11-07-24

23:29
Καλά αυτές οι ερωτήσεις είναι σχετικά άτοπες. Όταν ο άλλος σε 5 χρόνια έχει βγάλει οτι άλλοι σε όλη τους την ζωή με τον βασικό αμφιβάλλω οτι καίγονται για ένσημα κτλπ. Εδώ βλέπουμε ακόμα και υπερήλικες να κάνουν βίντεο. Τώρα σχετικά με το τι μέλλον έχει αυτό ως επένδυση...γιατί πιστεύει κανείς οτι το να πας να σπουδάσεις την x επιστήμη αποτελεί απαραίτητα επένδυση που θα σε τρέφει μέχρι τα γεράματα ;Αυθαίρετο αρκετά... Τι λεφτά βγάζουν? Ένσημα? Με τι τρόπο τα βγάζουν και τι μέλλον έχει αυτό ως επένδυση?
Εδώ πάει ο κόσμος, επενδύει 4 χρόνια μίνιμουμ απο την ζωή του, μερικοί και 5-6 με μεταπτυχιακά, και ξαφνικά όταν τελειώσει με τις σπουδές του και πάει να αποκτήσει για πρώτη φορά επαφή με την αγορά εργασίας, συνειδητοποιεί οτι δεν υπάρχουν δουλειές και σκέφτεται 2ο πτυχίο. Η καριέρα του δηλαδή τελειώνει πριν καν αρχίσει.
Δεν υπάρχει ούτε μονιμότητα, ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα απο αυτές τις μπούρδες που προσπαθούσε η κοινωνία να μας περάσει απο μικρή ηλικία. Ακόμα και ερευνητικά για τον α ή β λόγο μια περιοχή μπορεί να "κλείσει", και οι ερευνητές αναγκάζονται να μελετήσουν κάτι άλλο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.
Ξέρω'γω, εταιρίες που θέλουν διαφήμιση ας πούμε και τους πληρώνουν αδρά ; Άσε που τώρα μπήκαν και τα donations. Για βάλε να έχεις 100.000 viewers. Πες οι 1000 θα κάνουν donate. Ένα € να σου δώσει ο καθένας, έχεις βγάλει 1000€...μαύρα κιόλας. Σε κανέναν δεν περισσεύουν προφανώς να σου βγάλει μηνιάτικο, αλλά εαν κάνεις τα πολύ απλά μαθηματικά βλέπεις οτι απειροελάχιστα να συνεισφέρουν σχετικά λίγα άτομα απο αυτά που θα σε παρακολουθήσουν, μπορούν να σε συντηρήσουν άνετα.Και η πιο βασική ερώτηση: Ποιος έχει και του περισσεύουν στην Ελλάδα ώστε να βγάλουν μισθό οι ανειδίκευτοι "δημιουργοί περιεχομένου" της gen Z?
Όσο και να είσαι επιφυλακτικός εσύ, κάποιοι βγάζουν λεφτά. Αυτό δεν αλλάζει.Συμφωνώ στο ότι προσπαθούν να βγάλουν εύκολα λεφτά λόγω φύσης και χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης γενιάς, είμαι όμως πάρα πολύ επιφυλακτικός στο τι αποτέλεσμα έχουν...
Δεν θα το επέλεγα προσωπικά σαν αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού για διάφορους λόγους, αλλά νομίζω πως το να το ακυρώνουμε ίσα ίσα μας παραπλανά απο την ουσία : βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά. Η gen z κατέληξε στο internet για τον απλούστατο λόγο οτι ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την ατμομηχανή.Επίσης συμφωνώ ότι η gen Z από όλες τις επιλογές που της δόθηκαν εστίασε στο να προσπαθήσει να βγάλει χρήματα με αυτόν τον άκυρο τρόπο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι τα παιδιά της gen X..
Και νομίζω οτι το πόσο σημαντική ήταν η εφεύρεση του διαδικτύου δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό. Είναι κάτι που ακόμα και σήμερα εξελίσσεται με τρελούς ρυθμούς. Άσχετα που η προσοχή έχει πέσει στην τεχνητή νοημοσύνη αυτή την στιγμή.