Όχι φίλε Ουριήλ. Το θέμα είναι ότι το ότι η Ελλάδα είναι "απολίτιστη, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς υποδομές κλπ" το θυμούνται τα λιμά ακριβώς όταν τους κόβονται τα φτερά στην διαδικασία εισαγωγής στην ιατρική ελληνικών πανεπιστημίων.
Σα να λέω, αφού έχω φάει χυλόπιτα από κοπέλα, ότι όλες οι κοπέλες είναι πουτάνες.
Δηλαδή κομπλεξισμός.
Όλα τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Θέλεις να πεις ότι ο,τι δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια όπως λέμε και το καταλαβαίνω.
Ουδέποτε και ποτέ δεν θα αμφιβάλλω την ποιότητα των Ελληνικών πανεπιστημίων λόγω της δίκης μου αποτυχίας στην εισαγωγή στην Ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Αλλά παράλληλα ποτέ δεν θα αμφιβάλλω και την τριτοβάθμια εκπαίδευση άλλων χωρών λόγω στερεοτύπων ή λόγω κάποιων παραδειγμάτων ατόμων οι οποιοι απέτυχαν να εξασκήσουν το επάγγελμα τους με επιτυχία.
Μπορεί να με θεωρείς λίμα ή απόβλητο της κοινωνίας με λίγα λόγια ή αποτυχημένος ο οποίος δεν κατάφερε να περάσει στη χώρα του και διάλεξε τον εύκολο δρόμο όπως θεωρείς και είναι απόλυτα δεκτό. Αλλά εν τέλη θα σου πω ότι ο δρόμος που έχω ακολουθήσει δεν είναι όσο εύκολος πιστεύεις και νομίζεις οτι είναι, παντα υπάρχει το ζω εγώ ο ίδιος και το βλέπω από μακριά
Αλλά τέλος πάντων, σημασία έχει ότι προσπαθω να αποδείξω καθημερινά την αξία μου ως μελλοντικός γιατρός, για αυτό διαβάζω καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μάθω ξένες γλώσσες, για να δώσω το USMLE, για να δημοσιεύσω κι άλλες έρευνες κι για να συμμετάσχω σε συνέδρια περί λοιμωξιολογιας μιας που είναι το όνειρο μου να κάνω έρευνα πανω σε αυτό το κλάδο.
Είμαι της λογικής ότι όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουμε στο τέλος ό,τι έχουμε κάνει θα φανεί ανεξάρτητα από το δρόμο που έχουμε διαλεξει