Vs520
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RainbowEU
Νεοφερμένος
Στο internet διάβασα μία μέθοδο παραπλήσια με το να γράφει κανείς το κείμενο. Αφού το διαβάσεις καλά, γράφεις μόνο το αρχικό γράμμα κάθε λέξης, και λες το κείμενο προς αποστήθιση βλέποντας μόνο τα αρχικά γράμματα. Υπάρχουν μάλιστα προγράμματα που αφού εισάγεις το κείμενο, με αντιγραφή - επικόλληση, το κάνουν αυτόματα. Δυστυχώς όμως δεν βρήκα πρόβλημα να αναγνωρίζει τα ελληνικά. Βοηθάει θα έλεγα.
Καλή δύναμη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vs520
Νεοφερμένος
Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω τη συμβουλή σου.
Ευχαριστώ πολύ!
nikaki2009
Νεοφερμένος
astathmitos
Δραστήριο μέλος
eliaki
Νεοφερμένος
efi_11
Εκκολαπτόμενο μέλος
Λοιπον, διαβαζω προταση προταση, τα αποστηθιζω και καθε φορα που μαθαινω μια καινουρια προταση την συνδεεω με τα προηγουμενα..Οταν τελειωσω την παραγραφο τα λεω ολα μαζι. Επισης μπορει να καθομαι να τα πω στην μητερα μου, που με βοηθαει αυτο, αλλα αν δεν το κανω αυτο με ηχογραφω ελεγχοντας μετα που εκανα τυχον λαθη και τα διορθωνω!
M@RY
Νεοφερμένος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
ΥΓ παρακαλώ το θέμα να μην γίνει για ακόμα μια φορά ΘεωρητικήVsΘετικήτεχνολογική
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Το θέμα είναι εμείς την επιλέξαμε αυτη την κατεύθυνση αναλαγιζόμενοι το διάβασμα το οποίο θα επακολουθούσε στηριζόμενοι πάντα σε αυτό που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε στην μετέπειτα επαγγελματική μας ζωή. Εν ολίγοις ''θα το ανεχτούμε'' εφόσον εμείς το διαλέξαμε.
Προσωπιά διαβάζω με ερωτήσεις και πλαγιότιτλους. Το πιο σίγουρο είναι όμως είναι ότι το κάθε μάθημα πρέπει να το γνωρίζουμε νεράκι και αυτό (κατά τη γνώμη μου πάντα) θα επιτευχθεί μόνο αν κάποιος κράταει το βιβλίο και εσύ του τα λες. Δυστυχώς.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Άλλωστε αποστήθιση χρειάζονται όλες οι κατευθύνσεις.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Είναι όμως και τα παραθέματα.Ιστορία πρέπει. Τα θέλουν όπως του βιβλίου
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
Αν δεν υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός από τα 25, που παίρνει το ένα παράθεμα,θα πάρεις τα 12,δηλαδή μόνο την πηγή καθώς ο διορθωτής δε θα μπορέσει να διακρίνει την ιστορική αφήγηση.
Εν πάση περιπτώσει,εγώ απ' έξω εντελώς είχα μάθει:ιστορία,
εισαγωγές και μεταφράσεις αρχαίων(αν και μερικά σημεία τα έβγαζα και μόνη μου),
γραμματική αρχαίων,μεταφράσεις,συντακτικό(επίσης μερικά τα έβγαζα μόνη μου) και γραμματική λατινικών,τα σχόλια του σχολικού βιβλίου στη λογοτεχνία και στα αρχαία και όλη τη βιολογία.
Όλες τις άλλες σημειώσεις τις έκανα αναγνώσεις εκτός από την έκθεση που δεν την άγγιξα καν.
Το περίεργο είναι ότι τα θυμάμαι ακόμα κι αυτό επειδή δε μάθαινα καθόλου εύκολα απ'έξω και προσπαθούσα να τα συνδέσω λογικά μεταξύ τους,πράγμα που με δυσκόλεψε βέβαια και μου πήρε πολύ χρόνο.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Ίσα ίσα που στα παραθέματα πρέπει να γράφεις ακριβώς όπως το βιβλίο για να διακρίνεται η ιστορική αφήγηση από την αξιοποίηση της πηγής.
Αν δεν υπάρξει αυτός ο διαχωρισμός από τα 25, που παίρνει το ένα παράθεμα,θα πάρεις τα 12,δηλαδή μόνο την πηγή καθώς ο διορθωτής δε θα μπορέσει να διακρίνει την ιστορική αφήγηση.
Εν πάση περιπτώσει,εγώ απ' έξω εντελώς είχα μάθει:ιστορία,
εισαγωγές και μεταφράσεις αρχαίων(αν και μερικά σημεία τα έβγαζα και μόνη μου),
γραμματική αρχαίων,μεταφράσεις,συντακτικό(επίσης μερικά τα έβγαζα μόνη μου) και γραμματική λατινικών,τα σχόλια του σχολικού βιβλίου στη λογοτεχνία και στα αρχαία και όλη τη βιολογία.
Όλες τις άλλες σημειώσεις τις έκανα αναγνώσεις εκτός από την έκθεση που δεν την άγγιξα καν.
Το περίεργο είναι ότι τα θυμάμαι ακόμα κι αυτό επειδή δε μάθαινα καθόλου εύκολα απ'έξω και προσπαθούσα να τα συνδέσω λογικά μεταξύ τους,πράγμα που με δυσκόλεψε βέβαια και μου πήρε πολύ χρόνο.
Σχετικά τίποτα
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
Όλα είναι δύσκολα προτού γίνουν εύκολα.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Άλλωστε το ποιντ δεν είναι να αγχωθεί κανένας
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Ο χρόνος είναι υπεραρκετός γι'αυτά.Δεν είπα τίποτα για να αγχώσω κάποιον.Συγγνώμη αν το έκανα.
Όλα είναι δύσκολα προτού γίνουν εύκολα.
Ok μην ανησυχείς κουβέντα κάνουμε.Το θέμα είναι το πώς να παπαγαλίσεις(εννοώ δεν τα ξεχνάς μετα;)
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.