Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.432 μηνύματα.

17-07-23

00:03
Όπως και το να μπαίνει κάποιος σε μια σχολή με μοναδικό στόχο τα λεφτά...αλλά όπως βλέπεις γίνεται . Τουλάχιστον αυτά τα παιδιά θα βλάψουν τον εαυτό τους μόνο στο τέλος εάν κάνουν λάθος...οι άλλοι συνήθως δεν καίνε μόνο τον εαυτό τους...Πάμε παρακάτω λοιπόν.Το να μπαίνει ένα παιδί σε μια σχολή εξαρχής με μοναδικό στόχο την έρευνα την θεωρώ λάθος επιλογή.

17-07-23

02:35
Αυτή τη σχολή την σκεφτόμουν στην Β’ λυκείου. Για κάποιες μέρες μας έκανε μάθημα βιολογίας ένας καθηγητής πανεπιστημίου και τον ρώτησα αν γνωρίζει να μου μιλήσει για αυτή τη σχολή. Δεν άκουσα αυτά που περιμενα, μου ειπε πως σαν σχολή είναι λίγο ‘πισω’ και δεν έχει τις εργαστηριακές υποδομές που θα έπρεπε. Τωρα όμως πέρασαν 4-5 χρόνια από τοτε, ελπίζω να έχουν αλλάξει κατά πολυ τα πράγματα.Φέτος έδωσα πανελλήνιες δεύτερη φορά με στόχο τη μοριακη βιολογια και γενετικη έχοντας στο μυαλο μου ότι είναι μια σχολή ή όποια θα με οδηγήσει τελικά να αποκτήσω μια εργαστηριακή δουλειά σε κάποια
Ωστοσο, δεν θα σου πρότεινα αυτή τη σχολή και θα σου πω γιατί. Ο τίτλος σπουδών είναι συγκεκριμένος. Που σημαίνει ότι περιορίζει αρκετά τις επιλογές σου για μαστερ και αργότερα για να επιλέξεις θέμα για το διδακτορικό σου.
Επισης, γνωρίζεις τι θα πει έρευνα; Η έρευνα και η εργασία στα ερευνητικά κέντρα δεν ειναι ακριβως αυτό που βλέπουμε στις ταινίες. Και «μοριακή βιολογία» δεν είναι μόνο αντιγραφή, μεταγραφή και μετάφραση DNA. Τωρα σου λεω αυτά που θα ήθελα εγώ να ξέρω πριν τις πανελλήνιε Αγία να ηξερα πως να σκέφτομαι για την επιλογή σχολής…
Η ιατρική είναι κλάδος της βιολογίας, αλλά αυτό το πεδίο είναι από μόνο του τοσο τεράστιο που σε κάποια πράγματα ‘καπελώνει’ την βιολογία. Πάρε για παράδειγμα τους μικροβιολογους. Μικροβιολόγος μπορείς να γινεις και σαν γιατρός αλλά και από κάποιο μαστερ με μπατσελορ βιολογίας ή χημείας. Εάν εχετε ερευνήσει σε παρόμοιο θέμα και θέλετε να δουλέψετε σε εργαστήριο κέντρου υγειας, ποιοι θα φανούν πιο ‘ελκυστικοι’; Οι γιατροί μικροβιολόγοι.
evelyyyn
Νεοφερμένο μέλος
Η evelyyyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.

26-07-23

15:58
Διαβάζω τόση ώρα με τέτοια χαρά τις απαντήσεις σου πραγματικά. Δε ξέρω πως αλλά έχω καταλήξει τη τελευταία εβδομάδα να διαβάζω φόρουμ συνέχεια και έχω βαρεθεί να βλέπω να υποτιμούν τις σχολές πέρα από ιατρική φαρμακευτική κτλ. Και όντως το τμήμα της Λάρισας έχω ακούσει και εγώ ότι είναι πολύ καλό. Δουλεύω στην εξωσωματική και έχουμε senior clinical embryologist από το συγκεκριμένο τμήμα , με μεταπτυχιακό προφανώς.Ο βιοπαθολόγος ουσιαστικά είναι ο μικροβιολόγος απλώς με διαφορετικό όνομα και ενα επιπλέον έτος παθολογίας στην ειδικότητα.
Όντως ο βιοπαθολόγος δεν ασχολείται με ανθρώπους αλλά ούτε εμπλέκεται με φάρμακα και ερευνα. Συνήθως ,αν όχι πάντα ,οι βιοπαθολόγοι συνεργάζονται με έναν βιολόγο και ανοίγουν ένα μικροβιολογικό εργαστήριο. Μέχρι εκεί. Οι απολαβές ,ειδικά στις μεγαλουπόλεις, είναι πενιχρές αφού υπάρχει αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός. Στην επαρχία τα πράγματα ειναι καλύτερα αλλά μην φανταστείς κάτι ουαου. Επειδή η θεία μου εχει μικροβιολογικό μπορώ να σου πω πως για έναν βιολόγο το μικροβιολογικό ειναι μια χαρά απο την άλλη για έναν γιατρό ειναι πολυ « μικρό» σε συσχέτιση με τα χρονια και τον κοπο που έχουν επενδυσει και οι δυο.
Εξάλλου ένας γιατρος προκειμενου να γίνει γιατρος πρέπει να περάσει έναν ολόκληρο γολγοθά. Οι βασικές σπουδές ειναι 6 χρόνια 30 έως 40 ωρες το κάθε εξάμηνο. Δύσκολα μαθήματα και τεράστιος όγκος πληροφοριών. Πες πως τα περνάς όλα και τελειώνεις στα 6 χρόνια. Τώρα πρέπει να διαλέξεις ειδικότητα. Καλή αναμονή λοιπόν 3-5 χρόνια ειδικά σε παιδιατρική και δερματολόγια ( εδώ εισαι νομίζω τυχερή γιατί οι εργαστηριακές ειδικότητες δεν έχουν τόση συζήτηση από όσο γνωρίζω). Οι περισσότεροι σε αυτό το διάστημα κάνουν το αγροτικό τους το οποίο βέβαια δεν ειναι πλέον υποχρεωτικό ώστε να πληρώνονται και να μην δυσκολεύουν περαιτέρω την οικογένεια τους. Θα μπορέσεις να κανείς αγροτικό από την στιγμή που δεν θες την επαφή με τον άνθρωπο ; Μετά από 3 λοιπόν χρόνια αναμονής ακολουθεί η ειδικότητα βάλε αλλά 4-5 χρόνια. Οι πληρωμές των ειδικευόμενων ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα αν και νομίζω πως πλέον τα πράγματα είναι λίγο πιο τυπικά. Η ξαδέρφη μου που είναι στο στρατό ειδικευόμενη αναισθησιολογίας πληρώνεται περίπου 1200 τα οποία προφανώς και δεν φτάνουν για να συντηρήσεις μια οικογένεια ειδικά στην Αθήνα. Τα έχει φτύσει έχω να σου πω, δεν αντέχει άλλο και καταριέται την ώρα και την στιγμή που πήγε ιατρική. Να τονίσω σε αυτό το σημείο πως η ξαδέρφη μου όπως και εσυ δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πάθος με την ιατρική και το να σώζει ζωές, αρχιτέκτονας ηθελε να γίνει αλλά επειδή ήταν πολυ αβέβαιο της είπαν να πάει στην ιατρική.
Άμα τα αθροίσουμε λοιπόν όλα αυτα καταλήγουμε στο στο συμπέρασμα πως στα 27 περίπου θα αρχίσεις την ειδικότητα στα 31-32 θα τελειώσεις και μετά ουσιαστικά θα βγεις στην αγορά εργασίας. Από την άλλη ένας φαρμακοποιός θα τελειώσει στα 23 στη σχολή άντε να κάνει ένα μεταπτυχιακό και στα 24-25 θα βρίσκεται στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για ένα τεράστιο χάσμα. 7 περίπου χρόνια θα στηρίζεσαι στους γονείς σου, άσε που και αφού βγεις στην αγορά εργασίας για να ανοίξεις ένα γραφείο ή ένα εργαστήριο θέλει πολλά λεφτά αλλά και χρόνο προκειμένου να βγάλεις ένα όνομα και να αρχίσεις να έχεις σταθερή πελατεία. Οικονομικά λοιπόν η ιατρική δε σου παρέχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Καταλαβαίνω πως τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά ακούγονται τρομακτικά αλλά θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία κ.α πολλές που παρέχουν δωρεάν μεταπτυχιακά. Επίσης αμα το έχεις με την έρευνα και γουστάρεις ειναι σχετικά απλό να αναδειχθείς τόσο σε Ελλάδα αλλά και σε εξωτερικό καθώς υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί, στα βιολογικά τουλάχιστον (πχ iGem) στους οποίους μπορείς να λάβεις μέρος. Πολλοί κερδίζουν έτσι υποτροφίες. Επίσης παίζει ρόλο η σχέση που έχεις με τους καθηγητές σου. Ειναι αρκετά συχνό φαινόμενο οι καθηγητές να διαλέγουν τους καλούς μαθητές και να τους βάζουν στην ερευνητική τους ομάδα ή να τους προωθούν στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα από φαρμακοβιομηχανίες μέχρι σε νοσοκομεία. Μην αφήνεις λοιπόν το οικονομικό να σου σταθεί εμπόδιο από την στιγμή που σου αρέσει η έρευνα.
Το τμήμα της Λάρισας σε αντίθεση με αυτό της Αλεξανδρούπολης εχει περισσότερη απορρόφηση στην Ελλάδα. Ειναι πολυ καλό τμήμα με καλούς καθηγητές αλλά σχετικά δύσκολο με πολλες ώρες ανά εξάμηνο ( μο 30). Με ένα πτυχίο δεν πάει κανένας πουθενα και δάσκαλος να πας δεν πρόκειται να διοριστείς. Γνωρίζω άτομο που με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό σε σχέση με τα φάρμακα ,απόφοιτος του τμήματος ββ στην Λαρισα , να δουλεύει σε ηλικία 24-25 χρόνων σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία στην Αθήνα και να πληρώνεται 2500€ τον μήνα. Προφανώς όσο περνούσαν τα χρόνια ο μισθός αυξανόταν με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 3 χιλιάρικα πλέον. Και όλα αυτα με ένα μεταπτυχιακό. Όποτε τα λεφτά που ενδέχεται να δαπανήσεις στο μεταπτυχιακο σίγουρα θα αξίζουν.
Αμα θες φαρμακοβιομηχανίες πηγαίνε φαρμακευτική, χημικό ή βιολογικό. Εγώ προσωπικά προτιμώ το τμημα της Λάρισας και γενικότερα τα βιολογικά γιατί ειναι πασπαρτού στην ερευνα και υπάρχουν πολλοί διέξοδοι. Τα δικαιώματα του χημικού και του φαρμακοποιού ειναι πιο σαφή όπως και τα πεδια που εμπλέκεται. Αμα προτιμάς την χημεία πήγαινε χημικό εαν αγαπάς την βιολογία καλύτερα ενα βιολογικό εγώ έτσι το σκέφτομαι. Οποίος ειναι καλός δεν χάνεται
Τώρα όντας βιολόγος που με ενδιαφέρει το κομμάτι της φαρμακολογίας, μπορείς να μοιραστείς τι μεταπτυχιακό έκανε ο φίλος σου?
Λίγο πολύ τα ξέρω τι έχουμε, σχεδιασμός ανάπτυξη φαρμάκων, έλεγχος ποιότητας ουσιών, κλινική τοξικολογία φαρμακολογία
Αν μπορείς να μοιραστείς ποιο θα το εκτιμήσω, ευχαριστώ

Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

26-07-23

16:34
Ανεξαιρέτως τι θα απαντήσει η κοπέλα, τα μεταπτυχιακά που θα σου ανοίξουν πόρτα στην βιομηχανία είναι 1) ο έλεγχος ποιότητας (κυρίως) 2) σχεδιασμός φαρμάκων.Τώρα όντας βιολόγος που με ενδιαφέρει το κομμάτι της φαρμακολογίας, μπορείς να μοιραστείς τι μεταπτυχιακό έκανε ο φίλος σου?
Παρόλα αυτά, 24 ετών straight out από το μεταπτυχιακό να μπει σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία ΧΩΡΙΣ εμπειρία, δεν γίνεται ούτε στα πιο wild dreams εκτός αν έχεις κάποιον να σε "συστήσει" (καθηγητή, γνωστό κτλ).
Αν έχεις κάποια γνωριμία αξίζει να το προσπαθήσεις, διαφορετικά θα πρέπει να μαζέψεις τα χρόνια εμπειρίας από το εξωτερικό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Τότε θα κάνεις το μεταπτυχιακό της φαρμακολογίας.κομμάτι της φαρμακολογίας,
Αν δουλεύεις σε κλινική IVF θα σου φανεί πολύ χρήσιμο.
evelyyyn
Νεοφερμένο μέλος
Η evelyyyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.

26-07-23

16:43
Καλά ναιι παντού ζητάνε προϋπηρεσία , αυτό είναι ένα πρόβλημα....
Φαίνεται πολύ ωραίο το μεταπτυχιακό κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογιας αλλά είναι Θεσσαλονίκη και επί πληρωμή και δεν μου είναι πολύ εύκολο να πάω.
Μετά είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμάκων που έχει ειδίκευση φαρμακολογία και με την αντίστοιχη διπλωματική θα είναι πολύ κοντινά, υποθέτω....
Και μετά έχω μία άλλη γνωστή που κάνει το μεταπτυχιακό ανάπτυξη και ανακαλυψη φαρμάκων στην Πάτρα που είναι δωρεάν και ασχολείται με την φαρμακογονιδιωματική.
Να πω την αλήθεια ο έλεγχος ποιότητας δεν μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον
Από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προτιμώ να διαλέξω αλλα δε ξέρω ποιο. Για κάποιο λόγο εκτός Αθήνας βλέπω πιο ενδιαφέροντα προγράμματα σπουδών και είμαι σε φάση ελεος
Φαίνεται πολύ ωραίο το μεταπτυχιακό κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογιας αλλά είναι Θεσσαλονίκη και επί πληρωμή και δεν μου είναι πολύ εύκολο να πάω.
Μετά είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμάκων που έχει ειδίκευση φαρμακολογία και με την αντίστοιχη διπλωματική θα είναι πολύ κοντινά, υποθέτω....
Και μετά έχω μία άλλη γνωστή που κάνει το μεταπτυχιακό ανάπτυξη και ανακαλυψη φαρμάκων στην Πάτρα που είναι δωρεάν και ασχολείται με την φαρμακογονιδιωματική.
Να πω την αλήθεια ο έλεγχος ποιότητας δεν μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον
Από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προτιμώ να διαλέξω αλλα δε ξέρω ποιο. Για κάποιο λόγο εκτός Αθήνας βλέπω πιο ενδιαφέροντα προγράμματα σπουδών και είμαι σε φάση ελεος
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

26-07-23

16:53
Όχι δεν είναι.Φαίνεται πολύ ωραίο το μεταπτυχιακό κλινικής φαρμακολογίας και τοξικολογιας αλλά είναι Θεσσαλονίκη και επί πληρωμή και δεν μου είναι πολύ εύκολο να πάω.
Μετά είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμάκων που έχει ειδίκευση φαρμακολογία και με την αντίστοιχη διπλωματική θα είναι πολύ κοντινά, υποθέτω....
Οι μεν ασχολούνται με την φαρμακολογία ως προς την δράση του φαρμάκου στο ανθρώπινο σώμα για τις παθήσεις κτλ περισσότερο (τομέας τεχνολογίας, δηλαδή με νέες τεχνολογίες νανοσωματων κτλ)
Οι δε ανήκουν στο τομέα φαρμακευτικής χημείας και ασχολούνται για τον βέλτιστο χημικό σχεδιασμό του φαρμακου (δηλαδή επικεντρώνεται στην χημεία του φαρμάκου ως φαρμακολογικά δραστικό συστατικό)
Πολύ ωραίος τομεας αυτός πάλι στον τομέα της φαρμακευτικής χημείας αλλά έχει αρκετες σύγχρονες εφαρμογές που μπορείς να τα συνδυάσεις με το βιολογικό για γονιδιακα φάρμακα.Και μετά έχω μία άλλη γνωστή που κάνει το μεταπτυχιακό ανάπτυξη και ανακαλυψη φαρμάκων στην Πάτρα που είναι δωρεάν και ασχολείται με την φαρμακογονιδιωματική.
Ναι γιατί η Φαρμακευτική εκπα έχει παράδοση στην φαρμακευτική χημεία οπότε είναι πολύ χημειοκεντρικη.Από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προτιμώ να διαλέξω αλλα δε ξέρω ποιο. Για κάποιο λόγο εκτός Αθήνας βλέπω πιο ενδιαφέροντα προγράμματα σπουδών και είμαι σε φάση ελεος
evelyyyn
Νεοφερμένο μέλος
Η evelyyyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.

26-07-23

17:03
Παρόλαυτα το μεταπτυχιακό σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμάκων έχει κατευθύνσεις. Μια τη φαρμακευτική χημεία που λες , δύο την φαρμακολογία και τρίτη την ράδιο φαρμακευτική χημεία.
Και στη προκήρυξη έγραφε ότι η δεύτερη κατεύθυνση έχει να κάνει με κλινική και μοριακή φαρμακολογία.
Τώρα άλλα δεν ξέρω για αυτό το ψάχνω εξονυχιστικά.
Α επίσης δεν είμαι εμβρυολογος, βιολόγος είμαι τώρα παίρνω πτυχίο αλλά μου έχουν πει και άλλοι ότι τη φαρμακολογία μπορείς να τη συσχετίσεις με την εμβρυολογία (και αυτή μου αρέσει ως 2η επιλογή)αλλά δεν ξέρω πώς. Το μόνο που ξέρω από τη δουλειά είναι το πώς βιταμίνες όπως η D κτλ μπορεί να βελτιώσουν τη κινητικότητα ενός σπέρματος
Το μεταπτυχιακό ιατρικής ανάπτυξη νέων φαρμάκων, έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση ειναι λιγότερο χημειοκεντρικο από το σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμακευτικών ενώσεων? Αν γνωρίζεις. Σου φαίνεται πιο κοντά στη φαρμακολογία ή μπα?
Και στη προκήρυξη έγραφε ότι η δεύτερη κατεύθυνση έχει να κάνει με κλινική και μοριακή φαρμακολογία.
Τώρα άλλα δεν ξέρω για αυτό το ψάχνω εξονυχιστικά.
Α επίσης δεν είμαι εμβρυολογος, βιολόγος είμαι τώρα παίρνω πτυχίο αλλά μου έχουν πει και άλλοι ότι τη φαρμακολογία μπορείς να τη συσχετίσεις με την εμβρυολογία (και αυτή μου αρέσει ως 2η επιλογή)αλλά δεν ξέρω πώς. Το μόνο που ξέρω από τη δουλειά είναι το πώς βιταμίνες όπως η D κτλ μπορεί να βελτιώσουν τη κινητικότητα ενός σπέρματος
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Το μεταπτυχιακό ιατρικής ανάπτυξη νέων φαρμάκων, έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση ειναι λιγότερο χημειοκεντρικο από το σχεδιασμός και ανάπτυξη φαρμακευτικών ενώσεων? Αν γνωρίζεις. Σου φαίνεται πιο κοντά στη φαρμακολογία ή μπα?
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

26-07-23

18:13
Η μοριακή φαρμακολογία θα έρθει πολύ κοντά στο πτυχίο σου γιατί είναι κυριολεκτικά όλο σύνδεση υποδοχέων με διαύλους κτλ που θυμάμαι κάναμε εκτενώς εμείς στο πρώτο εξάμηνο στην βιολογια,Και στη προκήρυξη έγραφε ότι η δεύτερη κατεύθυνση έχει να κάνει με κλινική και μοριακή φαρμακολογία.
Οπότε θα είναι ένα ιδανικό μεταπτυχιακό για σένα.
Είναι αυτό που είναι μόνο 1 έτος; Αν είναι αυτό....θα σου πω σε dm αν είναι αυτό γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια.Το μεταπτυχιακό ιατρικής ανάπτυξη νέων φαρμάκων, έρευνα, κυκλοφορία
Αν θες φαρμακολογία κάνε τον κόπο να μπεις σε πρόγραμμα μοριακής φαρμακολογίας για να το συνδυάσεις με το πτυχίο σου. Κρίμα δεν είναι να την πετάξεις την βιολογία;Αν γνωρίζεις. Σου φαίνεται πιο κοντά στη φαρμακολογία ή μπα?
Θα κάνεις ωραια πράγματα στην μοριακή φαρμακολογία.
Μια άλλη επιλογή που θα ήταν φοβερή για εσένα θα ήταν να κάνεις μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη βιοτεχνολογία. Ανοίγεις απευθείας εμβόλια, καλλιέργειες, και ανάπτυξη (γεωργικών) κυρίως φαρμάκων με ανασυνδιασμενα βακτήρια. Το έχεις σκεφτεί καθόλου;
evelyyyn
Νεοφερμένο μέλος
Η evelyyyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.

26-07-23

18:20
Όχι είναι 1,5 έτος το μεταπτυχιακο με την έρευνα φαρμάκων πρόσβαση κτλ είναι της ιατρικής σχολής, όχι της φαρμακευτικής, μου φαίνεται λίγο περίεργο το πρόγραμμα σπουδών τουΗ μοριακή φαρμακολογία θα έρθει πολύ κοντά στο πτυχίο σου γιατί είναι κυριολεκτικά όλο σύνδεση υποδοχέων με διαύλους κτλ που θυμάμαι κάναμε εκτενώς εμείς στο πρώτο εξάμηνο στην βιολογια,
Οπότε θα είναι ένα ιδανικό μεταπτυχιακό για σένα.
Είναι αυτό που είναι μόνο 1 έτος; Αν είναι αυτό....θα σου πω σε dm αν είναι αυτό γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια.
Αν θες φαρμακολογία κάνε τον κόπο να μπεις σε πρόγραμμα μοριακής φαρμακολογίας για να το συνδυάσεις με το πτυχίο σου. Κρίμα δεν είναι να την πετάξεις την βιολογία;
Θα κάνεις ωραια πράγματα στην μοριακή φαρμακολογία.
Μια άλλη επιλογή που θα ήταν φοβερή για εσένα θα ήταν να κάνεις μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη βιοτεχνολογία. Ανοίγεις απευθείας εμβόλια, καλλιέργειες, και ανάπτυξη (γεωργικών) κυρίως φαρμάκων με ανασυνδιασμενα βακτήρια. Το έχεις σκεφτεί καθόλου;
Δεν το είχα σκεφτεί για την εφαρμοσμένη βιοτεχνολογία, θα τηκοιτάξω και τη πρόταση σου, ευχαριστώ!
Πάντως επιμένω το ΠΜΣ σχεδιασμός φαρμακευτικών ενώσεων του ΕΚΠΑ με την ειδίκευση φαρμακολογίας δεν έρχεται κοντά στο πτυχίο μου?

Θα κοιτάξω να επικοινωνήσω με κάποιον υπεύθυνο αν είναι
Nemesiis
Νεοφερμένο μέλος
Η Nemesiis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 22 μηνύματα.

26-07-23

18:24
Έκανε στον έλεγχο ποιότητας του ΕΚΠΑΤώρα όντας βιολόγος που με ενδιαφέρει το κομμάτι της φαρμακολογίας, μπορείς να μοιραστείς τι μεταπτυχιακό έκανε ο φίλος σου?
Ισχύει αυτό απλώς επειδή η συγκεκριμένη δεν ήθελε να φύγει με τίποτα στο εξωτερικό και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν το πιο safe απο αποψη αποκαταστασης, το επελεξε.Να πω την αλήθεια ο έλεγχος ποιότητας δεν μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον
Από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προτιμώ να διαλέξω αλλα δε ξέρω ποιο
Παρόλα αυτά, 24 ετών straight out από το μεταπτυχιακό να μπει σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία ΧΩΡΙΣ εμπειρία, δεν γίνεται ούτε στα πιο wild dreams εκτός αν έχεις κάποιον να σε "συστήσει" (καθηγητή, γνωστό κτλ).
Αν έχεις κάποια γνωριμία αξίζει να το προσπαθήσεις, διαφορετικά θα πρέπει να μαζέψεις τα χρόνια εμπειρίας από το εξωτερικό
Από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προτιμώ να διαλέξω αλλα δε ξέρω ποιο. Για κάποιο λόγο εκτός Αθήνας βλέπω πιο ενδιαφέροντα προγράμματα σπουδών και είμαι σε φάση ελεος
Σίγουρα είναι σπάνιο φαινόμενο, δεν αντιλέγω. Πρέπει να σε πάρουν με καλό μάτι τόσο στη σχολή όσο και εκεί που θα κανείς το μεταπτυχιακό σου. Οσους βλέπουν ότι το έχουν και ενδιαφέρονται συνήθως τους προωθούν ή τους κρατάνε και τους εντάσσουν σε δικά τους ερευνητικά προγράμματα. Οι διασυνδέσεις και οι προωθήσεις των καθηγητών ή των γνωστών σου το πολύ πολύ να σου ανοίξουν την πόρτα στις φαρμακοβιομηχανίες αλλά άμα δε στροφάρεις η πόρτα θα κλείσει εξίσου γρήγορα.
Πάντως η πρακτική άσκηση βοηθά παρά πολύ. Eδω πλεονεκτεί η Αθήνα. Μπορείς να πας για μερικούς μήνες ως ασκούμενη στο ιιβεαα ή στο Φλέμινγκ.
Άμα είσαι αποφασισμένη να μείνεις στην Ελλάδα το εξωτερικό μου φαίνεται αχρείαστο. Σίγουρα θα διευρύνεις το γνωστικό σου υπόβαθρο αλλά for what? Για να γυρισεις Ελλαδα και να δουλευεις σε μια φαρμακοβιομηχανια ως τι ακριβως? Αυτο δεν εχω καταλαβει. Κλεινεις προς καποιον συγκεκριμενο κλαδο της φαρμακευτικης ή απλως θες να ασχοληθεις με αυτην γιατι ειναι πιο safe απο την ερευνα και γενικα την βιολογια
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 684 μηνύματα.

26-07-23

18:26
Δούκισσα, πες οτι θέλω να ασχοληθώ με βιοκαύσιμα, πέρα απο χημικό, βιολογικό και ΧΜ μπορώ απο ΦυτΠαρ να ασχολήθω (βιοαϊθανόλες);
evelyyyn
Νεοφερμένο μέλος
Η evelyyyn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 17 μηνύματα.

26-07-23

18:37
Πάντως έχω να πω μπράβο είσαι πολύ ενημερωμένη και για τα ινστιτούτα.Έκανε στον έλεγχο ποιότητας του ΕΚΠΑ
Ισχύει αυτό απλώς επειδή η συγκεκριμένη δεν ήθελε να φύγει με τίποτα στο εξωτερικό και το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν το πιο safe απο αποψη αποκαταστασης, το επελεξε.
Σίγουρα είναι σπάνιο φαινόμενο, δεν αντιλέγω. Πρέπει να σε πάρουν με καλό μάτι τόσο στη σχολή όσο και εκεί που θα κανείς το μεταπτυχιακό σου. Οσους βλέπουν ότι το έχουν και ενδιαφέρονται συνήθως τους προωθούν ή τους κρατάνε και τους εντάσσουν σε δικά τους ερευνητικά προγράμματα. Οι διασυνδέσεις και οι προωθήσεις των καθηγητών ή των γνωστών σου το πολύ πολύ να σου ανοίξουν την πόρτα στις φαρμακοβιομηχανίες αλλά άμα δε στροφάρεις η πόρτα θα κλείσει εξίσου γρήγορα.
Πάντως η πρακτική άσκηση βοηθά παρά πολύ. Eδω πλεονεκτεί η Αθήνα. Μπορείς να πας για μερικούς μήνες ως ασκούμενη στο ιιβεαα ή στο Φλέμινγκ.
Άμα είσαι αποφασισμένη να μείνεις στην Ελλάδα το εξωτερικό μου φαίνεται αχρείαστο. Σίγουρα θα διευρύνεις το γνωστικό σου υπόβαθρο αλλά for what? Για να γυρισεις Ελλαδα και να δουλευεις σε μια φαρμακοβιομηχανια ως τι ακριβως? Αυτο δεν εχω καταλαβει. Κλεινεις προς καποιον συγκεκριμενο κλαδο της φαρμακευτικης ή απλως θες να ασχοληθεις με αυτην γιατι ειναι πιο safe απο την ερευνα και γενικα την βιολογια
Η αλήθεια είναι πως η φαρμακευτική είναι πιο safe από το διαγνωστικό. Αλλά η φαρμακευτική είναι στην καρδιά μου είναι η αλήθεια, ήταν η δεύτερη επιλογή μου στις πανελλήνιες. (Ναι και ας είχε περισσότερα μόρια την έπιανα απλά με κέρδισε η αγάπη μου για τη βιολογία)
Και επίσης η φαρμακευτική είναι κυρίως χημεία που δεν με τρελαίνει αυτό.
Για αυτό θέλω τώρα σε μεταπτυχιακό/διδακτορικο να ασχοληθώ με τα φάρμακα αλλά από τον τομέα μου. Μοριακούς μηχανισμούς δράσης υποδοχεις, Και φαρμακογονιδιωματική γιατί ανάλογα το DNA του ανθρώπου τα φάρμακα έχουν διαφορετική επίδραση κτλ
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.

26-07-23

18:56
Δυστυχώς δεν μπορώ να έχω άποψη δεν είναι στον τομέα μου.Δούκισσα, πες οτι θέλω να ασχοληθώ με βιοκαύσιμα, πέρα απο χημικό, βιολογικό και ΧΜ μπορώ απο ΦυτΠαρ να ασχολήθω (βιοαϊθανόλες);
Ίσως ξέρει η @Chem2000
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.

26-07-23

20:35
Αν ο στόχος είναι το διδακτορικό, κοίτα καλύτερα μεταπτυχιακά σε καμιά Σουηδία.Για αυτό θέλω τώρα σε μεταπτυχιακό/διδακτορικο να ασχοληθώ με τα φάρμακα αλλά από τον τομέα μου. Μοριακούς μηχανισμούς δράσης υποδοχεις, Και φαρμακογονιδιωματική γιατί ανάλογα το DNA του ανθρώπου τα φάρμακα έχουν διαφορετική επίδραση κτλ
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 684 μηνύματα.

31-10-24

06:33
Όπως και το να μπαίνει κάποιος σε μια σχολή με μοναδικό στόχο τα λεφτά...αλλά όπως βλέπεις γίνεται . Τουλάχιστον αυτά τα παιδιά θα βλάψουν τον εαυτό τους μόνο στο τέλος εάν κάνουν λάθος...οι άλλοι συνήθως δεν καίνε μόνο τον εαυτό τους...Πάμε παρακάτω λοιπόν.
1 χρόνο μετά θα συμφωνήσω. Θυμάμαι που ήθελα να ξαναδώσω πανελλαδικές, από οικονομίας έτσι γενικά και αόριστα για Πληροφορική ΑΠΘ. Κατάλαβα όμως οτί, πρέπει να βρω έναν δρόμο που να με ικανοποιεί, σπουδάζοντας σε ένα τμήμα το οποίο έχει και μαθήματα informatics και έχοντας φτάσει στο τρίτο έτος, συνειδητοποιώ οτί είμαι λιγότερο του καθαρού κώδικα και περισσότερο της Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρικής και Μηχανικής τεχνολογίας.
Είναι 2008 και ξεφυλλίζω ένα φυλλάδιο υπηρεσιών της Shell, και το μάτι μου έπεσε σε μία διαφήμιση της εταιρίας στην οποία εικονιζόταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της Audi το οποίο έμοιαζε με μονοθέσιο της F1 άλλα δεν έτρεχε στην F1, ήταν η R10 με την οποία ο Tom Kristensen κατέκτησε την προτελευταία νίκη του στον 24ωρό αγώνα του Le Mans, εκείνη τη χρονιά, μεγαλώνοντας και ψάχνοντας κατέληξα να θαυμάζω αυτόν τον οδηγό, αυτά τα αυτοκίνητα και κυρίως τους ανθρώπους που το δημιούργησαν.
Κρατώντας μικρό καλάθι, αν σπούδαζα πληροφορική θα προσπαθούσα να κάνω ένα μεταπτυχιακό σχετικά με την V2V Communication, γιατί αυτό συνδυάζει το software με μερικές γνώσεις ποιο Ηλεκτρονικών Γνώσεων, έχω μεγάλη όμως ποικιλία σε τεχνολογικά ενδιαφέροντα, από τις DSLR της Canon μέχρι τα Επιβατικά Αεροσκάφη της Airbus, για αυτό θέλω να κάνω στροφή και να ξαναδώσω πανελλαδικές μετά το πτυχίο.
Όταν ακούς για μεγάλα επιτεύγματα αλλά και τους ανθρώπους πίσω από αυτό λογικό είναι να θες να ακολουθήσεις και εσύ έναν τέτοιο κλάδο, ας πούμε η θεματοθέτρια λογικά άκουσε για τον Frederick Badding και το γεγονός οτί όλοι οι διαβητικοί βασίστηκαν πάνω του χάρη στις ενέσεις ινσουλίνης. Κάποιος άλλος άκουσε για τον Le Corbussier, για τον Frank Lloyd Wright και για την Zaha Hadid και του αυτό του έδωσε το έναυσμα για να ακολουθήσει την Τέχνη της Αρχιτεκτονικής, άλλος/η, που είχε πάθος για την F1 και για μηχανικούς όπως ο Adrian Newey αποφάσισε να βάλει στο μηχανογραφικό του Μηχ. Μηχ. και ούτω καθεξής. Κάποιοι τους είπαν "Η πΛηΡοΦορΙκΗ εΙνΑι Το ΜεΛλΟν" ή "ΒαΛε ΠαΙδΑγΩγΙκΑ, θΑ κΑθεΣαΙ ΤρΕις ΜηΝες Το ΚαΛοΚαΙρΙ", άλλα δεν μάσησαν τους έγραψαν στα παλαιότερα τον υποδημάτων τους, τα υπόλοιπα είναι για το θρέντ "τι σας λένε για αυτό που σπουδάζετε", εγώ προσωπικά δεν ξέρω με τι θέλω να ασχοληθώ, άλλα θα την βρω την άκρη!
ο Αυτοκράτωρ (@Valder) πόσταρε αυτό τραγούδι, για όσους δεν θέλουν να είναι σαν τους άλλους...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 164 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- ThrilosG7-94
- Isa
- Nosokomos
- Aristea
- Vok
- waakaq
- ioanna2007
- Maynard
- Dr. Gl. Luminous
- Corfu kitty
- lyfestyle.123
- EFAKIT
- jYanniss
- constansn
- GV221
- ch2006
- katharinekag
- Joji
- sophiaa
- despoina13
- Dion G.
- Panatha mono
- eleftheriaG
- Enhypen
- Indecisive2
- hello1234
- mermaid89
- Aggel0sss
- MarcoReus
- alexa-24
- Than003
- Peter Pan13
- Nemesiis
- Ilovemycats27
- Giannis_19
- kiyoshi
- Pharmacist01
- mvas
- fockos
- dimitralaz
- evelyyyn
- nicole1982
- Nala
- jimis2001
- angies
- panagiotis23
- Meow
- Frozensun
- thenutritionist
- suuuuiiii
- spring day
- Praxis
- roud
- P.Dam.
- Helen06
- fmarulezkd
- Mammy Nun
- ειδήμων
- panaman
- Athens2002
- nucomer
- Rina
- SoyN
- Vanillatack
- pannnos1992
- Νικολινα
- Ιωάννα2005
- suaimhneas
- BatGuin
- bill09876
- Unboxholics
- Ness
- Scandal
- Kostas_Athens
- Ryuzaki
- Marialena10
- GeorgePap2003
- Φινεύς
- Obi-Wan Kenobi
- tsiobieman
- koukdespoina2004
- angel27_
- Βασιλης1234
- Χάρις
- stam23
- Mewmaw
- eukleidhs1821
- Φανης1234567
- anakiriak@yahoo
- Ultimate_duck87
- estrela
- Marianna.diamanti
- orestis3
- Wonderkid
- dmav
- Maria_Xagorari
- stee
- emzou
- Jojo K
- jidiyup
- Μαριαννα20
- Kzaro
- george777
- Cat lady
- Lifelong Learner
- katia.m
- Abiogenesis
- Γιώργος μεγ
- AggelikiGr
- elevag
- aggorf
- Ελεν
- Γιώτα Γιαννακού
- eirinipap
- future scientist
- iiTzArismaltor_
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.