Ιατρική: συνέχεια στο Δ εξάμηνο ή παρακολούθηση του Β λόγω κενών;

konstantinast1

Νεοφερμένος

Η konstantinast1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους,
Όπως προδίδει και ο τίτλος είμαι σε ένα τεράστιο δίλλημα.. Ας το πάρουμε από την αρχή όμως..
Εγώ πέρασα το 2021 Ιατρική Κρήτης, έκανα το 1ο έτος εκεί, προσπάθησα να πάρω μετεγγραφή για να γυρίσω πίσω στο σπίτι μου, στην Αθήνα, αλλά δεν την πήρα. Γενικά η ψυχολογία μου στην Κρήτη δεν ήταν και η καλύτερη, ήθελα να γυρίσω και δεν άντεχα εκεί. Ξανά κάνω λοιπόν αίτηση μετεγγραφής φέτος στο 2ο έτος και γίνεται δεκτή. Και επιτέλους πίσω στην Αθήνα και στην Ιατρική του ΕΚΠΑ!
Ωστόσο, δεν ήταν τελικά όλα τόσο όμορφα με την επιστροφή μου..
-2 μαθήματα που έχω περασμένα από την Κρήτη δεν μου αναγνωρίζονται (fun fact: δεν μου αναγνώρισαν την ανατομία μυοσκελετικού λέει γιατί στην Κρήτη δεν την κάναμε σε πτώμα όπως στο ΕΚΠΑ..)
-Αν και οι ανακοινώσεις των των μετεγγραφών βγήκαν ΤΕΛΗ ΟΚΤΩΒΡΗ αν το είχατε ακούσει αυτό τελικά ήταν ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ μιας και εγώ πήρα αριθμό μητρώου στην σχολή 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ παρακαλώ! Άρα αυτό σήμαινε ότι έχασα όλα τα εργαστήρια σε Ανατομία και Ιστολογία-Εμβρυολογία, αφού παρά τις προσπάθειες μου να με δέχονται μέχρι να βγει ο αριθμός μητρώου μου από την γραμματεία δεν το δέχτηκαν και έτσι δεν μπορούσα να τα δώσω καν στην εξεταστική τώρα...
-Επίσης, ένα άλλο μάθημα που το ΕΚΠΑ το είχε στο Β εξάμηνο, η Κρήτη το είχε στο Γ εξάμηνο που πήρα την μετεγγραφή, οπότε και αυτό αναγκαστικά το χρωστάω..
- Συν ένα μάθημα που χρώσταγα ούτως ή αλλιώς από Κρήτη, Β εξαμήνου και στις 2 σχολές..
Με αυτές τις "θυσίες'' λόγω της μετεγγραφής μου στο χειμερινό εξάμηνο του 2ου έτους βρίσκομαι στο εξής δίλλημα:
Να συνεχίσω τώρα κανονικά στο Δ εξάμηνο και να δίνω σιγά σιγά τα μαθήματα, με το ρίσκο όμως του ότι δεν θα τα παρακολουθώ και ίσως εμφανιστούν κενά στην συνέχεια σε άλλα μαθήματα, και επίσης με τον κίνδυνο να πέφτουν τα εργαστήρια τους που είναι υποχρεωτικά με απουσίες σε ώρες ή εργαστήρια του κανονικού μου προγράμματος;;;
Ή
Να δηλώνω μαθήματα σαν να είμαι στο Β εξάμηνο, να μεταφερθώ δηλαδή ένα έτος πίσω και να συνεχίσω κανονικά και με την σειρά από την αρχή;;
Επίσης, να σημειωθεί ότι έδωσα 2 φορές πανελλήνιες από ΓΕΛ για να μπω Ιατρική, άρα ήδη έχω χάσει έναν χρόνο.
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή σας!
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.
Σε βλέπω αρκετά πανικόβλητη.

Η ιατρική είναι από τα λίγα επαγγέλματα (μαζί θα έλεγα με δικηγορία, μηχανολογία και στρατό) που τα παντρεύεσαι. Δηλαδή άπαξ και μπεις στο τρυπάκι τα ακολουθείς για πολλά χρόνια. Επομένως το να χάσεις 1-2 χρόνια από ανακατατάξεις τμήματος είναι ψιλοχαζό.

Ιδίως αν είσαι στην Ιατρική ΕΚΠΑ, που είναι η καλύτερη ιατρική της χώρας.

Bottom line: πάρτο από την αρχή και απόλαυσέ το. Είτε συνέχιζες είτε όχι έχεις ούτως ή άλλως τεράστιο δρόμο μπροστά σου, τόσο μεγάλο που δύο χρόνια χαμένα είναι κυριολεκτικά τίποτα (τι θα γίνει όταν θες να πάρεις ειδικότητα και έχεις αναμονή >4 ετών; κλπ κλπ).

Ειλικρινά, enjoy the journey.
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,929 μηνύματα.
Και τα 2 ειναι δοκιμα. Και τα 2 εχουν αλλα συν και αλλα πλην, μερικα μπορεις να τα διακρινεις ηδη μονη σου.

Δικια μου αποψη: Συνεχιζεις κανονικοτατα απο το εξαμηνο που καταταχθηκες.

Ενα τεραστιο προνομιο της ιατρικης ΕΚΠΑ ειναι οτι, κατα ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του 6ου ετους, δικαιουσαι ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

Δηλαδη, μπορεις να δωσεις χρωστουμενα μαθηματα εαρινου εξαμηνου, στο χειμερινο, και τουμπαλιν.

Στις περισσοτερες σχολες, αυτο το δικαιωμα το εχεις ΑΦΟΥ υπερβεις το τελευταιο ( για την ιατρικη 6ο ) ετος.

Εκμεταλλευσου το κερδος χρονου, εαν εχεις ορεξη, σε βελτιωτικες εξεταστικες για καλυτερο βαθμο (ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ προνομιο της ιατρικης εκπα)
 

Nala

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 862 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι ισχύει στο ΕΚΠΑ, ψάξε καλά τον οδηγό σπουδών, εδώ στην ιατρική ΑΠΘ για νά πάς από τα δύο πρώτα έτη σπουδών, πρώτος κύκλος,στο τρίτο έτος πρέπει να έχεις περασμένα μαθήματα με τα 2/3 των διδακτικών μονάδων
Αν δεν έχεις αυτόν τον περιορισμό θα σε συμβούλευα να μείνεις στο έτος σου, σιγά σιγά θα τελειώσεις με τις μεταφορές σου και ότι καθυστέρηση προκύψει θα την έχεις στο τέλος
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top