CounterStrike95 κοιτα αν παω σε ιεκ θελω βοηθος φαρμακειου και εχω διαβασει πως μετα μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο στα κολλεγια της αντιστοιχης σχολης αλλα δεν ξερω ομως αν υπαρχει αντιστοιχη ειδικοτητα σε κολλεγιο κατευθειαν.
αλλιως αμα δεν υπαρχει ναυτιλιακα!
να σε ρωτησω αμα τελειωσεις ιεκ ή κολλεγιο εχεις το δικαιωμα να ανοιξεις δικη σου επιχειρηση?
Δεν μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο γιατι πρωτα πρεπει να εχεις πτυχιο και τα ΙΕΚ δε δινουν πτυχια αλλα πιστοποιησεις προσοντων. Αυτο που μπορει να γινει με τα ΙΕΚ και τα κολλεγια ειναι να πας πρωτα στο ΙΕΚ και μετα να προχωρησεις ισως απο το 2ο ετος στο Κολλεγιο, αλλα σαν βοηθος φαρμακειου δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι σχετικο σε κολλεγιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CounterStrike95
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
menia athens
Νεοφερμένος
CounterStrike95 ναι,εχω γνωστο φαρμακοποιο γι' αυτο το σκεφτομαι!
CounterStrike95
Νεοφερμένος
Krou ισως σαν βοηθος φαρμακειου οχι αλλα π.χ σαν διαιτολογος ή σε καποια αλλη ειδικοτητα μπορεις γιατι το εχω διαβασει!
CounterStrike95 ναι,εχω γνωστο φαρμακοποιο γι' αυτο το σκεφτομαι!
Μπορεις να περασεις στο 2ο ετος του πτυχιου στο Κολλεγιο, δεν ειναι μεταπτυχιακο, ειναι BSc. Οποτε δεν υπαρχει λογος να κανεις βοηθος φαρμακειου 2-3 χρονια ποσο ειναι, και μετα να μπεις στο Κολλεγιο στη διαιτολογια 4 χρονια, αμα το θες πας κατευθειαν στο κολλεγιο να παρεις το πτυχιο διαιτολογιας. Απο ατομα που ξερω στο κολλεγιο που παω που τελειωσαν ΙΕΚ διαιτολογια δεν κερδισαν τιποτα αυτα τα χρονια και ακομα και στο 2ο ετος που μπηκαν επρεπε να δωσουν τα μισα μαθηματα του πρωτου ετους.
menia athens
Νεοφερμένος
και επειδη δεν περασα εκει που ηθελα και δεν θελω να δωσω πανελληνιες ξανα...λεω να παω σε ιεκ ως βοηθος φαρμακοποιου που τα μαθηματα φυσικα και δεν ειναι τοσο δυσκολα οπως στο πανεπιστημιο!
Krou γιατι επρεπε να δωσουν τα μισα μαθηματα του πρωτου ετους? δεν τα περασαν εννοεις?
CounterStrike95
Νεοφερμένος
Krou γιατι επρεπε να δωσουν τα μισα μαθηματα του πρωτου ετους? δεν τα περασαν εννοεις?
Γιατι το επιπεδο στο ΙΕΚ ειναι τραγικα χαμηλο, οποτε το πανεπιστημιο στη Σκωτια το οποιο δινει το πτυχιο της διαιτολογιας στο Κολλεγιο αποφασισε οτι πρεπει να κανουν και αυτα τα μαθηματα.
menia athens
Νεοφερμένος
Krou λογικο να ειναι υποβαθμισμενο το επιπεδο αφου κανεις μονο 2 χρονια και τα μισα απο τα μαθηματα που διδασκονται στο πανεπιστημιο γι' αυτο αλλωστε βγαινεις και ως βοηθος!
τεσπα σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! καλη συνεχεια και σε εσας!
:-)
CounterStrike95 thank you!
Krou λογικο να ειναι υποβαθμισμενο το επιπεδο αφου κανεις μονο 2 χρονια και τα μισα απο τα μαθηματα που διδασκονται στο πανεπιστημιο γι' αυτο αλλωστε βγαινεις και ως βοηθος!
Ειναι ενα πραμα να κανεις τα μισα μαθηματα και αλλο να τα κανεις με πολλη κακη ποιοτητα. Σε αυτη την περιπτωση ισχυει το 2ο. Γενικα οσους ξερω να εχουν παει σε ΙΕΚ αυτο μου λενε, οτι δεν μαθαινουν τιποτα σχεδον.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γίνεται λοιπόν φανερό οτι η διδακτική φιλοσοφία των κολεγίων εστιάζει περισσότερο στο περιτύλιγμα παρά στην ουσία της γνώσης και της μάθησης, που απαιτεί κόπο, κούραση και μεράκι.
Redman20
Εκκολαπτόμενο μέλος
CounterStrike95
Νεοφερμένος
Προσπάθησε να αλλάξεις τις απόψεις σου γιατί ένα μορφωμένο άτομο πρέπει να έχει ανοιχτό το μυαλό του και να μην κρίνει κάτι που δεν έχει ζήσει!
Φιλικά στα λέω!
Λαλαουνης
Εκκολαπτόμενο μέλος
AdenteΓια να μην το πολυκουράζουμε ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Τα κολλέγια εν Ελλάδα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, δεν είναι τίποτα άλλο από καθαρά κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στόχο έχουν την εκροή συναλλάγματος και πατάνε σε ένα μόνο πράγμα, τον διακαή πόθο της μέσης ελληνικής οικογένειας το παιδί της ανεξάρτητα από τις δυνατότητές του τις επιθυμίες του κτλπ. να αποκτήσει έναν τίτλο/χαρτί που θα τον κάνει "ξεχωριστό" στην κοινωνία. Από το παραπάνω δεδομένο γίνεται κατανοητό οτι οι πελάτες των κολεγίων στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές περιορισμένων δυνατοτήτων της ανώτερης όμως οικονομικής τάξης, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κανένα τμήμα και με βάση μόνο την οικονομική τους δυνατότητα θέλουν να εξαγοράσουν έναν τίτλο σπουδών.
Γίνεται λοιπόν φανερό οτι η διδακτική φιλοσοφία των κολεγίων εστιάζει περισσότερο στο περιτύλιγμα παρά στην ουσία της γνώσης και της μάθησης, που απαιτεί κόπο, κούραση και μεράκι.
Tα πραγματα στο Ελλαντα ειναι απλα.
Συντεχνιες εδω και δεκαετιες εστησαν ενα πολυ κακο συστημα εκπαιδευσης κρατικιστικο που αλλο σπουδαζεις και
αλλο σου αρεσει. Καλυτερο συστημα ειναι το Βρετανικο γι αυτο ειναι και πετυχημενο.
Εαν η πατριδα σου ειχε καλο συστημα δε θα ηταν διεθνης ζητιανος που παρακαλα για δοσεις.
Αρα κατι δεν παει καλα.
prinCess.
Επιφανές μέλος
Για να μην το πολυκουράζουμε ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Τα κολλέγια εν Ελλάδα την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, δεν είναι τίποτα άλλο από καθαρά κερδοσκοπικοί οργανισμοί που στόχο έχουν την εκροή συναλλάγματος και πατάνε σε ένα μόνο πράγμα, τον διακαή πόθο της μέσης ελληνικής οικογένειας το παιδί της ανεξάρτητα από τις δυνατότητές του τις επιθυμίες του κτλπ. να αποκτήσει έναν τίτλο/χαρτί που θα τον κάνει "ξεχωριστό" στην κοινωνία. Από το παραπάνω δεδομένο γίνεται κατανοητό οτι οι πελάτες των κολεγίων στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές περιορισμένων δυνατοτήτων της ανώτερης όμως οικονομικής τάξης, που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κανένα τμήμα και με βάση μόνο την οικονομική τους δυνατότητα θέλουν να εξαγοράσουν έναν τίτλο σπουδών.
Κι ότι ας πούμε είναι προτιμότερο να φοιτήσεις σε ένα ΤΕΙ/ΑΕΙ με 5.000 μόρια, που δε σ' αρέσει, μόνο και μόνο επειδή εκεί πέρασες, ή εκεί μπόρεσες να περάσεις και να πεις ότι ''πέρασα εκεί'';
Υπάρχει η επιλογή να ξαναδώσεις ή να φοιτήσεις σε ένα ΙΕΚ/Κολλέγιο/Πανεπηστήμιο εξωτερικού και απλά το επιλέγεις για να σπουδάσεις αυτό που σ' αρέσει, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι πλούσιος και άχρηστος.
Γενικούρες πια τόσα χρόνια.
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
CounterStrike95 thank you!
Καμιά σχέση τα μαθήματα στο ΙΕΚ με τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.
Όπως και καμιά σχέση ο βοηθός φαρμακείου με τον φαρμακοποιό.
CounterStrike95
Νεοφερμένος
Raiseonce
Δραστήριο μέλος
Princess έχεις δίκιο και εγώ αυτό υποστηρίζω.Ακουώ ορισμένες απόψεις <<παιδιών>> να τα πω καλύτερα παπαγαλάκια και όχι παιδιά γιατί είναι έρμαιο των δημαγωγών άβουλα όντα και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρίνουν τα παιδιά που αποφοίτησαν η φοιτούν σε ένα κολλέγιο.Πιστεύουν ότι εμείς παίρνουμε τα πτυχία με τα λεφτά του μπαμπάκα και ότι αυτοί ξεσκήζονται στο διάβασμα...και πάνε και γράφονται στις κομματικές παρατάξεις για να πάρουν τα θέματα του καθηγητή!έλεος δεστε πρώτα τα χάλια σας και μετά κρίνεται τα κολλέγια!
Χαλάρωσε φίλε.
Σε ποιο τμήμα σπουδάζεις και σε ποιο κολλέγιο?Πρωτοετής είσαι?
burning255
Νεοφερμένος
Οπότε σκεφτόμουν να έκανα διακοπή φοίτησης για δυο χρόνια και να πήγαινα σε ένα Δημόσιο ΙΕΚ, στην πόλη μου, ώστε να μου έρθει και πιο οικονομικά αλλα και για να κάνω κάτι μέχρι να ξανά επιστρέψω στην σχολή μου.
Η απορία μου όμως είναι, αν μπορώ όντως να το κάνω αυτό.Δηλαδή να κάνω διακοπή φοίτησης από το ΑΕΙ που είμαι και να πάω να τελειώσω το ΙΕΚ και αργότερα να γυρίσω στην σχολή μου και να συνεχίσω από το 5 εξάμηνο!
Πληροφορικάριος
Δραστήριο μέλος
Princess έχεις δίκιο και εγώ αυτό υποστηρίζω.Ακουώ ορισμένες απόψεις <<παιδιών>> να τα πω καλύτερα παπαγαλάκια και όχι παιδιά γιατί είναι έρμαιο των δημαγωγών άβουλα όντα και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κρίνουν τα παιδιά που αποφοίτησαν η φοιτούν σε ένα κολλέγιο.Πιστεύουν ότι εμείς παίρνουμε τα πτυχία με τα λεφτά του μπαμπάκα και ότι αυτοί ξεσκήζονται στο διάβασμα...και πάνε και γράφονται στις κομματικές παρατάξεις για να πάρουν τα θέματα του καθηγητή!έλεος δεστε πρώτα τα χάλια σας και μετά κρίνεται τα κολλέγια!
Μήπως εσυ έχεις το κόμπλεξ τελικά? Προγράμματα σπουδών απο κολέγια τύπου μητροπολιτικό που εχω δει δεν μου φάνηκαν να αξίζουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.