challenger
Επιφανές μέλος
Που δεν μπορει να αναλυθει επιστημονικα...
η Φιλοσοφία και η Ψυχολογία είναι επιστήμες;
Γιατί αυτά τα δύο είναι που καθορίζουν την πίστη!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κοίτα... εξαρτάται πώς προσδιορίζεις το "επιστημονικά", ποιό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο το εντάσεις.Που δεν μπορει να αναλυθει επιστημονικα...
Δε μπορεί να εξηγηθεί με βάση τις θετικές επιστήμες... ναι σ' αυτό μαζί σου. Μπορεί όμως να εξηγηθεί με βάση τις λεγόμενες "ανθρωπιστικές" Αν δεν κάνω λάθος η ύπαρξη θεού ή άλλα παρόμοια μεταφυσικά ζητήματα είναι αντικείμενο της φιλοσοφίας. Έτσι; Αλλά εσύ θα τα ξέρεις καλύτερα αυτά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bluepuma
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Markos T.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suia1977
Νεοφερμένος
Ερασιτέχνης03
Νεοφερμένος
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Απ' όσο ξέρω, το μεταπτυχιακό δεν παραχωρεί επαγγελματικά δικαιώματα...Αν υποτεθεί ότι κάποιος τελειώνει τη Θεολογική Σχολή και κάνει ένα μεταπτυχιακό στη Νεοελληνική Φιλολογία, γίνεται και δυνάμει φιλόλογος;
Συν το ότι το μεταπτυχιακό θα είναι πολύ εστιασμένο.
ήθελα τη γνώμη σας παιδιά. Στην ηλικία των 34 που είμαι τώρα, συνειδητοποίησα, αφού άρχισα εδώ και κάποια χρόνια να έχω μια πιο στενή σχέση με την εκκλησία, και αφού έχω διαβάσει βιβλία ορθόδοξης θεολογίας (κυρίως Πατερικά), ότι μου αρέσει πολύ η Θεολογία. Σκέφτηκα να δώσω ξανά πανελλαδικές για να μπω σε ένα τμήμα θεολογίας (το πρώτο μου πτυχίο με το οποίο και δουλεύω τώρα είναι από κολέγιο, και συνεπώς δεν αναγνωρίζεται από το Ελληνικό κράτος, οπότε δεν μπορώ απλά να πάω να δώσω κατατακτήριες). Μιλώντας με κάποιον απόφοιτο θεολογίας, ο οποίος δεν εργάζεται πάνω στο αντικείμενο του, αλλά σε κάτι άλλο, μου είπε ότι κάτι τέτοιο θα μου έπερνε χρόνο και χρήμα (θα έπρεπε να κάνω φροντιστήριο για να περάσω πανελλαδικές). Μου λέει ότι δεν αξίζει επειδή δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης, ούτε στο δημόσιο αλλά και ούτε στον ιδιωτικό τομέα, και μου είπε απλά να συνεχίσω να διαβάζω τα βιβλία μου. Όταν ρώτησα για προοπτική μεταπτυχιακού και διδακτορικού, και συνεπώς την προοπτική του να γίνει κάποιος καθηγητής σε πανεπιστήμιο, μου είπε ένας μεταπτυχιακός φοιτητής θεολογίας ότι οι θέσεις σε όλες σχεδόν τις σχολές στα πανεπιστήμια περνάνε από πατέρα/μητέρα σε γιο/κόρη ή ανηψιο/ανηψιά ή γαμπρό/νύφη (για την θεολογική συγκεκριμένα, ψάξτε στο google "σκάνδαλο στην θεολογική Αθηνών") καθώς και σε όποιον έχει άμεση σχέση με κόμματα στο πανεπιστήμιο, ότι οι υποψήφιοι είναι πολλοί και ότι υπάρχει πολύ "γλείψιμο" καθώς και κακόβουλος και "αθέμιτος" ανταγωνισμός για τις θέσεις στο πανεπιστήμιο.
Προσωπικά η ιδέα του να πάρω απλά ένα πτυχίο για να το έχω "σε μια κορνίζα" και να κάθεται δεν με γεμίζει. Θα ήθελα δηλαδή να υπάρχει και η προοπτική του να κάνω και κάτι με αυτό το πτυχίο.
Θα ήθελα τις γνώμες σας.
Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.