jim mag
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παλι καλα που ειπαρχουν και ελληνικα forum μ αυτα εχουμε χασει πλεον τις ελληνικες ριζες!!!
Υπερβολές. Αν ειναι να χανονται οι ελληνικες ριζες εξαιτιας αυτου ειμαστε αξιοι της μοιρας μας... ελεος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ προσωπικά,απ'όσο έχω δει,γράφω πιο γρήγορα( παρ'ότι γράφω με ελληνικούς χαρακτήρες και φυσικά με τόνους-αναρωτιέμαι,οι Γάλλοι στο msn και λοιπά,γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες;Ή μήπως γράφουν κανονικά,αλλά χωρίς τους τόνους;Τίποτα απο τα δυο.Γράφουν κανονικά Γαλλικά,με τόνους και λοιπά.Αλλά εδώ είναι μόδα,ε; )απο ένα παιδί που γράφει με greeklish,αυτό το έχω παρατηρήσει είναι η αλήθεια.
Όσον αφορά τους Γάλλους στην ηλικία μας, κατακρεουργούν τη γλώσσα τους στο msn όσο κι εμείς τη δική μας.
Késkésé αντί qu' est-ce que c' est, bcp αντί beaucoup, koi de 9 αντί quoi de neuf...
Μη νομίζεις ότι είναι ελληνικό φαινόμενο δηλαδή.
stella
Δραστήριο μέλος
MLG rose GR
Νεοφερμένος
(Κάτι άκυρο: είμαι καινούριος σε αυτό το site και πιστεύω οτι θα γνωρίσω πολύ κόσμο...σας εύχομαι καλή συνέχεια,καλό χειμώνα και καλό...κουράγειο για την αρχή του σχολείου,σχολής ή οτιδήποτε...)
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
συμφωνω και με τον pavlitos
Alexander
Νεοφερμένος
stefanosK
Δραστήριο μέλος
d3m1$94
Νεοφερμένος
Nikola Tesla
Νεοφερμένος
MLG rose GR
Νεοφερμένος
και βιάζομαι και δεν προλαβαίνω να πατήσω ALT+Shift και άμα γράψω το εγώ το γράφω ego και όχι egw γιατί το W δεν διαβάζεται όπως το Ωμέγα
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος
Και τέλος στα μηνύματα πα΄ντα ελληνικά και ας κάνουμε και κανένα ορθογραφικό λάθος. Πάντα αποδεκτό. Οι μόνες περιπτώσεις που θα συμπτήξω λέξεις ειναι όταν το μήνυμα είναι μεγάλο και χρεώνεται δύο μηνύματα ενώ περισεύουν δυο λεξούλες. Ε εκεί το απαιτεί η περίσταση!
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ συνήθως γράφω ελληνικά. Και στο μσν και στα φόρουμς και στα μηνύματα. Τις λίγες φορές που θα χρησιμοποιήσω τα γρίκλις είναι επειδή βιάζομαι να σηκωθώ από το πισί γι αυτό και δεν αλλάζω τα αγγλικά σε ελληνικά. Αν θέλω να γράψω γρήγορα απλά δε θα βάζω τόνους(αν βιάζομαι πολύ). Αλλιώς ελληνικά. Όπως είπαν και σε προηγούμενες σελίδες, πολλά παιδιά τα χρησιμοποιούν(τα γρικλις) για πιο γρήγορα. Πώς γίνεται αυτό απο τη στιγμή που βάζουν C(κεφαλαίο κιόλας) αντί για s, τελείες μεταξύ των λέξεων και αριθμούς αντί για σύμφωνα; Ναι το έχω συναντήσει και αυτό. Και όταν τους ρωτάω γιατί γράφεις γρίκλις μου απαντάνε: Για πιο γρήγορα. Για τον ίδιο λόγο που γράφω γρίκλις κάποιες φορές, γράφω και τα αγγλικά ονόματα με ελληνικούς χαρακτήρες.(π.χ. πισί αντί για pc, γιου τιουμπ αντί για You tube, γούγλης αντί για Google και πάει λέγοντας). Επίσης όπως είδα και κάπου εδώ(σε θυμάμαι σελίδα) τα παιδιά χρησιμοποιούν από το δημοτικό τα γρίκλις. Το χω παρατηρήσει αυτό και είναι αλήθεια. Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσω τον αδερφό μου να υιουθετήσει(όπως και να γράφεται) αυτή τη λογική γραψίματος είναι να τον βάζω αν γράφει ελληνικά. Το ερώτημα είναι πού. Τον αφήνω να μιλάει με γνωστούς μου που τον ξέρουν απο το μσν. Αργεί απίστευτα αλλά δεν τον χαλάει γιατί του δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το μσν που τόσο του αρέσει. Έτσι μαθαίνει να γράφει ελληνικά με τόνους, ορθογραφημένα όσο ξέρει(άσε που εξασκείται κιόλας).
Και τέλος στα μηνύματα πα΄ντα ελληνικά και ας κάνουμε και κανένα ορθογραφικό λάθος. Πάντα αποδεκτό. Οι μόνες περιπτώσεις που θα συμπτήξω λέξεις ειναι όταν το μήνυμα είναι μεγάλο και χρεώνεται δύο μηνύματα ενώ περισεύουν δυο λεξούλες. Ε εκεί το απαιτεί η περίσταση!
Αυτοι που γραφουν γρηγορα με γκρικλις δεν βαζουν τελιτσες, φατσουλινια και λοιπα ντρεντιστικα
Απλα κοβουν λιγο τις λεξεις.
Π.χ το ''τι κανεις''μπορει να γραφτει και ετσι''t.KnC???^^ κτλ.''αλλα μπορει και ετσι'' Τ kaneis''
E ενταξει υπαρχουν διαφορες απο γκρικλις με γκρικλις. Οπως και κατι αλλα τελειως για γελια.
ειναι κουραστικο για τα ματια αλλα οσο αναφορα την ταχυτητα ειναι θεμα συνηθειας. Εγω παντως τα αντιπαθω τρομερα. Γραφω σχεδον παντα με ελληνικα και εκνευριζομαι οταν μου απαντανε με λατινικους χαρακτηρες.
Efthymios1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Π.χ το ''τι κανεις''μπορει να γραφτει και ετσι''t.KnC???^^ κτλ.''αλλα μπορει και ετσι'' Τ kaneis''
E ενταξει υπαρχουν διαφορες απο γκρικλις με γκρικλις. Οπως και κατι αλλα τελειως για γελια.
ειναι κουραστικο για τα ματια αλλα οσο αναφορα την ταχυτητα ειναι θεμα συνηθειας. Εγω παντως τα αντιπαθω τρομερα. Γραφω σχεδον παντα με ελληνικα και εκνευριζομαι οταν μου απαντανε με λατινικους χαρακτηρες.
Pavlitos
Δραστήριο μέλος
Αυτοι που γραφουν γρηγορα με γκρικλις δεν βαζουν τελιτσες, φατσουλινια και λοιπα ντρεντιστικα
+φωνω
Ειδικά κάποια κορίτσια. Πχ από το μσν μου :
T Knc pic00ni m00. Ila riiiiii κτλπ.. εντελώς σπαστικό.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Υπάρχει ήδη θέμα για τα Greeklish.
Πάντως και εγώ παρατηρώ σε μένα, κάποια τραγικά ορθογραφικά λάθη που μου <<ξεφεύγουν>>, συντμήσεις στο <<και>> ενώ χρησιμοποιώ κατα κόρον το <<τέσπα>> στον προφορικό μου λόγο.
Πάντως, φταίνε και λίγο θα σύγχρονα λειτουργικά που δεν έχουν ένα εύκολο τρόπο αλλαγής γλώσσας (ειδικά το alt_shift που έχουν τα windows απο default είναι τραγικό και αρκετά επίπονο) και γραφής της. Θα πρεπε να υπάρχει κάτι σε στυλ T9, ωστε τουλάχιστον να διαβάζουμε τις λέξεις σωστά.
Τέσπα το λέει και η μάνα μου, κούλαρε, πολλοί το χρησιμοποιούν...
DEMI 1789
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.