Nina-nana
Διάσημο μέλος
Το IELTS απ' ό,τι ξέρω αναγνωρίζεται μόνιμα από τον ΑΣΕΠ αλλά στον ιδιωτικό τομέα το Proficiency είναι μονόδρομος.
Επίσης αν δώσεις IELTS τώρα και κάτι συμβεί και δεν πας στο πανεπιστήμιο μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, τότε θα πρέπει να ξαναδώσεις.
Η βαθμολογία 6 έχει μεγάλη διαφορά από τη βαθμολογία 7,5. Αν είσαι κοντά στο Lower (επίπεδο Β1), στο IELTS είσαι γύρω στο 3,5-4,5 δηλαδή πολύ μακριά από το 7,5 ενώ και το 6 θέλει δουλίτσα.
To 6 στο IELTS είναι το ανώτερο επίπεδο του Lower (ας πούμε σαν να πάρεις Lower με Α), 6,5-7 είναι το Advanced (C1 - 1 χρόνος μετά το Lower) και το 7,5 είναι Proficiency (C2).
Όταν λέμε ένας χρόνος εννοούμε το διάβασμα που θα έκανες και η ύλη που θα κάλυπτες με περίπου 120-180 διδακτικές ώρες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος
Από τη μία στο φροντιστήριο με την παρέα είχαμε γελάσει πολύ και με την καθηγήτρια γενικά είχαμε άνεση και γινόταν ωραίο και ευχάριστο μάθημα, αλλά η ώρα δεν ήταν και πολύ μεγάλη για να καλύψει τα κενά κάποιων.
Γι'αυτό και μόνο τον λόγο θα προτιμούσα τα τελευταία χρονάκια λίγο πριν δώσω τότε να είχα κάνει ιδιαίτερα. Δεν κάναμε σοβαρή εξάσκηση και δεν τα πήγα και πολύ καλά όταν δίναμε (έτσι πιστεύω), παρόλο που το πήρα.
Οπως καταλαβαινετε πιστευω οτι οσο μεγαλωνεις τοσο καλυτερα τα ιδιαιτερα. Ειδικα για μεγαλους που γυρνανε στα Αγγλικα
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος
Προσωπικά δεν είμαι κατά ή υπέρ κανενός από τα δύο.Ωστόσο θεωρώ ότι όλοι αυτοί που υποτιμούν τα φροντστήρια έχουν άδικο.Αν ο μαθητής διαβάζει και δεν αφήνει κενά στην ύλη δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα(αναφέρομαι στο φροντιστήριο).Δεν ισχύει το στερεότυπο ότι αν κάνεις ιδιαίτερα θα μάθεις τη γλώσσα ενώ αν κάνεις φροντιστήριο όχι.Κατά την άποψή μου τα περισσότερα εξαρτόνται από την μελέτη του μαθητή και ένα μικρό μερος ευθύνης προσάπτεται στον δάσκαλο.
Όταν εννοούσα κενά στο φροντιστήριο εγώ εννοούσα απορίες, που ο καθηγητής δεν μπορεί να σου λύσει και μένουν αναπάντητες, και όμως είναι σημαντικές για να κατανοήσεις κάτι.
Ναι ευθύνεται ο μαθητής κατά μεγάλο μέρος και όλα εξαρτώνται από το διάβασμα που θα κάνει αλλά με τον καθηγητή στο ιδιαίτερο υπάρχει αμεσότητα και μερικές φορές ρωτάς πιο άνετα και σε μια ώρα μόνος λύνεις περισσότερες δικές σου απορίες, παρά λιγότερες όπως στο φροντιστήριο.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Μου λείπει το οτι ήμουν σε τμήμα με άλλα παιδιά, αλλά έτσι προχωράω γρηγορότερα, βγάζω περισσότερη ύλη και καλύπτω εύκολα τυχόν κενά.
gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως το ιδιαίτερο συνήθως είναι καλύτερο αλλά και πιο ακριβό.
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος
Σίγουρα υπάρχουν αρκετές επιλογές. Κοίταξα και στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, στο Βρετανικό Συμβούλιο, σε φροντιστήρια κτλπ. Επειδή με ενδιαφέρει να πάρω κάποια στιγμή(όσο το δυνατόν πιο σύντομα)πτυχίο αγγλικών θέλω κάτι που να με καλύψει. Για τα δύο πρώτα έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά θέλει αρκετά χρήματα και στην τελική δεν ξέρω αν θα με βοηθήσει να αποκτήσω σχετικά γρήγορα το δίπλωμα που θέλω. Επειδή αναφέρθηκα σε φροντιστήριο σκεφτόμουν αποκλειστικά το μάθημα με την μορφή ιδιαίτερου. Καλύπτεις τα κενά αρκετά γρήγορα, λύνεις απορίες κτλπ. Το ιδιαίτερο για μένα θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά δεν θέλω να ''μπλέξω'' με καθηγητές που δεν μπορούν να αποδώσουν.(Την έχω πάθει στο παρελθόν και ήταν και ο λόγος που στο τέλος δεν μπόρεσα να δώσω για κάποιο δίπλωμα). Οπότε όποιος μπορεί να προτείνει κάποιο καλό φροντιστήριο για ιδιαίτερα...
Απ'ό,τι έχω ακούσει δεν συμφέρει να πας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ή στο Βρετανικό συμβούλιο.Λέγεται ότι δεν καλύπτεαι γρήγορα η ύλη για οικονομικά συμφέροντα.Δεν ξέρω αν ισχύει ωστόσο θα σου πρότεινα να πάς σε κάποιο φροντηστήριο ή να κάνεις ιδιαίτερα με κάποιο καθηγητή σχετικό με αυτούς τους φορείς.
gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι 25 χρονών,έχω αλλάξει 5 καθηγητές σε ιδιαίτερο,έχω δώσει για lower 3 φορές(2 στην Γ' λυκείου και μία τον Μάιο που μας πέρασε) και δεν έχω καταφέρει ακόμα να το πάρω...
Δεν θα αντέξω και 4ρτη αποτυχία,βρήκα ένα παλιό φροντιστήριο από το 1970 και πολύ φθηνό με ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών όπως λέει,αλλά φοβάμαι να πάω...
120e/μήνα=4.5 ώρες/εβδομάδα,το τμήμα 5-6 ατόμων ο καθηγητής παλιός(πρέπει να'ναι 58-60) με άριστη προφορά,δυνατός πολύ.
Σας ακούω...
laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Όλα αυτά καλά ακούγονται. Το ότι ο καθηγητής είναι δυνατός, πού το βασίζεις; Τα αποτελέσματά τους στις εξετάσεις πώς είναι; Έχεις μιλήσει με παλιούς μαθητές τους; Για σένα τι προτείνουν δεδομένου ότι έχεις δώσει και έχεις κοπεί τόσες φορές; Σου έδωσαν κάποιο placement test να κάνεις;120e/μήνα=4.5 ώρες/εβδομάδα,το τμήμα 5-6 ατόμων ο καθηγητής παλιός(πρέπει να'ναι 58-60) με άριστη προφορά, δυνατός πολύ.
Για μένα το γεγονός ότι δίνεις και ξαναδίνεις χωρίς επιτυχία δείχνει ότι ενδεχομένως να έχεις βασικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί. Με αυτό το σκεπτικό δεν ξέρω αν το να μπεις σε ένα τμήμα προετοιμασίας είναι η καλύτερη λύση, ειδικά αν τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος είναι δουλεμένα και έχουν ομοιγενές επίπεδο. Αλλά λύση δεν είναι να βρεις απλά καθηγητή για να κάνετε practice tests. Θα πρότεινα coursebook και γραμματική από την αρχή.
Το πλεονέκτημα του φροντιστηρίου έναντι του ιδιαίτερου είναι ότι θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερες ώρες μάθημα με τα ίδια λεφτά, συνεπώς θα εκτεθείς περισσότερο στη γλώσσα (περισσότερο listening, περισσότερο speaking κλπ.). Το πλεονέκτημα του ιδιαίτερου είναι ότι θα μπορέσεις να δουλέψεις τα κενά σου με εξατομικευμένη διδασκαλία.
gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το σίγουρο είναι πως έχω τα κενά μου,με την τελευταία μου καθηγήτρια (ιδιαίτερο) ξεκίνησα με tests,tests έκανα γύρω στα 50 αλλά και πάλι δεν τα κατάφερα.
Κοίτα ήταν ο πρώτος καθηγητής Έλληνας που συνάντησα με ικανότητα να του μιλάς στα ελληνικά και να σου απαντάει στα Αγγλικά και δεν είπε λέξη ελληνικά,ήτα σοκαριστικό!!!!
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Τα τεστ, τεστ, ατελείωτα τεστ είναι εντελώς λάθος κίνηση για αδύναμους μαθητές. Σκέψου ότι τους δικούς μου τους στέλνω με 10-12 τεστ. Είναι υπεραρκετά για εξάσκηση αλλά πρέπει να τα δουλεψεις σωστά.
Η ευρωπαϊκή οδός εκμάθησης ποια είναι;
Τεσπα, εγώ προτείνω να πας σε άλλα 2-3 φροντιστήρια να τους δεις και να μιλήσεις και σε όποιο σου κάνει κλικ να γραφτείς. Μην προπληρώσεις τα δίδακτρα, παρακολούθησε τον πρώτο μήνα και αν μείνεις ικανοποιημένος και δεις ότι μαθαίνεις, συνέχισε, αλλιώς ψάξε αλλού.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.