Amy 4ever
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Σχετικα με την καταστροφη της γλωσσας, οταν γνωριζεις το μετρο, δεν εχει καμια δουλεια το greeklish. Οταν ξερεις οτι εκει σταματας κι αρχιζεις τα ελληνικα, τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Εγω προσωπικα το ισορροπω. Αλλωστε γλωσσα ειναι εκφραση της λαικης ψυχοσυνθεσης, δε νομιζω οτι εξαρταται απο ενα αλφαβητο.
Παντως, οταν υπαρχει η δυνατοτητα να γραψεις ελληνικα, ειναι οντως χαζο για μενα να γραφεις greeklish. Αποτελει μια μοδα κι αυτο φαινεται απο το απλο, ενω μπορουν να γραψουν ελληνικα, δεν γραφουν. Ομολογω οτι καποιες φορες τα χρησιμοποιω στο instant messaging, αλλα οχι σε μεγαλα κειμενα.
Παντως το ελληνικο αλφαβητο δεν παυει να με γοητευει και δεν θα δεχομουν μια αλλαγη. Ειναι βεβαια θεμα συνηθειας, δεν θα μπω στο τρυπακι να υποβαθμισω αλλα αλφαβητα, αλλα η συνηθεια ειναι πολυ δυνατο πραγμα...
ΥΓ: Τον τονισμο των ελληνικων τον θεωρω αρκετα ομορφο, αλλα στο forum δεν βαζω τονους χαριν συντομιας, αλλα και επειδη γενικα, αν και τους θεωρω ωραιους, δεν παυουν ως επι το πλειστον να ειναι περιττοι για τους ελληνοφωνους. Αλλωστε η ιστορια του τονισμου των ελληνικων ξεκιναει πολυ αργοτερα απο την πρωτη εμφανιση τους και την αξιοποιηση τους σε μεγαλα ανθρωπινα επιτευγματα, οπως η Δημοκρατια της Αθηνας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πάντως, είτε το πιστεύεις είτε όχι, πιο αργά γράφω αν δεν βάζω τόνους, παρά όταν βάζω τόνους.ΥΓ: Τον τονισμο των ελληνικων τον θεωρω αρκετα ομορφο, αλλα στο forum δεν βαζω τονους χαριν συντομιας, αλλα και επειδη γενικα, αν και τους θεωρω ωραιους, δεν παυουν ως επι το πλειστον να ειναι περιττοι για τους ελληνοφωνους. Αλλωστε η ιστορια του τονισμου των ελληνικων ξεκιναει πολυ αργοτερα απο την πρωτη εμφανιση τους και την αξιοποιηση τους σε μεγαλα ανθρωπινα επιτευγματα, οπως η Δημοκρατια της Αθηνας.
miv
Επιφανές μέλος
Philip007
Νεοφερμένος
parantop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Valandil
Πολύ δραστήριο μέλος
Μήπως έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης,από τη στιγμή που δεν διαμαρτυρόμαστε ομαδικά;
piou*
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτό που μου εκνευρίζει όμως αφάνταστα είναι τα trendogreeklish σε φάση:
h3yZzZz aZpPp..t k@N3!$???????!!!!!!111 (τα '1' είναι must από την πολύ βιασύνη και καλά στο typing -.-)
1.σου παίρνει 3424 ώρες να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος
2. είναι κακόγουστα κ αντιαισθητικά
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Επιδρομή εξωγήινων! ο_Οεγώ δεν έχω πρόβλημα με τα greeklish. με βολεύουν-βασικά τα έχω συνηθίσει στο μουσουνού, στο myspace κτλ..
αυτό που μου εκνευρίζει όμως αφάνταστα είναι τα trendogreeklish σε φάση:
h3yZzZz aZpPp..t k@N3!$???????!!!!!!111 (τα '1' είναι must από την πολύ βιασύνη και καλά στο typing -.-)
1.σου παίρνει 3424 ώρες να καταλάβεις τι γράφει ο άλλος
2. είναι κακόγουστα κ αντιαισθητικά
Ariana
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος
Προτιμώ στο msn να γράφω με Ελληνικά.τα greeklish δεν ειναι κακα να χρησιμοπιουνται σε msn, yahoo messenger και σε αλλα τετοια.
miv
Επιφανές μέλος
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όμως και τον παράγοντα μη συμβατότητας των ελληνικών.Μου χει συμβεί για παράδειγμα να χρησιμοποιώ Instant Messaging από κινητό και να υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις άλλες γλώσσες εκτός από ελληνικά.
Μήπως έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης,από τη στιγμή που δεν διαμαρτυρόμαστε ομαδικά;
Οταν ενα προιον κυκλοφορει στην Ελλαδα ειναι γεγονος οτι θα πρεπει να υποστηριζει την επισημη γλωσσα.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
xanapesto
Νεοφερμένος
Ως greeklish ή greenglish αναφέρονται οι λέξεις και τα κείμενα που είναι γραμμένα με λατινικούς χαρακτήρες αλλά με ελληνικές λέξεις.
Στη "γλώσσα" των greeklish δεν τίθεται ζήτημα ορθογραφίας, ενώ η δακτυλογράφηση γίνεται πιο γρήγορη λόγω της απουσίας τόνων και διφθόγγων (τα ει, οι, και αι μπορούν να αντικατασταθούν με τα i και e αντίστοιχα).
Πέρα από την ταχύτητα δακτυλογράφησης, πιστεύετε ότι προσφέρουν κάτι άλλο;
Ας πω τώρα την άποψή μου ( ).
Θεωρώ τα greeklish πάνω απ' όλα ακαλαίσθητα και γλώσσα των τεμπέληδων. Κάποτε θα μπορούσα να δικαιολογήσω τη χρήση τους δεδομένου ότι πολλοί υπολογιστές δεν υποστήριζαν ελληνικά και οι Έλληνες αναγκάζονταν να χρησιμοποιούν αγγλικό πληκτρολόγιο.
Τα greeklish περιορίζουν τις δυνατότητες αναζήτησης πληροφοριών στο διαδίκτυο αφού μιλάμε για δύο πρακτικά διαφορετικές γλώσσες.
Έχω συναντήσει άτομα (κυρίως μικρής ηλικίας) που από συνήθεια να γράφουν greeklish, έχουν ξεχάσει να γράφουν καθαρά ελληνικά με το πληκτρολόγιο! :mpam:
(δλδ δεν έχουν μάθει να πληκτρολογούν πατώντας τόνους και χρησιμοποιώντας χαρακτήρες οι, ει, αι κ.τ.λ.)
Παρακαλώ η συζήτηση να μην κατευθυνθεί στο αν θα πρέπει να απαγορεύονται ή όχι στο iSchool. Είναι κάτι για το οποίο είμαι κάθετος.
Συμφωνώ με τον Πέτρο, τα greeklish είναι απαράδεκτα και τα χρησιμοποιώ μόνο σε chatrooms.
nick_source
Νεοφερμένος
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Αλλά στο κινητό γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες.
Εδώ στο φόρουμ σαφώς και πρέπει να γράφουμε με ελληνικά και όχι greeklish
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Όπως και είναι θέμα συνήθειας να γράφεις στα Ελληνικά. Greeklish δεν χρησιμοποιώ ούτε καν στους Instant Messengers. Γράφω πολύ πιο γρήγορα με Ελληνικά και τόνους - ω ναι, αν γράφω χωρίς τόνους κάνω κι εγώ "15 ώρες για 10 γραμμές".εγώ πάλι δεν μπορώ με τίποτα να γράψω ελληνικά στο πληκτρολόγιο μου την σπάει!ευτυχώς υπάρχει το converter γιατί αλλιώς θέλω 15 ώρες για 10 γραμμές.ta greeklish είναι απίστευτη ευκολία! p.x. στο κινητό γλιτώνεις πολλές λέξεις ειδικά με τις συντομογραφίες!όλοι μου οι γνωστoi sτο msn (150 επαφές) γραφουν greeklish!στην αρχή k μένα μου την έσπαγαν γιατί το θεωρούσα "τρεntια"..αλλα μετά είδα ότι έγγραφα 3 φορες πιο γρήγορα έτσι! όλα είναι θέμα συνήθειας!!
Φανταστείτε να 'ταν όλα τα Ελληνικά site σε greeklish. :!:
Άχρηστο θα έβγαινε το google - καθώς μία λέξη μπορεί να γραφεί με 1024 διαφορετικούς τρόπους!
Κατ' εμέ το μεγαλύτερο πρακτικό μειονέκτημα των greeklish είναι στην αναζήτηση - τώρα που είστε μικρά πιθανώς και να μην το καταλαβαίνετε... θα το δείτε όταν αρχίσετε τις εργασίες στο Πανεπιστήμιο.
miv
Επιφανές μέλος
nick_source
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.