεία που, είτε λόγω του διευθυντή είτε λόγω της παρουσίας αρκετών καλών δασκάλων, έχουν ένα ανεβασμένο επίπεδο.
3. Σχολεία που οι μαθητές τους έχουν την ατυχία να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Μην τσουβαλιάζουμε λοιπόν. Δεν είναι όλα τα σχολεία ίδια.
Όμως ένα πράγμα παραμένει το ίδιο. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές.
Μπορεί τα καλά σχολεία να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών από τα κακά, όμως και στα κακά σχολεία υπάρχουν αριστούχοι, όπως και στα καλά μαθητές που πατώνουν.
Μα θα πεί κάποιος, αυτοί πάνε σε φροντιστήριο. Μα όλοι σχεδόν πάνε σε φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα.
Να πάμε και στα φροντιστήρια. Όλοι οι μαθητές ενός φροντιστηρίου είναι άριστοι; Και εκεί δεν υπάρχουν μαθητές που αποτυγχάνουν;
Φαύλος κύκλος;
Όχι. Τα πράγματα είναι απλά. Επιτυγχάνουν οι μαθητές που έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση το διάβασμα, και δεν περιμένουν κανένα μάγο καθηγητή να τους τα βάλει στο κεφάλι.
Είναι αλήθεια ότι αυτός που θα ξεκινήσει με μειονέκτημα στο σχολείο, θα χρειαστεί περισσότερη προσωπική δουλειά. Χρειάζεται μεγαλύτερο πάθος γι αυτό που κάνει.
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
Eσυ παλι που ξερεις ποσα ατομα ειναι μες την ταξη;Γιατι εγω αλλιως τα ξερω....
Πίστεψε με κάτι ξέρω....το ιδιωτικό απλά σου προσφέρει το κάτι παραπάνω που ΜΠΟΡΕΙ(το τονίζω)να μην έχεις στο δημόσιο...οι καθηγητές είναι δίπλα σου όποτε τους χρειαστείς,έξτρα βοηθήματα κλπ κλπ....αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν πολλά άτομα στην τάξη...το φροντιστήριο είναι μονόδρομος από κάθε άποψη....απλά όλοι έχουν την εντύπωση ότι τα ιδιωτικά εδώ είναι σαν αυτά τα σχολεία που βλέπουν στο hollywood...δεν είναι έτσι....
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Στην ιατρική είναι πολλα παιδια από δημόσιο σχολείο αλλά σαφως ο αριθμός που ήταν μαθητες ιδιωτικών πολυ μεγαλύτερος συγκριτικα με άλλες σχολές π.χ. νοσηλευτικη
Ισχύει στις υψηλόβαθμες.
Eskl1nd
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πίστεψε με κάτι ξέρω....το ιδιωτικό απλά σου προσφέρει το κάτι παραπάνω που ΜΠΟΡΕΙ(το τονίζω)να μην έχεις στο δημόσιο...οι καθηγητές είναι δίπλα σου όποτε τους χρειαστείς,έξτρα βοηθήματα κλπ κλπ....αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν πολλά άτομα στην τάξη...το φροντιστήριο είναι μονόδρομος από κάθε άποψη....απλά όλοι έχουν την εντύπωση ότι τα ιδιωτικά εδώ είναι σαν αυτά τα σχολεία που βλέπουν στο hollywood...δεν είναι έτσι....
Συμφωνω σε αυτο με τους καθηγητες....αυτο που γραφεις για τις ταξεις ομως , ειναι τελειως λαθος......υπαρχουν τμηματα των 7-8 ατομων , χωρισμενα με βαση τη "δυναμικοτητα" των μαθητων συμφωνα με τους βαθμους που εχουν καταφερει να "βγαλουν" και την κατευθυνση που ακολουθουν.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες, αλλά θα παρέμβω εδώ επειδή ανέφερες το Κολέγιο Αθηνών για το οποίο γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο και δε θέλω να δημιουργείται λάθος εντύπωση. Ανείκω στην μικροαστική τάξη και μέχρι τη γ' γυμνασίου φοιτούσα σε δημόσιο σχολείο στη γειτονιά μου. Έδωσα εξετάσεις για να εισαχθώ στο κολέγιο από τις οποίες πέρασα επιτυχώς. Λόγω χαμηλών εισοδημάτων το σχολείο μου έδωσε ολική υποτροφία, δεν πληρώνω δηλαδή τίποτα. Άρα λοιπόν θα σε διαψεύσω ναι στο κολέγιο μπαίνει ο καθένας αρκει να αποδείξει ότι το αξίζει. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την μεγαλοαστική τάξη της Αθήνας.Ιδιωτικά
1. Σχολεία στα οποία πηγαίνουν παιδιά της μεγαλοαστικής τάξης της Αθήνας, του "μόνιμου" από γενιά σε γενιά πολιτικού προσωπικού της χώρας κ.λ.π. Π.χ. Κολέγιο Αθηνών, Μωραΐτης. Ειδικά στα δυο παραπάνω δε μπαίνει ο καθένας.
Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα (και με παιδιά της μικροαστικής τάξης) το Ανατόλια.
Όλα ετοιμάζουν τα παιδιά κυρίως για το εξωτερικό με το I.B και τα SAT και δευτερευόντως για τις πανελλήνιες.
2. Σχολεία στα οποία πηγαίνουν παιδιά της μικροαστικής τάξης.
Κάποια έχουν ένα πολύ καλό επίπεδο. Ετοιμάζουν τα παιδιά μέσω του λυκείου για τις πανελλήνιες και την Ευρώπη και μέσω μαθημάτων SAT για την Αμερική.
Κάποια άλλα δεν διαφέρουν και πολύ από τα δημόσια.
Δημόσια
1. Πειραματικά σχολεία και γενικά σχολεία που έχουν μια ιδιαίτερη δημόσια φροντίδα, τα οποία είναι καλά.
2. Σχολεία που, είτε λόγω του διευθυντή είτε λόγω της παρουσίας αρκετών καλών δασκάλων, έχουν ένα ανεβασμένο επίπεδο.
3. Σχολεία που οι μαθητές τους έχουν την ατυχία να μην ισχύει τίποτα από τα παραπάνω.
Μην τσουβαλιάζουμε λοιπόν. Δεν είναι όλα τα σχολεία ίδια.
Όμως ένα πράγμα παραμένει το ίδιο. Σε όλα τα σχολεία υπάρχουν καλοί και κακοί μαθητές.
Μπορεί τα καλά σχολεία να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχιών από τα κακά, όμως και στα κακά σχολεία υπάρχουν αριστούχοι, όπως και στα καλά μαθητές που πατώνουν.
Μα θα πεί κάποιος, αυτοί πάνε σε φροντιστήριο. Μα όλοι σχεδόν πάνε σε φροντιστήριο ή κάνουν ιδιαίτερα.
Να πάμε και στα φροντιστήρια. Όλοι οι μαθητές ενός φροντιστηρίου είναι άριστοι; Και εκεί δεν υπάρχουν μαθητές που αποτυγχάνουν;
Φαύλος κύκλος;
Όχι. Τα πράγματα είναι απλά. Επιτυγχάνουν οι μαθητές που έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση το διάβασμα, και δεν περιμένουν κανένα μάγο καθηγητή να τους τα βάλει στο κεφάλι.
Είναι αλήθεια ότι αυτός που θα ξεκινήσει με μειονέκτημα στο σχολείο, θα χρειαστεί περισσότερη προσωπική δουλειά. Χρειάζεται μεγαλύτερο πάθος γι αυτό που κάνει.
schooliki
Δραστήριο μέλος
Πολύ καλά έκανες και το ανέφερες. Επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα παραπάνω.Συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες, αλλά θα παρέμβω εδώ επειδή ανέφερες το Κολέγιο Αθηνών για το οποίο γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο και δε θέλω να δημιουργείται λάθος εντύπωση. Ανείκω στην μικροαστική τάξη και μέχρι τη γ' γυμνασίου φοιτούσα σε δημόσιο σχολείο στη γειτονιά μου. Έδωσα εξετάσεις για να εισαχθώ στο κολέγιο από τις οποίες πέρασα επιτυχώς. Λόγω χαμηλών εισοδημάτων το σχολείο μου έδωσε ολική υποτροφία, δεν πληρώνω δηλαδή τίποτα. Άρα λοιπόν θα σε διαψεύσω ναι στο κολέγιο μπαίνει ο καθένας αρκει να αποδείξει ότι το αξίζει. Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία προέρχεται από την μεγαλοαστική τάξη της Αθήνας.
Βεβαίως και υπάρχουν παιδιά που έγιναν δεκτά με υποτροφία σε πολύ καλά ιδιωτικά σχολεία, προερχόμενα από δημόσια (και γώ ήμουν μια τέτοια περίπτωση).
Αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν με τις ίδιες προϋποθέσεις που ξεκίνησαν και οι συμμαθητές τους στο δημόσιο σχολείο.
Οι καλοί ή οι κακοί καθηγητές ήταν ίδιοι για όλους.
Δε μπορώ να φανταστώ λοιπόν τι άλλο, εκτός από την προσωπική τους προσπάθεια, τα έκανε να ξεχωρίσουν.
Αρχική Δημοσίευση από Eskl1nd:Συμφωνω σε αυτο με τους καθηγητες....αυτο που γραφεις για τις ταξεις ομως , ειναι τελειως λαθος......υπαρχουν τμηματα των 7-8 ατομων , χωρισμενα με βαση τη "δυναμικοτητα" των μαθητων συμφωνα με τους βαθμους που εχουν καταφερει να "βγαλουν" και την κατευθυνση που ακολουθουν.
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
Συμφωνω σε αυτο με τους καθηγητες....αυτο που γραφεις για τις ταξεις ομως , ειναι τελειως λαθος......υπαρχουν τμηματα των 7-8 ατομων , χωρισμενα με βαση τη "δυναμικοτητα" των μαθητων συμφωνα με τους βαθμους που εχουν καταφερει να "βγαλουν" και την κατευθυνση που ακολουθουν.
Αυτά μπορεί να είναι σε ιδιωτικά των 10-20 χιλιάδων ευρώ....κάτι Μωραίτιδες και κάτι Κολέγια Αθηνών όπως προαναφέρθηκε...δεν έχει καμία σχέση με άλλα ιδιωτικά...
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Σίγουρα, όμως, αν το θέλει, αν, δηλαδή, θέλει να πετύχει τον ενίοτε υψηλό στόχο του, θα αποδώσει καλύτερα από τους μαθητές που πάντα διάβαζαν. Believe me. Είναι πολύ ξαφνικό κι αναπάντεχο μαθητές του 12 να βγάζουν 18.500 μόρια. Κι όμως, συμβαίνει, και, στη δική μου περίπτωση, το κατευχαριστήθηκα, αφού όλη η σχολική κοινότητα είχε «κάτι» να πει.
Δεν υπάρχουν standards, και τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτές τις εξετάσεις.
Αν θέλεις να κάνεις κάτι-σε λογικά πλαίσια, τίποτα δε μπορεί να σε σταματήσει από το να το πετύχεις. Και στα δημόσια σχολεία, για να είμαι ον, μια χαρά τα καταφέρνουν όλοι όσοι θέλουν.
kaktos
Νεοφερμένος
Ήμουν σε ιδιωτικό. Θεωρητική κατεύθυνση. Ελπίζω για ιατρική. Αν δεν πετύχω θα πάω σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού που συνεργάζεται το σχολείο μου με υποτροφία.Εσυ παλι ηρθες για να τρολλαρεις,ντροπη σου.Θα πας σε ιδιωτικο πανεπιστημιο ή θα χαλασει το σερι.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
η βαθμολογία που έβγαλα μου δίνει ελπίδεςΑπό θεωρητική κατεύθυνση ελπίζεις για ιατρική?
toro el rabiar
Νεοφερμένος
Δεν στοιχηματίζω και το κεφάλι μου αλλά σύμφωνα πάντα με την άποψή μου¨
-Ιδιωτικο καλύτερο επίπεδο καθηγητών κατά μέσο όρο , αν σε ενδιαφέρει προσφέρει ανοικτό μυαλό και πειθαρχημένο πνεύμα
-δημόσιο πραγματικά καλές ευκαιρίες για πολλές φιλίες , αν το έχεις ανάγκη σε γεμίζει κίνητρα και λόγους να πας μπροστά
Προσωπικά ζηλεύω μερικές φορές παιδιά δημοσίου ή παιδιά ιδιωτικού που κατά την άποψή μου μπορεί να μοιάζουν με δημοσίου , για την κοινωνικότητά τους και τον δυναμισμό τους (τσαμπουκά κι έτσι )
georgia.94
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.