Anarki
Διάσημο μέλος
Το "gia su kosta ti kanis" είναι όμως πιο κουραστικό.
Λίγοι ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες όταν γράφουν greeklish, ο καθένας γράφει όπως θέλει. Γι'αυτό είναι σπαστικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kate 2in1
Νεοφερμένος
συμφωνώ απόλυτα...αλλα πιστεύεις οτι εφόσον κράτησε τοσεσ χιλιάδεσ χρόνια μπορεί ν την καταστρέψουν κάποιοι που απλά γράφουν αλλιώς?μακάρι ν ήταν μόνο αυτός ο λόγος που προβληματιζόμαστε γ την γλώσσα μασ....αλλα δυστυχως ή ευτυχώς είμαστε κ λίγο 8ύματα της παγκοσμιοποίησης...Κρατήσαμε μια γλώσσα 3000 χρόνια και θα την καταστρέψει το διαολεμένο το ίντερνετ και η ηλεκτρονική εποχή πάνε να την καταστρέψουν σε έναν αιώνα.
Άσχετο: Δεν είμαστε Γρεκοί , είμαστε Έλληνες. Γι' αυτό και προτιμάμε το Hellas από το Greece.
:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 901443
Επισκέπτης
Τώρα αν έχεις greeklish του τύπου : “8a T@ po0mE aVri0” εντάξει εδώ συμφωνώ πως δεν διαβάζονται εύκολα .:iagree:
Anarki
Διάσημο μέλος
kate 2in1
Νεοφερμένος
Είτε “ορθογραφημένα” είτε ”ανορθόγραφα” δεν είναι δύσκολα να διαβαστούν κατά τη γνώμη μου.
Τώρα αν έχεις greeklish του τύπου : “8a T@ po0mE aVri0” εντάξει εδώ συμφωνώ πως δεν διαβάζονται εύκολα .:iagree:
εννοειται ρε συ...αυτά δν ειναι greeklish..είναι η "μοδάτη επικοινωνία" του hi5 και των λοιπών...έλεος....παν μέτρον άριστον!!
Guest 901443
Επισκέπτης
είναι η "μοδάτη επικοινωνία" του hi5 και των λοιπών
ναι, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο γραφής και στο msn.. μερικές φορές απορώ πόση ώρα τους παίρνει για να γράψουν κάθε φορά :!:
kate 2in1
Νεοφερμένος
Δεν υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι.. είναι 3-4 και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσαρμογή
ναι, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν αυτόν τον τρόπο γραφής και στο msn.. μερικές φορές απορώ πόση ώρα τους παίρνει για να γράψουν κάθε φορά :!:
:iagree:ελα ντε..... αυτό αναρωτιέμαι κ εγω....ακόμα κ στο κινητό τα κανουν αυτά...τι να πω...ο κα8ένας πράττει συμφωνα με τα 8έλω του!!
Anarki
Διάσημο μέλος
myrmhgkiΔεν υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί τρόποι.. είναι 3-4 και δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσαρμογή
mirmigki
myrmigki
murmhgki
mirmigi
myrmhgi
Υπάρχουν πολλοί ακόμα ομόηχοι τρόποι να το γράψει κανείς αυτό, και χρησιμοποιούνται όλοι. Ακόμα και το "myrmhgki", που είναι το πιο "σωστό" ορθογραφικά, σα μουγγρητό φαίνεται .
Όταν όλα τα 'ι' (ι,η,υ,ει,οι) γράφονται με 'i', δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα γιατί ο εγκέφαλος αναγνωρίζει λέξεις όταν διαβάζουμε ένα κείμενο, οχι μεμονωμένα γράμματα, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι όταν πρέπει να τα διαβάσεις.
Guest 901443
Επισκέπτης
myrmhgki
mirmigki
myrmigki
murmhgki
mirmigi
myrmhgi
βρε συ δεν εννοούσα αυτό !σίγουρα θα υπάρχουν παρά μα πάρα πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γράψεις μια λέξη στα greeklish..για τις "κατηγόριες" μίλαγα.. θυμάσαι? "ορθογραφημένα" "ανορθόγραφα"? υπάρχει και το "ενδιάμεσο" που είναι τα μισά "ορθογραφημένα" και τα υπολoiπα όχι XD
Anarki
Διάσημο μέλος
Σε σύντομες συνομιλίες δεν με πειράζει (msn κτλ), αλλά σε fora είναι ενοχλητικό.
Αντώνης
Δραστήριο μέλος
ο εγκέφαλος αναγνωρίζει λέξεις όταν διαβάζουμε ένα κείμενο, οχι μεμονωμένα γράμματα, με αποτέλεσμα να κουράζεσαι όταν πρέπει να τα διαβάσεις.
Δεν το ξερα αυτό. Πολύ ενδιαφέρον....
Anarki
Διάσημο μέλος
Κπωάς έστι εναίι δλαηδή, ένα μρκιό παρδάειμγα. Θα ψξάω να το βρώ, μου το εχίαν σείτελι κποάτε με eaiml .
Guest 901443
Επισκέπτης
Leo Killer
Εκκολαπτόμενο μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Από την άλλη βέβαια, εγώ τα βρίσκω λίγο καλλιτεχνικά. Τι λέτε;
miv
Επιφανές μέλος
Καλλιτεχνικό το λατινικό αλφάβητο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Αισθητικά υπερέχει το ελληνικό.
angel123456
Νεοφερμένος
Το θέμα είναι οτι λόγω των Greeklish η ελληνική γλώσσα εξαλείφεται!:no1Ειχα γράψει έκθεση πάνω σε αυτό).Εσείς τι λέτε???
αυτο ισχυει...ειμαι εντελως κατα των greeklish αλλα απο τοτε που ξεκινησα να γραφω με αυτα δν μπορω να τα κοψω...το ψ μου ερχεται σαν ps στο μυαλο κ αργω μεχρι να καταλαβω τι πρεπει να χρησιμοποιησω!
nick29
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ε όχι και καλλιτεχνικά τα greeklish! Εγώ θα έλεγα ότι είναι ακριβώς το αντίθετο από την καλλιτεχνία!Εντάξει είναι ένας παράγοντας αλλά μικρός ίσως (μην υπερβάλλουμε κιόλας)
angel123456
Νεοφερμένος
εγω κιολας εγινα ανορθογραφη...
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
να σου πώ την αλήθεια και εμένα μου ψιλοαρέσουν...Δεν ξέρω...Ωραία είναι...Αλλά είσαι δυσανάγνωστα μερικές φορές!Αρχική Δημοσίευση από halvas:Εντάξει είναι ένας παράγοντας αλλά μικρός ίσως (μην υπερβάλλουμε κιόλας)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.