05-09-21

09:29
Θαρρος και αληθεια μαζι, εδω στραμπουλατε την γλωσσα σας να πειτε το ονομα ενος συμπλοκου αλατος και μιας φαρμακευτικης ουσιας στα χ και ψ θα κολησετε.
Οποιος εκανε και καταλαβε πολυ φυσικη μπορει και τα μαθηματικα.
Τα μαθηματικα λιγη αγαπη ζηταν και αμοιβουν πλουσιοπαροχα.
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό.
Πόσο εγκέφαλο απαιτεί το να καταλάβει κάποιος λογισμό ή να κατανοήσει γιατί είναι έτσι και όχι αλλιώς η συγκεκριμένη δομή ενός μαθηματικού ορισμού; και πόσο το να αποστηθίσει μια λέξη, έστω και μεγάλη ή ένα κάρο πληροφορίες ;

No offense δεν τίθεται θέμα καλύτερου, αλλά when it comes to math, come on...απαιτούν brain. Οι άλλες επιστήμες απαιτούν κυρίως σκληρή και τακτική δουλειά αλλά όχι ιδιαίτερες ικανότητες.
Φυσικά σχεδόν όλοι έχουν κοφτερό μυαλουδακι. Αλλά σε κάποιο σημείο της ζωής τους αποφασίζουν ότι τα μαθηματικά υπάρχουν για να κάνουν χειρότερα τα πράγματα. Εε εκεί είναι το κομβικό σημείο που στην ουσία τα mental capabilities του ατόμου χτυπάνε ταβάνι αφού τα αφήνει να ατροφησουν.
Τώρα όσον αφορά στον θεματοθετη,θα πω το εξής χωρίς να έχω επιθυμία να μπλέξω την συζήτηση. Εάν έχεις δει παλικάρι μου τι γίνεται με το θέμα του εμβολιασμού, να ξέρεις ότι εάν ο μέσος Έλληνας είχε μαθηματική παιδεία δεν θα τα ζούσαμε αυτά τα χάλια. Οπότε ναι, από ότι φαίνεται τα μαθηματικά είναι πολύ απαραίτητα ακόμα και εάν δεν είσαι καν θετικός επιστήμονας, μηχανικός η οικονομολόγος.Η κατανόησή τους αποτελούν πνευματική άσκηση για τον εγκέφαλο, καλλιέργεια για το πνεύμα,εργαλείο για την κοινή λογική σου και θεμέλιο για την επιστημονική σου υπόσταση. Είναι από τις επιστήμες που μια φορά μαθαίνεις κάτι αλλά είναι για πάντα χρήσιμο σε ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και εφαρμογών και δεν αλλάζει. Συνοπτικά είναι επένδυση ζωής. Πολλά παιδιά παρατηρώ ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τα αποφύγουν...εάν εκτιμάς τον εαυτό σου μην το κάνεις αυτό. Μάθε όσα σου προσφέρει η σχολή και να είσαι ευγνώμων γιατί είναι λίγα αλλά βασικά.Μην βάλεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου. Δεν γλυτώνεις κόπο...χάνεις ευκαιρία να μάθεις.