akiroskirios
Δραστήριο μέλος
γαμάτο...ανυπομονώ να το κάνω σε άνθρωποΒασικά σε κάθε ομάδα των 5 ο κάθε καθηγητής πρώτα σκότωνε μόνος του το βάτραχο και μετά όποιος ήθελα σκότωνε άλλον έναν για περαιτέρω μελέτη (για εμπειρία δηλαδή όπως έκανα εγώ και κάτι φίλοι μου). Πήραμε μία βελόνα, την περάσαμε μέσω του ινιακού τρήμματος (πίσω μέρος της κεφαλής που συνδέεται ο άτλας και εσωτερικά αυτού ο νωτιαίος μυελός με τον εγκέφαλο) στον εγκέφαλο, τον καταστρέψαμε (απλά στριφογυρίζοντας τη βελόνα) και μετά περάσαμε τη βελόνα στο νωτιαίο μυελό και τον καταστρέψαμε (για να μην υπάρξει ξαφνικά κάποιο αντανακλαστικό κατα τη μελέτη μας). Ετσι ο βάτραχος ήταν εγκεφαλικά νεκρός και μπορούσαμε να μελετήσουμε το γαστροκνήμιο μυ του στο μυογράφο, ενώ η καρδιά του λειτουργούσε και θα λειτουργούσε για ένα 24ωρο.... Πολύ λεπτομέρεια, αλλά έτσι θα μπει κάποιος στο κλίμα...χα χα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αφροδίτη-Λυδία
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nevermind
Εκκολαπτόμενο μέλος
που να την πιασω το καημενο με 450 μορια πιο κατω? εκτος απο αυτο η Αθηνα δεν μου αρεσει καθολου σαν πολη και αυτος ειναι ο λογος που απερριψα και την Διαιτολογια του Χαροκοπειου..Δεν θα την επελεγα με τιποτα για τα φοιτητικα μου χρονια.Δεν θελω να προσβαλλω κανεναν, προς Θεου, απλα η εγκληματικοτητα της με τρομοκρατει.Και ειναι πολυ μακρια απο την πολη μου επισης.Μεταγγραφη μπορω να παρω αλλα χανω ενα εξαμηνο τελικα και αρχισα να το ξανασκεφτομαι..αα και απο Αθηνα ή Θεσνικη δεν δικαιουμαι μεταγγραφη.Μονο απο επαρχιακη πολη σε επαρχιακη ποληΜάλιστα..πολύ ωραία, αλλά όλες τις ιατρικές εκτός Αθήνας? χα χα επείδη είναι πολύ ψηλά και δε θα την πιάσεις? Πολλές φορές χρειάζεται να τα βάλεις όλα, γιατί υπάρχει και η πιθανότητα της μεταγραφης...αλλά εσύ αν δε το είχες σκοπό οκ.
χαχαχχααα..γαμάτο...ανυπομονώ να το κάνω σε άνθρωπο
Panagiotakis!
Νεοφερμένος
nevermind
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο γνωστο θεμα τωρα, ιατρικη vs κτηνιατρικη..οπως ηδη καταλαβες ειχα κ εγω το προβλημα που εχεις κ εσυ τωρα, αλλα το εψαξα οσο δεν παει το θεμα μεχρι να αποφασισω..Λοιπον η κτηνιατρικη σχολη ειναι ΠΑΡΑ πολυ απαιτητικη, εχει πολυ διαβασμα, και πανω απ'ολα αν δεν λατρευεις αυτο το επαγγελμα (οχι απλα να σου αρεσει) δεν προκειται να τελειωσεις.Οσο καιρο εψαχνα πληροφοριες για την σχολη της θεσνικης βρηκα εναν γνωστο μου που ειναι στο 8ο ετος και σκεφτεται σοβαρα μετα απο τοσο καιρο να τα παρατησει.Δεν σε δουλευω, ειναι αληθεια.Επι 8 χρονια εχει φτυσει αιμα και παρολα αυτα δεν μπορει να τελειωσει την σχολη.
Επισης σκεψου οτι ακομη κ αν τελειωσεις θα εχεις να κανεις με ζωα σε ολη σου τη ζωη(και οτι αυτο συνεπαγεται)..Δεν θα εχεις μονο χαριτωμενα σκυλακια για να τους κανει ενα εμβολιο αλλα και αγελαδες, προβατα,κατσικες,φιδια,σαυρες κ αλλα πολλα ευωδιαστα πλασματα του θεου.
Μην πας με μονη σκεψη την επαγγελματικη αποκατασταση.Εξαλλου μεχρι να τελειωσεις εσυ μπορει η αποκατασταση των κτηνιατρων να μην ειναι πια τοσο καλη.Ειναι κριμα να παγιδευεσαι σε κατι που δεν σου αρεσει.Οπως εχει (παρα)γινει και το κακο με τα παιδαγωγικα που εχουν παει ολων των λογιων οι μαθητες ανεξαρτητα αν τους αρεσει να ασχολουνται με τα παιδια ή οχι.
Στην τελικη τωρα, εχεις δηλωσει και εχεις περασει πλεον ιατρικη. Η σχολη των Ιωαννινων ειναι πολυ καλη απ'οσο εχω ακουσει.Πηγαινεις βλεπεις και αν δεν σου αρεσει δεν προκειται κανενας να σε κρατησει δεμενο εκει.Μην σε πιανει το αγχος απο τωρα.
Οσο για τις ειδικοτητες, σημερα ειχα βρει ενα λινκ (δεν θυμαμαι που αλλα αν το βρω θα σου το στειλω) που ελεγε τις λιστες αναμονης για ειδικοτητες.Για την ψυχιατρικη που με ενδιαφερει η αναμονη κυμαινεται απο 6 μηνες εως και 4 χρονια αναλογα το νοσοκομειο. 6 μηνες δεν θεωρω οτι ειναι τραγικο διαστημα..Η σχολη σου παντως θα σε εχει καλυψει στο επιπεδο της γλωσσας καθως θα κανεις και αγγλικη ορολογια ωστε να μπορεις να βγεις στο εξωτερικο.Μπορει τωρα η ιδεα να σε φρικαρει αλλα αν ειναι να κατσεις εδω και να περιμενεις 4 με 7 χρονια, μαλλον θα φυγεις τρεχοντας!
Panagiotakis!
Νεοφερμένος
Από ότι ξέρω πάντως η ψυχιατρική έχει μεγάλη ζήτηση στην Αγγλία.Τσέκαρε το μία.Αν και προσωπικά όπως βλέπω τώρα τα πράγματα και μη έχοντας ασχοληθεί ακόμα με το αντικείμενο θα ήταν η τελευταία ειδικότητα που θα διάλεγα
nevermind
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τωρα για τις ειδικοτητες, ενταξει πιστευω οτι ειναι λιγο ανοητο να λεμε ποια ειδικοτητα εχουμε αποφασισει να παρουμε χωρις να εχουμε μπει καν στην σχολη.Μετα απο 6 χρονια πολλα θα εχουν αλλαξει κ για μενα κ για σενα.Μεσα στην σχολη βρισκεις πραγματα που ισως σε ενδιαφερουν πιο πολυ κ δεν τα ειχες σκεφτει ποτε.Ενδεικτικα εγω λεω την ψυχιατρικη (μου αρεσει τρομερα το αντικειμενο).Μην σκας ομως απο τωρα για την ειδικοτητα.Γιατι λες οτι σου βαζουν φρενο στα ονειρα? Μονο κ μονο επειδη δεν θα παρεις την ειδικοτητα στην χωρα σου? Σιγα την μεγαλη υποθεση ρε συ..Εχω πολλους γνωστους που εφυγαν Αμερικη,Αγγλια ακομη και Γερμανια χωρις να ξερουν καν την γλωσσα κ την εμαθαν με εντατικα μαθηματα εκει.Μεχρι να τελειωσουμε εμεις την σχολη πολλα θα εχουν αλλαξει.Μπορει τοτε οι ουρες να ειναι τεραστιες στις ειδικοτητες που τωρα δεν εχουν μεγαλη ζητηση και το αντιστροφο στις περιζητητες.Ακομη μια λυση για ειδικοτητα ειναι η Κυπρος..και δεν θα εχεις το προβλημα της γλωσσας ουτε θα σαι στα ξενα
Panagiotakis!
Νεοφερμένος
pinkheart
Νεοφερμένος
Σημείωση!! Τα μηνύματα #89-#91 προέρχονται απο το θέμα "Ιατρική/Κτηνιατρική"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Καλησπέρα.. Θέλω να μου πείτε την άποψη σας για το θέμα αυτό, κυρίως οι φοιτητές της ιατρικής και της κτηνιατρικής.. Λοιπόν, το δίλημμα μου είναι, η ιατρική, αν και είναι υπέροχη επιστήμη, θέλει πολλές θυσίες, κυρίως τα πολλά έτη σπουδών.. Εκτός από ιατρική θέλω όμως να σπουδάσω και να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα, όπως χορό και κινηματογράφο.. Ξέρω όμως πως αν καταφέρω και περάσω ιατρική, μάλλον δεν θα έχω το χρόνο να τα κάνω όλα αυτά για αυτό σκέφτομαι και την κτηνιατρική που μου αρέσει εξίσου πολύ που είναι 5 χρόνια και τέλος.. Άλλωστε πέραν αυτών των 2 δεν με ενδιαφέρει κάποια άλλη σχολή.. Επιπλέον προβληματίζομαι ότι θα πρέπει να πάω 40 χρονών για να αρχίσω να εργάζομαι και μπορεί να μην πληρώνομαι κιόλας.. Και τέλος αν περάσω ιατρική θα ζηλεύω την κτηνιατρική και το αντίστροφο.. Ποια είναι η δική σας άποψη;
1. Ειδικά στα προκλινικά έτη της Ιατρικής, υπάρχει χρόνος για παράλληλες δραστηριότητες. Ίσως πιο περιορισμένος σε σχέση με άλλες σχολές, αλλά υπάρχει.
2. Το επιχείρημα υπέρ της κτηνιατρικής "5 χρόνια και τέλος", απλά ξέχασέ το. Ναι, είναι 5 χρόνια σπουδών, αλλά πλανάσαι αν πιστεύεις ότι με ένα απλό πτυχίο μπορείς να βρεις δουλειά (και δεν το λέω μόνο για την κτηνιατρική, απλά το δίλημμά σου εκεί είναι). Οπότε πάμε σε περαιτέρω εξειδίκευση --> περισσότερα χρόνια σπουδών.
3. Στην ειδικότητα της Ιατρικής πληρώνεσαι.
4. Αν σκέφτεσαι την κτηνιατρική μόνο επειδή σχετίζεται με την ιατρική και (νομίζεις ότι) δεν θα ζοριστείς τόσο σε σχέση με την ιατρική, ξανασκέψου το. Συμβιβασμοί δεν χωράνε σε τέτοια θέματα, "μου αρέσει αλλά για να μην ζοριστώ ας διαλέξω τον λιγότερο επώδυνο δρόμο".
Φιλικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pinkheart
Νεοφερμένος
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
MissKit
Επιφανές μέλος
(Am I doing this right, fokos?)
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
και οι μεσρεντες ειναι ακριβες. αρα οι μηχανικοι που τισ διορθωνουν ειναι δυσκολο και περιοπτο επαγγελμα. Συγκρινεις τον ανθρωπο που ειναι ενα ελλογο ον με βουληση και συνειδηση με ενα αλογο ζωο;στον ιππόδρομο τα ζώα είναι πάκριβα επίσης και μερικά σκυλιά ράτσας είναι ακριβά συνεπως μερικές φορές και οι κτηνίατροι φέρουν μεγάλη ευθύνη και μην ξεχνάς πως και τα ζωάκια έχουν ψυχή.
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
θα προτιμουσα να ειμαι γιατρος και να σωσω τα παιδακια της αφρικης που μαστιζονται απο ποσες επιδημιες και αρρωστιες παρα τα λιονταριαΤα λιοντάρια της Αφρικής περνούν πληθυσμιακή κρίση. Αν είσαι κτηνίατρος, μπορείς να τα βοηθήσεις και να σώσεις το οικοσύστημα.
(Am I doing this right, fokos?)
Mercury
Επιφανές μέλος
η ανθρωπινη ζωη ρε φιλε δεν εκτιμαται με νουμερα. ειναι ανεκτιμητη
Για όλα τα άλλα...Υπάρχει η mustercard!!
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
αμφιβαλλεις;Για όλα τα άλλα...Υπάρχει η mustercard!!
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
την ευθανασια την κανεις ομως στο γατι, αν θελεις. ενω στον ανθρωπο, αν σου το επιτρεπει η νομοθεσια της χωρα στην οποια βρικσεσαι. Γιατι αραγε;
Νομίζεις ότι αν κυβερνούσαν τα γατιά θα μας άφηναν να κάνουμε ευθανασία σε αυτά;
metspanos
Πολύ δραστήριο μέλος
παντως τα ποντικια θα ηταν εχθροι του κρατουςΝομίζεις ότι αν κυβερνούσαν τα γατιά θα μας άφηναν να κάνουμε ευθανασία σε αυτά;
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
τοτε γιατι λεμε ο κοσμος εγινε "ζουγκλα";
Λοιπόν καταλάβαμε ότι πιστεύεις πως η Ιατρική είναι ανώτερη επιστήμη. Τέρμα το trolling σε αυτό το τόπικ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.