PADI
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
E=mc2
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσο για αυτό που λες, ως γνωστό αν τα δυο σώματα είναι ομόσημα φορτισμένα (ηλεκτρικά πάντα) απωθούνται, ενώ αν είναι ετερόσημα έλκονται...τώρα όσον αφορά τη δράση αντίδραση, όση (ηλεκτρική) δύναμη ασκεί το σώμα Α στο Β την ίδια ασκεί και το Β στο Α...αν θέλει κανείς, μπορεί να ψάξει τo νόμο της παγκόσμιας έλξης, ο οποίος ορίζεται ως
Σταθερά παγκόσμιας έλξης
Η μάζα ενός σώματος Α
Η μάζα ενός σώματος Β
το τετράγωνο της απόστασης των σωμάτων Α και Β
Παρατηρεί κανείς ομοιότητες με το νόμο Κουλόμπ?
vaggelis1984
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
κάποια πράγματα υπάρχουν εδώ
https://blogs.sch.gr/ekountouri/2009/12/06/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9/
Bloody Μaria^^
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ σπανια κάνω μια αναγνωση το βιβλίο.Ο καθηγητης μας δινει φωτοτυπιες με τα απαραιτητα και τα διαβαζω απο εκει...όπως και ολοι εξάλλου..
75aba75din
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
δε θα ελεγα τη φυσικη γελοια μπορεισ να τη δουλεψεισ αλλα ποτε μα ποτε δεν ειναι γελοια ειδικα αν πρεπει να μαθαινεισ καθε παραδειγμα.ο τυποσ του κουλομπ ειναι c η ο νομος f=k q1*q1/r2 και η δραση αντιδραση ειναι απο περυσι και αν θυμαμαι καλα οταν αντιδρα ενα σωμα παντα υπαρχει ενα σωμα που δρα και το αντιθετο οσο για τη σχεση που μπορει να εχουν οτι π.χ οταν διπλασιαζουμε την αποσταση (δραση) η δυναμη υποτετραπλασσιαζοταν(αντιδραση)
ευχομαι να βοηθησα
Ποιος σου είπε ότι πρέπει να μαθαίνεις κάθε παράδειγμα? Τα παραδείγματα είναι για να βοηθάνε..... Χωρίς παρεξήγηση, φιλικά το λέω....
Manthak47
Νεοφερμένος
Από το βιβλίο σπάνια διαβάζω, είδα κι αποείδα από το αντίστοιχο της Β το οποίο ήταν πυκνο-κακογραμμένο. Του ρίχνω όμως μια ματιά, έτσι ώστε να έχω μια συμπληρωμένη εικόνα.
Όσο για αυτό που λες, ως γνωστό αν τα δυο σώματα είναι ομόσημα φορτισμένα (ηλεκτρικά πάντα) απωθούνται, ενώ αν είναι ετερόσημα έλκονται...τώρα όσον αφορά τη δράση αντίδραση, όση (ηλεκτρική) δύναμη ασκεί το σώμα Α στο Β την ίδια ασκεί και το Β στο Α...αν θέλει κανείς, μπορεί να ψάξει τo νόμο της παγκόσμιας έλξης, ο οποίος ορίζεται ως
Σταθερά παγκόσμιας έλξης
Η μάζα ενός σώματος Α
Η μάζα ενός σώματος Β
το τετράγωνο της απόστασης των σωμάτων Α και Β
Παρατηρεί κανείς ομοιότητες με το νόμο Κουλόμπ?
Στη Φυσική Γενικής Παιδείας της Β' Λυκείου μάλιστα θα είναι θέμα ολόκληρο οι ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο νόμο του Coulomb και το νόμο του Νεύτωνα για την παγκόσμια έλξη.Δεν έχει σημασία να τα αναφέρω τώρα, απλά θα επισημάνω και το σημαντικότερο:Οι ηλεκτρικές δυνάμεις είναι είτε ελκτικές (φορτία ετερόσημα) είτε απωστικές (φορτία ομόσημα) ενώ οι βαρυτικές είναι πάντα ελκτικές. (οπότε θέλει προσοχή στα πρόσημα...)Σχετικά με τα βιβλία, εγώ διδάχτηκα τα βιβλία φυσικής του οργανισμού που υπήρχαν από το 2000 μέχρι και το 2007. Φρόντισα όμως να δω και τα καινούρια, μιας και με τη Φυσική έχω ένα ιδιαίτερο κόλλημα. Πιστεύω λοιπόν ότι θα έπρεπε να χαίρεστε που έχετε τέτοια βιβλία, γιατί αν βλέπατε τα παλιότερα, δεν θα καταλαβαίνατε καν για ποιο μάθημα μιλούσαν. Υπήρχε μεγάλη δυσκολία στην κατανόηση και στην επίλυση ασκήσεων, διότι δεν ήταν όλα τόσο ξεκάθαρα.Ήταν και η ύλη αλλιώς χωρισμένη (Θερμότητα, Ηλεκτρισμός και Οπτική στη Β', Μηχανική, Ταλαντώσεις, Ηλεκτρισμός, Ηλεκτρονική & Πυρηνική Φυσική στη Γ').
Peach(L)Mario
Νεοφερμένος
εμεις δεν ανοιγουμε καν το βιβλιο,ο καθηγητης μας,μας βαζει να γραφουμε μονο στο τετραδιο και απο εκει τα μαθαινουμε ολα.
αχ φυσικη φυσικη φυσικηηη
ntinost
Νεοφερμένος
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος
Ioanna ?
Νεοφερμένος
Γενικα κανενα απτα 2 βιβλια δεν μ αρεσει.. αλλα αν συγκρινουμε,πραγματικα λυπαμαι τη Β' γυμνασιου :/
Εγω ειχα το προνομιο περυσι να εχω εναν απιστευτο καθηγητη ο οποιος δεν μας εβαλε ουτε μια φορα να ανοιξουμε το βιβλιο οποτε σωθηκα !
Η φετινη καθηγητρια ομως ειναι.. <--τετοια φαση σου ρχεται στο μυαλο μες στο μαθημα
Παρολαυτα εχω τετοια αγαπη για την φυσικη που απλα διαβαζω και προχωραω μονη μου χωρις να της δινω σημασια..
Ενας χρονος ειναι θα περασει
Για να επιστρεψω στο θεμα : τα βιβλια ειναι σκατα.τελος.
(Κατα τη γνωμη μου,παντα..)
Cheers*
Timmy
Εκκολαπτόμενο μέλος
i-r-i-a
Νεοφερμένος
ΑmyC
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Soleado Febrero ~
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμας μεχρι και ο φυσικος μας παραδεχτηκε οτι το βιβλιο ειναι τραγικο
και ο δικός μας...γιατί απλά ΕΙΝΑΙ!!!!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.