nick29
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kate 2in1
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
KaufenMan
Εκκολαπτόμενο μέλος
Περιμένεις να κάνουν αυτή τη δουλειά όλοι όσοι θέλουν να διαβάσουν τι γράφεις;
Μα ποτέ δεν έγραψα με Greeklish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
ρε παιδια οκ...δν ειναι τοσο κακο νομιζω....ειναι 8εμα συνη8ειας...κ οτι γραφουν καποιοι ετσι (πχ εγω_μ 3εφευγουν δλδ)δν σημαινει οτι δν 3ερουν ορ8ογραφια,ουτε οτι υποβα8μιζεται η γλωσσα....... ναι οντωσ σε μεγαλα κειμενα ειναι κουραστικο αλλα δν ειναι αναγκη να το κατακρινουμε κ αυτο....
Για κάποιους είναι κουραστικό και για μερικές λέξεις
Για αυτό όλοι εδώ γράφουμε ελληνικά που δεν είναι κουραστικά για κανέναν
:thanks:
Guest 901443
Επισκέπτης
Ειμαι, ήμουν και θα είμαι τεμπέλαγλώσσα των τεμπέληδων.
Επίσης πάντα μου άρεσαν τα αγγλικά περισσότερο από τα ελληνικά, οποτε μ'αρέσει να "αγγλοποιώ" τα ελληνικά:fss:
miv
Επιφανές μέλος
ρε παιδια οκ...δν ειναι τοσο κακο νομιζω....ειναι 8εμα συνη8ειας...κ οτι γραφουν καποιοι ετσι (πχ εγω_μ 3εφευγουν δλδ)δν σημαινει οτι δν 3ερουν ορ8ογραφια,ουτε οτι υποβα8μιζεται η γλωσσα....... ναι οντωσ σε μεγαλα κειμενα ειναι κουραστικο αλλα δν ειναι αναγκη να το κατακρινουμε κ αυτο....
Ναι, φυσικά και θέμα συνήθειας. Άλλαξέ τη λοιπόν.
Όσο για τον αντίκτυπο στη γλωσσική παιδεία, νομίζω οτι η κακή επιρροή κάποιων τέτοιων trends έχει φανεί εδώ και πολλά χρόνια στους αγράμματους, πλέον, Έλληνες μαθητές. Τα Greeklish βάζουν και την ταφόπλακα τώρα...
Εγώ είμαι υπέρ των Greeklish επειδή είναι η
Ειμαι, ήμουν και θα είμαι τεμπέλα
Επίσης πάντα μου άρεσαν τα αγγλικά περισσότερο από τα ελληνικά, οποτε μ'αρέσει να "αγγλοποιώ" τα ελληνικά:fss:
Να γράφεις Αγγλικά τότε γνήσια, προτιμότερο είναι. Νομίζω οι περισσότεροι έχουμε γνώσεις Αγγλικών για να σε καταλαβαίνουμε. Η μπασταρδοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας δεν είναι δικαίωμα κανενός. Η Ελληνική Γλώσσα έχει συγκεκριμένο αλφάβητο 24 χαρακτήρων. Το σημερινό Αγγλικό έπαψε να είναι ελληνικό όταν οι Χαλκιδαίοι το μετέδωσαν στους πρώτους Ρωμαίους κι αυτοί υιοθέτησαν το ελληνικό, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμενα μου βγαινουν τα ματια οταν βλέπω κατι σαν 889a79faha68ag και κτλ!!!!!
belina
Νεοφερμένος
Συμφωνώ με τα επιχειρηματα οσων είπαν κατα των greeklish . Αν και γω να πω την αλήθεια είναι οτι είμαι κατα κατα κύριο λόγο επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ και ΒΑΡΙΕΜΑΙ να προσπαθώ να βγάλω μεταφραση απο τα greeklish σας!!! Αυτο το κανουμε στα αρχαια στο σχολειο!!!!! Οπως είπε σωστα ο μιχαλης, καλύτερα να γραφετε αγγλικα!!!!!
Εμενα μου βγαινουν τα ματια οταν βλέπω κατι σαν 889a79faha68ag και κτλ!!!!!
:iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree::iagree:απολύτως!!!!!!!!!!!Είναι πολύ σπαστικά όταν βλέπεις πράγματα όπως αυτό==>8a7lo0pa127ytg<== έλεος.... Τα υποστηρίζω για το msn ακράδαντα γιατί βέβαια και δεν θα κάτσω στο msn να ψάχνω τόνους και να γράφω ανορθόγραφα γιατί θέλω να γράψω γρήγορα!!!!!!
Αλλά κατά τα άλλα είναι αρκετά άσχημο και περίεργο να διαβάζεις έτσι..... Και αρκετές φορές υπερβολικά δύσκολο!!!!!!!!!
papas
Διάσημο μέλος
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Anarki
Διάσημο μέλος
Δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιο, ήταν γενικό .Μα ποτέ δεν έγραψα με Greeklish!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
myrtob
Νεοφερμένος
konstadinus
Εκκολαπτόμενο μέλος
(όπως το hi που σου λέει ο άλλος "παχυνα" και βγαίνει "pana"κι εσύ ψαχνεσαι τι θέλει να πει ο ποιητής)!Αποκρυπτογράφηση έχει καταντήσει η υπόθεση!
Πολυ σωστο!! Αυτο δυστυχως το παθαινω και γω , παω να γραψω αγγλικα στο μσν, και τα εικονιδια τα εχω βαλλει στα αγγλικα , για να μην με ενοχλουν. Αλλα όταν το κανουν οι άλλοι...Σπαστικοτατο..Εξισου σπαστικο να μιλας με καποιον και να λεγεται πχ. Μαρια και αναμεσα στα 5 γραμματα του ονοματος της να βαζει αλλα 15 συμβολα και ολα σε greeklish...και μονο που το σκεφτομαι, ζαλιζομαι
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Το προβληματάκι αυτό το έχω ξεπεράσει. Επειδή έχω υπερβολικά πολλά εμόσιον κια παλιά έβγαιναν συνέχεια τώρα πια έχω πχ 30 διαφορετικά hi.Το ένα το βάζω hi1, hi2,hi3 και μπορεί να φτάσει μέχρι και hi001...Μετά με τα γράμματα το ίδιο...Σε όλα βάζω και αριθμούς!Ακόμη και στα θαυμαστικά και στα ερωτηματικά γιατί έχω πάρα πολλά και θέλω μια το ένα μια το άλλο.Αρχική Δημοσίευση από myrtob:(όπως το hi που σου λέει ο άλλος "παχυνα" και βγαίνει "pana"κι εσύ ψαχνεσαι τι θέλει να πει ο ποιητής)!Αποκρυπτογράφηση έχει καταντήσει η υπόθεση!
Πάντως εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου από το πολύ msn να γράφω πχ σκονάκι ή χαρτάκι στην διπλανή με greeklish χωρίς να το έχω καταλάβει. Για αυτό όσο μπορώ γράφω με ελληνικά...
kate 2in1
Νεοφερμένος
αφηστε π εκανα κ 3 ωρεσ ν το γράψω όλο αυτό.....
vamou90
Εκκολαπτόμενο μέλος
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Άσχετο: Δεν είμαστε Γρεκοί , είμαστε Έλληνες. Γι' αυτό και προτιμάμε το Hellas από το Greece.
miv
Επιφανές μέλος
Guest 901443
Επισκέπτης
Δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαβάσετε μια τέτοια πρόταση -> geia soy Kwsta ti kaneis?
miv
Επιφανές μέλος
Κάνετε τα πράγματα να φαίνονται πολύ τραγικά δεν νομίζετε? (για αυτό που είπα σίγουρα θα πάρω απάντηση : “ναι είναι τραγικά”) -_-
Δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαβάσετε μια τέτοια πρόταση -> geia soy Kwsta ti kaneis?
Δεν συμφωνώ με την τραγικότητα που έδωσε ο φίλος μου ο Γιώργος, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορείς να απενοχοποιείς τα greeklish σε μια εποχή ιδιαίτερης γλωσσικής ένδειας της νεολαίας. Παίζουν κι αυτά το ρόλο τους και μάλιστα σημαντικό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.