Daskalenko7
Δραστήριο μέλος
Θα ήθελα τις γνώμες όσο ν'αφορά ειδικά κατά πόσο θα βρω δουλειά στο μέλλον .Έχετε κάποιον γνωστό που να είναι Θεωρητικός ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Daskalenko7
Δραστήριο μέλος
Parallax
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Parallax
Εκκολαπτόμενο μέλος
chronis_25
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάλλιστα τομείς όπως η Κοσμολογία, η Αστροφυσική, ακόμα και η Εφαρμοσμένη Φυσική είναι πολύ ενδιαφέροντες στο πεδίο της Φυσικής.
Βέβαια να συμπληρώσω επειδή έχω ψάξει το θέμα πως για μία παραπάνω καταξίωση στο εξωτερικό χρειάζεται Doctorate που είναι η ανώτατη βαθμίδα εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο.
Επίσης έχω ακούσει ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει καλό τμήμα Θεωρητικής Φυσικής.
nPb
Επιφανές μέλος
Επίσης οι γνώσεις από αυτήν την "κατεύθυνση" είναι χρήσιμες και επαρκούς επιπέδου για να κάνεις μεταπτυχιακές/ διδακτορικές σπουδές σε διάφορα πεδία των πολυτεχνικών επιστημών ή και των (ευρύτερα) θετικών επιστημών (π.χ. φυσική, οικονομικά, διοίκηση, γεωλογία, περιβάλλον, προγραμματισμό, βιολογία,...κτλ).
gialouris
Νεοφερμένος
antonela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ σου προτείνω να ξεκινήσεις εδώ σε μια σχολή Φυσικής και θα δεις ποιος τομέας σου αρέσει περισσότερο. Μετά με κάποιο μεταπτυχιακό της επιλογής σου μπορείς να ειδικευτείς σε κάποιον τομέα. Έχω έναν καθηγητή(κι όχι μόνο απλά με αυτόν έχω μιλήσει) ο οποίος θεωρείται Θεωρητικός Φυσικός και σπούδασε κανονικά Φυσικός στο ίδιο τμήμα με εμένα...
:no1::no1::no1::no1::no1:
nPb
Επιφανές μέλος
Υπάρχουν πολύ καλά τμήματα Φυσικής στην Ελλάδα..Στον τομέα της θεωρητικής Φυσικής πιστεύω πως το καλύτερο είναι στα Ιωάννινα...
Αν οι απόψεις δεν είναι σίγουρες δεν είναι σωστό να παραπλανούμε τους μελλοντικούς φοιτητές. Ναι, είναι γνωστό ότι το Τμήμα Φυσικής Ιωαννίνων προσφέρει καλό επίπεδο σπουδών και έρευνας στην θεωρητική φυσική αλλά όχι μόνο αυτό πανελλαδικά. Και στα Τμήματα Μαθηματικών και Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών με περισσότερο μαθηματικό φορμαλισμό στο πρώτο, προσφέρεται κατεύθυνση θεωρητικής (ή μαθηματικής) φυσικής με ανάλογα μαθήματα και έρευνα τόσο σε Τμηματικό επίπεδο, σε Διατμηματικό επίπεδο ακόμη και σε Διαπανεπιστημιακό επίπεδο. Μάλιστα στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών γίνεται επίσημη χρηματοδοτούμενη έρευνα στην Θεωρητική Φυσική, (Υπολογιστική) Μηχανική Ρευστών, Μη Γραμμική Δυναμική, Θεωρητική & Γεωμετρική Μηχανική, Τροχιακή Δυναμική, Θεωρία Χάους & Φράκταλς, Διαφορικές Εξισώσεις και Αριθμητική/ Στοχαστική Προτυποποίηση στις Φυσικές Επιστήμες, Μαθηματική Φυσική, Υπολογιστική Αστρονομία, Μηχανική Κοκκώδων Υλικών, Μαγνητοϋδροδυναμική.
Επίσης Τμήμα Φυσικής με οργανωμένο κλάδο θεωρητικής φυσικής είναι και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με κορυφαίες μορφές ακαδημαϊκών-ερευνητών στην Θεωρητική Μηχανική, Θεωρητική Φυσική, Μη Γραμμική Δυναμική, Θεωρία Χάους και Αστροφυσική. Οι επιλογές γίνονται αναλόγως τις προσωπικές προτιμήσεις!
Parallax
Εκκολαπτόμενο μέλος
nPb, το ΑΠΘ είναι από τα τμήματα (μαζί με του Ηρακλείου - δεν ξέρω για τα άλλα τμήματα εκτός αυτών και του ΕΚΠΑ που έχει σίγουρα) που δεν έχουν καθόλου μεταπτυχιακά Βασικής-Θεωρητικής Φυσικής.
Εκτός αν θεωρείται η υπολογιστική φυσική, θεωρητική φυσική - εδώ δηλώνω άγνοια...
nPb
Επιφανές μέλος
edit
nPb, το ΑΠΘ είναι από τα τμήματα (μαζί με του Ηρακλείου - δεν ξέρω για τα άλλα τμήματα εκτός αυτών και του ΕΚΠΑ που έχει σίγουρα) που δεν έχουν καθόλου μεταπτυχιακά Βασικής-Θεωρητικής Φυσικής.
Εκτός αν θεωρείται η υπολογιστική φυσική, θεωρητική φυσική - εδώ δηλώνω άγνοια...
Βασικά, σε αυτό το εξάμηνο διδάσκομαι ένα σύγγραμμα του Σ.Ιχτιάρογλου, πρώην καθηγητή φυσικής στο ΑΠΘ, με αντικείμενο την Μηχανική Hamilton το οποίο διδάσκεται και στο μάθημα Θεωρητική Μηχανική ΙΙΙ του Τμ.Φυσικής του ΑΠΘ. Η Μηχανική Hamilton δεν ανήκει στο πεδίο της θεωρητικής φυσικής; Η στατιστική φυσική, η ηλεκτροδυναμική και η σχετικιστική κβαντομηχανική δεν ανήκουν στο πεδίο της θεωρητικής φυσικής; Η υπολογιστική φυσική σε μεγάλο βαθμό, ασχολείται με την αριθμητική επίλυση δύσκολων προβλημάτων θεωρητικής φυσικής, τα οποία δεν επιδέχονται αναλυτική επίλυση.
Dias
Επιφανές μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Dias
Επιφανές μέλος
προσωπικά θέλω να καταλήξω άνεργος...:fss:
Όσο γιαυτό είναι πολύ εύκολο. Μπες σε όποια σχολή θέλεις κάνε μεταπτυχιακό και διδακτορικό και στην Ελλάδα το πέτυχες!!
nPb
Επιφανές μέλος
Όσο γιαυτό είναι πολύ εύκολο. Μπες σε όποια σχολή θέλεις κάνε μεταπτυχιακό και διδακτορικό και στην Ελλάδα το πέτυχες!!
ωραίο το χιούμορ σου
όχι φίλε, δεν κατάλαβες τι εννοώ!
εμείς που ήδη φοιτούμε πρέπει να αρχίσουμε να κλαίμε που μας αρέσει η θετική επιστήμη, επειδή στο κ*λοχανείο η Ελλάς, αντιμετωπίζουμε πάσα νόσο, πάσα εργασία (επάγγελμα) και πάσα επιστήμη, γελοία;
tulip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πάντως να ξέρεις ότι αν είσαι καλός σε βάζουν και κάνεις πράγματα και στο πανεπιστήμιο, δηλαδή μπαίνεις με τη μια στην έρευνα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.