νανσυ
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
εχω πολλες αμφιβολιες.αν θελεις διαβασε κατι βιβλια του αμπελεν.λεει αρκετα μεσα κ θα σε κανουν ν αναρωτηθεις!!παντως ο χριστιανισμος εχει σωστες αξιες.κ ειναι σημαντικο να μη μπερδευουμε το χριστιανισμο με τον κληρο!
:no1::no1::no1::no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
karagan
Νεοφερμένος
41 Επορεύοντο δε οι γονείς αυτού κατ' έτος εις Ιερουσαλήμ εν τη εορτή του πάσχα.
42 Και ότε έγεινεν ετών δώδεκα, αφού ανέβησαν εις Ιεροσόλυμα κατά το έθος της εορτής
43 και ετελείωσαν τας ημέρας, ενώ αυτοί υπέστρεφον, το παιδίον ο Ιησούς έμεινεν οπίσω εν Ιερουσαλήμ, και δεν ενόησεν ο Ιωσήφ και η μήτηρ αυτού.
44 Νομίσαντες δε ότι αυτός ήτο εν τη συνοδία, ήλθον μιας ημέρας οδόν και ανεζήτουν αυτόν μεταξύ των συγγενών και των γνωρίμων.
45 Και μη ευρόντες αυτόν, υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ ζητούντες αυτόν.
46 Και μετά τρεις ημέρας εύρον αυτόν εν τω ιερώ καθήμενον εν μέσω των διδασκάλων και ακούοντα αυτόν και ερωτώντα αυτούς.
47 Εξίσταντο δε πάντες οι ακούοντες αυτόν διά την σύνεσιν και τας αποκρίσεις αυτού.
48 Και ιδόντες αυτόν εξεπλάγησαν, και είπε προς αυτόν η μήτηρ αυτού· Τέκνον, διά τι έπραξας εις ημάς ούτως; ιδού, ο πατήρ σου και εγώ καταλυπούμενοι σε εζητούμεν.
49 Και είπε προς αυτούς· Διά τι με εζητείτε; δεν ηξεύρετε ότι πρέπει να ήμαι εις τα του Πατρός μου;
50 Και αυτοί δεν ενόησαν τον λόγον, τον οποίον ελάλησε προς αυτούς.
51 Και κατέβη μετ' αυτών και ήλθεν εις Ναζαρέτ, και ήτο υποτασσόμενος εις αυτούς. Η δε μήτηρ αυτού εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους εν τη καρδία αυτής.
52 Και ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν και ηλικίαν και χάριν παρά Θεώ και ανθρώποις.
Το 51 εδαφιο ειναι η απαντηση σε αυτο που ζητας ηλθε στην ναζαρετ και ηταν υποτεταγμενος στους γονεις του μεχρι τα 30 που ελεγε ο νομος του Μωηση για να ξεκινησει την επιγεια διακονια του.Γιατι στα γραφω τωρα ολα αυτα.Εαν θελεις να διαπιστωσεις την αληθεια ΜΙΛΑ στον Χριστο οπως στον καλυτερο σου φιλο ετσι απλα και εαν δεν σου απαντησει αποριψε τον,μην ακους τις φωνες της αγνωσιας γιατι δεν θα βρεις ακρη,Ακου την φωνη ενος ανθρωπου που του μιλησα και μου απαντησε.Αυτο ομως ειναι η δικη μου εμπειρια,καλο θα ηταν να εχεις την δικη σου.
Scandal
Διαχειριστής
(Φυσικά δεν εννοώ μια σκέτη μετάφραση αλλά και λίγη ανάλυση του νοήματός της σύμφωνα με αυτόν που την είπε )
-petros
miv
Επιφανές μέλος
karagan
Νεοφερμένος
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει η φράση «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»; :what:
(Φυσικά δεν εννοώ μια σκέτη μετάφραση αλλά και λίγη ανάλυση του νοήματός της σύμφωνα με αυτόν που την είπε )
-petros
Συμφωνω με την απαντηση του miv και συμπληρωνω οτι ο φτωχος στο πνευμα οπως δηπωτε δεν ειναι ο χαζος αλλα ο ανθρωπος που με απλοτητα εμπιστευεται τον ΛΟΓΟ του ΘΕΟΥ και αυτο εχει αποτελεσματα στη ζωη του αντιθετως οταν το μυαλο του ανθρωπου ειναι γεματο με θεωριες διαφορες (περι ΧΡΙΣΤΟΥ) δεν μπορει να δεχθει την αληθεια και η αληθεια να τον ελευθερωσει,επειδη μονο η αληθεια ελευθερωνει τον ανθρωπο.Αντιθετως στην παραβολη του σπορεως αναφεροντε τεσσερις διαφορετικοι ανθρωποι,η γη η καλη ειναι ο ανθρωπος ο πτωχος στο πνευμα ενω η γη με τα αγκαθια που επεσε ο σπορος ειναι ακριβως το αντιθετο και το αποτελεσμα δεν ειναι καλο,δεν καρποφορει ο Λογος τα αγκαθια (διδασκαλιες του πονηρου περι του τι ηταν ο Χριστος περι μαγδαλινης και διαφορα τετοια,ευαγγελειο του ιουδα καιδιαφορα αλλα)καλιεργουν την απιστια και την απομακρυνση απο τον Θεο που ειναι αγαπη διχως οριο για τον ανθρωπο
Subject to change
e-steki.gr Founder
Θρησκεία ή κοροϊδία;
Ο τίτλος του θέματος παρουσιάζει επανάληψη.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
μπορει να μ λυσει καποιος αυτη την απορια
βεβαια απευθηνεται στους ανθρωπους που πιστευουν στο παραδεισο και στην κολαση
οι αλλοθρησκοι η οι αθεοι που καταληγουν?
Αν και δεν πιστεύω στον παράδεισο και στην κόλαση, έκανα την ερώτηση στον θεολόγο μου (από περιέργεια να δω τί θα μου απαντήσει) και μου είπε ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση, κι έπειτα άρχισε μια διάλεξη που έλεγε πάνω-κάτω "άγνωσται οι βουλαί του Κυρίου".
Σαφώς αν δεν πιστεύεις στον Παράδεισο και στην Κόλαση, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για το θέμα, αλλά να επικεντρώνεσαι στον κόσμο γύρω σου. Σαφώς αυτό δε σημαίνει ότι θα διαπράττουμε εγκλήματα επειδή δεν θα πάμε στην Κόλαση - οι αξίες δεν ξεχνιούνται.
αντιθετως οταν το μυαλο του ανθρωπου ειναι γεματο με θεωριες διαφορες (περι ΧΡΙΣΤΟΥ) δεν μπορει να δεχθει την αληθεια και η αληθεια να τον ελευθερωσει,επειδη μονο η αληθεια ελευθερωνει τον ανθρωπο.Αντιθετως στην παραβολη του σπορεως αναφεροντε τεσσερις διαφορετικοι ανθρωποι,η γη η καλη ειναι ο ανθρωπος ο πτωχος στο πνευμα ενω η γη με τα αγκαθια που επεσε ο σπορος ειναι ακριβως το αντιθετο και το αποτελεσμα δεν ειναι καλο,δεν καρποφορει ο Λογος τα αγκαθια (διδασκαλιες του πονηρου περι του τι ηταν ο Χριστος περι μαγδαλινης και διαφορα τετοια,ευαγγελειο του ιουδα καιδιαφορα αλλα)καλιεργουν την απιστια και την απομακρυνση απο τον Θεο που ειναι αγαπη διχως οριο για τον ανθρωπο
Έλαβες υπόψη σου το ενδεχόμενο η αλήθεια να είναι διαφορετική για τον κάθε άνθρωπο;
Ακούγοντάς το αυτό (όχι μόνο εσύ προσωπικά, αφού τα λεγόμενά σου είναι λεγόμενα της ορθοδοξίας) προσβάλλομαι. Δηλαδή όποιος δεν πιστεύει στο Θεό δεν μπορεί να είναι ελεύθερος; Δεν μπορεί να είναι μια εύφορη γη που καλλιεργεί αξίες και προσφέρει στην ανθρωπότητα;
stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Εγώ πάντως πιστεύω στον Θεό όχι σαν μία ύλη που μιλάει περπατάει κ.τ.λ., όπως έχετε αναφέρει, αλλά σε κάτι που είναι μέσα μου σε κάθε δύσκολη στιγμή και μου δίνει ελπίδες και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ο εαυτός μου, αλλά ο Θεός είναι μέσα σε κάθε άτομο που πιστεύει και είναι κάτι που μας καλύπτει ολοκληρωτικά. Και δεν είπε ο Θεός πως δεν πρέπει να απορούμε απλώς μόνο να ακούμε... Ίσα-ίσα πρέπει να έχουμε απορίες να λέμε τη γνώμη μας κ.τ.λ. Μπορεί μες το Ευαγγέλιο να μας παρομοιάζει με αρνάκια αλλά δεν εννοεί αυτό. Εξάλλου αν απορούμε θα υπάρχει και νόημα…
Εξαρτάται από το ποιος έχει την εξουσία να μεταφέρει "το λόγο του Θεού". Ποιος άραγε; Ο κλήρος. Και ο κλήρος εκμεταλλεύεται την κατάσταση προς όφελός του.
Anw, δεν ξέρω αν θα ήθελες τη γνώμη μου αλλά αν αναζητείς την εσωτερική ολοκλήρωση και γαλήνη και την άντληση ψυχικής δύναμης, τότε μάλλον ο Βουδισμός θα σου ταιριάζει καλύτερα.
stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος
Flying Monarch
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Εξαρτάται από το ποιος έχει την εξουσία να μεταφέρει "το λόγο του Θεού". Ποιος άραγε; Ο κλήρος. Και ο κλήρος εκμεταλλεύεται την κατάσταση προς όφελός του.
Anw, δεν ξέρω αν θα ήθελες τη γνώμη μου αλλά αν αναζητείς την εσωτερική ολοκλήρωση και γαλήνη και την άντληση ψυχικής δύναμης, τότε μάλλον ο Βουδισμός θα σου ταιριάζει καλύτερα.
Καμία υποκειμενικότατη άποψη δεν μπορεί να ανάγεται σε κανόνα. Προσωπικά θεωρώ πως ουκ εν τω πολλώ το ευ, άρα αν καθόμουν ν'ασχοληθώ με όλες τις χιλιάδες φιλοσοφικές, ογκωδέστατες παπαριές του Βουδισμού, μόνο την εσωτερική γαλήνη δεν θα έβρισκα...Προσωπικό είναι αυτό. Προτιμώ τη μεγαλειώδη απλότητα του Χριστιανισμού.
karagan
Νεοφερμένος
*diom
Νεοφερμένος
και πιο σοβαρα τωρα, mr. karagan απλως θα σας πω οτι οι βουδιστες, οι ισλαμιστες, ολοι οσοι εχουν αλλη θρησκεια και πιστευαν θα ελεγαν τα ιδια με εσας. Οι αληθειες ειναι ΠΟΛΛΕΣ και οχι μια. Στα δικαστηρια τους μαρτυρες δε τους ρωτανε απλως να πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλα να πουν τι ειδαν, που σαφως μπορει να ειναι διαφορετικο απο την πραγματικοτητα, αλλα να ειναι η δικη τους αληθεια και βεβαια καλουνται απλως να πουν την αληθεια γι αυτο που ειδαν. Δλδ αν καποιος ειδε το δολοφονο να φευγει με αυτοκινητο να μην πει οτι τον ειδε με μηχανη. Καπως ετσι (απλοϊκο λιγο).
Θα σας ελεγα κατι για τις ψυχιατρικες κλινικες αλλα δε θελω να σας προσβαλλω... Δηλαδη πιστευετε πως οσοι ειναι εκει ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ;;;;
Flying Monarch
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην ενοχοποιείς τη θρησκευτική φιλοσοφία επειδή κάποιοι την έβαλαν ως προκάλυμμα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Ούτε οι Σταυροφορίες, ούτε η Τζιχάντ, ούτε η επέλαση των Οθωμανών έγιναν για θρησκευτικούς λόγους. Στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ θρησκευτικός πόλεμος με τη θρησκεία σαν κάτι πιο βαθύ από την επιφανειακή αφορμή. Οι κινητήριες δυνάμεις της Ιστορίας δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία κι αυτό δεν είναι φαντασίωση του Μαρξ. Είναι αλήθεια που μπορεί να συμπεράνει κάθε ορθολογικό μυαλό.
φίλε μου δε σου μιλάω μόνο για πόλεμο...σου μιλάω και για πράγματα που τουλάχιστον η χριστιανική θρησκεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει έτσι ώστε να μας υποτάσει στο θέλημα της. Ξέρεις πάνω από πόσους ναούς και πόσα άλλα κτήρια της Αρχαίας Ελλάδας έχουν κατασκευαστεί χριστιανικοί ναοί;Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας;ατύχημα ήταν;αν υπήρχε τώρα δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μυστήρια θα είχαν λυθεί και πόσες γνώσεις θα μας είχαν μεταφέρει οι Αρχαίοι Έλληνες....πραγματικά και μόνο που τα σκέφτομαι αυτά νευριάζω. Και δεν είναι μόνο για την Αρχαία Ελλάδα...είναι και για το σήμερα...σε πόσα θέματα χώνεται η Εκκλησία είναι απίστευτο.
Εγώ πάντως το μόνο που ξέρω είναι ότι ο άνθρωπος φοβάται κάτι που είναι δυνατότερο και μεγαλύτερο από αυτόν. Και σε όλο αυτό το σκηνικό στηρίζεται και η εκκλησία. Πιστεύω πως η αιτία ύπαρξής μας βρίσκεται περισσότερο κάπου "out there" και στηρίζεται σε φυσικούς και χημικούς παράγοντες παρά στις σαχλαμάρες (συγνώμη κ όλας) που πασάρει η εκκλησία.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Το πιστεύω γιατί έτσι επέλεξα. Δεν είναι ιδεολόγημα η θρησκεία για να κάτσω να την αναλύσω και να την αμφισβητήσω με βάση τη λογική. Είναι πίστη κι αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό. Όσο για την αλήθεια της, είναι θέμα των πιστών. Δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά γενικά. Δεν επιτρέπεται σε άτομα που δεν έχουν πατήσει στην Εκκλησία και δε γνωρίζουν το κήρυγμα του Χριστιανισμού να εκφέρουν άποψη. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αν δεν θέλεις να πιστεύεις, δικαίωμά σου. Εκ των έξω δε μπορεί να μιλάει κανενας και πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω αβάσιμα θεωρήματα από άσχετους ψευτοσοφιστές που είδαν μια εκπομπη για το παραεκκλησιαστικό και έβγαλαν συμπέρασμα για το Χριστιανισμό. Δεν αναφέρομαι ειδικά, απλά με την ευκαιρία της κουβέντας θέλω να θίξω κάποια πράγματα.
δεν το επελεξες μονο εσυ
το επελεξαν οι γονεις σου και για σενα οπως σε ολους μας
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Μην ενοχοποιείς τη θρησκευτική φιλοσοφία επειδή κάποιοι την έβαλαν ως προκάλυμμα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Ούτε οι Σταυροφορίες, ούτε η Τζιχάντ, ούτε η επέλαση των Οθωμανών έγιναν για θρησκευτικούς λόγους. Στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ θρησκευτικός πόλεμος με τη θρησκεία σαν κάτι πιο βαθύ από την επιφανειακή αφορμή. Οι κινητήριες δυνάμεις της Ιστορίας δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία κι αυτό δεν είναι φαντασίωση του Μαρξ. Είναι αλήθεια που μπορεί να συμπεράνει κάθε ορθολογικό μυαλό.
και ομως οι κινητηριες δυναμεις της ιστοριας εχουν απολυτη σχεση με τη θρησκεια. η θρησκεια μπορει να συσπειρωσει και να φανατησει.μπορει ακομα και να αποτελεσει κινητρα(εκστρατεια των βυζαντινων για την ανακτηση του τιμιου σταυρου. μπορει επισης να καθορισει τον τροπο ζωης μιας ολοκληρης εποχης (μεσαιωνας). επομενως η θρησκεια μπορει να διαδραματισει ρολο στη διαμορφωση της ιστοριας
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 106 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Alessandra Eliza
- phleidhs
- Samuel
- Johanna Mark
- statistikos
- Steliosgkougkou
- Παναγιώτης L
- jYanniss
- Theodora03
- Georgekk
- Μικρή πεταλούδα
- constansn
- Eri0611
- De Broglie
- augustine
- giannhs2001
- spring day
- charmander
- xakounaamatata
- Ksenia. Ksenia77
- Appolon
- Πα.Κ
- ister
- Maynard
- the purge
- Αναστασία197
- Meow
- nimbus
- Joji
- Arvacon
- Kokro
- Unboxholics
- Dionyshs1
- Memetchi
- Nala
- KingPoul
- ΘανάσοςG4
- oups
- χημεια4λαιφ
- Scandal
- jj!
- Drglitterstar
- eukleidhs1821
- SlimShady
- tsiobieman
- Paragontas7000
- hlias2000
- Gus Roger10
- george777
- barkos
- Darkking
- qwertyuiop
- Μάρκος Βασίλης
- Nikos 7
- ~Melania~
- T C
- edweimaste
- Unseen skygge
- Athens2002
- PanosCh002
- eri548
- Thanos_D
- Κλημεντίνη
- stefan
- hirasawayui
- Ryuzaki
- Ggpg
- J.Cameron
- fmarulezkd
- cynzp
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.