fockos
Επιφανές μέλος
Ναι, αλλά τα party girls δε γουστάρουν γιατρούς, ενώ όλες οι άλλες τους θέλουν για σταθερούς χορηγούς.
Οι ημμυ δεν βρίσκουν δουλειά όπως στο παρελθόν τώρα πια και απο την άλλη για να είναι μέλη στον Τσεμδε πρέπει δωςουν μια περιουσία κάθε τρίμηνο ακόμα και αν είναι άνεργοι. Καλύτερα ιατρική λοιπόν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Οι ημμυ δεν βρίσκουν δουλειά όπως στο παρελθόν τώρα πια και απο την άλλη για να είναι μέλη στον Τσεμδε πρέπει νοσηρών ιών μια περιουσία κάθε τρίμηνο ακόμα,και είναι άνεργοι. Καλύτερα ιατρική λοιπόν...
και εσενα ποιος σου το ειπε αυτο για την δουλεια των ημμυ;; μηπως εισαι τιποτα στον οαεδ ή στο επιμελητηριο;
και αν οντως ισχυει τοτε ρε φιλε ειναι το ακρον αωτον της κοινοτοπιας αυτο που λες.πες μου ενα επαγγελμα που ανθισε σε αυτα τα τελευταια χρονια,συνεπως η μειωση των ευκαιριων εκτινεται σε ολα τα επαγγελματα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
panosedessa
Δραστήριο μέλος
ΗΜΜΥ θα πας και θα ακολουθήσεις τη ροη ιατρικης που γρηγορα θα δημιουργηθει
και απο εκει ροη της νομικης...καιι τα πιασαμε ολαααα
fockos
Επιφανές μέλος
και εσενα ποιος σου το ειπε αυτο για την δουλεια των ημμυ;; μηπως εισαι τιποτα στον οαεδ ή στο επιμελητηριο;
και αν οντως ισχυει τοτε ρε φιλε ειναι το ακρον αωτον της κοινοτοπιας αυτο που λες.πες μου ενα επαγγελμα που ανθισε σε αυτα τα τελευταια χρονια,συνεπως η μειωση των ευκαιριων εκτινεται σε ολα τα επαγγελματα
Tο βλέπω φίλε μου το βλέπω..... (ξέρω απόφοιτους ΗΜΜΥ και ξέρω τι κάνουν μετά , ξέρω απόφοιτους ιατρικής και ξέρω τι κάνουν μετά)....
Ο λόγος που γράφω στα θέματα αυτά είναι για τα προστατεύσω τα παιδιά που γράφουν τώρα και θα διαλέξουν σχολές σε λίγους μήνες. Δυστυχώς οι καθηγητές στα σχολεία και στα φροντιστήρια δεν γνωρίσουν και πετάνε αερολογίες στους μαθητές για κάθε σχολή.
Του παιδιού πάνω αρέσει η φυσική και τα μαθηματικά αλλά δε σκέφτεται ούτε φυσικό , ούτε μαθηματικό ΄ούτε ΣΕΜΦΕ άλλα ΗΜΜΥ (:o). Είναι θύμα παραπληροφόρησης... επειδή το ΗΜΜΥ ως η πιο υψηλόβαθμη σχολή του 2ου πεδίου διαφημίζεται από τους φροντιστές πιο πολύ από ότι χρειάζεται κρύβοντας τις μαύρες αλήθειες του επαγγέλματος.
Επίσης αναφέρομαι για τον μέσο φοιτητή δε αναφέρομαι για τον φοιτητή του 9 και του 10 ή αυτόν που θέλει να γίνει ακαδημαϊκός ή ερευνητής ούτε αυτός που θα δουλέψει στην ετοιμη επιχείρηση του πατέρα του. π.χ. αν ένα παιδί έχει γονέα φαρμακοποιό θα ήταν μάλλον .... αν δε διαλέξει φαρμακευτικη...
Επειδή είσαι φοιτητής ακόμα δεν έχεις την εμπειρία ούτε τις γνώσεις να πεις αν η σχολή σου έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση (ότι ξέρεις είναι αυτά που λένε οι καθηγητές σου και οι μεταπτυχιακοί που οι περισσότεροι είναι εκτός εργασιακής πραγματικότητας). συνεπώς αυτά που γράφω σου φαντάζουν μάλλον εξοργιστικά (αφού κατεδαφίζω το κάστρο που λέγεται ΗΜΜΥ).που για μένα έχει ήδη γκρεμιστεί...
.
panosedessa
Δραστήριο μέλος
Tο βλέπω φίλε μου το βλέπω..... (ξέρω απόφοιτους ΗΜΜΥ και ξέρω τι κάνουν μετά , ξέρω απόφοιτους ιατρικής και ξέρω τι κάνουν μετά)....
Ο λόγος που γράφω στα θέματα αυτά είναι για τα προστατεύσω τα παιδιά που γράφουν τώρα και θα διαλέξουν σχολές/ Δυστυχώς οι καθηγητές στα σχολεία και στα φροντιστήρια δεν γνωρίσουν και πετάνε αερολογίες στους μαθητές για κάθε σχολή.
Του παιδιού πάνω αρέσει η φυσική και τα μαθηματικά αλλά δε σκέφτεται ούτε φυσικό , ούτε μαθηματικό ΄ούτε ΣΕΜΦΕ άλλα ΗΜΜΥ. Είναι θύμα παραπληροφόρησης επειδή το ΗΜΜΥ ως η πιο υψηλοβαθμη σχολή του 2ου πεδίου διαφημίζεται από τους φροντιστές πιο πολύ από ότι χρειάζεται κρύβοντας τις μαύρες αλήθειες του επαγγέλματος.
Επίσης αναφέρομαι για τον μέσο φοιτητή δε αναφέρομαι για τον φοιτητή του 9 και του 10 ή αυτόν που θέλει να γίνει ακαδημαικός ή ερευνητής.
Επειδή είσαι φοιτητής ακόμα δεν έχεις την εμπειρία ούτε τις γνώσεις να πεις αν η σχολή σου έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση ή όχι συνεπώς αυτά που γράφω σου φαντάζουν μάλλον εξοργιστικά (αφού κατεδαφίζω το κάστρο που λέγεται ΗΜΜΥ).
τι να πω ρε φιλε εμενα μου αρεσουν οι υπολογιστες αλλα δεν πηγα πληροφορικη γτ ειμαι καλος σε φυσικη-χημεια
τωρα αν εχεις τοσο μεγαλο δειγμα φοιτητων τι να πω...
παλι ομως δε με πειθεις...τι καλυτερο εχουν οι αλλες σχολες; βρωμανε οι ημμυ και δεν τους παιρνουν;
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
τι να πω ρε φιλε εμενα μου αρεσουν οι υπολογιστες αλλα δεν πηγα πληροφορικη γτ ειμαι καλος σε φυσικη-χημεια
παλι ομως δε με πειθεις...τι καλυτερο εχουν οι αλλες σχολες; βρωμανε οι ημμυ και δεν τους παιρνουν;
Καλά σας τα λέει ο Φόκος, πέσατε να τον φάτε.
Δεν είναι ότι έχεις τόσο μεγάλο δείγμα φοιτητών για να κρίνεις από τον προσωπικό σου κύκλο, αλλά είναι γνωστά τα ποσοστά ανεργίας, ετεροαπασχόλησης, οι αιτήσεις διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ κλπ.
Γνώμη μου πάντα, αν τον θεματοθέτη τον ενδιαφέρουν κυκλώματα, ενέργειες μηχανικές και μαθηματικά (που βέβαια ουδεμία σχέση έχουν με τη φυσική και τα μαθηματικά του λυκείου) να πάει ΗΜΜΥ, αλλά να ξέρει πως οι εργασιακές του προοπτικές θα είναι μάλλον... μαύρες. Γιατί όχι ρε μαν, μετά από μία πολυτεχνική σχολή τέτοιου επιπέδου και 5 χρόνια ΠΗΞΙΜΑΤΟΣ , είναι ξεφτίλα να βαράς 12άωρα για 360.
cortomaltese
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Δε σνομπάρω τους ΗΜΜΥ ως σχολή. Οι ΗΜΜΥ είναι ίσως η πιο δύσκολη σχολή στο ελληνικό Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο. Από την σχολή αυτή βγαίνουν διαμάντια και πολλοί κάνουν λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα . Ως σχολή οι ΗΜΜΥ είναι απείρως πιο δυσκολη από την ιατρική και το επίπεδο των φοιτητών πιο πάνω από της ιατρικής.
Το θέμα είναι ο μέσος φοιτητής και πως αντιμετωπίζεται....... από το ελληνικό σύστημα. Παλιά δεν υπήρχε πρόβλημα επειδή το 100% των ημμυ ήταν δεδομένο ότι θα είχαν απορροφηθεί από τις εταιρίες που τους ζητούσαν σαν τρελοί.
Οι ΗΜΜΥ πλέον δεν έχουν το πρόβλημα μόνο της ανεργίας τώρα αλλά έχουν και το μεγάλο πρόβλημα του ΤΣΕΜΔΕ.....
Ο ιατρός αν δε δουλεύει ΤΣΑΙ δε πληρώνει ο ΗΜΜΥ αν δε δουλεύει πληρώνει το ΤΣΕΜΔΕ του και στο τέλος αν δε διαγραφείς (δηλαδή πάψει να είναι ΗΜΜΥ) θα βρεθεί να χρωστάει μια περιουσία.
Τα παιδια που γνωρίζω δεν είναι πολλά ώστε να έχω ασφαλές δείγμα αλλά πάνω κάτω μου έχουν μεταφέρει πως είναι η κατάσταση στο χώρο ..... τα τελευταία χρόνια.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
Αντιθετως στην Ιατρικη τελειωνεις και με το καλημερα παντρευεσαι τα δικαιωματα τα επαγγελματικα,μια καλη επιλογη ειδικευσης θες να κανεις
βεβαιως τα χρονια της ειδικευσης δεν ειναι καθολου μηνας του μελιτος(αναλογως και την ειδικοτητα βεβαια,αλλα ειναι ενας κανονας),τα οποία από την άλλη δεν είναι και αμισθί.
και επισης εγω δεν πειθομαι με αυτα που λενε θα παω εξωτερικο κ.λπ
δηλαδή σπουδάζεις κάτι για να φύγεις έξω; να ξενιτευτείς; αυτό νομίζω δεν είναι λογικό να είναι η πρώτη επιλογή κάποιου,σε περίπτωση όμως που δεν τα καταφέρει κάποιος εδώ και δεν βρεί μια δουλειά παρά τις προσπάθειες ασφαλώς τότε λογικό είναι να το σκεφτεί.και πολλοί ιατροί άλλωστε αναγκάζονται να φύγουν για χ λόγους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
ΗΜΜΥ θα πας και θα ακολουθήσεις τη ροη ιατρικης που γρηγορα θα δημιουργηθει
Επίσης ενδέχεται να δημιουργηθεί Τμήμα Ιατρικής στο Πολυτεχνείο που να συνδυάζει επαγγελματικά το μισό μηχανογραφικό για να μην μένουν άνεργοι οι απόφοιτοι, καθώς ο στόχος στον μέσο Έλληνα είναι οι γεροί μισθοί. Τα δε μόρια εισαγωγής θα είναι 10.000 ώστε να μπαίνουν άνετα όσοι μπαίνουν Πολυτεχνείο και από 2 χρονών θυμούνται ότι ήθελαν Ιατρική (ξαφνικά) με τελευταία επιλογή Μαθηματικό ή Φυσικό (για να μην μείνουν κενές οι θέσεις στο δελτίο τζόκερ).
fockos
Επιφανές μέλος
Η ιατρική ειναι σχολή με σταθερή αξία για κάποιον που θελει να δουλέψει στην ελλάδα χωρίς να πεινάσει.. ( σε όλες τις άλλες σχολές μπορει να
πεινάσετε η να ζείτε απο τους γονείς σας
επιλέξτε ιατρική χωρίς δισταγμό και αφήστε τους άλλους συμφορουμιτες να ειρωνεύονται.....
Guest 190013
Επισκέπτης
Johnny15
Επιφανές μέλος
Και οι 2 σχολές είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Θα πετύχει κανείς αν ακολουθήσει το αντικείμενο που το γουστάρει περισσότερο, που θα ασχοληθεί, θα παθιαστεί κλπ. Και περισσότερες πιθανότητες για δουλειά έχει και δε θα τον βασανίζουν οι σπουδές. Απλά.
Το κακό με την ιατρική είναι ότι θες να ανοίξεις δικό σου ιατρείο στην Ελλάδα (ποιος εχει τα λεφτά αν δεν έχουν ήδη οι γονείς σου καθώς θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν και τόσες πολλές. Θέσεις εργασίας υπαλλήλων βρίσκεις πολλαπλάσιες από ημμυ. Ωστόσο αν βάλεις μέσα το εξωτερικό και οι 2 σχολές έχουν καλή αποκατάσταση.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
το ημμυ για Ελλάδα ειναι μια αρκετά υπερτιμημένη σχολή...σπουδάζεις κατι που ουτε οι απόφοιτοι δε ξέρουν τι 1000 φορες μια σχολή αρχιτεκτόνων η πολιτικών μηχανικών
Η ιατρική ειναι σχολή με σταθερή αξία για κάποιον που θελει να δουλέψει στην ελλάδα χωρίς να πεινάσει.. ( σε όλες τις άλλες σχολές μπορει να
πεινάσετε η να ζείτε απο τους γονείς σας
επιλέξτε ιατρική χωρίς δισταγμό και αφήστε τους άλλους συμφορουμιτες να ειρωνεύονται.....
ενω εσυ τρως με χρυσα κουταλια
harry akritas
Διάσημο μέλος
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
Το κακό με την ιατρική είναι ότι θες να ανοίξεις δικό σου ιατρείο στην Ελλάδα (ποιος εχει τα λεφτά αν δεν έχουν ήδη οι γονείς σου καθώς θέσεις εργασίας δεν υπάρχουν και τόσες πολλές. Θέσεις εργασίας υπαλλήλων βρίσκεις πολλαπλάσιες από ημμυ. Ωστόσο αν βάλεις μέσα το εξωτερικό και οι 2 σχολές έχουν καλή αποκατάσταση.
και στο εξωτερικό π.χ αμερική υπερδιπλάσια βγάζουν οι γιατροί των ηλεκτρολόγων.αν είναι και χειρουργοί.μην συζητάς.
Johnny15
Επιφανές μέλος
και στο εξωτερικό π.χ αμερική υπερδιπλάσια βγάζουν οι γιατροί των ηλεκτρολόγων.αν είναι και χειρουργοί.μην συζητάς.
Ναι γιατί όσοι τελειώνουν εδώ πηγαίνουν αμερική και γίνονται μεγαλοχειρουργοί.
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
και απαντάς με ειρωνεία!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 43 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.