Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Βοήθειααααααααα τα ματάκια μου!!! :wow:Geia sOu r3 MaN pwS tA paC?
Μη μου πείτε ότι το θεωρείτε καλαίσθητο αυτό το πράγμα. Εγώ προσωπικά θέλω 5πλάσιο χρόνο (και βάλε) για να διαβάσω αυτή τη μία γραμμή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nick_source
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
miv
Επιφανές μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Δεν ειπα να τα αντικαταστησεις, απλως επειδη λες οτι δεν αντιπροσωπευουν μια γλωσσα. Αντιπροσωπευουν την ελληνικη, με λατινικους χαρακτηρες! Ελληνικα παραμενουν.
Η μονη περιπτωση να τα χαρακτηρισω σαν πληρη γλωσσα ειναι αν χρησιμοποιειται αυστηρα και απολυτα το προτυπο λατινοποιησης ελληνικων χαρακτηρων. Δε μπορει μια γλωσσα να γραφεται με 10 διαφορετικους τροπους. Επιπτωση αυτου ειναι η αναζητηση, οπως αναφερθηκε...
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Πού είναι λοιπόν αυτοί οι κανόνες;δεν λεω να χρησιμοποιουνται σε φορουμ ή και σάιτ γιατι οντως υπαρχει προβλημα, γενικως μιλουσα εγω. Και αυστηρη να μην ειναι η "ορθογραφια" παλι ειναι γλωσσα γιατι περιεχει ολα τα υπολοιπα στοιχεια της. Λεξιλογιο, συνταξη κτλ.
Ακόμα και για την αρχαία Ελληνική υπάρχουν επίσημα αναγνωρισμένα βιβλία "Γραμματικής" και "Συντακτικού", τα οποία και κάνουμε στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Πού είναι λοιπόν οι κανόνες ορθογραφίας/γραμματικής/σύνταξης των greeklish;
nick_source
Νεοφερμένος
Αν έχεις διαβάσει στη ζωή σου 10 σειρές greeklish μετά ούτε καν σκέφτεσαι τι διαβάζεις!Είναι υπερβολή να λέμε ότι το πρόβλημα μας είναι στο search και "γιαυτο" δεν πρέπει να υπάρχουν!ΌΛΕΣ οι μετατροπές σε λατινικούς χαρακτήρες γίνονται στα φωνήεντα και στους διφθόγγους! οποτε σε μια λέξη άντε να χρειαστεί να κανεις 3 φορες search! η θα γραφεται με (o) η με (w) αν η λεξη γραφοταν με ω !
Eπίσης αν κανεις εργασία για τι σχολη σου η οτιδήποτε άλλο πιο σοβαρό από lineage wow hi-5 κλπ πιστεύω πως οι πιθανότητες να βρείς κάτι γραμμένο σε greeklish είναι λίγες!Αυτό το "τα greeklish είναι γυφτιά " μου φαίνεται πολύ ανόητο ειδικά από έναν νέο που υποτίθεται είναι πιο ανοιχτόμυαλος και δεκτικός , ποσο μάλλον που είναι και τwν θετικών επιστημων!
miv
Επιφανές μέλος
ΥΓ: Ανοιχτομυαλος και δεκτικος ειμαι, αλλα μονο στα πραγματα που μου λυνουν τα προβληματα. Η αλλαγη μιας καταστασης που δεν δημιουργει κανενα απολυτως προβλημα σε μια αλλη μονο και μονο για να καρπωθουμε τον τιτλο του προοδευτικου μονο προοδος δεν ειναι. Ισοπεδωση θα ελεγα...
Τι πιο απλο κι ανθρωπινο απ'το να αλλαξεις κατι προβληματικο. Εκτος κι αν καποιοι θεωρουν το ελληνικο αλφαβητο προβλημα...
Τελος παντων, αυτα τα εχω ξαναπει.
Πού είναι λοιπόν αυτοί οι κανόνες;
Ακόμα και για την αρχαία Ελληνική υπάρχουν επίσημα αναγνωρισμένα βιβλία "Γραμματικής" και "Συντακτικού", τα οποία και κάνουμε στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Πού είναι λοιπόν οι κανόνες ορθογραφίας/γραμματικής/σύνταξης των greeklish;
Το συντακτικο και το λεξιλογιο ελληνικα ειναι φυσικα. Στη φραση "agorase mou ena saki patates, se parakalw" δεν υπαρχει συνταξη; ουτε λεξιλογιο; Εγω δεν τα εθεσα ως αλλη γλωσσα, το αντιθετο ακριβως.
@miv: Και ποια μοδα ειναι χρησιμη;; Εξαλλου αν ηταν να κανουμε παντα μονο απο αναγκη τοτε θα ηταν πολλη βαρετη η ζωη!
miv
Επιφανές μέλος
ΥΓ: Αναφερομαι γενικα, ποτε σε προσωπα.
nick_source
Νεοφερμένος
Υ.Γ:Δεν πρέπει να αισθάνετε κανεις τα greeklish ως μια απειλή για τη γλώσσα, μπορεί να την εκλαμβάνει ως μια προέκταση τις που αφορά κύριος το διαδίκτυο και τα sms!
miv
Επιφανές μέλος
Το οτι οι φιλολογοι διορθωνουν πολλες φορες συντηρητικα εχει να κανει με προβληματα κυριως του συστηματος κι ελλειψη δικης τους επιμορφωσης.
Ενταξει, δεν ειναι αυτο το θεμα μας ομως...
nick_source
Νεοφερμένος
annoula
Εκκολαπτόμενο μέλος
χαχα διάβασα και κάτι άλλο τώρα"αθεράπευτη τεμπελία"..! χαλαρώστε λίγο !
miv
Επιφανές μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Κοίτα, κατά την άποψή μου (χωρίς να λέω ότι αυτό είναι ντε και καλά universally true) στα μεγάλα κείμενα (πχ >10 γραμμές) μπορείς:χαχα διάβασα και κάτι άλλο τώρα"αθεράπευτη τεμπελία"..! χαλαρώστε λίγο !
- Να γράψεις σε greeklish. Γράφεις 50 φορές γρηγορότερα, οι άλλοι διαβάζουν 50 φορές πιο αργά.
- Να γράψεις σε Ελληνικά. Γράφεις 50 φορές πιο αργά, οι άλλοι διαβάζουν 50 φορές πιο γρήγορα.
Disclaimer: Δεν αναφέρομαι στην annoula προσωπικά.
annoula
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ δε δυσκολεύομαι καθόλου να διαβάσω greeklish...θέμα συνήθειας είναι....όπως προείπα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.