myrto0li
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Και το ρήμα δεικνύμι από πού προέρχεται; Οι ρίζες κάθε λέξης είναι όπως είναι επειδή έτσι τους κάπνισε, δεν υπάρχει κάποια λογική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Διάβασες το άρθρο που παρέθεσα; Αναφέρεται ακριβώς στο άρθρο που παρέθεσες εσύ.
Δεν πρόκειται να εξηγήσω τη διαφορά ανάμεσα στον φθόγγο και στο γράμμα, και ακριβώς τις παρεξηγήσεις που έγιναν κλπ, άμα ήθελες, ας καθόσουν να τα διαβάσεις όπως τα είπε ο Σαραντάκος, που όσο να πεις το κατέχει καλύτερα από εμένα το άθλημα. Μια ακόμα φορά, https://sarantakos.wordpress.com/2012/07/06/grammatik/
Εάν η δασκάλα της αδερφής σου τους λέει να γράφουν πσ και κσ, δικό της πρόβλημα, ξύδι.
Εγώ γράφω greeklish από πολύ μικρός επίσης (10), αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή στο λεξιλόγιό μου ή στην ορθογραφία μου. Και τώρα που είμαι 14-15, επίσης δεν βλέπω κάτι παράξενο. Μην τραγικοποιείς τα πράγματα.
Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αυτό το σύστημα έχουν πλέον γενικά στα δημοτικά!
Τι να σου πω εσύ μάλλον είσαι το παιδί θαύμα, εγώ όσους γνωρίζω που έγραφαν με greeklish είχαν δυσκολίες στο να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες, και στην ορθογραφία και στην σύνταξη.
Αν νομίζεις ότι δεν είναι τραγικό μαθητές σε ηλικίες γυμνασίου να γράφουν μέχρι και τα άρθρα λάθος, πάω πάσο!
challenger
Επιφανές μέλος
ε και;Αυτοί που κράζουν τα greeklish τα χρησιμοποιούσαν σίγουρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα.
νομίζω οτι το να αναγνωριζεις τα λάθη σου ειναι μαλλον προτερημα και αρετη!
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
ε και;
νομίζω οτι το να αναγνωριζεις τα λάθη σου ειναι μαλλον προτερημα και αρετη!
Εγώ το παραδέχομαι, έγραφα greeklish για λίγες μέρες, έγραφαν όλοι, εε παιδί είμαι και εγώ ζηλεύω, κάνω και μαλακι*ες που και που αλλά δε τα άντεξα, δεν μπόρεσα να τα συνηθίσω...
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν θέλω να σε πικράνω αλλά αυτό το σύστημα έχουν πλέον γενικά στα δημοτικά!
Τι να σου πω εσύ μάλλον είσαι το παιδί θαύμα, εγώ όσους γνωρίζω που έγραφαν με greeklish είχαν δυσκολίες στο να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες, και στην ορθογραφία και στην σύνταξη.
Αν νομίζεις ότι δεν είναι τραγικό μαθητές σε ηλικίες γυμνασίου να γράφουν μέχρι και τα άρθρα λάθος, πάω πάσο!
Πέρα από τη δασκάλα της αδερφής σου, έχεις τίποτα άλλο σαν επιχείρημα, που να μπορείς να μου στείλεις λινκ και να το δω;
Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος, απλά να μην είσαι χαζός, ώστε να αφήσεις την μία γραφή να επηρεάσει την άλλη.
Στο Μαυροβούνιο δηλαδή, που χρησιμοποιούν και Λατινικό και Κυριλλικό αλφάβητο για να γράφουν οτιδήποτε (νομίζω στα Σέρβικα), ακόμα και στην εργασία (πχ επίσημα έγγραφα), ή στο σχολείο (πχ στην έκθεση), θα έπρεπε να μπερδεύονται όταν τα γράφουν στο Κυριλλικό και να κάνουν λάθη, επειδή καμιά φορά γράφουν στο Λατινικό;
Εγώ θα προτιμούσα να επισημοποιούνταν σαν γραφή τα Ελληνικά με Λατινικούς χαρακτήρες και ο καθένας να χρησιμοποιούσε όποιο αλφάβητο ήθελε. Δεν είμαι σίγουρος όταν λέω πως κάτι τέτοιο έγινε και στην Τουρκία, οπότε θα το ψάξω και θα σου πω.
Οι μαθητές Γυμνασίου που δεν ξέρουν να γράψουν σωστά τα άρθρα είναι μάλλον η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, μιας και από το άμεσο περιβάλλον μου υπάρχουν ελάχιστα τέτοια παραδείγματα, που και πριν 50 χρόνια να πήγαιναν σχολείο, πάλι δεν θα ήξεραν να τα γράψουν σωστά.
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Μιλάμε για τα δικά μας δεδομένα, ξέροντας πόσο τεμπέλικα είναι θα δικά μας βλαστάρια...
Τι να σου πω, εγώ πιστεύω ότι επηρεάζει αρνητικά τα σημερινά παιδιά και τους κάνει να ξεχνάνε και αυτά που ξέρανε, εσύ πιστεύεις το αντίθετο για τους δικούς σου λόγους..
myrto0li
Εκκολαπτόμενο μέλος
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
GetOuttaMyWay
Πολύ δραστήριο μέλος
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Είμαι πολύ κατά. Κουραστικά για το μάτι και στο τέλος προκαλεί και ανορθογραφία.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Greenglish --> Σκέτη βλακεία... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΓΛΩΣΣΑ!
Greeklish*
Και είναι τρόπος γραφής της Ελληνικής.
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Greeklish*
Πολλοί τα λένε και greenglish ...
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολλοί τα λένε και greenglish ...
Είναι λάθος.
aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι λάθος.
Γιατί υπάρχει ορισμένο σε λεξικό;;;
Για ποιον λόγο αλήθεια;η γνώμη μου για τα greeklish ειναι θετικη
Greeklish*
Και δεν είναι τρόπος γραφής της ελληνικής.
Γιατί κανένας, είτε έλληνας είτε ξένος, δεν θα καταλάβαινε στην μητρική του γλώσσα αυτό --> "gia su"
άντζυ
Δραστήριο μέλος
Τα χρησιμοποιούσα συνέχεια στο Γυμνάσιο αλλά ευτυχώς κάπου στα μέσα της Α λυκείου τα σταμάτησα..!! Δεν φαίνεται για κάτι κακό αλλά αν το καλο σκεφτείς μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους νέους..Με το πιο σύνηθες να γίνονται ανορθόγραφοι..
Και άσε που είναι άσχημο να διαστρευλώνουμε εμείς οι ίδιοι τη γλώσσα μας..! Κάνουν και οι άλλοι λαοί τα ίδια..??
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιατί υπάρχει ορισμένο σε λεξικό;;;
Το έψαξα, και έκανα εν μέρει λάθος.
Δεν είναι greenglish, είναι grenglish, as seen on https://en.wikipedia.org/wiki/Greeklish
aikat_
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.