halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε όχι και καλλιτεχνικά τα greeklish! Εγώ θα έλεγα ότι είναι ακριβώς το αντίθετο από την καλλιτεχνία!
Η καλλιτεχνία και η τέχνη είναι πράγματα πολύυυυυυ σχετικά....
Για παράδειγμα μία αγελάδα μπορεί να αποτελέσει τέχνη;...........Κι όμως μπορεί, με την κατάλληλη επεξεργασία....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα ελληνικά γράμματα με τη γλώσσα δίνουν μια καμπυλοειδή αίσθηση, πραγμα που δεν δίνουν τα λατινικά σε συνδυασμό με την γραπτή κωδικοποίηση της Ελληνικής. Αισθητικά η καμπύλη είναι ασυναγώνιστα πιο τέλεια, ιδίως όταν πλησιάζει την τελειότερη καμπύλη, τον κύκλο, πράγμα που συμβαινει σε πάρα πολλά ελληνικά γράμματα.
Όχι απαραίτητα. Σου δίνω την ίδια απάντηση με παραπάνω
miv
Επιφανές μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
kate 2in1
Νεοφερμένος
πολύ σε πάω κυρια χαλβά εσένα!!Οκ, γνώμη σου
Undomiel
Νεοφερμένος
συμφωνω..
εγω κιολας εγινα ανορθογραφη...
Εγώ ευτυχώς δεν έχω γίνει ανορθόγραφη για ακριβώς αυτό που λέω παραπάνω. Ό,τι λέξη και να γράψω σε greeklish την γράφω σωστά. (όπως την έχω μάθει και την ξέρω τέλος πάντων)
myrtob
Νεοφερμένος
Είμαι της άποψης φανατικά οτι η βαθυτερη αισθητική κρύβεται στο γνήσιο, το βιωμένο, το παλιό. Τα μοντέρνα μπορεί να είναι ριζοσπαστικά, ανατρεπτικα, αλλά σε καμία περίπτωση καλαίσθητα.
δεν ισχύει για όλα τα μοντέρνα...στη συγκεκριμένη περίπτωση εντάξει αλλά μη το γενικεύεις!το παλιό δεν είναι πάντα το καλό....
εγώ δεν εχω καταλάβει γιατι κάποιος να γράψει eimai kourasmenh και όχι είμαι κουρασμένη που είναι και πιο αισθητικά ωραίο!Αναρωτιόμουν πρόσφατα...κάποιος φαν των greeklish ας μου λύσει την απορία!
ε μπορει ο αλλος να το θεωρει πιο ωραιο αισθητικα! Εμενα παει αναλογα τη διαθεση
lacta345
Νεοφερμένος
κάποιος είπε: διέλυσέ τους τη γλώσσα, τη θρησκεία και την ιστορία και τους κατέστρεψες !
Δεν θυμάμαι το όνομα αυτού που το είπε αλλά ήταν κάποιος Άγγλος ή Αμερικανός που είχε εμπλακεί στο Κυπριακό και ήταν υπέρ των Τούρκων.
Φέτος πήγαμε πενθήμερη στην Κύπρο και μας το είπε η ξεναγός.
Πρέπει να διατηρήσουμε τη γλώσσα μας αν θέλουμε να μην εξαφανιστούμε από προσώπου Γης. Στο κάτω κάτω αυτή είναι που μας προσδιορίζει.
miv
Επιφανές μέλος
Δεν θυμάμαι το όνομα αυτού που το είπε αλλά ήταν κάποιος Άγγλος ή Αμερικανός που είχε εμπλακεί στο Κυπριακό και ήταν υπέρ των Τούρκων.
Φέτος πήγαμε πενθήμερη στην Κύπρο και μας το είπε η ξεναγός.
Πρέπει να διατηρήσουμε τη γλώσσα μας αν θέλουμε να μην εξαφανιστούμε από προσώπου Γης. Στο κάτω κάτω αυτή είναι που μας προσδιορίζει.
Ο ανθέλληνας γερμανοεβραίος Henry Kissinger που μετά κατέληξε αμερικάνος. Και δεν είπε τυχαία τη φράση αυτή, την είπε συγκεκριμένα για τους Έλληνες...
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
tolisman
Δραστήριο μέλος
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
Η κύρια χρήση τους βρίσκεται σε εφαρμογές που τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται επαρκώς, ή υποστηρίζονται αλλα οι κωδικοποιήσεις απο υπολογιστή σε υπολογιστή μπορεί να διαφέρουν (πχ utf-8 με iso8859-7 ή windows-1253, macgreek κτλ)
Πλέον το πρόβλημα έχει αρχίσει να εξαλείφεται καθώς τα περισσότερα πρωτόκολλα χρησιμοποιούν unicode, αλλα το πρόβλημα (αν και μικρό) παραμένει.
Επίσης μην ξεχνάμε οτι πολλοί Έλληνες του εξωτερικού μπορεί να έχουν πρόσβαση
σε υπολογιστές που δεν αφήνουν Ελληνική γραφή.
Α, και ο πλέον προτεινόμενος τρόπος γραφής για ελληνικά σε latex είναι σε
greeklish (Τουλάχιστον μια πιο αυστηρή μορφή τους)
Πάντως σε εφαρμογές που δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα (όπως οι περισσότερες διαδικτυακές εφαρμογές πχ. vBulletin ) καλό είναι να γράφουμε στα ελληνικά.
Έτσι και μαθαίνουμε να πληκτρολογούμε και να γράφουμε σωστά, αλλα και περνάμε και τις απόψεις μας πιο εύκολα.
Σημείωση: Τα ελληνικά, όταν δεν γράφονται με σωστή ορθογραφία, τήρηση σημείων στίξης και παραγράφων κτλ, καταντάνε πολύ πιο κουραστικά απο τα greeklish.
sophaki983
Εκκολαπτόμενο μέλος
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Devina
Τιμώμενο Μέλος
STAXTOULA
Νεοφερμένος
συμφωνώ με την προλαλήσασα και προσθέτω ότι είναι κρίμα να χαλάμε την ομορφότερη γλώσσα του κόσμου, την Ελληνική, χάριν ευκολίας.
έλεος ....
σιγά την ωραία γλώσσα ..
τι έχει : ωραία προφορά ? ..... κάτι το ξεχωριστό στο τρόπο έκφρασης ? τίποτα είναι μια σκέτη αρχαί γλώσσα που κανείς εκτός από τους έλληνες δεν την ξέρουν
αυτή είναι η προσωπ. μου γνώμη απο κει κ πέρα ο καθένας εχει τ δικαιωμα να εχει διαφορ. γνωμη
Annamaria
Νεοφερμένος
Κατ'αρχας ,ειναι πολυ καλο ιστοσελιδες σαν αυτη να μη τα δεχονται!
Τα Greeklish ειναι ευρημα των ανορθογραφων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.