Η επανάσταση του αυτονόητου αυτή είναι;

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,004 μηνύματα.
ΤΟ ΒΗΜΑ - Το νόμιμο και το... ανήθικο - γνώμες

Το νόμιμο και το... ανήθικο

Την περιβόητη τακτική του κ.Βουλγαράκη πώς ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό ζήλεψε φαίνεται και ο γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης Προφανώς κάποια κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος,δεν έχουν συνειδητοποιήσει ούτε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, ούτε την απαξία με τήν οποία αντιμετωπίζει τους πολιτικούς ένα μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης...
Επιμένουν με περισσό θράσος στο προσωπικό τους βόλεμα αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες και για το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία με την προκλητική συμπεριφορά τους.
Γιατί αποτελεί πρόκληση, έστω κι αν είναι νομιμοφανής, η πράξη του κ. Καρχιμάκη να αποδεχθεί τη μετάταξη- διορισμό στο υπουργείο Μεταφορών απο την Ολυμπιακή και μάλιστα σε προσωποπαγή θέση που δημιουργείται γι αυτό τό σκοπό.
Δεν ξέρουμε, αλλά φανταζόμαστε με ποιό τρόπο προσλήφθηκε στην Ολυμπιακή ο νυν γραμματέας του ΠαΣοΚ κι αν δούλεψε ποτέ εκεί η ήταν μια συνήθης αργομισθία κομματικού στελέχους .Σε μια εποχή όπου η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο ,που χιλιάδες νέοι άνθρωποι αγωνιούν για το μέλλον τους, χρειάζεται μεγάλο θράσος για ένα σημαίνον στέλεχος ,όπως είναι ο κ. Καρχιμάκης, να φροντίζει για τη μελλοντική του αποκατάσταση στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί βουλευτής...
Την ώρα που όλη η χώρα πληρώνει τις συνέπειες από την άθλια ρουσφετολογική πολιτική διορισμών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, είναι απαράδεκτο ένα κυβερνητικό στέλεχος να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να επιμένει να προκαλεί.
Γιατί δεν μπορεί ο κ. Καρχιμάκης να μην γνώριζε για τη διαδικασία μετάταξής του... Το όποιο τυπικό του δικαίωμα έπρεπε να υποχωρήσει απέναντι στο γενικότερο συμφέρον που επιβάλλει ότι τουλάχιστον οι βουλευτές οφείλουν πρώτοι από όλους να δίνουν στους πολίτες, τουλάχιστον την αίσθηση, ότι σε συνθήκες κρίσης, βάζουν πάνω από όλα τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το προσωπικό τους βόλεμα...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2011, 14:28
ΤΟ ΒΗΜΑ, Σήφης Πολυμίλης
______________________________________________________________________________________________

Τι άποψη έχετε περί τούτου του άρθρου που αποδεικνύει την πρόοδο της χώρας μας; (γκιλοτίνα με οδοντωτή λάμα που θέλουν:mad:) Δεν πιστεύετε ότι πρέπει να πάρουμε με τις πέτρες τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου και τους ανθρώπους των κομματικών επιτελείων που διαχειρίζονται όνειρα, πολιτειακούς θεσμούς, εξουσίες, δημόσια χρήματα, ... με προσωπικά και μόνο οφέλη; Μήπως η σιωπή μας είναι η συνενοχή μας σε αυτό το θέατρο τρέλας; Πιστεύω ότι η ανοχή έχει και τα όρια της. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 30-40 % και κάτι ρεμάλια πολυτελείας τύπου Καχριμάκη κάνουν καπιταληστικό σοσιαλισμό με έξοδα από τις τσέπες του απλού κόσμου.. :/:Τι ελπίδες τελικά να κάνει ένας νέος άνθρωπος σε αυτήν την χώρα; Πόση αισιοδοξία μπορεί να έχει κανείς; Σε λίγους μήνες ως επίσημα πτυχιούχος Πανεπιστημίου και νιώθω με αυτά που διαβάζω, ότι πατάω σε μια σάπια σανίδα και ότι σύντομα θα σπάσει και θα μας πάρει όλους ο διάολος. Πόσο πιο χαμηλά μπορούμε να πέσουμε ως χώρα; :hmm:

Πραγματικά νιώθω ντροπή και μίσος. Νιώθω ότι παίζουν με την νοημοσύνη μου, ότι με εκμηδενίζουν σαν μορφωμένο άνθρωπο. Λυπάμαι για την κατάντια της χώρας μου..
Λένε ότι αν σε κοροϊδέψει κάποιος μια φορά φταίει αυτός, αλλά αν σε κοροϊδέψει κάποιος δυο φορές φταίς εσύ!
Δεν έχω κάτι άλλο να πω
. Αυτή είναι η Ελλάδα της επανάστασης του αυτονόητου; των πράσινων γκαμήλων; Τελικά όχι ένα, όχι δυο αλλά ούτε χίλια ΔΝΤ να έρθουν δεν μας σώζουν. Η σίψη έχει διαπεράσει και στα αιμοπετάλια...Κάτι πρέπει να κάνουμε. Τα καρκινώματα αντί να εξαφανιστούν γίνονται επιθετικοί κακοήθεις όγκοι και εξαπλώνονται μεταστατικά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
πέφτεις από τα σύννεφα; Μην πάτε μόνο στους πολιτικούς, ακόμη και δίπλα μας, από μικρά πράγματα, την θέση στην ουρά που θα τρέξει να σου φάει ο μάγκας Ελληνάρας, το κάθισμα στο λεωφορείο, το διπλοπαρκάρισμα στη λεωφόρο, πολλά πράγματα. Θέμα παιδείας είναι, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, λες και αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήταν κάποιος άλλος; Κατηγορούμε από τη μία τους πολιτικούς για διαφθορά αλλά από μέσα μας θα μας καλάρεσε να ήμαστε στη θέση τους και να μπορούσαμε να βολέψουμε το μισό μας σόι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tsarachaf

Περιβόητο μέλος

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,366 μηνύματα.
Ωραία... Ναι είναι θέμα παιδείας... Έχει ειπωθεί αυτή η ατάκα δισεκατομμύρια φορές... Τι περιμένουμε?? Να μας έρθει εξ ουρανού σαν άλλο μάννα??? Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ... Μόνοι μας πρέπει να την αποκτήσουμε... Πρώτα όσοι έχουμε αρκετή συνείδηση για να διαπιστώσουμε ότι ακόμη κι εμείς έχουμε πρόβλημα και μετά να την μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους...
Το να καθόμαστε και να αναρωτιόμαστε αν φταίμε εμείς ή οι πολιτικοί είναι μια βλακεία και μισή... Το τι θα κάνουμε είναι το θέμα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,004 μηνύματα.
Δεν είναι θέμα παιδεία αλλά και θέμα νοοτροπίας. Το κλίμα έχει στραβώσει από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Όμως ένας νοήμων άνθρωπος διερωτάται, αν είναι λογικό ένας λαός να συνεχίζει εδώ και 170 χρόνια να κάνει τα ίδια λάθη.

Πολλές χώρες οι οποίες σήμερα είναι οικονομικοί κολοσσοί πριν 1 ή 2 αιώνες ήταν ορμητήρια λήσταρχων, χώρες με απάνθρωπα καθεστώτα,...κτλ. Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Αυτές οι χώρες επωφελήθηκαν από τις επιστήμες και την βιομηχανική επανάσταση. Έφτιαξαν θεσμούς οι οποίοι κατά ένα 80% λειτουργούν άψογα και αξιοκρατικά. Παντού υπάρχει ένα 20% που τραβάει μια κόκκινη γραμμή και προκαλεί "ελεγχόμενες" φθορές στον κοινωνικό ιστό.

Η χώρα μας, δυστυχώς δεν πέρασε μέσα από την βιομηχανική επανάσταση (αντιθέτως, έζησε στον δικό της πλανήτη απούσα από το γίγνεσθαι της Ευρώπης) αλλά πέρασε μέσω πολιτικών, εθνικών και κοινωνικών επαναστάσεων ήδη 50 χρόνια μετά από την υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή, ασθένειες παιδικές, τις περνάει στην ενηλικίωση. Το περίεργο είναι, ότι δεν υπάρχει κάποια βελτίωση. Οι ασθένειες είναι και ολίγον μεταλλαγμένες με έννοιες διαφθορά οθωμανικού τύπου, πολιτική σίψη, νεποτισμό, οικογενειοκρατία, καταδυνάστευση της προσωπικότητας,...κτλ.

Δεν επιδιώκω μια Ελλάδα με 100% τελειότητα αλλά σε 2 βασικά πράγματα θα μπορούσαμε και φυσικά εννοώ, την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια. Δυο έννοιες που δεν διδάσκονται αλλά μεταλαμπαδεύονται από μια γενιά στην επόμενη. Οι προηγούμενες γενιές τι έχουν να διδάξουν στην δική μας γενιά; Η δική μας γενιά τι θα διδάξει στην επόμενη; Όσο σκέφτομαι ότι η χώρα μας έχει απορρίψει την Νευτώνεια ερμηνεία για την εξέλιξη ενός φυσικού συστήματος (πρωτοποριακό! το βραβείο Νόμπελ φυσικής λείπει :P) τόσο με θλίβει το γεγονός, ότι μετά από 5,10,20,60...χρόνια θα είμαστε πάλι στο σημείο μηδέν.

Για ποιο λόγο η εξέλιξη του Ελληνικού πολιτισμού να έχει καθηλωθεί εδώ και 170 χρόνια, ενώ το πολιτισμικό κεφάλαιο να αναλώνεται σε "ειδήσεις" εσωτερικής κατανάλωσης, πολιτικά μαχαιρώματα, οικονομικά σκάνδαλα...κτλ; Μήπως η απουσία πολιτικού έργου είναι ένας λόγος να υπάρχει η τόση μιζέρια; Ποτέ δεν άκουσα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα αισιόδοξο νέο, κάτι τελοσπάντων παραγωγικό όπως μια μεγάλη επένδυση στην χώρα μας, που να αποτελέσει θέσεις εργασίας για πολλούς νέους που κοιτάζουν από το παράθυρο τα τρένα να περνούν. Παρά μόνο διαιωνίζεται και πολλαπλασιάζεται το φαινόμενο του μητσοτακισμού, καραμανλισμού, παπαντρεϊσμού και λοιπών κολαούζων (π.χ. ΚΚΕ, Σύριζα, Λάος...) τα οποία «καθηλώνουν» την ιστορική εξέλιξη των πραγμάτων στην χώρα μας, σβήνουν τα όνειρα των ανθρώπων, καταπατάνε τους ανθρώπινους στόχους,...κτλ προκειμένου να επιβιώσουν όσοι "επηρεάζονται" άμεσα ή έμμεσα από αυτά τα φαινόμενα (και εννοώ τους καρεκλομένους ανώτερους μέχρι τους πολιτικάντηδες τύπου Καχριμάκη, Πάγκαλου, Τσίπρα, Αλαβάνου,...και λοιπών χαραμοφάϊδων πολυτελείας).

Για ποιο λόγο να μην επέλθει μια μικρή διαταρραχή ε στο σύστημα αυτό; Βέβαια, δεν ξέρω που θα πάει αυτή η κατάσταση γιατί τώρα στο παιχνίδι αυτών "διαχειριστών" του Ελληνικού πολιτισμού, μπήκαν και άλλοι (ΔΝΤ) οι οποίοι δεν έχουν κάποιο είδος συγγενικού δεσμού με τις υπάρχουσες κομματικές φατρίες αλλά απαιτούν χρήματα σύμφωνα με διάφορες στατιστικές αναλύσεις. Ο λαός φυσικά είναι στην απέξω. Πρόκειται για μια μάχη μεταξύ δυο ομάδων και θεατή τον λαό. Οι δυο ομάδες έχουν τα λεφτά και θα αλληλοφαγωθούν για το ποιος θα επικρατήσει. Αυτή η σκηνή μοιάζει με τις εμφύλιες διαμάχες που έκαναν οι Αρχαίοι Ρωμαίοι Ύπατοι Μάρκος-Αντώνιος και Οκταβιανός Αύγουστος σε ουδέτερο έδαφος, την Ελλάδα προκαλώντας καταστροφές σε αθώο κόσμο, περιουσίες,...

Το αξιολύπητο θέαμα που βλέπει κανείς σε αυτή την χώρα της τρέλας, είναι η μάχη της καρέκλας από ανθρώπους "δημοκρατικούς" εν καιρώ πολιτικού σφουγγαρίσματος (όπως στην εποχή του Μάρξ, ο οποίος προκάλεσε χαοτικές διαταρραχές στις μοναρχίες και στις ελέω θεώ βασιλείες της εποχής) και οικονομικοκοινωνικής αβεβαιότητας. Πολλοί λένε ότι η φετινή σχετική οικονομική άνεση Ελλάδα για τους περισσότερους, του χρόνου θα είναι ένα όμορφο παρελθόν...Όμως, με αυτές τις παθογένειες υπάρχει μέλλον της Ελλάδας; Γιατί εδώ δεν μιλάμε για τον βουλευτή Φερέκη και τον Ψευτοθόδωρο ή για τον βουλευτή Μαυρογιαλούρο, αλλά για αμφιλεγόμενες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές παρουσίες διχασμένης προσωπικότητας, κοινώς τυχοδιώκτες...Η νέα γενιά τι έχει να πει για όλα αυτά; Είναι κρίμα να φτάσουμε στο 2013-15 και να υπάρχει ένας νέος Καχριμάκης. Η σανίδα της υπομονής στην οποία πατάει ο Ελληνικός λαός, πόσο θα αντέξει ακόμη; Ο καιρός περνάει και η επανάσταση του αυτονόητου συνεχίζεται. Το ερώτημα είναι οι δυο πλευρές τι θεωρούν ως αυτονόητο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Ωραία... Ναι είναι θέμα παιδείας... Έχει ειπωθεί αυτή η ατάκα δισεκατομμύρια φορές... Τι περιμένουμε?? Να μας έρθει εξ ουρανού σαν άλλο μάννα??? Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ... Μόνοι μας πρέπει να την αποκτήσουμε... Πρώτα όσοι έχουμε αρκετή συνείδηση για να διαπιστώσουμε ότι ακόμη κι εμείς έχουμε πρόβλημα και μετά να την μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους...
Το να καθόμαστε και να αναρωτιόμαστε αν φταίμε εμείς ή οι πολιτικοί είναι μια βλακεία και μισή... Το τι θα κάνουμε είναι το θέμα...

Συμφωνώ, εγώ μια διευκρίνιση έκανα. Γιατί το να βλέπουμε ας πούμε σε ένα άρθρο για ένα σκάνδαλο πολιτικού, και να αρχίζουμε να βρίζουμε πολιτικούς για το πώς μας κατάντησαν, το βρίσκω το λιγότερο ανόητο, και αυτοί από το λαό προέρχονται, και σε μεγάλο βαθμό αντανακλούν την εικόνα της εκάστοτε κοινωνίας.
Αν και πιστεύω ότι ένας λαός ποτέ δε μένει στάσιμος, πάντα εξελίσσεται κοινωνικά και οικονομικά (με την προϋπόθεση ότι αλληλεπιδρά και με άλλους λαούς βέβαια). Και αυτό που λες αόριστο είναι, δηλαδή τι να έκανε ένας νέος σήμερα που θα άλλαζε τα πάντα, να μην συνέχιζε την ίδια νοοτροπία, ναι, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς με το πέρασμα των χρόνων, άλλη νοοτροπία θα έχει αυτός που έχει περάσει κατοχή, και περιόδους φτώχειας, και άλλη νοοτροπία αυτός που έχει συνηθίσει να ζει σε ένα πολιτισμένο κράτος που θα του παρέχει τα πάντα. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι οι Έλληνες στον 19ο αιώνα είχαν την ίδια νοοτροπία με εμάς σήμερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top