Θέλω να σπουδάσω φιλολογία αλλά απελπίζομαι με την αποκατάσταση

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,816 μηνύματα.
Αυθαίρετο αρκετά... Τι λεφτά βγάζουν? Ένσημα? Με τι τρόπο τα βγάζουν και τι μέλλον έχει αυτό ως επένδυση?
Καλά αυτές οι ερωτήσεις είναι σχετικά άτοπες. Όταν ο άλλος σε 5 χρόνια έχει βγάλει οτι άλλοι σε όλη τους την ζωή με τον βασικό αμφιβάλλω οτι καίγονται για ένσημα κτλπ. Εδώ βλέπουμε ακόμα και υπερήλικες να κάνουν βίντεο. Τώρα σχετικά με το τι μέλλον έχει αυτό ως επένδυση...γιατί πιστεύει κανείς οτι το να πας να σπουδάσεις την x επιστήμη αποτελεί απαραίτητα επένδυση που θα σε τρέφει μέχρι τα γεράματα ;

Εδώ πάει ο κόσμος, επενδύει 4 χρόνια μίνιμουμ απο την ζωή του, μερικοί και 5-6 με μεταπτυχιακά, και ξαφνικά όταν τελειώσει με τις σπουδές του και πάει να αποκτήσει για πρώτη φορά επαφή με την αγορά εργασίας, συνειδητοποιεί οτι δεν υπάρχουν δουλειές και σκέφτεται 2ο πτυχίο. Η καριέρα του δηλαδή τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Δεν υπάρχει ούτε μονιμότητα, ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα απο αυτές τις μπούρδες που προσπαθούσε η κοινωνία να μας περάσει απο μικρή ηλικία. Ακόμα και ερευνητικά για τον α ή β λόγο μια περιοχή μπορεί να "κλείσει", και οι ερευνητές αναγκάζονται να μελετήσουν κάτι άλλο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.
Και η πιο βασική ερώτηση: Ποιος έχει και του περισσεύουν στην Ελλάδα ώστε να βγάλουν μισθό οι ανειδίκευτοι "δημιουργοί περιεχομένου" της gen Z?
Ξέρω'γω, εταιρίες που θέλουν διαφήμιση ας πούμε και τους πληρώνουν αδρά ; Άσε που τώρα μπήκαν και τα donations. Για βάλε να έχεις 100.000 viewers. Πες οι 1000 θα κάνουν donate. Ένα € να σου δώσει ο καθένας, έχεις βγάλει 1000€...μαύρα κιόλας. Σε κανέναν δεν περισσεύουν προφανώς να σου βγάλει μηνιάτικο, αλλά εαν κάνεις τα πολύ απλά μαθηματικά βλέπεις οτι απειροελάχιστα να συνεισφέρουν σχετικά λίγα άτομα απο αυτά που θα σε παρακολουθήσουν, μπορούν να σε συντηρήσουν άνετα.
Συμφωνώ στο ότι προσπαθούν να βγάλουν εύκολα λεφτά λόγω φύσης και χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης γενιάς, είμαι όμως πάρα πολύ επιφυλακτικός στο τι αποτέλεσμα έχουν...
Όσο και να είσαι επιφυλακτικός εσύ, κάποιοι βγάζουν λεφτά. Αυτό δεν αλλάζει.
Επίσης συμφωνώ ότι η gen Z από όλες τις επιλογές που της δόθηκαν εστίασε στο να προσπαθήσει να βγάλει χρήματα με αυτόν τον άκυρο τρόπο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι τα παιδιά της gen X..
Δεν θα το επέλεγα προσωπικά σαν αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού για διάφορους λόγους, αλλά νομίζω πως το να το ακυρώνουμε ίσα ίσα μας παραπλανά απο την ουσία : βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά. Η gen z κατέληξε στο internet για τον απλούστατο λόγο οτι ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την ατμομηχανή.

Και νομίζω οτι το πόσο σημαντική ήταν η εφεύρεση του διαδικτύου δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό. Είναι κάτι που ακόμα και σήμερα εξελίσσεται με τρελούς ρυθμούς. Άσχετα που η προσοχή έχει πέσει στην τεχνητή νοημοσύνη αυτή την στιγμή.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,136 μηνύματα.

Λυπάμαι αλλά και δεν λυπάμαι. Δεν λυπάμαι γιατί ξαφνικά θυμόμαστε την αποτυχία όποτε μας συμφέρει. Στις εκλογές δεν μας συμφέρει. Τότε που πρέπει δεν μας βγαίνει η αγανάκτηση. Λίγο το καρναβάλι, λίγο το περνάμε τέλεια στις ιερές διακοπές του έθνους με γεμάτα τα σκυλάδικα και τα πλοία της γραμμής. Όλοι φωνάζουν για οικονομική κρίση επαγγελμάτων από τα μέσα του 1990 όταν συγκεκριμένοι πρωτοκλασάτοι πολιτικοί εκλέγονταν και επανεκλόγονταν για να οδηγήσουν τη χώρα σε αυτό το χάλι. Αυτοί φυσικά και ψηφίζονταν και ψηφίζονταν από τη νεολαία, γιατί δεν βγαίνουν τα κουκιά των ψηφοφόρων δηλαδή, να ψηφίζουν μόνο γέροι ή βολεμένοι. Γενικά μια κατάσταση λαού ότι να 'ναι, όπου ο κάθε πικραμένος από το άκυρο κοιτάζει να σώσει το τομάρι του ενώ η ίδια η κοινωνία ζει στον κόσμο της.

Κρίμα την κοπέλα αλλά και για μένα, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Όσους ξέρω προσωπικά, φίλοι, σκύλοι, όλο κάπου βολεύονται και μυξοκλαίνε ότι πόσο δύσκολα είναι να βρεις ΕΣΥ δουλειά αλλά ΑΥΤΟΙ βρήκαν. Συνέχεια αναβαθμίζουν με ειδικότητες και επαγγελματική θέση στο Linkedin λες και αλλάζουν γκόμενες. Μάλιστα ξεκόβουν, λένε ψεματάκια, βολεύονται και μετά σου κουνάνε το δάχτυλο ότι απέτυχες.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 974 μηνύματα.
Αυτό δεν συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλά τμήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή στον καπιταλισμό δεν υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός σε τίποτα. Από την παραγωγή ενός συγκεκριμένου προϊόντος μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα αναφέρω δύο παραδείγματα καραμπινάτα αν και υπάρχουν άπειρα. 1ο: Κλείσιμο της Λάρκο, η οποία παράγει σιδηρονικέλιο, το οποίο θα μπορούσε να είναι από τα πρώτα προϊόντα σε εξαγωγές. Όμως όχι γιατί και καλά η λάρκο είναι χρεωμένη και πρέπει να κλείσει. Κουβέντα για τους ανταγωνιστές (άλλων χωρών) και τον ρόλο που παίζουν σε αυτό. 2ο: Χιλιάδες κενά στα σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αυτό αποδεικνύεται από τους χιλιάδες αναπληρωτές που αναπληρώνουν μόνιμα κενά κάθε χρόνο και που μπορεί να προσληφθούν στη μέση της χρονιάς. Αναρωτιέμαι εδώ για την κρατική ευθύνη κανείς δεν μίλησε από όλους εσάς. Όλοι το λάβατε ως δεδομένο. Σαν να μην έχει ευθύνες το κράτος και η πολιτεία παρά μόνο να φταίμε εμείς. Αν εγώ όμως δεν πληρώσω τους φόρους μου και γενικά δεν τηρώ τις υποχρεώσεις μου θα πέσουν άγρια πρόστιμα. Και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στην τελική? Γιατί όλα γυρίζουν γύρω από το κέρδος και όχι γύρω από τις κοινωνικές ανάγκες. Μην ψάχνετε να βρείτε γελοίους τρόπους να λύσετε ουσιαστικά προβλήματα. Το σύστημα φταίει, δεν φταίνε οι άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν κάτι συγκεκριμένο.
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου ότι βασική αιτία αυτής της κατάστασης είναι ο κρατικός σχεδιασμός. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να συμφωνήσω με το "οι άνθρωποι που θέλουν να σπουδάσουν κάτι συγκεκριμένο". Όπως έχει πολλάκις αναφερθεί σε αυτό κσι σε άλλα thread, ό 18χρονος υποψήφιος δεν ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Αυτό το δέχομαι και το κατανοώ. Ας σκεφτούμε όμως το πλήθος των υποψηφίων που δηλώνουν σχολές χωρίς να έχουν καταλάβει τι πρόκειται να σπουδάσουν και κυρίως αγνοώντας τις επαγγελματικές προοπτικές. Τη ευθύνη για αυτό την φέρουν εν μέρει οι ίδιοι. Τους φοιτητές της ήσσονος προσπάθειας επίσης, οι οποίοι θέλουν απλά να περνάνε μαθήματα και δεν κάνουν ΤΊΠΟΤΑ για να έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες να απασχοληθούν στον κλάδο τους (αναζήτηση ευκαιριών, πρακτικές, συνέδρια κλπ - εξαιρώ φυσικά τους εργαζόμενους φοιτητές που πραγματικά κάνουν αγώνα).

Επομένως, ναι, φταίει ο κρατικός σχεδιασμός, αλλά νομίζω πως είναι αφελές να πιστεύει κανείς ότι κάποια στιγμή θα γίνει αποτελεσματικός και άρα να περιμένουμε όλη τη Δευτέρα Παρουσία ουσιαστικά χωρίς να κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι.
Και ναι, η μείωση των εισακτέων θα ήταν μια πολύ απλή εκκίνηση κατ'εμέ. Ξαναλέω, δεν γνωρίζω για τα τμήματα Φιλολογίας. Αλλά στα τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας μπορεί να γίνει και μάλιστα είναι επιθυμία και των μελών ΔΕΠ αυτό, το γνωρίζω. Γιατί ας πούμε να ιδρυθεί νέο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Αγρίνιο (που πήγε μετά στην Πάτρα) το 2019;; Δεν χρειαζόταν.

Αναπάντητα ερωτήματα... Ή μάλλον τα απαντάς πολύ σωστά μιλώντας για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού. Το θέμα είναι αν μπορεί ο υποψήφιος και ο φοιτητής να κάνει κάτι για αυτό
Εν μέρει, ναι. Ενημέρωση και καταβολή μεγαλύτερης προσπάθειας να αποκτήσει περισσότερα skills και να μπορέσει να βρει τουλάχιστον μια ακτίδα φωτός στο σκοτάδι της ανεργίας. Λυπάμαι, αλλά ο Έλληνας φοιτητής δεν λειτουργεί πάντα έτσι.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,136 μηνύματα.
Τη ευθύνη για αυτό την φέρουν εν μέρει οι ίδιοι. Τους φοιτητές της ήσσονος προσπάθειας επίσης, οι οποίοι θέλουν απλά να περνάνε μαθήματα και δεν κάνουν ΤΊΠΟΤΑ για να έχουν λίγο περισσότερες πιθανότητες να απασχοληθούν στον κλάδο τους (αναζήτηση ευκαιριών, πρακτικές, συνέδρια κλπ - εξαιρώ φυσικά τους εργαζόμενους φοιτητές που πραγματικά κάνουν αγώνα).

Θα διαφωνήσω λίγο με την ευθύνη του 18 χρονού "βιολογικά άντρα στο σώμα" με μυαλό 2χρονου κοτόπουλου. Συγγνώμη, αλλά σε μια εποχή όπου από το 2000 λίγο πολύ και η κουτσή Μαρία έχει υπολογιστή, τα ερεθίσματα των σημερινών 18χρονων είναι τελείως διαφορετικά με τα ερεθίσματα των 18χρονων ακόμη και 5 χρόνων πριν. Με την τόση πληροφόρηση ...για τσόντες, luben και τικ τοκ, που να μένει χρόνος να σκεφτούν για κάτι πιο ουσιώδες όπως είναι το μέλλον τους. Μετά ξαφνικά, ανακαλύπτουν στα 25 τους ότι η φιλολογία έχει ανεργία.

H ευθύνη των επιλογών, της επιτυχίας και της αποτυχίας τους οφείλεται αποκλειστικά στους ίδιους.
 

Micro

Συντονιστής

Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,283 μηνύματα.
Καλά αυτές οι ερωτήσεις είναι σχετικά άτοπες. Όταν ο άλλος σε 5 χρόνια έχει βγάλει οτι άλλοι σε όλη τους την ζωή με τον βασικό αμφιβάλλω οτι καίγονται για ένσημα κτλπ. Εδώ βλέπουμε ακόμα και υπερήλικες να κάνουν βίντεο. Τώρα σχετικά με το τι μέλλον έχει αυτό ως επένδυση...γιατί πιστεύει κανείς οτι το να πας να σπουδάσεις την x επιστήμη αποτελεί απαραίτητα επένδυση που θα σε τρέφει μέχρι τα γεράματα ;

Εδώ πάει ο κόσμος, επενδύει 4 χρόνια μίνιμουμ απο την ζωή του, μερικοί και 5-6 με μεταπτυχιακά, και ξαφνικά όταν τελειώσει με τις σπουδές του και πάει να αποκτήσει για πρώτη φορά επαφή με την αγορά εργασίας, συνειδητοποιεί οτι δεν υπάρχουν δουλειές και σκέφτεται 2ο πτυχίο. Η καριέρα του δηλαδή τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Δεν υπάρχει ούτε μονιμότητα, ούτε ασφάλεια ούτε τίποτα απο αυτές τις μπούρδες που προσπαθούσε η κοινωνία να μας περάσει απο μικρή ηλικία. Ακόμα και ερευνητικά για τον α ή β λόγο μια περιοχή μπορεί να "κλείσει", και οι ερευνητές αναγκάζονται να μελετήσουν κάτι άλλο για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Ξέρω'γω, εταιρίες που θέλουν διαφήμιση ας πούμε και τους πληρώνουν αδρά ; Άσε που τώρα μπήκαν και τα donations. Για βάλε να έχεις 100.000 viewers. Πες οι 1000 θα κάνουν donate. Ένα € να σου δώσει ο καθένας, έχεις βγάλει 1000€...μαύρα κιόλας. Σε κανέναν δεν περισσεύουν προφανώς να σου βγάλει μηνιάτικο, αλλά εαν κάνεις τα πολύ απλά μαθηματικά βλέπεις οτι απειροελάχιστα να συνεισφέρουν σχετικά λίγα άτομα απο αυτά που θα σε παρακολουθήσουν, μπορούν να σε συντηρήσουν άνετα.

Όσο και να είσαι επιφυλακτικός εσύ, κάποιοι βγάζουν λεφτά. Αυτό δεν αλλάζει.

Δεν θα το επέλεγα προσωπικά σαν αποκλειστικό μέσο βιοπορισμού για διάφορους λόγους, αλλά νομίζω πως το να το ακυρώνουμε ίσα ίσα μας παραπλανά απο την ουσία : βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά. Η gen z κατέληξε στο internet για τον απλούστατο λόγο οτι ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την ατμομηχανή.

Και νομίζω οτι το πόσο σημαντική ήταν η εφεύρεση του διαδικτύου δεν έχει γίνει πλήρως αντιληπτό. Είναι κάτι που ακόμα και σήμερα εξελίσσεται με τρελούς ρυθμούς. Άσχετα που η προσοχή έχει πέσει στην τεχνητή νοημοσύνη αυτή την στιγμή.
κατσε βρε σαμαελ , ποσοι νομιζεις οτι βγαζουν λεφτα απο το ιντερνετ και μάλιστα πολλα ; Να ειναι συνολικα 100 ατομα ; 200 ;
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,568 μηνύματα.
Για βάλε να έχεις 100.000 viewers. Πες οι 1000 θα κάνουν donate. Ένα € να σου δώσει ο καθένας, έχεις βγάλει 1000€...μαύρα κιόλας.
Oυτε 1000 ατομα θα σου κανουν ντονειτ ουτε θα ειναι μαυρα τα λεφτα. Φορολογουνται πλεον αυτα τα εσοδα.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,816 μηνύματα.
κατσε βρε σαμαελ , ποσοι νομιζεις οτι βγαζουν λεφτα απο το ιντερνετ και μάλιστα πολλα ; Να ειναι συνολικα 100 ατομα ; 200 ;
Πάρα πολύς κόσμος βγάζει λεφτά απο το internet με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Δεν το έχουν όλοι για το messenger & το instagram μόνο ! Εαν και ακόμα και απο το instagram βγαίνει χρήμα μέσω διαφημίσεων κτλπ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Oυτε 1000 ατομα θα σου κανουν ντονειτ ουτε θα ειναι μαυρα τα λεφτα. Φορολογουνται πλεον αυτα τα εσοδα.
Πλέον ναι φορολογούνται. Εαν και δεν θα είναι 1000 άτομα που θα κάνουν donate, μπορούν να είναι πολύ παραπάνω. Ανάλογα το content, το οποίο εξαρτάται απο τον δημιουργό του όμως, όχι απο κάποιον εργοδότη.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,568 μηνύματα.
Εαν και δεν θα είναι 1000 άτομα που θα κάνουν donate, μπορούν να είναι πολύ παραπάνω. Ανάλογα το content, το οποίο εξαρτάται απο τον δημιουργό του όμως, όχι απο κάποιον εργοδότη.
Ποσα ατομα στην ελλαδα βγαζουν τοσα λεφτα ? (εξαιρουνται βιζιτες και ινφλουενσερ)
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,816 μηνύματα.
Ποσα ατομα στην ελλαδα βγαζουν τοσα λεφτα ? (εξαιρουνται βιζιτες και ινφλουενσερ)
Αα φίλε παράγοντα όταν θέτεις την ερώτηση : "Πόσα άτομα στην Ελλάδα βγάζουν τόσα", πρέπει να είσαι έτοιμος για την αντίστοιχη απάντηση...εαν ψάχνεις δουλειές για όλους, θα παίρνεις και τα λεφτά που παίρνουν οι περισσότεροι, aka. βασικός. Εαν θες κάτι πιο ιδιαίτερο, θα πρέπει να ψαχουλέψεις να βρεις και κάτι πιο ιδιαίτερο.

Και θεωρώ οτι σε έναν βαθμό μπορεί να γίνει απο κάθε τμήμα ή και εκτός πανεπιστημίου. Απλά δεν είναι για ευρεία κατανάλωση, μόνο select few που θα έχουν το mindset και την δημιουργικότητα θα βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν με έναν original τρόπο τις γνώσεις τους.
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3,568 μηνύματα.
Αα φίλε παράγοντα όταν θέτεις την ερώτηση : "Πόσα άτομα στην Ελλάδα βγάζουν τόσα", πρέπει να είσαι έτοιμος για την αντίστοιχη απάντηση...εαν ψάχνεις δουλειές για όλους, θα παίρνεις και τα λεφτά που παίρνουν οι περισσότεροι, aka. βασικός. Εαν θες κάτι πιο ιδιαίτερο, θα πρέπει να ψαχουλέψεις να βρεις και κάτι πιο ιδιαίτερο.

Και θεωρώ οτι σε έναν βαθμό μπορεί να γίνει απο κάθε τμήμα ή και εκτός πανεπιστημίου. Απλά δεν είναι για ευρεία κατανάλωση, μόνο select few που θα έχουν το mindset και την δημιουργικότητα θα βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν με έναν original τρόπο τις γνώσεις τους.
Για βασικο μιλαω. Δηλάδη 800 ευρω καθαρα μονο απο γιουτιουμπ ή τουιτςμξερω γω.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,816 μηνύματα.
Για βασικο μιλαω. Δηλάδη 800 ευρω καθαρα μονο απο γιουτιουμπ ή τουιτςμξερω γω.
Το σκέφτεσαι κοντόφθαλμα θεωρώ. Πέρα απο τα profits που μπορούν να υπάρξουν ακόμα και απο τα social media & το youtube, όλα έχουν να κάνουν με το marketing.

Και όταν λεω marketing δεν εννοώ μόνο να σε μάθει και η γιαγιά που μένει απέναντι που λέει ο λόγος. Αλλά to get noticed και απο σημαντικούς ανθρώπους που μπορούν να δουν την δουλειά σου και να σου προσφέρουν ευκαιρίες. Γνωρίζω κόσμο που λόγω του channel τους, κατάφεραν να βρουν δουλειά !

Τέλος πάντων η ουσία αυτών που λεω δεν αλλάζει. Εαν προσπαθείς να βρεις δουλειά σήμερα αξιοποιώντας μόνο τους κλασικούς τρόπους, πιθανότατα δεν θα δουλέψει όπως φαίνεται.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,201 μηνύματα.
Αυτό που έχω να πω αρχικά για το φιλολογικό κομμάτι είναι το εξής : Αυτά τα επαγγέλματα ευτυχώς ή δυστυχώς δεν παίζει να σε βιοπορίσουν το 2024 εκτός και αν τα θες για ένα βασικό πτυχίο και μετά να κάνεις κάτι άλλο πχ όπως είπατε τουρισμός...

Δεύτερον, η γενιά Z γυρνάει τη πλάτη στα πανεπιστήμια και την ακαδημαική γνώση και δεν συμβιβάζεται με το παραδοσιακό μοντέλο δουλειάς όπως το έχουμε δει-πολλοί κοιτάνε να εκμεταλευτούν τις πλατφόρμες και να βγάλουν λεφτά από το ιντερνετ
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,136 μηνύματα.
Αυτό που έχω να πω αρχικά για το φιλολογικό κομμάτι είναι το εξής : Αυτά τα επαγγέλματα ευτυχώς ή δυστυχώς δεν παίζει να σε βιοπορίσουν το 2024 εκτός και αν τα θες για ένα βασικό πτυχίο και μετά να κάνεις κάτι άλλο πχ όπως είπατε τουρισμός...

Δεύτερον, η γενιά Z γυρνάει τη πλάτη στα πανεπιστήμια και την ακαδημαική γνώση και δεν συμβιβάζεται με το παραδοσιακό μοντέλο δουλειάς όπως το έχουμε δει-πολλοί κοιτάνε να εκμεταλευτούν τις πλατφόρμες και να βγάλουν λεφτά από το ιντερνετ

Και ο τουρισμός μια φούσκα είναι. Αν δεν έχετε σχέση με το επάγγελμα μην πιστεύετε ότι βλέπετε. Τουρίστες μπορεί να έρχονται αλλά τα έσοδα δεν πάνε καλά. Επίσης τα κόστη συντήρησης των ενοικιαζόμενων δωματίων, η ανταγωνιστική τιμή της χωριάτικης, την ζημιά από το φέσι που θα σου αφήσει η οικογένεια τουριστών κτλ, κάνουν το επάγγελμα όχι και τόσο επικερδές. Ένας μέσος συμπολίτης μας που ασχολείται με τον τουρισμό σε επαγγελματικό επίπεδο, θεωρητικά έχει μπεί μέσα από άποψη κέρδους.

Σχετικά με τη γενιά Ζ, Κ, Λ, ... έχουν ένα δίκιο γιατί πλέον σε πολλές εταιρίες ΙΤ, επενδυτικές τράπεζες και εταιρίες υπηρεσιών αέρα κοπανιστού, τα "στελέχη" αντί να δουλεύουν κοιτάζουν να δημιουργούν κλίκες σε ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας της εταιρίας και να βρίσκουν "έτοιμους" με προϋπηρεσία, εμπειρία και promo networking για να τους ξελασπώνουν. Στο χωριό μου αυτούς τους έτοιμους τους αποκαλούν μλάκες.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,136 μηνύματα.
Παίδες, προς νεότερους, απελπισμένους, ανοργασμικούς, κτλ, προσπαθήστε να κάνετε πράγματα στη ζωή σας και να μην περιμένετε από το κωλοκράτος να σας βολέψει κάπου για να χρυσώνετε το happy στον εαυτό σας. Επίσης να μάθετε να μην κυνηγάτε την κάθε προκύρηξη για να φτιάχνετε τις καριέρες τελειωμένων managers και να προσπαθείτε με κόπο να γλείφετε σε κάθε εταιρία για να σας κρατήσουν στη δουλειά.

Υπάρχει κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια και εντιμότητα. Μάθετε να δημιουργείτε ευκαιρίες εργασίας, να μπορείτε να είστε αυτόνομοι επιλέγοντας αυτό που σας αρέσει και να δημιουργείτε κεφάλαιο (δηλαδή, να φτιάξετε το επάγγελμα που θέλετε). Τα υπόλοιπα είναι φούμαρα. Yπάρχει για όλα ένα σημείο μηδέν. Η αρχή. Η πρώτη γνωριμία. Η πρώτη ιδέα. Εννοείται ότι θα υπάρχει δυσκολία εκκίνησης, αλλά από το να ανοίγετε θέματα και να κλαψομουνιάζετε για την ανεργία της φιλολογίας, καλύτερα είναι να βελτιώσετε μόνοι σας την κατάσταση.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,136 μηνύματα.
Mεγαλώνοντας διαπιστώνω ότι αυτό που τρομάζει τους ανθρώπους και ειδικότερα, εκείνους τους ανθρώπους που προέρχονται από συντηρητικοφανείς χώρες (μαϊμού-συντηρητικές) όπου μεγάλο μέρος του λαού πιστεύει σε κάστανα, ματζούνια, παντόφλες, σαγανάκι αγαμήτου, μοίρες, θεούς, ημίθεους, μεταφυσικές δυνάμεις, κόμματα και ηλίθια πρόσωπα, είναι η διαπίστωση ότι τη ζωή τους πρέπει να την διαχειριστούν μόνοι τους. Αυτό κατά κάποιο τρόπο τους ενοχλεί και τους φοβίζει γι' αυτό και σπρώχνουν κάτω από το χαλί της ατομικής ανευθυνότητας την προσωπική τους ανεπάρκεια και κάνοντας άλλους να φαίνονται ισχυροί όπως ιεράρχες, CEO εταιριών, πολιτικούς, καθηγητές Πανεπιστημίου, τον προϊστάμενο στην δουλειά κτλ και το ποιο τρελό από όλα: φοβούνται και τον ισόβαθμο συνάδελφο ότι είναι πιο ισχυρός από αυτούς. Όταν αρχίσει ο καθένας να ορίζει τον εαυτό του και τις επιθυμίες του, να σκέφτεται τι θα του άρεσε να κάνει, έξω από το κουτί της πανδόρας και της θεοδώρας, τότε θα αλλάξει και τρόπο ζωής και θα πάψει να βλέπει κύκλους. Διαφορετικά θα ζει μια ζωή όπου οι προσωπικές σκέψεις και ιδέες θα φτάνουν μέχρι στην απόγνωση ότι η φιλολογία, και η χ επιστήμη δεν έχει αποκατάσταση. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί λέμε μόνιμα ότι στην Ελλάδα πάει καλά μόνο ο τουρισμός. Δοκιμάσατε κάτι άλλο; Για πείτε ιδέες.

Προσωπική γνώμη.
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 406 μηνύματα.
Φίλε μου επειδή είμαι στο παιδαγωγικό δευτεροβαθμιας ως δεύτερο πτυχίο θα σου πω ότι δεν είναι καθόλου μη φιλολογικό ! Ίσα ίσα που κάνουμε τόσα αρχαία όσα και η φιλολογία Κρήτης με κατεύθυνση μη κλασική . Επίσης κανένα τμήμα δεν ασχολείται τόσο με το πώς να διδάξουμε τα φιλολογικά μαθήματα όσο εμείς . Ακόμη κάνουμε παραπάνω ιστορίες από ότι η φιλολογία και ασχολούμαστε και με πολλά κομμάτια που η φιλολογία ούτε καν ακουμπά και χρειάζονται από είναι σύγχρονο εκπαιδευτικό όπως η ειδική αγωγή , ο επαγγελματικός προσανατολισμός , η αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών και η δημιουργία εκπαιδευτικών παρεμβάσεων.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top