Scandal
Διαχειριστής
Στον προφορικό λόγο παρουσιάζονται συχνά ελλειπτικές προτάσεις ή ανολοκλήρωτες φράσεις, ενώ αυτό δε συμβαίνει συνήθως στον γραπτό. (δεν αποκλείεται να συμβαίνει όμως :iagree: ).Έχεις τον Α' τόμο έκθεσης του Λυκείου; Αν ναι, πήγαινε στη σελίδα 98 όπου αναλύονται οι διαφορές προφορικού και γραπτού λόγου και πες μου με ποια κατηγορία ταιριάζει η ομιλία σε chat. Αν οχι πέστο να κάτω να τα γράψω (δεν έχω πρόχειρο scanner).
Ο λόγος που χρησιμοποιείται στα Chat είναι πιο προσεγμένος και επεξεργασμένος και έχει λιγότερα "γεμίσματα" (εεε, εχμμμ ) από τον προφορικό.
Μη ξεχνάς άλλωστε πως στο Chat, όπως και στο Forum, πριν πατήσεις το ENTER για να αποσταλεί το μήνυμά σου έχεις χρόνο να επεξεργαστείς τα γραπτά λεγόμενά σου.
Να σημειώσω πως οι διαφορές γραπτού και προφορικού λόγου είναι οι διαφορές του να γράφεις κάτι (σε Chat, σε Forum, σε χαρτί) ή να το προφέρεις με τη φωνή σου.
Ο λόγος είναι γραπτός.
-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Εγώ προσωπικά σπάνια διορθώνω κάτι που έγραψα σε chat. Γράφω ακριβώς όπως θα μίλαγα, όπως μου βγούν δηλαδή.
Τεσπά (χα, αργκό, στοιχείο προφορικού λόγου!) αφού δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε τι το παλεύουμε :p .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Δεν πειράζει και πάλι η συζήτηση είναι ωραία που αναπτύξατε. :no1:Τεσπά (χα, αργκό, στοιχείο προφορικού λόγου!) αφού δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε τι το παλεύουμε :p .
Εγώ πάντως μόνο σε MSN μπορώ να τα διαβάσω. Στο internet δεν μπορώ πλέον, μου βγάζουν τα μάτια.
Anarki
Διάσημο μέλος
Γιατί το αντέχεις εκεί; Μήπως γιατί ο λόγος είναι πρόχειρος και "στο πόδι", δηλαδή προφορικός, και δεν σε ενοχλεί; Μμμμ;
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Τα κείμενα είναι μικρά, ενώ στο internet (εννοώ μέσα από browser) βλέπω κάτι γκουμούτσες να (με το συμπάθειο πάντα!!).Το MSN δεν είναι Internet ε;
Γιατί το αντέχεις εκεί; Μήπως γιατί ο λόγος είναι πρόχειρος και "στο πόδι", δηλαδή προφορικός, και δεν σε ενοχλεί; Μμμμ;
Είναι απλό... τα αγνοώ.
Anarki
Διάσημο μέλος
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος
Yeah. Ειδικά τεράστια κείμενα χωρίς παραγράφους. :!:Παρέα με τα greeklish σε μεγάλα κείμενα στο Internet πηγαίνει συνήθως η πλήρης έλλειψη μορφοποίησης κειμένου οπότε γίνεται ακόμα πιο κουραστική η ανάγνωση. Με ενοχλεί κι εμένα να διαβάζω μεγάλα κείμενα σε greeklish.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
The President
Νεοφερμένος
Γενικά τα θεωρώ αρκετά ενοχλητικά και κουραστικά, αν και ορισμένες φορές προσδίδουν άλλη "χάρη" κυρίως σε προφίλ στο internet (σε hi-5 στυλ), αν και πάλι προτιμώ τα ελληνικά. Στον υπολογιστή δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω με greeklish σε φόρουμ, messenger κλπ. γιατί ξέρω τυφλό σύστημα εδώ και κάτι αιώνες:thanks: (τι ψώνιο που είμαι!!!), και μου είναι ιδιαίτερα άβολοι οι λατινικοί χαρακτήρες.
Μια φίλη μου χρησιμοποιεί greeklish στο messenger πακετάκι με εικονίτσες (έλεος, έτσι; ), και αργώ πολύ να καταλάβω τι γράφει. Της είπα να μου γράφει ελληνικά, αλλά δεν θέλει οπότε κι εγώ -έτσι για σπάσιμο που με κουράζει- της γράφω ακριβώς όπως θα έγραφα, απλά χρησιμοποιώ λατινικούς χαρακτήρες: π.χ. "gei;a, ti k;aneiwq" (ακόμα και τα σημεία στίξης γράφω όπως θα έγραφα, q αντί για ; )
Anarki
Διάσημο μέλος
Χάρη προσδίδουν; EnNoeIc AyTo To Ka8yStErHmEnO sTyL? Τραγικό είναι ....αν και ορισμένες φορές προσδίδουν άλλη "χάρη" κυρίως σε προφίλ στο internet (σε hi-5 στυλ)...
The President
Νεοφερμένος
Τεσπα, θέλω να καταλήξω στο ότι μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πολυθεωρώ τα greeklish "κακούργημα", αν και σε όσα προφίλ έχω φτιάξει μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μόνο ελληνικά... (ή αγγλικά εννοείται αν θέλω να με καταλαβαίνουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι αυτής της γης...:xixi
EpaRon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχουμε μια ωραιότατη γλώσσα η οποία διατηρήθηκε και εξελίχτηκε με το πέρασμα των χρόνων και είναι χρέος μας να την διατηρήσουμε και εμείς, χωρίς να την κακοποιούμε.
Είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Subject to change
e-steki.gr Founder
Δεν ξέρω για εσάς εμένα μαρεσουν με βοηθάνε να μην ξεχνώ τα αγγλικά ασε που δεν τα ξέχνω τα χρειάζομαι πολυ, κ γενικότερα δεν με πειράζει καθολου. Απλά τα κορίτσια πιστέυω οτι το εχουν παρακάνει, κ στους IM (όπως msn/icq etc) αλλά κ κάποιες και στο κινήτω ετσι έχο δει στις φίλες μου τουλάχιστον.
Μπορεί να σε βοηθάνε να μην ξεχνάς τα αγγλικά σου, σίγουρα όμως σε βοηθάνε να ξεχνάς τα ελληνικά σου...
Anarki
Διάσημο μέλος
Εδώ δεν μιλάς, γράφεις. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λανθασμένα χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά στην καθημερινή ζωή. Για παράδειγμα, δε νομίζω οτι είναι σωστό να ξεκινάς μια πρόταση με το "και" όπως έκανα .
mad cow
Νεοφερμένος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
Επείσης μερικές φορές στο ΜΣΝ χρεισιμοποιώ λέξεις που είναι αγγλικές όπως bye και τα λοιπά.Παρόλα αυτά γράφω τις λέξεις κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο...π.χ. egw,ego,3ero,3erw....κτλ.. Συμφωνώ:iagree: απόλυτα ότι αυτό είναι εκνευριστικό όμως το κάνω για λόγους ευκολία!!
Λοιπόν αυτά και δν νομίζω ότι πρέπει να συμφωνούμε όλοι γιατί έτσι δν θα είχε νόημα τo site!!!!
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Mafiozos_16
Νεοφερμένος
~Baron~
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.