Ιατρική στο Εξωτερικό - Επίπεδο Φοιτητών και ποιότητα Σπουδών

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,083 μηνύματα.
Από την εμπειρία μου, για το πρώτο βήμα θα χρειαστείς βιταμίνη B (που λένε και οι Γερμανοί εδώ πέρα). Μετά η ουσία είναι να ακολουθήσεις το κύμα.

Mήπως σου λένε ότι η εργασία σε απελευθερώνει; :D Κάτι τέτοια μου έλεγαν και μένα. Πετάνε διάφορες ναζιστικές "συμβουλές". Τους βγαίνουν άκομψα όσο και να προσπαθούν να το παίξουν δημοκράτες και φίλοι λαών του κόσμου. :ermm:

Φυσικά οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι δεν είναι βλάκες, ξέρουν ποιους εκπαίδευσαν. Ούτε θεωρούν αξιοπρεπές να πάει στους ασθενείς ο Ελληνοαποφοιτος και να τους δηλώνει «εγκώ κσένο γκιατρό…» (σκεφτείτε το αντίστοιχο στην χώρα μας και ποσό θα εμπιστευόσασταν τον αλλον).

Τέτοιο πρόβλημα υπάρχει με όλους τους γιατρούς που εργάζονται ως μετανάστες γιατροί σε άλλες χώρες. Όσο καλές "περγαμηνές" να έχουν σε πιστοποιήσεις ξένης γλώσσας, εννοείται ότι δεν μιλούν το επίπεδο της μητρικής και υπάρχουν προβλήματα κατανόησης ειδικά αν ο ασθενής μιλάει διάλεκτο ή δεν εκφράζει τις λέξεις καθαρά όταν μιλάει.

Στην Ελλάδα από όσο ξέρω έχουμε γιατρούς από την Αιθιοπία (αν δεν κάνω λάθος) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο οι ντόπιοι Έλληνες τους προτιμούν γιατί υπάρχει υποσυνείδητος ρατσισμός διάχυτος στην Ελληνική κοινωνία, ότι εφόσον ο χ γιατρός δεν είναι από Ελλάδα, δηλαδή, "ξεχωρίζει" στο χρώμα δέρματος ή στον τρόπο που μιλάει τα Ελληνικά αυτομάτως παύει να είναι καλός επιστήμονας. Άντε να γεμίσεις το μυαλό του κυρ Παντελή από την επαρχία που ακόμη το 2024 θεωρεί ότι οι Γερμανοί είναι ναζί (όλοι και τα 80 εκατομμύρια).
 
Top