miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Γιατί η παραβίαση ενός νόμου ή του Συντάγματος από έναν πολίτη δεν σημαίνει νομιμοποιείται και η παραβίαση αυτού για κάποιον άλλο πολίτη, πόσο μάλλον για το Κράτος. Κοινώς, το ότι κάποιος σκότωσε παραβαίνοντας το Σύνταγμα δεν συνεπάγεται από πουθενά ότι κι εγώ, που είμαι πχ. συγγενής του θύματος, πρέπει έχω το δικαίωμα αυτό.
OFF
το συνταγμα και ο νομος ειναι γραμμενοι απο ανθρωπο. ναι μεν ειναι καλο να τους υπακουμε αλλα ειναι ακομα πιο σημαντικο να κρινουμε και να αμφισβητουμε οταν κατι δεν μας αρεσει.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι εννοείς? Αν υπήρχε νόμος υπέρ της θανατικής ποινής να αντιδρούσαμε?OFF
το συνταγμα και ο νομος ειναι γραμμενοι απο ανθρωπο. ναι μεν ειναι καλο να τους υπακουμε αλλα ειναι ακομα πιο σημαντικο να κρινουμε και να αμφισβητουμε οταν κατι δεν μας αρεσει.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
ετσι και αλλιως η καταδικη δε θα ειναι 1 χρονος, μπορει να ειναι 20 και 30.
δε δικαιολογω ουτε τη δολοφονια,αλλα ουτε τη θανατωση ως μορφη δικαιοσυνης.
το σχολιο μου δεν αφορουσε καν τα δικα σου ποστ
τελικα διαβαζοντας και τα δικα σου ποστ, εχω και εγω τη δικια μου αποροια.
αν οπως θεωρεις εσυ το να σκοτωνεις καποιον σου αφερει το δικαιωμα σου στη ζωη, τοτε πρεπει να θανατοθουν ολοι οι στρατιωτες που πηραν μερος ενεργα σε εναν πολεμο.
το γεγονος οτι αφαιρει καποιος τη ζωη ενος ανθρωπου ειναι παρανομο, στις περισσοτερες περιπτωσεις σε μια ευρωπαικη χωρα. αλλα αυτο δε σημαινει οτι χανει αυτοματως το δικαιωμα στη ζωη
miv
Επιφανές μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
με επιχειρηματα. αποψη μου
παντως μου κανει εντυπωση οτι τοσα ατομα στηριζουν την θανατικη ποινη. μου φαινεται πως κανουμε βήματα προς τα πίσω, πίσω σε μια κοινωνια περισσοτερο ρατσιστικη, συντηρητικη και καχυποπτη.
και δεν σιγουρα δε το στηριζω μονο στη θανατικη ποινη
miv
Επιφανές μέλος
Zed
Διάσημο μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
και αφου θελεις να μιλησουμε για στατιστικες, υπαρχει πιθανοτητα και οι 10 ανθρωποι να γινουν εγκληματιες στο μελλον, αρα καλο ειναι να πεθανουν πριν κανουν κακο.
αλλωστε ποιος ειναι σε θεση να κρινει το αν καποιος ειναι αξιος για να πεθανει ή να ζήσει;
-----------------------------------------
για την ελλαδα του 2009 ειναι αυτονοητο(μη σου πω ουτε καν- βλεπε πολεμοι). δεν ηταν παντα και δε σημαινει οτι θα ειναι και στο μελλον. ιδιαιτερα με τις αποψεις περι θανατικης καταδικης που υπαρχουν
Zed
Διάσημο μέλος
και αφου θελεις να μιλησουμε για στατιστικες, υπαρχει πιθανοτητα και οι 10 ανθρωποι να γινουν εγκληματιες στο μελλον, αρα καλο ειναι να πεθανουν πριν κανουν κακο.
Ναι. Ας μην υπολογίσουμε τον λόγο αυτής της πιθανότητας ως προς την πιθανότητα να σκοτώσει ο άλλος γιατί τα μηδενικά στο δεκαδικό κομμάτι δεν θα χωράνε στην οθόνη.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
συμπεριελαβε ομως και τις συνθηκες. ο ενας κρατουμενος σε φυλακες υψιστης ασφαλειας. οι αλλοι 10 με οπλα εκπαιδευμενοι και με το ψωνιο της εξουσιας (γιατι αυτες οι θεσεις σου δινουν μια μικρη εξουσια πανω σε αλλους ανθρωπους)
Zed
Διάσημο μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
για ποιο λογο αναφερομαστε στη φυλακη ως θανατωση της ζωης;
ενα καλα οργανωμενο σωφρονιστικο ιδρυμα θα πρεπει να παρεχει μια αλφα ποιοτητα στους εγκληστους, διαφορες δραστηριοτητες. και στην τελικη αναλυση, καθε ανθρωπο, ο οποιος για οποιονδιποτε λογο δε καταφερε να προσαρμοστει στην κοινωνια μας, πρεπει να τον εκτελουμε;
Zed
Διάσημο μέλος
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Το "αφού θα το ξανακάνει, γιατί δεν τον σκοτώνουμε;" δεν παίζει. Και σου ξαναλέω για τρίτη φορά, αν έχει χάσει την ουσία της ζωής, ας φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι του. Το αξιοσημείωτο είναι πως στην προσπάθειά σου να στηρίξεις αυτόν τον παραλογισμό τη μία επιχειρηματολογείς "υπερ της κοινωνίας" και την άλλη "υπέρ του εγκληματία". Σα να λες, εν ολίγοις, πως κάθε πλευρά, θύτης, θύμα και κοινωνία μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν απ'την εφαρμογή της ποινής θανάτου.
Κι εδώ οφείλω να ομολογήσω κι εγώ ότι και μόνο το γεγονός πως προτάσεις τέτοιου είδους που απορρίφθηκαν (δεν απορρίπτω κάθε τι παλιό, αυτό όμως χρήζει απόρριψης) στο παρελθόν, επανέρχονται κι έχουν ρεύμα, είναι κάτι που όντως πρέπει να προκαλεί ανησυχία. Ειλικρινά, το συγκρίνω με την άνοδο του ρατσισμού και του νεοφασισμού στον κόσμο, ως άμεση απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.